• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O küçücücük çok masum gözlerime bakıyor benim elimden birşey gelmiyor

Kavimlergocu

Beni kıskananlar çatlasın çekemeyen halat taksin🌺
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
5.917
8.323
248
Eki Görüntüle 2186258 Eki Görüntüle 2186231 İki kumru penceremde yuva yaptı

İki yumurtaları vardı .Şimdi bir haftalık bebek kumru var annesini arada görüyorum.
Resmini cuma çekmiştim şimdi biraz daha büyüdü.
Havalar güzeldi yavru mutluydu korkutmamak annesi gelmez diye pencereyi bile pek açmıyordum.

Şimdi meteoroloji de diyor (biraz da çiseledi )

Yağmur yağışı olacakmış
Penceremin önü mermer .
Şimdi çok korkuyorum yağmur yağarsa; çok şiddetli geliyor cama onu aşağıya düşürür.
Bir şemşiye koydum fakat annesinin gelmesini etkilemesini istemedim.
Tam da üzerini örtmüyor .
Zaten beni görünce çok korkuyor .
Gece çok yağmur yağarsa annesi gelir mi?
Hiç kumru yavrusu bakımı yapan oldu mu aranızda ?
Yavru için ne yapabilirim ?
Yabani hayvanlar birimi var arasam annesiz ölür mü ?
Nasıl yapsam ?

Son düzenleme:
:KK61:2 gün önce annemin yolladığı iki kuşun birbirine sarılıp öpüşme videosuna 2 saat ağlamıştım. Şimdi de buna ağlıyorum. Zaten bu aralar herşeye ağlıyorum:KK61::KK61:
Kuş yuvası alip assaniz ya da ne biliyim duvara sabitleseniz saglam bir sekilde, acaba annesi yavruyu taşır mi içine?
Dünya iyi insanlar sayesinde dönüyor, allah razı olsun sizden :KK200::KK61:

Eki Görüntüle 2186231 İki kumru penceremde yuva yaptı

İki yumurtaları vardı .Şimdi bir haftalık bebek kumru var annesini arada görüyorum.
Resmini cuma çekmiştim şimdi biraz daha büyüdü.
Havalar güzeldi yavru mutluydu korkutmamak annesi gelmez diye pencereyi bile pek açmıyordum.

Şimdi meteoroloji de diyor (biraz da çiseledi )

Yağmur yağışı olacakmış
Penceremin önü mermer .
Şimdi çok korkuyorum yağmur yağarsa; çok şiddetli geliyor cama onu aşağıya düşürür.
Bir şemşiye koydum fakat annesinin gelmesini etkilemesini istemedim.
Tam da üzerini örtmüyor .
Zaten beni görünce çok korkuyor .
Gece çok yağmur yağarsa annesi gelir mi?
Hiç kumru yavrusu bakımı yapan oldu mu aranızda ?
Yavru için ne yapabilirim ?
Yabani hayvanlar birimi var arasam annesiz ölür mü ?
Nasıl yapsam ?
Sizin gibi insanların ayağına taş değmesin inşallah...

Yuvasını sakın ellemeyin.Kumrular insan kokusunu alıp yavrularını bırakıp gider.
Onlar doğa koşullarına alışıktırlar.
İnşallah birşey olmaz :)
Olmaz değil mi ?
Gidip gelip gizli gizli bakıyorum
annesi yok
Köşeye pısmış bakıyor
İş güzarlık yapmak istemiyorum
Yanlış birşey yaparsam vicdan azabından ölürüm.

Sabah baktım kursağı şişti besleyip gitti annesi sanıyorum.
Formlardan okuyorum uçması içim 45 günlük olması lazımmmış

Benimde balkondaki çiçek saksımın dibine yumurtlamış bi kumrucuk. Burda da yağmur yağacak ve bende tedirgin oldum. Yumurtanın üzerinden kalkmaz , yağmur onu ıslatır hasta olur diye bende çok tedirginim. Saksıyı balkonun iç tarafına doğru alayım diye düşündüm ama eşimde korkup kaçar dedi. Bende dua ediyorum şimdi yağmurun kumruyu ıslatmaması için :(

Olmaz değil mi ?
Gidip gelip gizli gizli bakıyorum
annesi yok
Köşeye pısmış bakıyor
İş güzarlık yapmak istemiyorum
Yanlış birşey yaparsam vicdan azabından ölürüm.

Sabah baktım kursağı şişti besleyip gitti annesi sanıyorum.
Formlardan okuyorum uçması içim 45 günlük olması lazımmmış
Benim kilerimde de vardı bir yuva
Anne bırakıp uzun süre gelmiyordu
Ama havalar çok sıcak olduğundan yavrular dayanamadı :(
Sizinkilere birşey olmaz inşallah ellemeyin yeter ;)

Son hali
5EFAEC7A-2A7E-4532-9C04-8F6EE54F2B1D.webp
Balkonunuz varsa ve kumrular uçamıyorsa oraya alabilirsiniz. Annesi bulur onları diye düşünüyorum. İnşallah çok yağmur yağmaz. :KK42:
Annesi kaçar yavruyu reddetmiş böyle bir durumu göze alamam
Benim kilerimde de vardı bir yuva
Anne bırakıp uzun süre gelmiyordu
Ama havalar çok sıcak olduğundan yavrular dayanamadı :KK43:
Sizinkilere birşey olmaz inşallah ellemeyin yeter :KK66:
Yavruya dokunmadım Demire şemşiye açtım yanlar boş pısmış yavru
Annede yok açıkcası panik yaptım
Hayatımda bir yavrunun daha elimden kayıp gitmesini istemem
Yarın yabani Hayvanlar birimini arasam mı ki?
Ben anne terketti sandım 153 ü aradım haftasonu bir numara verdiler güvenlikle konuştum ptesi beni biri aradı ama veteriner değildi.
şimdi arasam gelip alsalar işgüzarlık mı olur bilmiyorum hiç orda yaşatıyorlar mıdır?

Ay canım yaa nasılda paralamışsın kendini. Yağmur yağdığında bakarsın etkileniyorlar o zaman ölmelerindense riski alıp al içeri yerini değiştir. Ama sonuçta doğanın kanunu bu hepimizin balkonuna yapıyorlar yuva. İşin ilginci ne biliyormusun müthiş bir kısır döngü seni beklşyor. O yavrularda senin camına tekrar yavrulıycak bu böyle devam edecek. Bana söylediklerinde inanmamıştım. Ama bizim cama sürekli kumru yumurtlayınca inandım:KK48:

Ellemeyin lütfen! Bende iki yavru guvercine evimde bakıyorum. Annesi olmazsa cok zor bebekler için benimkileri annesinden ayırıp poşetin içinde çöpe atmışlardı eve aldım ve besliyorum

Kizceler benim evin onunde sokak lambasi dreginde yuva yapmiştı gecen sene ve bi gun oyle yagmur yagmişti ki annesi 2 kumruyu kanatları altında saklamişti yagmur dinene kadar. uzuntuden kahrolmustum cok dua etmiştim allahım anneside ıslanmasin diye ama gunlerce yavrusunu birakmadi yagmura ragmen ve sonunda buyuyup uctular cok sevinmiştim uctuklarını gorunce

Biz karton örtmustük .Ama yer musaitti .
Annesi gelmez diye örtmedim
Kizceler benim evin onunde sokak lambasi dreginde yuva yapmiştı gecen sene ve bi gun oyle yagmur yagmişti ki annesi 2 kumruyu kanatları altında saklamişti yagmur dinene kadar. uzuntuden kahrolmustum cok dua etmiştim allahım anneside ıslanmasin diye ama gunlerce yavrusunu birakmadi yagmura ragmen ve sonunda buyuyup uctular cok sevinmiştim uctuklarını gorunce
şimdi yağıyor biraz annede yok
Napayım ?

İnsan elleyince bebeklerini almıyorlarmış bir daha. :(
Annem balkonun havalandırma kapağını yıkamak için çıkardığında girmişti oradan. Kombinin üzerine yuva ördüler çalı çırpıyla, babam hiç dokundurtmadı anneleri almaz diye. 1 ay kadar yaşadılar sonrada gittiler.
Allah sizden razı olsun.

Back
X