O ALEVİ BEN SÜNNİ

ysmnylmz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2013
24
10
Merhabalar Arkadaşlar
İçimde çığ gibi büyüyen bir derdim var . 22 yaşındayım bir yıldır çok güzel giden bir ilişkim var . Hayatımda hiç kimseyi bu kadar sevmemiştim ve kimse tarafından bu kadar sevilmemiştim bahsettiğim sevgi öyle ölüyorum bittiyorum gibi birşey değil . Onu anne gibi baba gibi kardeş gibi seviyorum sevgisi bambaşka . O benım en yakın dostum arkadaşım yeri geldiğinde abim kardeşim sevdiğim sevgilim , hayatımı paylaşmak istediğim tek insan . Gel gelelim ki her şey bu kadar güzel değil . O alevi ben sünniyim aranızda mutlaka benimle aynı sorunu yaşayan kişiler vardır beni çok iyi anlayacaksınızdır . Babam ilk aşkım değil öyle olmasını çok isterdim hayatta en çok ne isterdın deseler babasına aşık bir kız olmak isterdim heralde. Babamın son üç seneye kadar bana şiddet uygulamışlığı vardır . Hiç bir masada oturup sohbet etmişliğimiz yoktur ne kadar az yuz yuze gelsek o kadar iyidir .Maddi konuda hakkını yıyemem sadece okuttu buyuttu babadır . Hani bir parti var ya yobaz dıye bilinen tam koyu o partıyı destekliyor ve göruslerımız hıc uymaz her kürdü terorıst her solcuyu din düşmanı diye düşünüyor ve aksini asla kabul etmiyor asla çok geri kafalı . Erkek arkadaşımın da ailesi solcu ve genel olarak bir alevi aile nasılsa öyle yaşıyorlar . Babamın bugune kadar kapıma alevı yada kurt getirirseniz sizi reddederim demişliği çoktur büyük konusuyor anlayacagınız . Benim için böyle şeylerin hiç bir zaman önemi olmadı insan olsun . Mesela beni hiç bir sünni mutlu etmedi e... kadar . Birbirimize inanılmaz bağlıyız .Tabiki ciddiyiz ama bu iş nasıl olucak babam aşırı sağcı erkek arkadasımın babasıda aşırı solcu bir araya geldiklerinde neler olur hiç bilmiyoruz . Baştan bilmiyormuydun neden sevgili oldun gibi yorumlar yapmayın lutfen burda akıl istiyorum sizden bundan sonrası için . Yani neler yapmalıyım erkek arkadasım öğretmen bu ay askere gidicek geldikten sonra adım atmak istiyoruz ama ne yapabiliriz ya da aranızda benim gibi insanlar varsa siz neler yasadınız yardımlarınızı bekliyorum . şimdiden tesekkurler

ya babandan ya da sevdiğinden vazgeçeceksin, eğer baban o kadar koyuysa ki yıllardır öyledir muhtemelen onu değiştiremezsin. hani ilişkinde yeni gerçekten sevgilini ailene tercih edebilir misin ? ben aleviyim sevdiğim sünni ve ailesi aynı baban gibi tutucu ve 5 yıl oldu artık ne ileri ne geri durdum sayıyorum bu durumda olmak istemezsin inanki

senin inancını yaşamana saygı duyuyorsa kendini ilgilendiren bazıı kısımları yerine getiriyorsa olabilir . bizim bir komşu mesela böyle iyi anlaşıyorlar ama şu an çocuklarını alevi gibi yetiştirmek istiyor bazı kurslara gitmesine izin vermiyor ama kadına saygı duyuyor karışmyor sahurunu hazırlıyor mesela ama çocuk olunca sıkıntı oluyormuş bende bunun benzerini yaşadım üzülmüştüm ilkten ama şimdi iyi ki ayrılmışım diyorum o yaşlarda toz pembe görüyor insan

senin inancını yaşamana saygı duyuyorsa kendini ilgilendiren bazıı kısımları yerine getiriyorsa olabilir . bizim bir komşu mesela böyle iyi anlaşıyorlar ama şu an çocuklarını alevi gibi yetiştirmek istiyor bazı kurslara gitmesine izin vermiyor ama kadına saygı duyuyor karışmyor sahurunu hazırlıyor mesela ama çocuk olunca sıkıntı oluyormuş
Erkek arkadaşım alevi ama bildiğiniz bir sünni gibi ramazanda benimle birlikte oruç tutuyor cumalara hep gider içinde olduğunu ama bugune kadar hiç yapamadığını söyledi bana namaz kılmak ıstediğini söyledi bende ona namaz kılmayı duaları ögrettım ama asla zorlamadım zorlamam da işte durum böyle

ya babandan ya da sevdiğinden vazgeçeceksin, eğer baban o kadar koyuysa ki yıllardır öyledir muhtemelen onu değiştiremezsin. hani ilişkinde yeni gerçekten sevgilini ailene tercih edebilir misin ? ben aleviyim sevdiğim sünni ve ailesi aynı baban gibi tutucu ve 5 yıl oldu artık ne ileri ne geri durdum sayıyorum bu durumda olmak istemezsin inanki
Allah yardımcınız olsun ne desem bilemedim

ilk defa bir '' Adam'' çıktı karşıma
Bu kadar eminseniz, gözü kapalı güveniyorsanız ona; karartacaksınız gözünüzü.
Ailenize bunların önemli şeyler olmadığını, onların istediği düşüncelere inanışlara sahip bir adamın da sizi üzebileceğini, önemli olanın kalben sevmek ve insan olmak olduğunu koca koca insanlara binlerce defa anlatacaksınız.
Herkesin karakterinin şekillenmesinde yaşadığı toplumun, doğduğu ailenin önemli faktör oynayıp, bunun da yaradan tarafından geldiğini ve değiştirilemeyeceğini söylediğinizde, belki biraz ılımlı yaklaşabilirler.
Baktınız olmuyor, aşkınızın elinden tutup yola çıkacaksınız.
Şahsen ben öyle yapardım.
Böyle saçma sapan konular yüzünden geleceğimi mahvetmezdim.

Bu isin sonu yok gibi gorunuyor ne yazik ki aile de o kadar cok onemli ki...
onun ailesi seni istiyor mu peki.

Yobaz kelimesini çok fazla kullanmamanı, hatta partili kısmı değiştirip sadece babanın görüşlerini bırakmanı öneririm. Bu haliyle hem boşuna ortalık karışır hem sen bo bol Fake damgası yersin. Sonunda da konun kapatılır.

Konuya gelince belki benim ailem yumuşak huylu insanlar oldukları için bilmiyorum ben ne zaman dayaklı, kötü davranmalı konu görsem hep kendi ailem olsa silerim diye düşünüyorum. Yerinde olsam ben sevgilimi seçerdim diyorum ama içinde olunca da öyle kolay vazgeçilmiyordur belki aileden bilemem.

Yahu arkadaş nedir şu inanç farklılıklarına duyulan öfke ben anlamıyorum. İnanç bir insanın kişiliğini belirlemez ki. Bir insan kötüyse, alevi de olsa kötüdür, sünni de, hristiyan da veya ateist de olsa kötüdür zaten. Bunlar insanın kalbinden gelir, inançla ilgisi yok, namaz kılan iyidir kılmayan kötüdür diye bişey yok, inanmayanlar da iyidir, inananlardan da kötüler çıkıyor ne yani bu mevzu ben anlamıyorum.

Erkek arkadaşım alevi ama bildiğiniz bir sünni gibi ramazanda benimle birlikte oruç tutuyor cumalara hep gider içinde olduğunu ama bugune kadar hiç yapamadığını söyledi bana namaz kılmak ıstediğini söyledi bende ona namaz kılmayı duaları ögrettım ama asla zorlamadım zorlamam da işte durum böyle

sizin öyleyse çok iyiymiş ben arkadaşım kapalı mesela karışmaz ama çocuklarını ilerde kuran kursuna yollar mısın izin verir misin diye sormanız lazım aileniz de sizin istediğinize gelir siz ilerde mutlu olursaız onlarda mutlu olur normal bir evliliğe göre iki defa düşünmeniz gerekir olurda evlenir boşanırsanz Allah korusun aileniz çok üzülür sizde yıpranırsınız

Bu kadar eminseniz, gözü kapalı güveniyorsanız ona; karartacaksınız gözünüzü.
Ailenize bunların önemli şeyler olmadığını, onların istediği düşüncelere inanışlara sahip bir adamın da sizi üzebileceğini, önemli olanın kalben sevmek ve insan olmak olduğunu koca koca insanlara binlerce defa anlatacaksınız.
Herkesin karakterinin şekillenmesinde yaşadığı toplumun, doğduğu ailenin önemli faktör oynayıp, bunun da yaradan tarafından geldiğini ve değiştirilemeyeceğini söylediğinizde, belki biraz ılımlı yaklaşabilirler.
Baktınız olmuyor, aşkınızın elinden tutup yola çıkacaksınız.
Şahsen ben öyle yapardım.
Böyle saçma sapan konular yüzünden geleceğimi mahvetmezdim.
Bende hep böyle düşündüm binlerce kez de olsa konuscam elımden gelenı yapcam . güzel tavsiyeleriniz için tesekkurler

Ben de zamanında böyle polyanna gibiydim.. öyle pembis pembis bakmıştım hayata.. Aileme rest cekmeler, ama seviyorum yea diye diretmeler.. nolmus alevi ise demeler.. meğer o kadar basit değilmiş..
valla verilmiş sadakam varmış da ailem beni koymamış kapının önüne..
bu zat ile birlikte iken bu ayrı dünyalar mevzusunu konuşuyoruz birgün.. ama nasıl agirbasli, nasıl sevgi saygı dolu anlatamam.. neyse konumuza geldik dedim ki; ee senin kardeşin bir hanefiyi severse?? Nolacak?? Şöyle bir kabarttı kendini.. dediki bu asla olmaz.. bizde kız alma vardır kız verme yoktur.. derken böyle bir açık etti kendini, anaam dedim; bunun gerçek yüzü dedikleri bu muymuş??
Yani mevzuda daha neler geçti de, şimdi ırkçı söylem yaptığımı ileri surecekler.. öyle değil aslında hepsine saygı duyuyorum, nefret kin değil de; davul bile dengi dengine..
ama ben senin ilerleyen yıllarda pisman olacagindan eminim canım.. hakkında hayırlısı.. gel baba sözü dinle..
Her ikiniz de kendi cevrenizden birilerini bulun ve mutlu olun inşallah..

Ben anlamiyorum arkadas, nedir bu Aleviler nettiler Sunnilere?Sunniler yaktilar, kiydilar, katlettiler, yetmedi mi? Bu ne zulum? Bu topraklarda yuzyillarda Alevilere zulum var arkadas hem maddi hem psikolojik.

Baban da, Alevilere pislik atanlar da cahil zira Anadolu halkinin, Turkmenlerin, Yenicerilerin dini Bektasilik ve Alevilikti(r), Sunnilik Osmanli sarayinda yasanan Arap ozentisi Islamken, dayatmayla ve baskiyla Anadolu'ya girmistir. Baban begensin begenmesin, onun da 500 yil once bu toprakta yasayan atasi muhtemelen bu nefret ettigi mezheplerin birindendi.

not:Sunni beyaz Turk'um.

Sana gelince konu sahibesi, ben de baban gibi nefret dolu insanlardan hazzetmiyorum. Sevdiginden onun kafasi icin vazgecme derim.

O partiden ayrica hazzetmiyorum, harami , somurucu, rezil liderinden de , berbat fikirlerinden de, dangalakca dis politikalarindan da, nefrete ve ayrima yonelik ic politikalrindan da, diktikleri saltanat sarayindan da, dinle milleti somurmelerinden de, ulkemizi Ortacag'a cekmelerinden de,kadinlar hakkinda atip tutan kusbeyinli bakanlarindan da.

Senin yerinde olsam tavrim, ben bu adamla evlenicem baba, sen ister kabullen, ister kabullenme seklinde olurdu. Yani ben evleniyorum kabullensen iyi olur bazinda.

Ask ender bulunan bir sey , sahip cik.

Son düzenleme:
X