'O' ailesine yardim ediyor mu?

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
'O' diye belirttigim kisi sevgiliniz, nisanliniz veya esiniz arkadaslar.
Ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen ''o" ailesine yardim ediyor mu?
Benim sozlum mutfak alisverisini yapar surekli, annesinin begendigi ayakkabiyi alir, babasinin begendigini parfumu alir falan filan. (ailesi ise ona calismaya basladigindan beri hicbir maddi destek veya yardimda bulunmuyor ne buyuk ne kucuk)
Birde dugunu kendiniz mi yaptiniz? Erkek aileleri nekadar sorumsuzlasti boyle, dugunu kendiniz yapin deyip kenara cekilmek nekadarda kolay... ve sozlum buna gayet normal karsiliyor, halbuki bu benim icin onemli.. hangi gunler icin anne baba olur ki insan, evladina olan gorev degil midir yardim etmek .. yoksa yanlis mi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda arkadaslar?

Eşim evlenene kadar her ay maaşından 500 600 lira kadar yardım etti, doğaldı bence çünkü o evde yaşıyo,düğünümüzü ise eşimin ailesi yaptı

Esim evlenene kadar ailesinin ev kirasi da dahil tum masraflarini karsilamis. Evlenirken dugun ev esyasi takilar vs herseyi esimle ben birlikte yaptik hatta ailesinin dugunde giydigi kiyafetleri bile esim aldi. Daha da bitmedi biz nisanliyken babasinin kumar borcu icin esim kredi cekmis 1 kurusuna dokunmadan babasina vermis simdi bir de 60 milyar o borcu oduyoruz. Herhalde benim kadar enayi salak yoktur dunyada. Ama bundan sonra 1 kurus verdigini duyarsam da bosarim orasida ayri

tesekkur ederim ama ailesine maddi yardimda bulunmasa
ayda 100 yerine 200 ayiracak belki bu dugun ev masraflari icin
oglum biz yardim edemeyecegiz sen bize para harcamada demiyorlar, daha koparabildiklerini kar sayiyorlar adeta
Onun ailesinden bahsediyorsunuz değil mi? Ne kadar erken girmişsiniz para konularına, onun ailesi sonuçta ayakkabı da alır parfüm de alır istediğini yapar diye düşünüyorum ben bu durumda. Dedikleriniz maddi yardım değil, her alışveriş herşey yardım olarak görülmemeli..

Ama adam henüz sözlü yaşadığı evin mutfak masraflarını karşılamasında ne var anlamadım. Annesine de istediğini alır annesi değil mi.

bende yanlis mi dusunuyorum diye merak ettigimde sordum tesekkurler
ama hep dugune ev esyaya yardim etmeyecek olmalari hemde oglum parani biriktir dugunune dememelerinden cok rahatsizim, sonucta ikiside emekli maas aliyor ve sozlumun aldiklarina muhtac degiller

valla biz kendimiz yaptik igneden iplige kadar herr seyi kendimiz.. hatta soyle soyleyim gelinligimi bile kendim aldim... babam beni okutmus bide evlendir mi diyim demedim tabiki esimde demedi eger biseylere karissalardi ailemize de karisirlardi boylesi daha iyi.....

Bence anne babasına bişeyler almasına üzülme yada sıkıntı yapma ailesine nasıl davranıyorsa yarın sanada aynı hal ve tavırları sergileyecektir tecrübeyle sabit..
Düğünümüzü kendimiz yaptık başta zorlandık ama herşey gibi borcunda sonu geliyor.
Ayrıca düğünü kendin yaptığında kimseye minnet duyman kimsenin elini eteğini öpmende gerekmiyor kısacası tabir yerindeyse kimseye gebe kalmıyorsun..
Ve kendi alın terin oluncada tüm eşyaların kıymetini cok gzl biliyorsun.

ben
anne ve babanin evladini buyutup okutup evlendirmesi gerektigini dusunuyorum, evet evlat calisip yuklerini hafifletebilir ama bu gorev anne babaya ait

bazi arkadaslar oyle bir demis ki, o evde yiyip iciyor tabi alacak diye, komsunun evinde misafir sanki, anne baba evinden ne yiyip ictiginin hesabi mi yapiliyor yani anlamadim
ben ailemden boyle gormedigim icin tuhaf geliyor

10 yaşıma daha girdim de 29 oldum yuh yani
annesine aldığı hediyelerden sizene babasına aldıklarından sizene
ya tamam seviyoruz ediyoruz ama adamları tapulu malımız gibi görmesek diyorum
benim oğlum olucakta gelin adayım/gelinim aldığı hediyeye laf çarpıcak,ahh varya ne yaparım
kendinize gelin lütfen,istediğini yapar,evet çok yanlış ve kötü düşünüyorunuz

Yani daha sözlü, o evde yiyip içiyor sonuçta. Buna yardım bile denmez ki, zaten vermesi gerekiyor.
Aynen öyle. Koskoca adam yiyip içip otel gibi kullanıp eve beş kuruş katkı yapmadan olmaz ki.
Biz kadınlar için de geçerli aynı şey. Bekarım,çalışıyorum tüm kazandığım benim demek olmaz ki.

Biz düğün yapmadık nikah yaptık o yuzden öyle bir problemimiz olmadı. Eşyalarımızı da genel olarak kendimiz aldık.
Eşim ailesine yardım etmez hatta elinden gelse gorusmez bile.

ben
anne ve babanin evladini buyutup okutup evlendirmesi gerektigini dusunuyorum, evet evlat calisip yuklerini hafifletebilir ama bu gorev anne babaya ait

bazi arkadaslar oyle bir demis ki, o evde yiyip iciyor tabi alacak diye, komsunun evinde misafir sanki, anne baba evinden ne yiyip ictiginin hesabi mi yapiliyor yani anlamadim
ben ailemden boyle gormedigim icin tuhaf geliyor
Valla canım aileden aileye çok fark var. Hele erkek evlat olunca daha farklı. Ailenin beklentisi oluyor maddi anlamda. Benim eşimi ailesi liseye bile zar zor göndermiş, babası yediği lokmaları sayarmış, bu da 18 yaşında yurtdışına çalışmaya gitmiş. Ben de ailemden böyle görmedim ama yapacak bişey yok. Adamların yakasına yapışamayız di mi neden böyle yapıyorsunuz diye.

X