• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nutkum tutuldu

3,5 aylık evliyim.dun aksam esımle konusurken laf lafı actı, ben 4 yıldır kamuda calısıyorum bu arada
calısmak ıstemedıgımı evlılıkle beraber benı cok yıprattıgını 5 yılımı doldurunca belkı ucretsız ızne ayrılabılecegımı soyledım
bu arara esımın ablası da cucugu olmamasına ragmen ucretsız ızınde ve gecen konusmamızda kadın bana ıznım bıtınce de donmıcem ıse ıstıfa edıcem ev hanımlıgı cok rahat ev hanımları cok sanslı demıstı
ben de esıme bunları da ornek verdım
esmın gozlerı belerdı resmen bana o kadar agır seyler soyledo kı, dedıgı laflar
sana babanın yapmadıgını ben mı yapacam
sen kendıne hamal arıyorsun
ben calısıyorsam sen de essek gıbı calısacaksın
calısmayan es ıstemıyorum
eger calısmassan annemlerle bırlıkte otururuz
yada bıter bu iş...
bu arada maaslarımızı soylemek ne kadar dogru kusuruma bakmayın ama olayı tam degerlendırebılmenız ıcın yazmam gerek sanırım
esım 4000 ben suan 2300 alıyoruz ve bana bu dayatmaları yaptı
cok kırgınım

O halde size ev işlerinde yardım etmeli.Hem evde çalışsın kadın hem de işte çalışsın.Oldu canım.Ama kesinlikle işten ayrılmayın bu sizin zararınıza olur. Ve eşiniz haklı çalışma konusunda o çalışıyorsa siz de çalışmalısınız ama o da size ev işlerinde yardım etmeli, esası yardım etmeli de değil paylaşılmalı ya o kadarını bekleyemeyiz sanırım neyse..

Son düzenleme:
konuyla alakası yok ama ben 900 lira maaşla geçiniyorum ailemle çalışıyorum sizin eşiniz hem 4 bin alıyor hem paragöz briri valaha helalolsun

en cok da cocuk konusunda uzuluyorum
cocoukları cok sevıyorum suan hatta en az 2 yıl kesınlıkle dudunmuyordum ama
sımdı bu adamdan hıc dusunmuyorum
cocuk hayalımı bıtırdı
cunku ben gercekten cocougum olursa kendım buyutmek ısterım
ve bu kafada bır adam yanı boyle bır okuz ne baba olmayıhakeder, ne bunu becerebılır ne de esıne annelıgı yasatabılır.................................
aslında yazdıklarıma soyle bır bakıyorum da bu adam benım kafamda bıtmıs bu olayla
onunla gelecege daır tum hayallerım bıtmıs
gerıye bı bosanmak kalmıs

ona guvenıyor olsaydım bıle bunda kotu olan neydı kı bır evlılıkte
o zaman bu bır menfaat bırlıktelıgı olmuyor mu temelı maddıyata dayalı

yanlış anlaşılmasın ama peki sen neden eşinle evlendin?menfaat birlikteliği demişsin.
eşininde konumu gayet iyi.mantık evliliği yapmadım diyebilirmisin?
önceki konularından (stajer hakimle ilgili olan bilmiyorum şuan eşin mi??) o insanın önce konumundan etkilendiğinden bahsetmişsin.
belkide çalıştığın yerden biran önce kurtulmaktı sıkıntın.
bilemiyorumda önce iğneyi kendine batıracaksın.
eşinin tavrı,kullandığı kelimeler hoş değil bunu ön başta bende kabul ettim.
ama eşini menfaat için benimle evlendi,evliliğini maddiyata bağlaman yanlış olmuş.
yukarda da sordum peki sen neden evlendin eşinle?

bazı yorumlarda,eşiniz aynısını yapsa ne hissedersiniz,uslüp olarak hatalı ama özünde haklı manasına gelen yorumlar yapmış.
bu kıyası yapmak başlı başına hata.
zira kadının yaradışılışıyla erkeğinki bir değil.
kadın daha naiftir,daha duygusaldır.
erkekse tam tersi.
hem dinen hemde sosyal ve ekonomik açıdan erkeğin çalışıp evine bakması zaten bir sorumluluktur ve zorunludur.
fakat kadının üzerinde böyle bir yük yoktur.
kadınlar maddi veya psikoljik nedenlerle kendi arzularıyla çalışır,
borçlarımız çok bende çalışayıp katkı sağlamalıyım der çalışır.
fakat çalışmak istemezsede zorbalık yapmaya gerek yok çünkü bu kadının en doğal hakkıdır.
erkeğin bunu deme lüksü yoktur.
belki bazılarınıza katı gelecek bu durum ama bu böyle.
gerek dinimiz gerek toplum evin zorunlu olan geçimini erkeğe vermiştir.
bu nedenle eşinin ona böyle bir teklif sunması başlı başına saçma olur.
tabi sağlık vs drumlarını istisna tutuyorum.
edit:çalışmaya karşı değilim yanlış anlaşılmasın aksine bayanların mutlaka çalışıp,sosyal v ekonomik olarak belli bir düzeye gelmesi gerektiğini düşünürüm ve kendi hayatımda da bunu yapmaya çalışıyorum,tepkim sadece tüm farkları kaldırıp kadınla erkek eşit gibi kıyaslandırılmasıydı.
sosyal ve ekonomik olarak onlara eşitlikten bahsetmiyorum tabi...
fıtratların farklılığı benim kastettiğim.

Yorumların hepsini okumadım ama sizdeki gerginliği tırmandırıcı bir sürü yorum yapılmış bence çalışmak kadının sosyal bağıdır çalışan kadın hayatın içindedir dinamiktir gündemden haberi olur kendini sürekli yeniler şöyle düşünün... eşiniz böyle bir eş adayı istiyor olabilir kafasındaki çağdaş kadın imajına uygun olduğunuz için sizi seçmiştir.Ev hanımı olacak bir kızla evlenecek olsa baklava açandan su böreği yapana mantı dökene bir sürü seçenek vardı belki...ama o illa çalışan ayakları üzerinde durabilen güçlü bir kadınla evlenmek istedi.Evlendikten sonra evi idare etmek evin iş yükü ve iş yükü ağır gelmiş olabilir işinizi bırakacağınıza ev işini bırakın maddi durumunuz gayet iyi tutun bir yardımcı gelince uzanın bir kanepeye kahvenizi için temizlik yapılmış,yemek yapılmış olsun eşinizle evin keyfini sürün.Bu işleri yapmak için işten ayrılınır mı hiç?Annelik çok ayrı bende kamuda çalışıyorum 2 yıl ücretsiz iznimiz var bir daha çocuğum olursa 2 yıl ücretsiz izin bende almak istiyorum.Sonra çocuk kreşe ben işime.Yani böyle bir imkanda var.Erkekler biraz düzler odun gibi:) beyindeki kıvrımlarıda daha az... bazen akım derken b.kum diyebiliyorlar.

eşiniz size gelip "ben çok bunaldım, artık çalışmak istemiyorum, sen çalış, ben eve bakayım, bu bana daha iyi gelecek" deseydi şu noktada, nasıl tepki verirdiniz? Tamamen merakımdan soruyorum.

Buna ben cevap vereyim. Benim eşim gelse ve bu teklifi yapsa inanın seve seve kabul ederdim. Ama evdeki işleri yapması kaydıyla bende akşam eve geldiğimde onun gibi davranırsam vallahı teklifini havada kaparım. Çünkü ben dışarda çalışmaktan değil evde çalışmaktan bir şeyleri yetiştirmekten çok yoruluyorum. İşte işim yoğun bile olsa inanın orada dinleniyorum. Birçok kadında hem dışarda hem evde çalışmaktan yoruldukları için işten ayrılmak istiyor.

Siz zannetiyormusunuzki erkekler kadınların evde yaptıkları işlerin altından kalkabilecek. hiç sanmam.

arabamı çarptım arka tamponu. geri de otoparka parkettm.ne de olsa şuan yapılacak bişey yok eşim akşam görür napcaamıza karar veririz dedm kendi kendime. otoparktan çıktım. ama sonra eşim buralardaysa gelsn bi baksn die düşndm ve aradm. çarptım dedim içine grdi arka taraf nasıl olduunu anlamadım dedm. hemen foto çek bilmem ne dedi. kaskoya ödetcez ya. polis gelsn tutank tutsn bilmem ne . bi ark ına haber verdi. o geliyordu ama sonra kardeşini aramış kardeşi geldi. sinir oluyorum ne olsa,kardeşi hallediyor. eşim bakan başbakan ya!!! o kar yoğun!!!ve ben ailesine duuyrmak istemiyordum. ağızlarına laf vermek istemiyordum.bana sormadan etmedne hemen duyurmuş. sanki büyük bişey var.arkamdan konuşurlar hiç istemiyorum. arabada acemiyim ama eşimle sakin sakin halletmek varken duysnlar istemedm ama eşim hemen haber vermiş.
kızdım yine yalnız hissettm. ben hemn kardeşini arıııcaanı düşnmedm. kendi zaten yok ortalarda.şantiyede bi saatlk uzakta çalışıyor.git gel hergün. memleketine getirirken beni hemen herşeyde yanında olcam die getrdi. saolsun kardeşi yanmzda!!! ve arkamdan konuşurlar sümsük sümsük. kızdım eşime ve de yansıttım. gel kendn ilgilen die. mesaj attım duyurmuucaktm ben kimseye çarptığımı kendm bile yediremiyorum sen hemen söyledn millete die. şimdi ailesi de büyük bişey oldu sanarlar. yoruldum yaaa

bırer bayan olarak nasıl olup da bır kadını erkekle bır tuttunuz anlayamadım gercekten, hanı bana sormussunuz ya esınız boykle bı teklıfle gelse napardınız dıye
ıs hayatının zorlukları karsısında bır kadının durusuyla erkegın durusunu nasıl aynı gordunuz anlayamadım hıc
bayanlardan bıle boyle dusunen olabılıyorsa*cok az sayıda da olsa, erkeklere hak dogacak demek kı
bana bunları soyleyen bayanlar eslerınden aynı tavrı gorselerdı emınım benım kadar yıkılırlardı
ne dıyebılırm kı
esımın maası ıcın evlenmedım ben
@dırım,
o bahsettıgım kısı degıl suanklı esım
o 2 yıl oncekı bır olaydı

3,5 ayda bunları soleyen ıınsan ılerde daha neler neler soyler.. ısınızı bırakmayın.. bıraktıgın zaman sızı daha kotu gunler beklıyor olucak esınee guvenını bıdaha nasıl kazanacaksın zor durum ..

eşin gerçekten çok çok yanlış konuşmuş,hatta odunluk yapmış.yalnızz eşin demekki çalışan bir kadınla evlenmek istemiş ve evlenmiş.kadınların kriteri olduğu gibi erkeklerin de olabilir değil mi:34:

hepınıze zaman ayırıp okudugunuz ıcın tesekkur ederım
ama ben bu konuyu ıcımde sındıremedım
guven duygum cok agır sekılde sarsıldı ve bugun dılekcemı verdım
yolu acık olsun

yolu acık olsun

bu kadar çabuk karar almayın bence daha 3 gün önce konuştuğunu bir olay bu, zamanla birbirinizi anlayıp çözebilirsiniz.
Duygularınızı anlıyorum ama ani karar verip pişman olmayın.

böyle gelistigi icin cok üzüldüm...

Rabbim ayirma sevenleri, Nefesi nefesine karisan nefesleri ayirma birbirinden...gönül baglarini kuvvetlendir Rabbim. Hz Hatice ve Muhammed a.s kini birlestirdigin gibi, Hz Ali ve Fatima zehraninkini birlestirdigin gibi Allahim .. Amin!

Amin

Son düzenleme:
Baştan sona kadar okudum mesajları. Çok üzüldüm olayların bu noktaya geldiğine ama güçlü olmaktan başka çaren yok :(

yolu acık olsun

Bakın böyle bir şeye kolayca karar verebilmeniz bile ekonomik gücünüzün olmasından kaynaklanıyor o zaman bu devirde hala yok eve bakmak sadece erkeğin görevi filan faso fiso insan önce kendini güvence altına almalı bir başkasından kim olursa olsun medet ummamalı.

Eşiniz üslup konusunda çok çirkin davranmış ama düşüncelerinde yüzde yüz haklı. Belli ki eşiniz çalışmayan bir kadın istemiyor ve belki bilseydi baştan evlenmeyecekti ama siz eğer ben evleniyim nasıl olsa eşimin maaşı yüksek ben evde oturayım o çalışıp bana baksın diye düşündüyseniz sizin düşünceleriniz de en az onun üslübu kadar çirkin. Siz iş bulamıyor olsaydınız, işten çıkarılsaydınız da bu sözleri söylemiş olsaydı haklıydınız. Ancak ben kocanızın yerinde olsam siz rahat işi bırakıp benim size bakmamı isteseydiniz kendimi enayi gibi hissederdim. 4000 tl evet güzel maaş ama günümüz şartlarında aslında çocukta olursa kıt kanaat ancak yaşayacaksınız. Üstelik hiçbir şeyin garantisi yok 3 yıl sonra evli kalabilecek misiniz, eşiniz çalışabilecek durumda olabilecek mi, v.s ? Boşanma kararı almışsınız şimdi ne yapacaksınız, tıpış tıpış gidip çalışacaksınız yuvanızı yıktığınızla kaldınız.Neyse hayırlısı olsun hakkınızda Allah pişman etmesin.

ben de şoktayım yani konunun bu raddeye gelmesi karşısında... eşinin tepkisi ne oldu? son durumunuz ne? hakkında hayırlısı olsun inşallah. öfkeyle kalkan zararla oturur bunu da unutma canım...

bırer bayan olarak nasıl olup da bır kadını erkekle bır tuttunuz anlayamadım gercekten, hanı bana sormussunuz ya esınız boykle bı teklıfle gelse napardınız dıye
ıs hayatının zorlukları karsısında bır kadının durusuyla erkegın durusunu nasıl aynı gordunuz anlayamadım hıc
bayanlardan bıle boyle dusunen olabılıyorsa*cok az sayıda da olsa, erkeklere hak dogacak demek kı
bana bunları soyleyen bayanlar eslerınden aynı tavrı gorselerdı emınım benım kadar yıkılırlardı
ne dıyebılırm kı
esımın maası ıcın evlenmedım ben
@dırım,
o bahsettıgım kısı degıl suanklı esım
o 2 yıl oncekı bır olaydı

Peki madem, nasıl "bir tuttuğumu" anlatayım... ben eşinin zor zamanlarında "çorap parana yetmez" denen maaşıyla evini geçindirmiş, çocuklarını okutmuş ve "erkek değil mi, eşek gibi bakacak" dememiş bir annenin çocuğuyum... En rahat zamanında da işini bırakmadı, en zor zamanda da... En rahat zamanda maaşı kendinindi, en zor zamanda, sağolsun, hepimizin...
O "ben şöyle narinim, böyle narinim, dinimiz de bana çalışma diyor zaten" diye yaşasaydı, her şey çok başka türlü olurdu...

Ve adı "ev hanımı" olan bir kadının yeğeniyim, öyle tasarruf yapar, öyle şeyler diker/örer, öyle beceriklidir ki eşine yıllar boyu her ay en az bir maaş kazandırmıştır... 70 yaşına geldiği şu günlerde salçasını, turşusunu, yoğurdunu, tarhanasını ve daha bir sürü şeyini hala kendisi yapar... Elde yıkadığı bulaşıkları ucuca dizseydik buradan Çin'e yol olurdu; (hani şimdi eşim kardeşine 10 tl harçlık gönderiyor diye şikayet ediliyor ya) bu kadın 15 sene boyunca eşinin 3 öksüz kardeşine baktı, dar bir bütçeyle onlara da bir anne/abla gibi küçücük evini açtı ve onları okuttu... (Sorsanız çalışmadığı için pişman mıdır diye, tahminen o da emeğinin bir adı olmasını isterdi... Sormadım, sormam; en çok çalışanın 50 katı çalıştı, ona çalışma lafı edenle de bozuşurum...)

Bu her iki mucize kadından da "erkek değil mi, eşek gibi getirecek"/"çıtır çıtır yiyorum parasını" gibi garip, ve çok rahat laflar duymadım... İkisi de ben çok narinim diye kendilerini veya çevreyi kandırmadı, veya sızlanıp durmadı... İkisi de hayatımızdaki erkeğe, ailemize daha nasıl destek olabiliriz, nasıl daha iyi yaşayabiliriz diye çabaladılar...

Dolayısıyla kadınla erkeği bir tutmam, kadını çok daha güçlü görürüm... Ya da görmek isterim...

Not: Bugün ikisi de hükümet gibi kadınlar, ve maaşallah -eski zamanlara göre- çok çok rahatlar; ikisi de çok yoruldu ama hayat da böyle bir şey galiba...
Sağolsunlar, hepimiz onların eseriyiz.

Back
X