- 1 Nisan 2023
- 633
- 2.228
- 28
Anne tarafından da baba tarafından da halasından dayısına, amcasından yengesine teyzesine kadar kim varsa hepsi için geçerli. Topu benim tırnağıma kurban olsun. Bunlar var ya bunlar... Bunlar iyi gününde yanında olmaz, sen gülerken somurturlar. Kötü günde aba altından gülüp kasım kasım kasılırlar. Bilen bilir başlarda nişanlımın ailesine alışamadım. Benim bütün akrabalarım kurban olsunlar bu insanlara. Daha içlerine girmeden akrabalık nedir ben bu insanlarda gördüm kızlar. Görgü görgü dedim de benim akrabalarım görgülü de ne olmuş. Olay ne diye sormayın hiç halim yok anlatmaya. Ama akrabayı akrep soksun. Yok akrabalık ilişkileriymiş yok Allah rızasını gözetmekmiş yok birlik beraberlikmiş, dirlik düzenmiş. Beni asalak gibi milletin emrinde büyütende suç da. (Bu kişi annem oluyor ama garibim o da geç aydınlandı kızamıyorum ona da. Çünkü asıl müsebbibi babam. Bunu yuva kurarken daha iyi anlıyorum. Karısına çocuklarına nasıl davranılacağını erkek belirliyor) velhasıl çok doldum. Beddua etmek tarzım değil ama Allah kahretsin diyecek reddeye getirdiler. Herkesin sırası var. Dahası ölüm var. Ölüm iyi ki var. Ölelim de görelim. Hesaplaşalım herkesle.