• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O küçücücük çok masum gözlerime bakıyor benim elimden birşey gelmiyor

Anneleri belkide şemsiyeden korkmuş olabilir bebekleri ağlayınca gelir diye düşünüyorum
Aldım şemşiyesi napacağımı da bilemiyorum artık anne yok
İnsan elleyince bebeklerini almıyorlarmış bir daha. :KK43:
Annem balkonun havalandırma kapağını yıkamak için çıkardığında girmişti oradan. Kombinin üzerine yuva ördüler çalı çırpıyla, babam hiç dokundurtmadı anneleri almaz diye. 1 ay kadar yaşadılar sonrada gittiler.
Allah sizden razı olsun.
bakmaktan başka birşey yapamıyorum arada baktım girdim içeri artık kutuya mı alsam dedim ya ölürse kutu da
Nasıl zor bir durum
Sabah yabani hayvanları korumayı aramayı planlıyorum
O üşüyor orda annesi yok içim kan ağlıyor

Annesi gelmez diye örtmedim

şimdi yağıyor biraz annede yok
Napayım ?
Canim bisey örtme o izliyor bi yerlerden kendini gösterme surekli illaki gelecektir sen kapat perdeyi gelir emin olunca sizden korkmustur.az yagınca gelmiyordu Yagmur hızlanonca geliyordu bizim kus bekle bakalimm insallah gelir ama sabah erkenden ucar yem bulmaya .aksam gelmedi sanma cok gozukme sen kumruya Bnce guvende hissedince gelir insallah

Canim bisey örtme o izliyor bi yerlerden kendini gösterme surekli illaki gelecektir sen kapat perdeyi gelir emin olunca sizden korkmustur.az yagınca gelmiyordu Yagmur hızlanonca geliyordu bizim kus bekle bakalimm insallah gelir ama sabah erkenden ucar yem bulmaya .aksam gelmedi sanma cok gozukme sen kumruya Bnce guvende hissedince gelir insallah
Tamam eşimde öyle dedi.
Güvercin beslemiş bir arkadaşı anne bakar inş bir uçsa Allah ım nasıl mutlu olacağım.

Canım annesi uzaktan takibe almıştır muhtemelen sen bi süre uzak dur camdan yanına gelecektir yavrusunun .

Malesef çok ürkekler çok korkuyorlar bizden . Endişeni anlıyorum benim de balkonumda 2 senedir yuva yapıyorlar . Kombi dolabimın üstüne her sene başka çift geliyor. Ayakkabı kutusu koymuştum bu sene rahat ettiler :)

Anne seni görmezse ancak o şekilde emin olup gelir yuvaya sen bi süre tut kendini takiptedir onlar .

Şemsiye olsada gelir diye düşünüyorum ;) klimamizın motorunun arkasına her sene yumurta yapan kumrular var anne üstlerinde yatararken su koymuştum yakınına uçmadi bile ağzını yediğim yumurtalarını bırakmadı ama ellemeyin tabi yuvayı koruyucu birseyler yapın sadece :anne::anne: fotoları goremiyorum :cry:

Eger anne kuş gelmiyorsa büyük ihtimal yuvaya müdahale edildiğini anladı...
Bizimde balkona yuva yapmışlardı minik minik yumurtalar bırakmışlardı...
Aç kalmasınlar diye yuvalarına yemek su falan koydum bir daha yuvaya dönmediler :KK61:
Yuvaya hiçbir şekilde dokunulamasu gerektiğini o zaman öğrenmiştim... :kızgın:

Eki Görüntüle 2186258 Eki Görüntüle 2186231 İki kumru penceremde yuva yaptı

İki yumurtaları vardı .Şimdi bir haftalık bebek kumru var annesini arada görüyorum.
Resmini cuma çekmiştim şimdi biraz daha büyüdü.
Havalar güzeldi yavru mutluydu korkutmamak annesi gelmez diye pencereyi bile pek açmıyordum.

Şimdi meteoroloji de diyor (biraz da çiseledi )

Yağmur yağışı olacakmış
Penceremin önü mermer .
Şimdi çok korkuyorum yağmur yağarsa; çok şiddetli geliyor cama onu aşağıya düşürür.
Bir şemşiye koydum fakat annesinin gelmesini etkilemesini istemedim.
Tam da üzerini örtmüyor .
Zaten beni görünce çok korkuyor .
Gece çok yağmur yağarsa annesi gelir mi?
Hiç kumru yavrusu bakımı yapan oldu mu aranızda ?
Yavru için ne yapabilirim ?
Yabani hayvanlar birimi var arasam annesiz ölür mü ?
Nasıl yapsam ?
Senden daha çok olsaydı bu dünya ne güzel bir yer olurdu. Seni kopyalayip dünyaya dağıtmak istiyorum.
Allah razı olsun senden

Annesi şemşiye yüzünden gelmez diye aldım şemşiyeyi saatler önceden mutfağın ışığını kapadım perdenin kenarından baktım .
Top olmuş yavru üşüyor ben sıcacık evdeyim alsam içeri hiçbirşey bilmiyorum bakımı hakkında çaresiz yarını bekleyeceğim gökyüzü gürledikçe içim çekiliyor ne zor bir gece
Bebeğim de böyle elimden kayıp gitmişti ona da birşey yapamadım bu kumruya da yapamıyorum ondan mıdır? Nedir ?
Uyuyamadım o bakıyor ben korkuyorum Allah ım bir uçtuğunu görsem dünyalar benim olacak

İki yumurtaları vardı .Şimdi bir haftalık bebek kumru var annesini arada görüyorum.
Havalar güzeldi yavru mutluydu korkutmamak annesi gelmez diye pencereyi bile pek açmıyordum.

Yağmur yağışı olacakmış
Penceremin önü mermer .
Şimdi çok korkuyorum yağmur yağarsa; çok şiddetli geliyor cama onu aşağıya düşürür.
Nasıl yapsam ?
Hiç bulaşma. Sadece annesi değil aynı zamanda dönüşümlü olarak babası da geliyor. Yakında geceleri yanlış bırakmaya başlarlar. Sabah çok erken gelip beslerler. Onların beslemesin gerçekten çok ihtiyacı var çünkü onlardan aldığı besin büyüme hormonu vb şeyler içeriyor. Sen onu alıp beslemeye kalkarsan muhtemelen onlar gibi besleyemezsin. Yazık olur

Yağmur yağışı olacakmış
Penceremin önü mermer .
Nasıl yapsam ?
Biz baktık büyüttük panjurun kapalı olan kısmına yuva yapmıştı diğer kanat açıktı anne rahatça gelip gidiyordu doğdular büyüdüler camın önünde uçma çalışması bile yaptılar hep izledik biri daha cevvaldi çabuk uçtu, anne baba utanmasin diye cama gazete bile yapistirdik birde rahat doğursun gormeyelim diye, buyuduklerinde yemek ve su verdik ıslanmış bulgur sonra büyüyüp gittiler

Aldım şemşiyesi napacağımı da bilemiyorum artık anne yok

bakmaktan başka birşey yapamıyorum arada baktım girdim içeri artık kutuya mı alsam dedim ya ölürse kutu da
Nasıl zor bir durum
Sabah yabani hayvanları korumayı aramayı planlıyorum
O üşüyor orda annesi yok içim kan ağlıyor

4-5 yıl önce yine sonbahar aylarında bizde de 2 yavrucum vardı. Anneleri gece gelmemeye başlamıştı. Hava buz gibi oluyordu bunlarda sığınıp birbirlerine uyuyorlardi. Annem üstlerine bez örtüyordu sonra sabah gün ağarmadan bezi kaldırıyordu. Bir gece eve bir geldim sakının içinde teki ölü yerlerde tüyler var. Belli bir kavga bir şey olmuş. Herhalde karga buldu yuvayı dedim. Çok üzüldüm. Sonra gece fark ettim diğer yavru balkonun diğer bölümünde köşeye sinmis hava buz gibi yağmur yağıyor. Aldım içeri. Hayvan sıcacık. Beni de istemedi haklı olarak. Gün ağarırken anası babası geldi. Bende kuşu çıkardım balkona koydum. Ama korkuluklara değil masanın üstüne. Neyse gelip beslediler mi bilmiyorum bütün gün bizim yavruyu kestiler etrafında uctular. O zaman anladim zaten baba da geliyormus diye. hayvan zaten o gün büyüdü resmen. Öğleden sonra karşı ağaca uçtu. Anası babası peşinden sonra 3 u birlikte uctular gittiler.

Benim balkonumdaki saksıya yumurtlamıştı bi güvercin-ki aşırı korkarım 2-3 ay kadar onlara tahsis etmiştik balkonu:) uçmayı öğrenince gittiler ama buralardalar. hala cam balkon penceresi açıksa arada gelir yoklarlar. Hatta bi tanesi dün sabah salonuma girip koltuklarıma s.çmış:D
Bu kadar düşünceli olduğunuz için çok tatlısınız, biraz bekleyin bakalım annesi bi çaresine bakacaktır diye umuyorum. Şemsiye iyi fikir. Dokunursanız anne bi daha gelmeyebilir.

Korkma üşümez o :anne: ayrica gelir bence semsiye koysanda, ben yuva aşağı düşmesin diye uğraştığımda anne uçmuştu ama klimanın borusuna konmuştu hemen yandan beni kesiyordu uzağa bile gitmedi geri gelir merak etme

Çok sevimli konu :KK54:
Noldu konu sahibi anne geldi mi?

Eğer annesi bıraktıysa sen arama yabani hayvanları ölür orda. Çok uğraşmazlar. Yavru hayvan bakımı zor ve özen isteyen bir şey. Tam sana göre olduğunu burdan bile söyleyebilirim.
40-45 günde uçar kumru yavruları. Çok küçükse ıslatmak lazım ama tüyleri var sanki aradaki fotoğrafta. Yakın zamanda uçacak gibi. Kırık buğday verin ona. 1 tane buğdayı 2ye bölün 3parça halinde. Tabi kursak dolana kadar. Katı yumurta sarısı da iyi olur. Bi de su tabi. Bitti gitti işte. Tek handikap kendi yemiyorsa yedirmek olur sizin için. Onu da yazarsınız bana anlatırım. Vücut sıcaklığını da sabit tutarsanız uçurursunuz.

6F4347EE-14F5-4E21-BA00-A54655500D51.webp
Çok sevimli konu :KK54:
Noldu konu sahibi anne geldi mi?

Eğer annesi bıraktıysa sen arama yabani hayvanları ölür orda. Çok uğraşmazlar. Yavru hayvan bakımı zor ve özen isteyen bir şey. Tam sana göre olduğunu burdan bile söyleyebilirim.
40-45 günde uçar kumru yavruları. Çok küçükse ıslatmak lazım ama tüyleri var sanki aradaki fotoğrafta. Yakın zamanda uçacak gibi. Kırık buğday verin ona. 1 tane buğdayı 2ye bölün 3parça halinde. Tabi kursak dolana kadar. Katı yumurta sarısı da iyi olur. Bi de su tabi. Bitti gitti işte. Tek handikap kendi yemiyorsa yedirmek olur sizin için. Onu da yazarsınız bana anlatırım. Vücut sıcaklığını da sabit tutarsanız uçurursunuz.
Bu sabah böyle dün pek ürkmüyordu gece şimdi yine ürktü kursağı şiş ve enerjisi var beslemişler sanırım .
Biraz daha büyümüş gibi
Eşim de diyor yabani hayvanlarda ölür diye karşı çıktı .

Korkma üşümez o :anne: ayrica gelir bence semsiye koysanda, ben yuva aşağı düşmesin diye uğraştığımda anne uçmuştu ama klimanın borusuna konmuştu hemen yandan beni kesiyordu uzağa bile gitmedi geri gelir merak etme
Cuma benimkinin annesi de klimanın bacasından yavruya bakıyordu şimdi hiç görmüyorum ama yavrunun kursağı şiş gelip besleyip gitmişler galiba
Kocaman kuş bu bişey olmaz artık buna bence :KK66:
bugün sanki daha da büyümüş :nazar:

Back
X