o günün gelmesinden korkuyorum her an korkuyla yaşıyorum

zeyno1111

Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
9
0
16
İstanbul
nasıl anlatsam.. nerden başlasam bilmiyorum. ben 2 yıldır evliyim. küçük bir bebeğim var. eşim çok iyi bir insan. ama ben hep korku içinde yaşıyorum. hem vicdan azabı hem korku hem umutsuzluk hem belirsizlik. ben küçük yaştayken babam tedavisi olmayan bir hastalığa yakalandı. daha genç 39 yaşında. babama çok düşkünüm. ama ne olduysa nişanlıyken oldu ve saçma şeyler için ailemi çok üzdüm. babam neredeyse gözümün önünde fenalaşıyordu. babamın o hallerini hatırladıkça kendimden nefret ediyorum. kendime inanamıyorum. nasıl aileme karşı geldim. hasta babamı bu kadar nasıl üzebildim. hem de haklı olduklarını adım gibi bilirken. kendim olmaktan çıkmış gibiydim. olayların üzerinden 2 yıl geçti ailem çoktan unuttu ama ben kendimi affedemiyorum. babamı kaybetmekten çok korkuyorum. başka bir şehre taşınıcaz. aklımda hep ya babama bişey olursa ya yetişemezsem onu son kez göremezsem düşünceleri var. hayattan zevk alamıyorum. korkuyla bekliyorum. ben ne yapıcam? kendimi nasıl affedicem? bu düşünceleri nasıl kafamdan atıcam? içimde tutmaktan patlamak üzereyim. eşimi üzmemek için ona bişey söylemiyorum. bu yüzden derdimi sizinle paylaştım.bana bişey söyleyin kızlar. bu kör kuyudan nasıl çıkarım?

Babanın rahatsızlıgı nedır

öncelikle allah kolaylık versin diyorum merak ettiğim bu tedavisi olmayan hastalık ne ve siz neden karsı geldiniz ailesine

öncelikle allah kolaylık versin diyorum merak ettiğim bu tedavisi olmayan hastalık ne ve siz neden karsı geldiniz ailesine

kendi isteğimle kabul ettiğim nişanlıma karşı kötü huylarım oluşmuştu. yok yere tripler kavga çıkarmalar kalp kırmalar hakaretler.. bir sürelik duygu karmaşası yaşıyodum.

kendi isteğimle kabul ettiğim nişanlıma karşı kötü huylarım oluşmuştu. yok yere tripler kavga çıkarmalar kalp kırmalar hakaretler.. bir sürelik duygu karmaşası yaşıyodum.

baban çok genç yaa...çok geçmiş olsun cnm.....

bence ilk önce içinde yaşadığın bu vicdan azabından kurtul....git babana annene neler hissettiğini,.ok üzüldüpünü söyle....
özür dile helallik iste.....bence manen rahatlayacaksın cnm......
hem bak ailem unuttu dedin.....

Bence yaşadığın bu vicdani rahatsızlığı babanla paylaşmalısın..Anne -baba çocuklarının yaptıklarını hemencecik unutuverirler...Konuşman seni rahatlatacaktır....

çok geçmiş olsun canım.
babanla bu hislerini konuş bence de.
onu sevdiğini üzmek istemediğini olanlar için kendini affedemediğini söyle.
kendini de suçlama.
inan herşey olacağına varıyor.
yaşanması gerekiyormuş yaşanmış.
sen bile kendimi tanıyamıyordum diyorsun.
insanın basireti mi bağlanıyor nedir,
kaderinin içinde sürüklenirken savrulurken buluyorsun kendini.

çok teşekkür ederm
Bence yaşadığın bu vicdani rahatsızlığı babanla paylaşmalısın..Anne -baba çocuklarının yaptıklarını hemencecik unutuverirler...Konuşman seni rahatlatacaktır....

o huysuz hallerimi tekrar hatırlatmaktan korkuyorum galiba

Son düzenleme:

ne güzel anlatmışsın.. insan bazen kendi iradesine bile sahip çıkamıyo.cezasını da vicdan azabıyla ödüyo

bence su an icin hicbir sey gec degil hicbir baba evladina kiyamaz bmadem vicdaninizi rahatlatmak istiyorsunuz once tum bu dogrulari kendinize itiraf edin ardindan bir gun babanizin yanina gidin ve herseyi soyleyin onuda cok sevdiginizi soylemeyi unutmayin sakin :) zaman cok degerlidir zaman kaybetmeyin onlarin hakli olduklarini anladiginizi gidip soyleyin :) konusmanin sonu sevinc gozyaslariyla bitecegini umuyorum :)

Ayrica cok gecmis olsun cok uzuldum umarim iyilesir Allah tan umit kesilmez
yukaridada simdi gordum tekrar o huysuz hallerimi hatrlasinlar istemiyorum demissin bence oyle olmuycaktir aksine kizlarinin ne kadar iyi yetistigini ogrenecek gurur duyacak ve buyudugunuzu goreceklerdir yetiskin oldugunuzun hatalarinizn farkina vardiginizi ogreneceklerdir ki bu anne baba icin gurur verici bir durum bence :)

Son düzenleme:
oyy kıyamam, çok hassas değilse hastalıkla ilgili bi sıkıntı yaratmayacaksa yani, git sarıl zırıl zırıl ağla babamm ben çok üzdüm seni affettin mi kızını de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…