• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O kadar doldum ki anlatamam.....

1,5 yıldır evliyiz,eskidende agresid tavırları vardı,evlilikle değişir sandım,hep yumuşak yüzlü davrandım,o da bunu çok ii kullandı:(afredersin b... la bile kavga eden bağıran cinsten,mutlu olamıorum yaaaa:(

insanlardaki ortak düşünce budur hep..evlenince değişir..söylermisiniz bir insan evlenince neden değişsin? sorumluluk,aile vs diyorsunuz değil mi? ama bir insanın sorumluluklarının olması için illa evlenmesine gerek yoktur..bir insan 7 sinde ne ise 70 indede odur..siz başta değişir diye düşünmekle hata yapmışsınız..

Eşinizin düzeleceğini sanmıyorum. Hakaretlerini ve bu kaba tavırlarını devam ettirecektir. İnşallah düzelir diyeceğim ama pek umut gözükmüyor.
Çocuk var mı bilmiyorum fakat bu adama daha ne kadar dayanacaksınız, bu hakaretleri daha ne kadar çekeceksiniz.
Muhtemelen bir kaç yıla kalmaz psikolojiniz bile bozulur. Allah kolaylık versin size.

zor gerçekden...eşiniz sürekli agresif ve alttan alan kişi sizssiniz...çevremdede bu tür durumda olanlar var...zor biliyorum..ama artık sizin sabrınız ve tahammüllünüz de kalmamış haklısınızda...ama evliliğe başlarken neden düzelmesini düşündünüz ki başda nasılsa öyle gider illa sorumluluklarının bilincine varması için evlenmeyi düşünmek biraz bile bile lades demek gibi bişey...ya da çok sevdiğiniz için gözünüz gördü gönlünüz katlandı...
bunlara nacizane fikirlerim tabi..inşallah beklediğiniz gibi bi gün düzelir...ama iş işden geçmeden...

beni adam yerine koymuyorsun beni ciddiye almıyorsun saygı nedir bilmiyorsun. ben sana böyle davransam hoşuna gidermi diye başla anlatmaya...
eşim çevresinde herkese sert davranır ailesi bile çekinir davranmaya ama ben isyan ettiğimden beri sesi çıkmaz çok kibar davranır. ailesi bile şaşıyor.

bence siz ona sessiz kaldıkça o şımardı yada karşılık verdikçe iyice raydan çıktı.
o an ne hissettiğinizi anlatın.
ölsem gitsem kimi azarlıycaksın bakalım böyle diyin.

belki de onu hep affediyor olmaniz, onu kirici olmaktan alikoymuyor...
evlilik terapisi lazim sanki

bence bu davranışlarının mutlaka başka bi sebebi var.yani bidaha olmuycak falan diye her seferinde pişman oluyosa seni seviyodur ama psikolojisini etkileyen ağır şeylerde olabilir.bide kesinlikle hep bi taraf alttan almamalı.bazen rest çekmekte çok işe yarar diye düşünüyorum..

bence de bir insan 7 de neyse 70 de o evlenince kimse değişmez sen değiştin mi ki ? bence açıkca ve sertce konuş bir terapiste gidin olmazsa da olmaz allah yardımcın olsunn güzelim....

beni adam yerine koymuyorsun beni ciddiye almıyorsun saygı nedir bilmiyorsun. ben sana böyle davransam hoşuna gidermi diye başla anlatmaya...
eşim çevresinde herkese sert davranır ailesi bile çekinir davranmaya ama ben isyan ettiğimden beri sesi çıkmaz çok kibar davranır. ailesi bile şaşıyor.

bence siz ona sessiz kaldıkça o şımardı yada karşılık verdikçe iyice raydan çıktı.
o an ne hissettiğinizi anlatın.
ölsem gitsem kimi azarlıycaksın bakalım böyle diyin.
canım yorumun için teş ederim,aslında kızlar hepinize teş.ederim.kaydirigubbakcemile5eşimle konuştum durumu,aslında tek bi bozulduğum nokta olduğunda o anda patlama yapsam bütün bunlar olmucak,biriktirip biriktirip patlamak benim yaptığım aslında tehlikeli olayları bazen büyütebiliorum:utangac: neyseki arkadaşlar barıştık ve olayları hallettik,zaten ben daha konuşmadan onla o da pişmanlığını dile getirmişti.şimdi gayet iiyiz:lepi:

benım esım de aynı ama tek farkı esım kufretmez bagırmaz
ama ınceden ınceye asagılar kucuk dusururu daha once konusunu actıgım gıbı kendımı gerızekalı gıbı hıssettırır.bır cumle kurarım kuracagıma pısman olurum bana salak muamelesı yapar benı sınır eder.ben de bugunlerde ustune gıdıyorum cevapları sak sak verıyorum
ORNEK
esim: ne koca gun aradın durdun benı,arıyacaktın catıcıyı sorcaktın benı nıye zırt pırt arıyorsun( kayınvalıdem kaynanam ben esım oturuyoruz.bır erkegın yapması gereken ısı ben yapıyorum catıcıyı arıyorum ve onu bızım catıyı yapmaya baslaması ıcın ıkna etmeye calısıyorum)
ben: kusura bakma ben aılemden boyle gordum!! bırseyı sormadan danısmadan konusmam
esim: burası annenlerın evı degıl
Ben: oyle olmadıgı ıcın bu durumdayım zaten
(herkes sus pus)

canım benim
seni öyle iyi anlıyorum ki bende 5 senedir yaşıyorum aynı şeyleri.Öncelikle şunukabul etmek gerekir ki : DEĞİŞMEYECEK-DEĞİŞEMEYECEK. Bunu bilerek adım atmalısın.Sakın çocuk düşünme lütfen, çocukta değiştirmiyor bu fıtrattakileri çünkü.Benim 2 tane var daha beter zıvanadan çıktı.Kabul ettirebiliyorsan elbette ki aile terapistine git derim (Ben lafını bile edemedim hala gerçi).Ben arkadaşların dediğni uyguluyorum son 2 senedir.Hiçç takmıyorum, konuşmuyorum, yüüzne bile bakmıyorum.Barışıyor benimle allem edip kallem edip 1 hafta sonra yine aynı.Yalnız değilsin senin gibi psikolojik şiddete maruz kalan çok eğitimli kadın var.Benim şimdiki aklım olsaydı çocuklar olmadan boşardım, böyle kocam oalcağına bekar olmayı yeğlerdim.Çocuklarımı biraz olsun büyütüp yine aynı şeyleri düşünüyorum, değişmezse :) Değişmiyeceğinden öyle eminim ki...

Sana tavsiyem sende alttan alma ama bagırıp çagırıp olay da yaratma
ilgilenme o yataga yattıgında sen tv izle yatma uyya kalmışım fln de üstüne fazla düşme
belki degişmeye baslar.

bu tip erkekler ingilenmeyince de başka yöntemlere başvurabiliyorlar. bu psikolojik şiddetin dozu artar inanın tecrübeyle sabittir. ve ayrıca bu konu öyle ilgisizlikle çözülebilecek bir konu dağil. eşinizi doktora gitmeye ikna etmeniz lazım. ben eşimi götürmüştüm ve doktorun yanında "ben bıktım artık ben hayatımdan babamı çıkardım bu uğurda ofof23 ümü tanıyacağım" demişti. velhasıl doktor da çare etmiyor çoğunlukla karşı tarafa bağlı tamamen kaybetmekten korkuyorsa düzelir zamanla korkmuyorsa kafasında bitirmişse de ya öyle yaşayacaksınız ya da sabrınız tükendiinde yolunuzu ayıracaksınız. yani sanmıyorum düzeleceğini çünkü ellerinde olmadan yapıyorlar ve bence eşinizin psikolojik problemi var. tek çare şuan da doktordur..

canım yorumun için teş ederim,aslında kızlar hepinize teş.ederim.kaydirigubbakcemile5eşimle konuştum durumu,aslında tek bi bozulduğum nokta olduğunda o anda patlama yapsam bütün bunlar olmucak,biriktirip biriktirip patlamak benim yaptığım aslında tehlikeli olayları bazen büyütebiliorum:utangac: neyseki arkadaşlar barıştık ve olayları hallettik,zaten ben daha konuşmadan onla o da pişmanlığını dile getirmişti.şimdi gayet iiyiz:lepi:

canım sevindim barıştığınıza ama bu yine tekrarlayacak gibi görünüyor...En kısa zamanda sen onu ikna edip psikoloğa veya evlilik terapistine götür bence. Allah mutlu etsin

o sana nasıl davranıyosa sende ona öyle davran başka yolu yok.belki anlar yaptığının kötü olduğunua.s