• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nutkum tutuldu

canım eşinin böyle bir tepki vermesine çok üzüldüm umarım kendi bunun farkındadır yani söyldiklerinin üzücü olduğunu ama sen ev hanımıda olabilirdin yani evlendiğinizde çalışmıyoda olabilirdin nie böyle söledi kş :44:

eşimin tabiriyle eşiniz tam bir kıro magno.

erkekler evlilikte eşlerine çalışıp çalışmama konusu üzerine esnek davranmalı,
sadece bu baskı bile sizi çalışmaktan soğutmaya yeter.
yalnız siz şuan itibariyle eşiniz için değil kendiniz için çalışın.
zira emin olun eşiniz bugün olmazsa yarın size gene yüzüstü bırakacak tepkiler veya olaylar yaşatabilir.
ben meak ettim,bu olaydan önce eşinizin tavrı nasıldı?
yani normalde nasılsınızdır?
atıyorum dışarda yemek istedğinizde veya birlikte gezerken kendinize bişey almak istedğinizde tavrı ne oluyor?
sizin için para harcarken gocunuyor mu yoksa bir problem yok mu?
eğer ilkiyse yani hep böyleyse evliliğinizi ciddi ciddi gözden geçirin derim,
fakat ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorsanız fevri davranmayın,
bir müddet mesafeli olun ve alın karşınıza konuşun;
''ben artık sana güvenmiyorum,bu evliliğin gözümde kutsallığı kalmadı,artık sadece kendim için çalışacağım ve sanada kendini düzeltmen için bir şans veriyorum,takrarı olursa bu veya benzeri bir olayın hiç çekinmem ayrılırım senden,hareketlerine dikkat et.'' diyerek gözdağı ver.
ve bir süre gözlemle....
çok çirkin şeyler söyledikleri.
affedilir gibi değil.
eğer yapısı böyle bencil ve kabaysa üzgünüm ki,cocuk olmadan bitirmek en doğrusu,
ben merkezli bir adam ne sizi ne çocuklarınızı düşünür...

benim eşim o kadar maaş alsa ben kraliçe gibi yaşardım heralde şimdiki maaşıyla bile prensesler gibi yaşatıyor beni sağolsun.... ama işinizde güzelmiş tadını çıkarın bence..

O lafları yedirin ona bir güzel tribin alasını yapın evde

Böyle düşünmüş buda yetmemiş ağır bir şekilde de dile getirmiş. Böyle erkeklerin varlığına inanamıyorum. Bende çalışmak istiyorum eşim bırakmıyo bende kendiminkini sorun sanardım. Anneme eşimle evlenmeden önce konuşmuştu bu kız çalışacak onu zor koşullarda okuttum bu konuma getirdim o şartla kabulumdur dedi kabul etti amaevlendikten so ra külahlar değişti eşim aşırı kıskanç. 6 yıldır çalışmak için sürekli çaba sarfetsemde nafile bende çaluşmayı çok isterdim. Diplomamla evdeoturduğum için üzgünüm. İşte buaçıdan düşünün ve kendiniz için işi bırakmayın derim ben. İlerde emekli olacaksinız o sizin sosyal güvenceniz. Kocanız çok kabakonuşmuş hiç hoş olmamış çok kınadım ne demek hamalmı arıyosun.eşinizin bu lafları bile kendinizi güvencealtına almak adına çalışmanıza bir sebep umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Çok söyledim yine söyleyeceğim..
Günümüzün erkekleri parayı seviyor.
kadının para getirmesi öyle hoşlarına gidiyor ki valla.
Açık açık demelerine gerek yok anlamak zor değil..:ssz:

Aklıma bir filmdeki delinin repliği geldi..
Paran var mı? Paran var mı? Paran yoksa adam değilsin... diye diye geziyodu:9:
Çok acı ama malesef gerçek bu çalışıp para getirdiğim halde,
yüküne ortak olduğum halde değersiz hissediyorum.
Sorsan o değer veriyor bu benim sorunum..
Çalışmasam onun getirdiğini yesem kim bilir nasıl olurdu diye düşünüyorum bazen:18:

Evliliği çıkar ilişki olarakmı görüyormuş eşiniz sormadınızmı?

Asla işinden ayrılıyım deme canım. Çoook pişman olursun ilerde. Eşin belli ki senin çalışmanı göz önüne alarak yapmış bu evliliği. Onun için senin çalışman para getirmen çok önemli ki bunu açık açık söylemiş zaten. Yarın işten çıksan kimbilir nasıl davranacak, belki rencide edici tavırları olacak. Bunları bir ömür nasıl çekeceksin. Bu olayın bir boyutu...
Diğer boyutuna gelince bu adam için çalışma zaten! Kendin için çalış, geleceğin için çalış. Yarın ne olacağı belli mi? Sonuçta özel sektör şartları değil işin, kamu şartları özele göre bayanlar için çok çok daha rahat. Özel olsa hadi memnun değilsen çıkar daha iyi bir iş bakarsın ama kamudan çıktığında ne olacak, 3-5 ay belki 1 sene çok güzel gelir evde olmak ohhh süper ama sonra sudan çıkmış balık olursun. Evde manasızca oturmak, eşinin eline bakmak çok çok zor gelir. Sakın bir anlık karar verme. Maaşını da eline sayma, kenara at kendine birikim yap. Eşinin maaşı çok çok iyi seninkine ihtiyaç duymaması lazım bence.

geldım evdeyım
o da evde
hıc konusmuyorz ne ozur dılemesı
pısman olmayacagını soylemıstım onun
nefret edıyorum ondan

Iyyyy akıl fukarası adamlar yaaa
3 buçuk aylık evli kadının yaşayacağı duygular mı bunlar?
Yok yok yaaa ne varsa eski adamlarda var şimdikiler erkeğim diye geziyo anca

Şimdiki aklımla şu duygularımla 8 ay öncesine dönsem asla evlenmezdim heralde:ssz:

Ben de kamudayım. Şimdi başka kuruma geçiş yapıyorum. Geçtiğim kurumda hem çalışma saatlerim daha uzun hem de maaşım daha az olacak.
Ama eşim şu anki işimden memnun olmadığımı bildiği için iş değiştirmeye cesaret göstermemde en büyük destekçim oldu.
İşi bırakacağım desem (borçlarımız bittiğinde) kararı bana bırakır eminim. (bu arada eşim asgari ücret civarında alıyor) buna rağmen baskı yapmaz kesinlikle.

eşin kendini affettiermeye çalışırsa, daha önemlisi seni anlamaya çalışırsa, oturup sakin sakin konuşabilirseniz aranız düzelir inşallah.

onun pısmanlık duymayacagından emındım cunku dun tamamen kendısını haklı goruyordu
dun yaptıgının uzerıne onun bır de bu pıskın tavırlerını cekemem
yarın acıyorum davayı
defolsun hayatımdan
asıl hammal arayan kendısı erkek halıyle hem de benı calısmaya bu denlı zorlayabıldıgıne gore
ıgrenc erkek musvettesı

adam degılmıs kı
kızlar az once sanırım markete gıttı on dk once
anahtarını almamıs su an kapıda kaldı acmıyorum ben de
hıc ses cıkarmıyorum da

anlatamadım sanırım..

diyorum ki şiddet ve aldatma varsa hemen boşa,

bunlar yoksa başka yollar dene,eşin düzelmezse olmadı sonra boşa,bilmem anlatabildimmi...

canım ben seni anladım zaten ama sorduğum şey şuydu yani şiddet sadece el kaldırmamıdır size göre.psikolojik şiddet diye bişeyde vardır.bazı laflar vardır adamı dövmekten beter eder.tıpkı konu sahibinin kocasının yaptığı gibi.hem ne demişler bıçak yarası iyileşir ama dil yarası iyileşmez.arkadaşın eşi çalışmasını isteyebilir ama bu böyle bi dillemi anlatılır.yanlış anlaşılmasın ben öyle herşeyde boşanma taraftarı biri değilim ama işittiği laflar gerçekten çok ağır.

canım ben seni anladım zaten ama sorduğum şey şuydu yani şiddet sadece el kaldırmamıdır size göre.psikolojik şiddet diye bişeyde vardır.bazı laflar vardır adamı dövmekten beter eder.tıpkı konu sahibinin kocasının yaptığı gibi.hem ne demişler bıçak yarası iyileşir ama dil yarası iyileşmez.arkadaşın eşi çalışmasını isteyebilir ama bu böyle bi dillemi anlatılır.yanlış anlaşılmasın ben öyle herşeyde boşanma taraftarı biri değilim ama işittiği laflar gerçekten çok ağır.
evet canım bu psıkolojıık sıddet.cok kotu ve dedıgın gıbı dıl yarası ıyılesmez.
duyduklarım cok agır gercekten .suan gayet gamsız tv ızlıyor cekırdegını cıtleyerek

şimdi şöyle de bi durum var bence,sen evleneli birkaç ay olmuş, ben çalışmak istemiyorum, belki ücretsiz izne ayrılabilirim demişsin.

bunu eşinle, fikir alışverişi şeklinde yapsaydın, ne dersin deseydin, görümceni örnek vermeseydin, bak senin kardeşin de yapıyo, ben de yapıcam demeseydin daha iyi olmaz mıydı?

evlenmeden önce hiç işi bırakmak istediğini söyledin mi? böyle bir ihtimali biliyor muydu? sanırım hayır.

eğer eleştiri kaldırabileceksen, burada sevimsiz bi durum gördüm.

gelelim eşine...

onun tavrına, hakaretlerine, terbiyesizliğine hak vermek mümkün değil. çok çok çirkin ve ne hissettiğini anlıyorum inan, çok kötü bir duygudur eminim.

ne yapacaksan da olaylar üzerinden biraz zaman geçmesini bekle. hakkında hayırlısı olsun.

dugunden once de bıkac defa calısmak ıstemedıgımı ben calısmasam olur mu seklınde sordum ben farklı zamanlarda , tabıı o zaman konu bu kadar net degıldı henuz aynı eve gırmedıgımız ıcın, o da tum gun evde sıkılırsın ama sen bılırsın tarzında cevaplar vermıstı
yanı hıc aklımda yokken evlenıp ortaya atmadım bu durumu
yanı benım calısmayabılecek bı yanım oldugunu bılıyordu

bilmiyorum devam eder misiniz evliliğinize ama böyle laftan sonra var gücünüzle çalışmanız lazım ki kendi ayklarınızın üstünde durmaya devam edin muhtaç olmayın onun parasınıa

Cnm tavsiyelerime kulak ver. Asla isinden cikma cocuk olayini ertele hemen evine yardimci kadin bul. Birde soyle dusun babano kdr ugrasti okuman icin ona haksizlik olur isten cikmsn.

Back
X