• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nutkum tutuldu

kendısı askere gıtmemek ıcın bedellı yaptı 30000 odedı. 6 ay gıtseydı cok cıddı bır paraydı o gelecek dusunen bır erkek ıcın
bırıkım demıssınız ben bırkıkm yapıyorum zaten
ona kalsa dugunde takılan altınlara bıle goz dıkıcektı ben engel oldum

bunu yazdım cunku asıl rahatına duskun olan kendısı
mılletın cocugu canından oluyor askerde onlar ana evladı degıl mı

Canım senin eşin zaten.......
Allah yardımcın olsun..üzme kendini. Işini bırakmanı da tavsiye etmem asla. Zaten evliliğe tam tutunamadın işini bırakıp da bu adama muhtaç olacağın düşüncesyle kendini daha da bunaltma. Iş yerini de çok takma kafana. Kendi sıkıntılarından dolayı iş yerin de batıyor sana.
Bi kadının eve para getirmek zorunda olmadığını kazandığını da eve koymak zorunda olmadığını söyle. Eve mssşının tamamıyla katkıda bulunuyorsan bu eşine bi lütuftur. Bunu söyle ona. Mecbur değilsin. Evi geçindiremiicekse evlenmeseymiş. Annegille yermiş parasını.
Kusura bakma... Hemen aşlemle yaşarız demesine de kızdım açıkçası.
üzülmeni istemiyorum senin...

Böyle parazit yapıdaysa, evet erkeğin vazifesini üstlenmek demektir..
Bakın ne demişsiniz, "kendi istiyorsa" ..
İstiyorsa çalışır ama hem ev hem iş zor geliyorsa,
kocası böyle çirkin cümlelerle zorlayamaz..
Aksini yaparsa kocasının vazifesini üstlenmiş olur..
Bu tip erkeklere en ufak yardım etmeye değmez..
Adam belliki eşi çalışıyor diye evlenmiş, menfaatçi, maddiyatçı..
Sevgi bunun neresinde?

Sakın işini bırakma,
bu adamı bırak ama işini bırakma..

Bunu bende söyledim zaten
Katılıyorum

sakın işini bırakma ama emin ol erkekler bazen böle laflar söleyebilir şunu cekme bunu cekme diyen insanlar başına gelince neleri çekiyo sadce işine daha cok tutun erkek milletinin hepsi böle fazla güvenmeyceksin

cnm resmen adam sana senın ıhtıaclarınla ugrasamam demıs..
allah gozunu doyursun 4 mılyarla napıyormus...
bır kadına bakamıcaksa nıye erkeklık taslayıp evlenmıs..
erkege bak calıscan para kazancan dıye emır verıyor...
erkek adam esıne bırakır.. erkek adam calıssa bıle esının parasında gozu olmaz..
pehh..
kırılmakta cok haklısın..
sen calısmazsan bosancakmıymıs yanı...

Canım senin eşin zaten.......
Allah yardımcın olsun..üzme kendini. Işini bırakmanı da tavsiye etmem asla. Zaten evliliğe tam tutunamadın işini bırakıp da bu adama muhtaç olacağın düşüncesyle kendini daha da bunaltma. Iş yerini de çok takma kafana. Kendi sıkıntılarından dolayı iş yerin de batıyor sana.
Bi kadının eve para getirmek zorunda olmadığını kazandığını da eve koymak zorunda olmadığını söyle. Eve mssşının tamamıyla katkıda bulunuyorsan bu eşine bi lütuftur. Bunu söyle ona. Mecbur değilsin. Evi geçindiremiicekse evlenmeseymiş. Annegille yermiş parasını.
Kusura bakma... Hemen aşlemle yaşarız demesine de kızdım açıkçası.
üzülmeni istemiyorum senin...

nerdeyım canım sana yazamadım ıste bu yuzden
bu durumda oldugum ıcın
bılıyorsun ıste,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

3,5 aylık evliyim.dun aksam esımle konusurken laf lafı actı, ben 4 yıldır kamuda calısıyorum bu arada
calısmak ıstemedıgımı evlılıkle beraber benı cok yıprattıgını 5 yılımı doldurunca belkı ucretsız ızne ayrılabılecegımı soyledım
bu arara esımın ablası da cucugu olmamasına ragmen ucretsız ızınde ve gecen konusmamızda kadın bana ıznım bıtınce de donmıcem ıse ıstıfa edıcem ev hanımlıgı cok rahat ev hanımları cok sanslı demıstı
ben de esıme bunları da ornek verdım
esmın gozlerı belerdı resmen bana o kadar agır seyler soyledo kı, dedıgı laflar
sana babanın yapmadıgını ben mı yapacam
sen kendıne hamal arıyorsun
ben calısıyorsam sen de essek gıbı calısacaksın
calısmayan es ıstemıyorum
eger calısmassan annemlerle bırlıkte otururuz
yada bıter bu iş...
bu arada maaslarımızı soylemek ne kadar dogru kusuruma bakmayın ama olayı tam degerlendırebılmenız ıcın yazmam gerek sanırım
esım 4000 ben suan 2300 alıyoruz ve bana bu dayatmaları yaptı
cok kırgınım

sizin için üzgünüm keşke eşiniz böyle kırıcı laflar söylemeseydi...
ancak bunca insan memur olabilmek için çabalarken siz istifayı düşünüyorsunuz. aslında ne kadar şanslısınız ama farkında değilsiniz?

keşke bnde memur olabilsem. çalışmak çok güzel...
ALLAH (cc) herşeyi gönlünüze göre versin inş...
:16:

evet canım
bu sukıntılarımdan dolayı sıyerım batıyor aslında hıcbıryere sıgamıyorum
pspkoljım bıttı

eşinizin tavrı çok ağır,ama çoğumuzun tek hayali memur olmakken
nasıl işinizi bırakmak istersiniz?
günde 12 saat cumartesi dahil çalışan evine cocuğuna bakan kadınlar ne yapsın

Son düzenleme:
buradaki boşan boşan boşan fikirleriyle yola çıkmamanızı tavsiye edebilirim bende ...

bir yuva kolay kurulmuyor herkesin ama herkesin saçmalama, ağar saçmalama, hata yapma hakkı vardır ... asla geri adım atmaz demişsiniz, bence bunun sebebi sizsiniz; bu hadiseyi sehpahanın üzerine para atarak ve ara ara konu hakkında gergin demeçler vererek tırmandırmışsınız iyice ...

eşiniz bu lafı size söylediğinde belki sizin bilmediğiniz ve size yansıtmak istemediği bir sıkıntı vardı kafasında ve tüm sinir sitresini de bu konu vesilesiyle sizden attı . neden böyle düşünmüyorsunuz ? böyle düşünerek eşinizin gerçek fikirlerini ortaya çıkarmak yerine meseleyi tırmandırıyorsunuz . Tırmandırdıkça da daha kötü cevaplarla ka
rşılaşacağınız aşikardır ...

3 yıldır kamuda çalışmak , memur olmak için çırpınıyorum ve neler çektiğimi bir Allah bir ben bir ailem bilir.Şuan para kazanıyorsun ailen seni okuttu eline mesleğini aldgın halde kusura bakma arkadaşım ama senin bu yaptığın şımarıklık.ne güzel ayakların yere sağlam basıyor bir güvencen var ve sen 3,5 aylık evliyken daha yolun çok başındayken işini bırakmayı düşünüyorsun.Nasıl bir rahatlık ya da nasıl bir sorun ki yılların çabasını elinin tersiyle itmene sebeb oluyor.

yapma arkadaşım hele ki herşeyin başındayken 3,5 aylık evliyken herşeyin güllük gülüstanlık olucağı dönemde sana bu şekilde yaklaşan bir kocan varken senin en son düşüneceğin şey işini bırakmak olmalı.
bende Allah kısmet ederse eylülde evlenicem benim eş adayımın da geliri 4000 tl civarında ama emin ol hiç bir birikimi yok her şeyi borçlanarak yapıcaz. bana diyor sen çalışmasan da olur biraz zorluk çekeriz ama olsun diyor.ama ben anlamıyor muyum bu konuşmanın altında içten içe benimde çalışmış olmamın daha iyi olacağını düşündüğünü .çok isterdim onun karşısında dimdik durabilmeyi.ne olursa olsun erkekler kadınların çalışmasını istiyor.he senin kocan hadsizzzz in teki o ayrı ona söyleyebileceğim pek birşey yok .değmez de zaten ! emin ol benim şu satırları yazmamın sebebi sensin gül gibi işin var nankörlük yapma lütfen geleceğini kurtar o senin teminatın sakın böyle bir adama güvenme.umarım haziranda bende atanır eylüle kadar kale gibi karşısında durabilirim erkegin karşısında ...

cnm resmen adam sana senın ıhtıaclarınla ugrasamam demıs..
allah gozunu doyursun 4 mılyarla napıyormus...
bır kadına bakamıcaksa nıye erkeklık taslayıp evlenmıs..
erkege bak calıscan para kazancan dıye emır verıyor...
erkek adam esıne bırakır.. erkek adam calıssa bıle esının parasında gozu olmaz..
pehh..
kırılmakta cok haklısın..
sen calısmazsan bosancakmıymıs yanı...

ya bosancakmıs ya da aılseyıle oturtcakmıs
yasnı benıezebıldıgı yere kadar ezıp burnumdan getırcek

Kusura bakma ama Kocan Tam bir Öküzmüş Senin..Güvenilicek adam da değil Allah Korusun Yarın öbürgün başına bir zeval gelse para kazanamıyorsun diye babanın kapısına götürür koyar seni. Sakın ha Sakın İşini Bırakma hatta Sıkı Sıkı Sarıl Senin tek garantin işin.... Çocuk Mocuk ta yapma sakın bu adama

3 yıldır kamuda çalışmak , memur olmak için çırpınıyorum ve neler çektiğimi bir Allah bir ben bir ailem bilir.Şuan para kazanıyorsun ailen seni okuttu eline mesleğini aldgın halde kusura bakma arkadaşım ama senin bu yaptığın şımarıklık.ne güzel ayakların yere sağlam basıyor bir güvencen var ve sen 3,5 aylık evliyken daha yolun çok başındayken işini bırakmayı düşünüyorsun.Nasıl bir rahatlık ya da nasıl bir sorun ki yılların çabasını elinin tersiyle itmene sebeb oluyor.

yapma arkadaşım hele ki herşeyin başındayken 3,5 aylık evliyken herşeyin güllük gülüstanlık olucağı dönemde sana bu şekilde yaklaşan bir kocan varken senin en son düşüneceğin şey işini bırakmak olmalı.
bende Allah kısmet ederse eylülde evlenicem benim eş adayımın da geliri 4000 tl civarında ama emin ol hiç bir birikimi yok her şeyi borçlanarak yapıcaz. bana diyor sen çalışmasan da olur biraz zorluk çekeriz ama olsun diyor.ama ben anlamıyor muyum bu konuşmanın altında içten içe benimde çalışmış olmamın daha iyi olacağını düşündüğünü .çok isterdim onun karşısında dimdik durabilmeyi.ne olursa olsun erkekler kadınların çalışmasını istiyor.he senin kocan hadsizzzz in teki o ayrı ona söyleyebileceğim pek birşey yok .değmez de zaten ! emin ol benim şu satırları yazmamın sebebi sensin gül gibi işin var nankörlük yapma lütfen geleceğini kurtar o senin teminatın sakın böyle bir adama güvenme.umarım haziranda bende atanır eylüle kadar kale gibi karşısında durabilirim erkegin karşısında ...

ınan sımarıklık degıl
psıkoljım cok bozuk o yuzden, ısyerınde boguluyor gıbı oluyorum ıc huzum olmadıgı ıcın sabahları buyuk bı bunalımla uyanıyorum o yuzden

ben ondan efendılıgını bozmadan bu kararı bana bırakmasını en azından 'ben calısmanı ısterım ama yıne de sen bılırsın' demesını beklerdım

kesinlikle haklısın canım kararı tamamen sana bırakması gerek terbiyesizlik etmiş eşin...
seni yanında çalışan işçi gibi görüyor sanırım ne demek hamal arıyorsun eşşek gibi çalışacaksın...mecbur değilsin çalışmaya... ihtiyacınız yokmuş sonuçta... bende çalışıyordum ve eşime çalışmak istemediğimi çocuklarımı kendim büyütmek istediğimi söyledim eşimde sorun yok sen bilirsin nasıl istersen öle yap dedi... maddi olarakta ihtiyacımız yoktu ama zor durumda olsaydık kesinlikle çalışırdım destek olmak için...

kesinlikle haklısın canım kararı tamamen sana bırakması gerek terbiyesizlik etmiş eşin...
seni yanında çalışan işçi gibi görüyor sanırım ne demek hamal arıyorsun eşşek gibi çalışacaksın...mecbur değilsin çalışmaya... ihtiyacınız yokmuş sonuçta... bende çalışıyordum ve eşime çalışmak istemediğimi çocuklarımı kendim büyütmek istediğimi söyledim eşimde sorun yok sen bilirsin nasıl istersen öle yap dedi... maddi olarakta ihtiyacımız yoktu ama zor durumda olsaydık kesinlikle çalışırdım destek olmak için...

cok sanslısın bılıyor musun yerınde olmak cok ısterdım
boyel bı esım olsun bana guven versın ısterdım
yanı benım ıcın ısın manevı bıyutu onemlı burada, karsımda boyle bı adam oldugunu bılmek ınan cok agır
benı okutan yılarca emek veren aılem mezun olup ıssız evde oldugum donemlerde benı hıc ıncıtmemısken bende en ufak emegı olmayan bır adam bana nelerın ne hakla dayatabılıyor
ıse gırmedıgım donemde babam bı keresınde demıstı kı benım kara canım sag oldugu surece sen hıcbıseyı kafana takma ....

3,5 aylık evliyim.dun aksam esımle konusurken laf lafı actı, ben 4 yıldır kamuda calısıyorum bu arada
calısmak ıstemedıgımı evlılıkle beraber benı cok yıprattıgını 5 yılımı doldurunca belkı ucretsız ızne ayrılabılecegımı soyledım
bu arara esımın ablası da cucugu olmamasına ragmen ucretsız ızınde ve gecen konusmamızda kadın bana ıznım bıtınce de donmıcem ıse ıstıfa edıcem ev hanımlıgı cok rahat ev hanımları cok sanslı demıstı
ben de esıme bunları da ornek verdım
esmın gozlerı belerdı resmen bana o kadar agır seyler soyledo kı, dedıgı laflar
sana babanın yapmadıgını ben mı yapacam
sen kendıne hamal arıyorsun
ben calısıyorsam sen de essek gıbı calısacaksın
calısmayan es ıstemıyorum
eger calısmassan annemlerle bırlıkte otururuz
yada bıter bu iş...
bu arada maaslarımızı soylemek ne kadar dogru kusuruma bakmayın ama olayı tam degerlendırebılmenız ıcın yazmam gerek sanırım
esım 4000 ben suan 2300 alıyoruz ve bana bu dayatmaları yaptı
cok kırgınım

Bugün o kadar kötü şeyler okudum ki... Ne diyeceğimi bilemiyorum artık; biliyorum da bilemiyorum diyorum :47:
İnsanlar ne hale gelmiş ayıp vallahi. Düşünmeden konuşmuş, insan utanır bir özür diler. Onun için herşey para demekki, para sizi mutlu eden...Sen evin erkeğisin, afedersin sen eşek gibi çalışıp para kazanacaksın. Bayanın da çalışması gerek özgüveni olur, kendi ayaklarının üzerinde durmalı, güçtür çalışmak ezemez seni yada para istemek zorunda kalmazsın. Dilerim hatasını anlar.

kızlar cok zor durumdayım gercekten
ben ona nasıl gıvenırım artık yuzune nasıl bakarım
lutfen bana akıl verın
bıtmelı bu evlılık degıl mı
bu anlayısta bır ınsan

Şu anda çok şaşkın bir o kadar da öfkelisin. Sakın ola ki işinden ayrılmayı düşünme. Senin yerinde heleki kamuda çalışmayı isteyen binlerce bayanımız insanımız var. Asgari ücretle geçinmeye çalışanlar var. Sigortasız çalışanlar da cabası. İnsanın başına ilerde ne gelir bilemeyiz. O yüzden imkanlarını kendi ellerinle çöpe atma, sonra çok pişman olursun.

Eşinle olan durumda gelip geçici olur inşallah, birbirinizi kazanmaya çalışın konuşun, susarak olmaz yıpratırsınız kendinizi...

okuyunca midem alt üst oldu resmen bu ne biçim bi pazarlıktır...
bu ülkede ne insanlar ne aileler var asgari ücretle ev geçindiren....
önemli olna bereketli ve huzurlu olması....
allah sabır versin ne diyim.... çok çirkin bi durum bu

Aldığı para ne olursa olsun düşünceleri, söyledikleri çok çok çirkin.
Çalışmak ya da çalışmamak tamamen ortak alınacak karardır ancak erkekle kadının çalışmasını eşit tutamazlar.. dünya var olduğundan beri, nice savaşlar geldi geçti, kıtlık, açlık sefalet, erkeğin en birinci görevi çalışıp evinin ihtiyaçlarını karşılamaktır. Yani çalışıyor olması bir artı değil eşinin hiçbir zaman. Bir erkek bu şekilde düşünüyorsa, yani seninle çalıştığın için mi evlendi? Kendin istemeden işten çıkacak olsan n’ olacak? O zaman da ayrılacak mı? Yeniden işe girince barışacak mı? Ben çıkamadım bunun içinden.

Back
X