• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nutkum tutuldu

bitirmek değilde canım düşülmesi gerek. bitti bu iş diye kestirip atmak çok acı verici bişey. sen namusuna laf getirmemişsin saygısızlık yapmamışsın. sen hiç bişey demesen kocan bitti diye ısrar edicekse bencede bitmeli çoluk çocuk yokken. ama dur bi kafasını dinleyince hata yaptığını anlıcakmı sana bazı konularda hak vericekmi yada söylemenin güzel yolunu bulucakmı bi bak.. babanın yapmadığını ben mi yapıcam ne demek ne kadar iğrenç bi laf.. yada ben babasız olduğum için baba geçen kelimeler beni böyle yaralıyo bilmiyorum...

o lafı benı nasıl yaraladı anlatamam sana
babamı dusundum babam bana asla baskı kurmadı kı nerden cıkardı bunu benı okutmak kurslara para dokmek mıydı sucu
bı de bana tedavı ol dıyor kendısının dusuncelerı ne kadar carpı
yazzlrım bozuk olabılır cumlelerım aglamaktan yazamıyrm

bugünden itibaren de evde hiç bir şeye elini sürmemeni tavsiye diyorum aklı başına gelene kadar

kızlar o konuda haklısınız ortada emeklerım var sonucta ama bu aralar psıkoljım cok yıprandı
ama bır erkegın bır esın bu dusuncede olması bana cok ters geldı benı cok yaraladı

evet haklısın uslubu cok yanlıs esının ama calısman konusunda haklı
belkı kızgınlıkla oyle soylemıstır..
sen ozguvenı yuksek bı kadın ol sonucta ne mutlu ısın var gucun var kendı ayaklarının uzerınde duruyorsun

acele işe şeytan karışır.. hemen gidip dilekçe vermen çok hızlı fevri bi karar olur. bu konu böyle kapanmaz illaki, konuş biraz daha ondan sonra biz birbirimize uygun diiliz diye karar verirsin.
Ama önceden çalışıp bırakan biri olarak diyorum, önce okul sonra iş vs o kadar alıştiğin bi durumki izinli olmakla evde olmak aynı şey diil. bende şimdi kamuya girmeye çalışıyorum onca aradan sonra.. ama haklısın bana bişey olsa bana gönülden sahiplenicek biri değil diye düşünmekte bencede...

İnanın çok üzüldüm okuyunca..
Yazık,yazık..Bir yuva ne zorluklarla ne zahmetlerle kuruluyor..Niye evleniyor insan? İyi ve kötü günde hastalıkta ve sağlıkla hep bir arada elele olabilmek için..
Sizin çalışma hayatına ara vereceğinizi söylemeniz yüzünden mi sadece bu kadar kabalaştı,omurgasız davrandı eşiniz?
İnanamıyorum,bu kadar basitmiymiş evlilik..
O zaman sakın ola tökezlemeyin,hastalanmayın,işinizi bırakmayın,yaşlanmayın vs vs ..Ona elinizi uzatacağınız yardım alacağınız bir duruma düşürmeyin kendinizi :((
Ve dip not: Ben olsam çok ciddi bir konuşma yapardım eşimle..Ve duruma göre yolumu çizerdim..

ben o adamı bugün boşardım
şimdi hemen atlayanlar olacak tabi bundan boşanılır mı diye
neyden boşanılır çok merak ediyorum
güvenmediğin arkanda olmayacağını açıkça söyleyen bi insanlar evli kalıp da napıcam

sen boşanmayacaksan bile ona bir ders vermek zorundasın
bunca lafı yiyip oturursan daha fazlasını da yersin
boşanmayacaksan bile git bi dilekçe ver en azından
anyayı konyayı görsün
gerizekalı

ben de bunu dusunuyorum
bugun gıdıp dılekce vermeyı
adlıyeye gıdıp avulat olmadan aıle mahkemesıne mı verıcem dılekceyı avukat sart degıl galıba
bır de dava acılınca ısyerıne polıs mı gelıyor arastırma ıcın , ısyerınde bır arkadasın bosanma asamasında polısler gelıp sorusturmustu onu boyle bı uygulamam ı var
bunu ıstemıyorum

babamı dusundum babam bana asla baskı kurmadı kı nerden cıkardı bunu benı okutmak kurslara para dokmek mıydı sucu

arkadaşım ağlayıp kendini yıpratma sakın hatta daha kendine güven , bazen düşünüyorum da baba evimde yüzüm düşşe ailem ortalığı ayağa kaldırırdı noldu diye neden üzgünsün diye ama evlenince işte ne kadar sevsekte güvensekte el oğlu işte , nolursa olsun yapayanlızız önce bunu bilerek yaşayıp kimseye güvenmemek lazım, sakın üzülme

bu durumda eşine güvenmemen gerektiğini anlamış oldun..
kendi ayakların üstünde durmaya devam et eşin için değil tabi kendin için...
kimseye güvenilmez bu hayatta...

ben de bunu dusunuyorum
bugun gıdıp dılekce vermeyı
adlıyeye gıdıp avulat olmadan aıle mahkemesıne mı verıcem dılekceyı avukat sart degıl galıba
bır de dava acılınca ısyerıne polıs mı gelıyor arastırma ıcın , ısyerınde bır arkadasın bosanma asamasında polısler gelıp sorusturmustu onu boyle bı uygulamam ı var
bunu ıstemıyorum

polis olayını bilmiyorum
ama yapmasan da yapabileceğini göstermen lazım bu adama
ben burda sinir oldum iyi gece boğmadın onu orda

arkadaşım ağlayıp kendini yıpratma sakın hatta daha kendine güven , bazen düşünüyorum da baba evimde yüzüm düşşe ailem ortalığı ayağa kaldırırdı noldu diye neden üzgünsün diye ama evlenince işte ne kadar sevsekte güvensekte el oğlu işte , nolursa olsun yapayanlızız önce bunu bilerek yaşayıp kimseye güvenmemek lazım, sakın üzülme

aynen oyle canım
annem bebam dan bska kımsem yokmus benım
koynunda yılan beslemek boyle bsymıs

Çalışan kadın olmak erkeğin vazifelerini üstlenmek anlamına gelmez tamamen
Kendi istiyorsa kariyer veya ekonomik gelir odaklı çalışabilir kadın
Bu erkekleri tepemize çıkardığımız anlamına gelmez

Her iki eş te çalışıyorsa ev işleri de ortak yapılmalı, onda hemfikiriz evet

Böyle parazit yapıdaysa, evet erkeğin vazifesini üstlenmek demektir..
Bakın ne demişsiniz, "kendi istiyorsa" ..
İstiyorsa çalışır ama hem ev hem iş zor geliyorsa,
kocası böyle çirkin cümlelerle zorlayamaz..
Aksini yaparsa kocasının vazifesini üstlenmiş olur..
Bu tip erkeklere en ufak yardım etmeye değmez..
Adam belliki eşi çalışıyor diye evlenmiş, menfaatçi, maddiyatçı..
Sevgi bunun neresinde?

Sakın işini bırakma,
bu adamı bırak ama işini bırakma..

Ah canım yaa kıyamam. bu senin hayatın gelenler misafir ( çocuk hariç ki şükür henüz yok )geldiği gibi gider gerekirse bak sen kendini idare edicek kadar güzel yerlerdesin.
eğer mantığı zaten buysa hiç kimseyle mutlu olamaz. Peygamber efendimiz(S.A.V) kadının görevinin iffetini korumak ailesine laf getirmemek oldğunu söylüyor. eğer gerekirse yaptığı yemek için temizlediği ev için baktığı bebekleri için maaş isterse kadın, Erkek vermek zorunda olduğunu söylüyor. tam olarak hatırlayamadım özürdilerim.
velhasıl kelam, ağlama bekle sadece. akışına bırak şimdilik :)

arkadaşım eşin ne iş yapıyo sakıncası yoksa söyler misin merak ettim

benımde ıs yerımde cıddı sorunlarım var
uzun suredır var bu ara gene tırmandı olaylar
aglıyorum
esım ısten cık demıyor nasıl dıyebılırkı ıkımızın maası 2600 ben henuz zam almadım 1100 lıra kredı oduyoruz
zaten evlenırken konusmustuk bunları o sebebten ben esımden hıc bır zaman calısmayacagım dıye bısey ısteyemem ama esım kendısı soyluyor 3 bın lıra maas alsaydım senın calısmanı asla ıstemezdım dıye
ama sızın maaslar cok ıyı
standartların ustunde bana gore
neden ıstemıyor evınız arabanız vs yokmu bunları almak ıcınmı yada yuklu borcunuzmu var?

arkadaşım eşin ne iş yapıyo sakıncası yoksa söyler misin merak ettim

esım muhendıs
kamuda acalısıyor
maası yuksek cunku a grubu denılen uzman kadrosunda calıstıgı ıcın

ben de oyle a grubu kadro oldugum ıcın maaslar boyle

benımde ıs yerımde cıddı sorunlarım var
uzun suredır var bu ara gene tırmandı olaylar
aglıyorum
esım ısten cık demıyor nasıl dıyebılırkı ıkımızın maası 2600 ben henuz zam almadım 1100 lıra kredı oduyoruz
zaten evlenırken konusmustuk bunları o sebebten ben esımden hıc bır zaman calısmayacagım dıye bısey ısteyemem ama esım kendısı soyluyor 3 bın lıra maas alsaydım senın calısmanı asla ıstemezdım dıye
ama sızın maaslar cok ıyı
standartların ustunde bana gore
neden ıstemıyor evınız arabanız vs yokmu bunları almak ıcınmı yada yuklu borcunuzmu var?

borc yok canım. arabası evlenmeden once vardı
ev yok suan kıradayız ama ev kredısı vs gıbı bı durum yok evlılık cok yenı oldugu ıcın

Back
X