Poğaçalar NUTELLALI AÇMA (resimli) *çok lezzetli*

cologne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
2.540
4
116
Diğer
Lezzetli ve Denenmiş Aynı Zamanda Pratik ve
Kolay Tariflerimden biri.. http://www.yemeksepetimcom.tr.gg

.

- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta ( akı içine – sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 4 su bardağı un
- Nutella
- Susam (üzeri için)

Un, maya, şeker, tuz, yumurta akı, süt, yağ iyice yoğrulur. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir ve yarım saat kadar hamur dinlendirilir. İstenilen büyüklükte parçalar kopartılarak hamur oval şekilde oklava ile orta kalınlıkta açılır. İçine istenilen miktarda Nutella sürülür. Hamur yuvarlanarak kapatılır ve açma şekli verilir. Açmalar yağlanmış tepside 10 dk. kadar tepsi mayası için bekletildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Susam serpilir. 170 derece fırında 20-25 dk. kadar pişirilir.

Eklentiler

• $nutellaliacma.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 166
kendide görüntüsü kadar güzel oluyor, denemenizi öneririm. hele ki nutella (sarella) seven biriyseniz :)

tepsi mayası mayalı hamurdan yapılan tüm hamur işlerinde yapılır. yani en azından bunu ben vakit sıkıntım yoksa hep yapıyorum.

şekli verip her işini bitirdikten sonra açmaları fırına koymadan önce 5-10 dk. kadar her işi tamam halde

bekletirseniz (tepsi mayası) hamur ekstra kabarıyor ekstra pufudik bir hal aliyor. zaten ama görüntü ama ellerseniz doku

olarakta farkediliyor bekletildiğinde. haaa yapmazsak ne olur hiçbişey olmaz :) ama bölesi daha bi puf oluyor sanki..

belki dalga geçiceksin ama bnde tepsi mayası diye bi maya var sandım hani yaş maya kuru maya ve tepsi mayası :)) en kısa zmnda denicem ben bunu.teşekkürler tarif için.

yooo neden dalga geçeyim.bende ilk zamanlar bunu duduğumda acaba nasıl bişey nasıl oluyor diyordum.
bir gün derya baykal tw.de programında benzer bişey yapıp bu konu hk. bilgi verdide hem gördüm hem
öğrenmiş oldum.afiyet olsun canım şimdide, takıldığın bişey olursa sor yardımcı olurum.
ayrıca başka tariflerimde var denemek bakmak istersen :)

mesaj sayım yetersiz olduğu için ne yazıkki özel mesaj gönderemiyorum.mesajı okuduğumda girmiştim siteye tamda börek tariflerine bakıyodum maşallah ne kdr beceriklisin:)

saol canım öle janjnalı abuk subuk ismini bile söylerken yorulduğun tariflerim yoktur.

bilindik pratik sevilen lezzetli tarifleri eklemeye çalışıyorum.

aaaaaaayyyyyyyyyyy nasıl canım çekti
enfes bi görüntü bi boşluk bulup hemen yapmalıyım
yaptıktan sonra da yazarım kızlar nasıl olduğunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…