• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

o kadının başına gelenler...

herkesin açısından bakmaya çalışıyorum. insanları yargılamayı sevmiyorum hele ki kınamaktan korkarım. ama hangi açıdan bakarsan bak ortada bir haksızlık var.

evet ali taran ve selma hanım zamanında boşanmış. demek ki zaten çatırdayan bir şeyler vardı. üstüne yeniden evlenmişler. demek ki anlaşmazlıklara rağmen ortada büyük bir sevgi varmış. 2. kez evlilik sonrası hastalık teşhisi konulmuş. ali taran, selma hanımın yanında olmuş. göğüsleri alınmış gene yanındaymış bir bebek gibi bakıyorumuş... işte bu tarafa kadar normal olması gereken de bu. aynı şey ali beyin de başına gelebilirdi. ama sonrası boşanma hem de hastalık başka bir bölgede devam ederken... düşünüyorum, herkes yaşadığını bilir. belki de adam zaten 2. evlilikte gördü ki o kadar büyük bir sevgi değildi. ama üstüne hastalık gelince bastırdı. tam göğüsleri alındı iyileşecek derken başka bir yerde nüksetti... adam da sevmediği bir kadına sırf 30 senenin hatrına 2 sene baktı... en sonunda hasta bakma psikolojisinin de etkisiyle bunaldı... diyelim ki böyle. tamam hani bu da bi yerd de anlaşılır. sonuçta ayşe ve ali iddia ediyorlar ki kesinlikle aşkları boşanmadan sonra oldu. buna da inanmak istiyorum. yani ortada genç kadın için terkedilen hasta eş değil, hasta eş terkedildikten sonra gündeme gelen bir aşk var diyelim. bu durum ayşeyi yuva yıkan kadın yapmaz belki ama sorumluluğunu da azaltmaz ki... burda en büyük vicdansızlık ali taranda. sonrası ise ayşede. tamam sen boşanmış bir adama aşık oldu. bekar o ... ama bu kadar aşkınızı dillendirmenin, gösteriş yapar durumuna düşmenin ne gereği vardı? kadın hasta. sen aşkını yaşa, evlen... neyse ne ama ikiniz de ünlüsünüz adım atsanız gazetelere düşüyor ne bu vıcık vıcık ilişki... tamam diyelim ki niyetiniz gösteriş değil. liseli aşık gibi ayaklarınız yerden yukarıda ve herkes görüyor.... ama ortada çok yeni terkedilmiş bir eş var ve hasta... onun gözünden bu gösterişçilik... bunu bir kadın nasıl akıl edemez. ki bu kadın köşesinde sürekli güzel ahlaktan, iyi insan olmaktan bahsediyor. o zaman burada bir ikiyüzlülük olmuyor mu?

öyle ya da böyle bir kadın gitti... hem de kalbi kırık, gözü açık gitti bu dünyadan. dilerim Allahtan ki ali de genç karısı da kendilerini aklamayı bırakıp durumu benim gözümle görürler. işte o zaman vicdanlarının sesi onlara en büyük cezayı verecektir.

Allah rahmet eylesin. bu dünyada çektikleri, öteki dünyada kefareti sayılsın inşallah. eski eş ve genç karısına da Allah vicdan azabı versin. birbirlerinin gözlerine her baktıklarında yaptıkları akıllarına gelsin. biri 30larında biri 50lerinde iki insan aşkları uğruna başka hayatları karartmalarını nasıl aklayacaklar içlerinde acaba.

Cok uzucu. Kimbilir son gunlerinde ne acilar cekti manevi olarak. Allah rahmet eylesin.
Yakinin miydi, acemicadi? Senin de basin sagolsun.

Duyunca bende cok üzüldüm Allah rahmet eylesin..
Hasta bir kadını terkedip, baska biriyle evlenmesi, günlerce medya' da dügünün konusulması gercekten dayanılabilcek gibi degildi.
Mikrofonlar ünlülere uzatılınca bu konu hakkındaki yorumlar beni daha da cok sasırtmıstı. :50:

İşte o yüzden bişey isterken özellikle de evleneceğiniz kişiyi isterken hayırlısı diye isteyin diyorlar.
Bu hatayı hepimiz yapıyoruz malesef:50:

dün bu haberi duyunca şok oldum hatta kadının yaşadıkları aklıma gelince kendimi tutamadım ağladım:43:kadının öleceği 5-6 ay ömrü kaldığı zaten belliymiş:5: içimden eski kocasına 5-6 ay sabredip sonra evlenseydin karına destek olsaydın bu kadın son günlerini huzur içinde geçirseydi ne olurdu dedim
Allah rahmet eylesin Allah hepimize hayırlı vicdanlı eşler nasip etsin

Allah rahmet etsin duyunca çok üzüldüm, insan kime güvenecek bu dünya da . 30 senelik eşini bırak git bir ay sonra başkasıyla evlen bari biraz bekleseydin, insanın 30 senelik eşi bunu yapar mı ya valla en nefret ettiğim şeylerden biridir insanları yargılamak ama işaalah Allahından bulur Ali Taran denilen çirkin yaratık

elbet ve elbet herkes yaptığı şeyin sonucunu alır... olumlu iş yapan olumlu ,olumsuz iş yapan olumsuz sonuç alır... ali ve ayşe çifti de sonuçlarını almaya başladılar bile... şimdi vicdanlarıyla başbaşalar...

hadi çok aşık oldunuz ki bana göre biri uçkur biri para derdinde.ama bari öyle öpüşe öpüşe hazvuzlara atlayarak,bodruma gidip tüm ünlüleri ve basını çağırarak düğün yapmayın çatlasın der gibi.kimse de o kadar azarak evlenmiyor.nikah yapın sade bir şekilde ya da yurt dışında basını çağırmadan yapın da o kadaın izlemesin o görüntüleri.acımasızlık bu olsa gerek.

şuna da çok şaşırıyorum ayşe özyılmazer annesinin başına gelenin aynısını hatta daha beterini başka bir kadına yaşatarak ne kazandı?

Demekki yuva yıkanın yuvası olurmuş, yuvası yıkılanda ölürmüş... Olaylar patlak verdiğinde selma hanıma uzunca bir mail yazmıştım, yanında olduğumu bir şeye ihtiyacı olursa maddi manevi yanında olacağımı, rabbime havale etmesi gerektiğini, hastalığını mutlak yenmesi için ruhunu dualarla arındırmasını öğütlemiştim çokça, hala durur cevabı mailbox'ımda... Tamam evlenebilir eski eş... Aşık olabilirsin, ona da okey...Ama bunu ölümcül bir hastalıkla boğuşan eski eşin gözünün içine soka soka yapmazsın! Gider efendice, sessizce nikahını kıyarsın, ya da yurtdışında evlenirsin, öyle düğün davetinin sonunda havuzlara atlayıp ıslak ıslak şampanya kadevleriyle karınla sarmaş dolaş resimler vermezsin basına ahlaksız adam! Hepsini geçtim ilaç masraflarını ödemediği haberleri de yansıyınca basına, iyice içim bulandı o sabah sabah namazında selma hanıma uzun ömür, bu adama da rabbimin taktir ettiğini diledim, insan olmaktan utandırıyor böyleleri:25:

Demekki yuva yıkanın yuvası olurmuş, yuvası yıkılanda ölürmüş... Olaylar patlak verdiğinde selma hanıma uzunca bir mail yazmıştım, yanında olduğumu bir şeye ihtiyacı olursa maddi manevi yanında olacağımı, rabbime havale etmesi gerektiğini, hastalığını mutlak yenmesi için ruhunu dualarla arındırmasını öğütlemiştim çokça, hala durur cevabı mailbox'ımda... Tamam evlenebilir eski eş... Aşık olabilirsin, ona da okey...Ama bunu ölümcül bir hastalıkla boğuşan eski eşin gözünün içine soka soka yapmazsın! Gider efendice, sessizce nikahını kıyarsın, ya da yurtdışında evlenirsin, öyle düğün davetinin sonunda havuzlara atlayıp ıslak ıslak şampanya kadevleriyle karınla sarmaş dolaş resimler vermezsin basına ahlaksız adam! Hepsini geçtim ilaç masraflarını ödemediği haberleri de yansıyınca basına, iyice içim bulandı o sabah sabah namazında selma hanıma uzun ömür, bu adama da rabbimin taktir ettiğini diledim, insan olmaktan utandırıyor böyleleri:25:

içimizi çok acıtan bi durum
ben onların düğününü ekranda izleyince eşimlede sohbetini geçirdim
kadın orda hasta yatağında kanserle mücadele ediyo, bunlar burda düğün yapıyo
bu nasıl bir insanlıktır diye.
Allah er geç hesabını sorar
çünkü bu resmen zulumdur
ya bide selma hanım ölmeden önce ''ilaçlarımı almıyor, ilaç masraflarımı karşılamıyor'' diye açıklama yapmış ya
içim o kadar ezildi, o kadar üzüldüm ki...
.................................
mekanı cennet olsun inşallah, Allah rahmetlerini üzerinden eksik etmesin

selma taran bugün vefat etmiş... bazılarınız biliyordur, ilerlemiş kanseriyle boğuşurken genç ve sağlıklı bir kadın uğruna terkedilmişti. günlerce gazetelerde eski kocasının peri masalı gibi düğününü görmek zorunda kalmıştı. şimdi de üzüntüden kansere yenik düştü.

facebookta mesajlaşmıştım onunla, "çok aşık olduğunu, canının çok acıdığını" yazmıştı bana.
ne kadar acı bir olay bu böyle. elbette bu kadın da evliliğine kocasına güvenerek, beraber yaşlanacağına inanarak atmıştı imzasını 30 yıl önce. oysa son aylarını tarifsiz acılarla kıvranarak geçirdi. yarın bir gün aynı şeyin birimizin başına gelmeyeceğinin de garantisi yok.
ne adaletsiz dünya, ne güvensiz insanlar... kime güveneceğiz biz? bugün hep bunu düşündüm. sadece paylaşmak istedim.

Adalet er geç yerini bulur.

cenazede bide üzülmüş numarası yapıyo, içininde bu kadar üzüldüğüne inanabilsem keşke.genç karısıyla kameralar öünde öpüşürken hiiiç üzülmüyodu..

Hic sasirmiyorum artik hic bir seye BENCiLLiK almis basini gitmis hayatin her alaninda fedakar insan yok!!!Fedakarlarida zaten insanlar enayilikle suclarken kim kalacak ortada...

Acun almış kadının cenazesini morgdan. Cenaze de Ali Taran la yanyana gelmemiş, Taran röportaj verirken düşmanlarım diye laf çarptırdı. Güya bir arkadaşına da çok pişman olduğunu uyuyamadığını söylemiş. Beter olsun o da, yeni karısı da...

çok üzüldüm Allah rahmet eylesin bu konu benide derin düşüncelere sürükledi açıkçası...kimsenin hayatı beni ilgilendirmiyor evlenir ,boşanır aşık olur , genç hatun alır v.s hepsini geçtim ama ortada olan bir gerçeğin göz ardı edilmesi ve o kadına bunların yaşatılması beni üzen....sağlamken kaldırılması zor bir durumken, birde morale ihtiyacı olan kanserli bir kadının yaşadığı yıkımı tahmin edemiyorum ..ne vardı gözüne soka soka yapacaklarına bekleselerdi:20: bukadar ortaya dökmeselerdi en azından madem yapacaklardı bunu .......:31: Ayşe özyılmazel 'in evliliğiyle ,Ali taranla tanışmasıyla ilgili bir röpartajını okumuştum resmen iğrendim o kadından adamı elde etmek için baya uğraşmış!:19:
hayat bu kimin ne olacağı belli olmaz ........herkes istediğini yapmakta özgür ama başkasının hayatını karartmadığı sürece Allah kimseyi böyle durumlarda bırakmasın ...:18:

Merhaba bu habere ben de inanın çok çok üzüldüm..o olay ilk patlak verdiğinde de çok tepkiliydim adamı elime verseler yolacak kadar kızgın ve nefret doluydum..Bence yurtdışına da oyüzden gitti.Kadını da o hasta etmiştir tahminimce..Dünyayı ben yaratacak kadar akıllıyım havasında fakat kadınlara söylenenin tersine asıl saçı uzun aklı kısalığın temsilcisi bir adamdır Ali Taran..Genç eşi tarafından da bir gün terkedilecektir ya da sahte bir sevgiyle geçen yılları görmek olacaktır hazin sonu bunu fazlasıyla hakediyor çünkü..
Bizlerin de eş seçerken ölen hanım efendinin konumundaymışız da o an ne eşimiz ne yapamış sorusunu sorarak seçim yapmamız gerekiyor ..Yoksa hepimizin sonu bu olur..ki erkeklerin en vefasızlaştığı bir kültür yozlaşması içerisinde olan ve bırakılan bir Türkiye'de yaşarken gözünüzü dört açın bayanlar...Bunlar bir sosyoloğun(ben) tavsiyeleri hafife almayınız :D
:49:

rashii sana katiliyorum, zaten herseyin basi saglik sadece turk erkekleri degil yabanci erkeklerin buyuk bir kismida olumcul hastaliga yakalanan eslerini bosayip tekrar evleniyorlar.

SELMA ANN DESMOND için o kadar çok üzüldüm ki...
yalnız öldü , tek başına :(
bir desteğe ihtiyacı olduğu gnlerde o rezil adam onu bir kadının gururunu en fazla kıracak onu en fazla üzecek bir şekilde kocası tarafından terk edildi
belki daha fazla yaşardı ama üzüntüden öldü :(
Allahım bunu yapanları cezasız koymaz inşallah

Allah rahmet eylesin Allah taksiratını affetsin.Adam cenazede çok kötüydü ama ne fayda.Umarım Ayşe çatlağı seni bırakır gider ...... kadıncağızı üze üze ölümüne sebep oldular ....... ne acı.Hanımefendinin bir sözü vardı hatırlarmısınız ayşe çatlağına hitaben SAKIN HASTA OLMA DİYE bence grip olmaktan bile korkmalı...

Back
X