"O zaten evlenmek istemiyor"muş

Yahu tabii ki değil. Ben evlenilmeyen kızlar takilmaliktir demedim. Kaldı ki ben 30 yaşındayım hiç evlenmedim o zaman ben de kendime böyle bir yakıştırma yapayım. Ben belki bazı ayrıntıları tam vermediğimden yanlış anlaşılıyorum. Bakın o ortamda rahat yaşayan kızlar var ve bu kızlar sevgililerinden ayrıldığında özellikle diğer kadınlar " zaten onunla kim evlenir yani kızın ne olduğu belli" diye dedikodu yapıyorlar. Üstüne üstlük bu kızları görünce de yüzüne gülüyorlar. Dedim ya çok dedikoducular. ben şahsen aynı şeyler benim için de konuşulur diye söyledim bunu.

İnsanların ağzına kapak olamazsınız ama Ağzı olan konuşuyor işte. Sürekli insanlar ne konuşur, aman konuşmasın diye de yaşanmaz ki. 30 yaşındasınız hayatınızı insanlara göre yaşamayı bırakın bence.

Kaldı ki bana seni çok seviyorum sensiz olamam diyen ne zaman ilişkiyi bitirmeye kalksam kapıda yatıp ağlayan yalvaran benimle mutlu olduğunu kimsenin ben gibi olmadığını iddia eden bir erkek evlenmeye gelince neden nazlaniyor. Maddi sorunu olan biri değil. Ben ondan yatlar katlar pırlantalar istemedim. kaldı ki gelirim de onla esit. Yaşı küçük desem o da değil. Evli çocuklu bazı arkadaşlarının evliliklerine özenip şu yaşa geldim çocuğum yok diye hayiflanan biri demek evlenmek istiyor ama benle evlenmek istemiyor diye düşünürüm.

Evlenmek ve sevgili olmak aynı şey değil çünkü. Evlilik çok büyük bir sorumluluk. İşin içine aile giriyor, bazı toplumsal normlar giriyor. Birbirimizi çok seviyoruz o zaman evlenip bir ömür aynı yastığa baş koyalım düşüncesi fazla romantik ve realizmden uzak. Kimi insanlarda evlilik korkusu da olabilir bu karşındaki insandan bağımsız bir durum. Valla ben de iki üç çocuğu olan insanlara özeniyorum, hayıflanıyorum bir tane daha doğursaydım keşke bak nasıl tatlılar diye ama iş ciddiye bindiğinde ikinci çocuğu kendimce sebeplerim var asla düşünmüyorum. Evlenmek istemiyor değil de sizinle evlenmek istemiyor olduğunu düşündüğünüz bir insanla neden hala ilişkinize devam ediyorsunuz? Adam evlenmek istemiyor sizin de evlenmek istemediğinizi düşünüyor. Bu şekilde yaşayıp gidiyor işte. Şahsen ben erkek arkadaşınızda suç bulmadım. Bir kere siz ona olduğunuzdan başka biri gibi davranıyorsunuz, açık değilsiniz, kendinizi olduğunuz gibi ifade etmiyorsunuz ki. O en azından net siz rol yapıyorsunuz.

Yahu tabii ki değil. Ben evlenilmeyen kızlar takilmaliktir demedim. Kaldı ki ben 30 yaşındayım hiç evlenmedim o zaman ben de kendime böyle bir yakıştırma yapayım. Ben belki bazı ayrıntıları tam vermediğimden yanlış anlaşılıyorum. Bakın o ortamda rahat yaşayan kızlar var ve bu kızlar sevgililerinden ayrıldığında özellikle diğer kadınlar " zaten onunla kim evlenir yani kızın ne olduğu belli" diye dedikodu yapıyorlar. Üstüne üstlük bu kızları görünce de yüzüne gülüyorlar. Dedim ya çok dedikoducular. ben şahsen aynı şeyler benim için de konuşulur diye söyledim bunu.
İyi de çevreden çekiniyordunuz madem o zaman ayşenin neden sizden haberi var? Taktiklerden vazgeçin bence

Merhaba
Öncelikle konunuzu ve yorumlarınızı üşenmedim okudum tek tek
Adam sizle evlenmeyi düşünmüyor sizde onun konuyu açmasını bekliyorsunuz ama çok beklersiniz daha.
Emin olun böyle tipler sizden ayrıldıktan 6 ay sonra başkasıyla nişanlanan tipler
Ve sizle sadece zamanını geçirip boş vaktini dolduruyor gibime geldi
Sizde sorun sohbet arasıbda ileride evlilik olurmu diye eğer sormazsanız adamın işine gelir
Giden zamanınıza yazık cidden böylelerine kullandırtmayın kendinizi adam söylemiş ciddi düşünmüyorum diye
Kimbilir o Ayşeye neler demiş
Resmen sizle boş zamanını dolduruyor ki muhtemelen sizden ayrıldıktan sonra hemen başkasıyla nişanlanır.
Böyle tipleri bilirim
Bi açın evlilik mevzusunu hevesli gibi görünün demiyorum sadece size gerçek yüzünü gösterecek diyorum.

İyi akşamlar. Yine ben yine erkek arkadaşımla olan bir sorun. Bu gidişle sık sık konu açarım ben.
Neyse konuya gireyim. Biz 1.5 yıldır birlikteyiz. Arada sırada kavgalarımiz olur ama hep onun aramasıyla üstelemesiyle barışıriz. Kendisi havuzlu bir sitede oturuyor. Ne zaman havuza inse birkaç kişi ile muhabbet eder kaynaşir falan. Bu kaynaşmalarin sonucunda sık sık görüştüğü dostları oldu. Bunlardan bir tanesi yaşı geçkin bir kadın. Yaşı geçkin dememin sebebi aralarında bir şey olma ihtimalinin olmaması ve kadınin başka birini sevmesi. Kadına Ayşe diyelim. Bugün erkek arkadaşımla telefonda konuşurken bana şunları söyledi " yaaa gecenlerde serdar abi beni sormuş napıyor evlendi mi diye, Ayşe de yok ya evlenmedi o zaten evlenmek istemiyor" demiş. Ben bunu duyunca kalakaldım. Ben zaten ne zaman bir şeye çok kırılsam anında telefonu kapatmak isterim. Dedim şarjım bitiyor sonra konuşuruz.

Düşünün sürekli muhabbet eden iki arkadaş. Erkek arkadaşım evlenme çağında hatta yaşı geçiyor bile sayılır. Ve kadın da inanılmaz dedikoducu sitedeki herkesle ilgili bir fikri bilgisi var nerdeyse. İşte bu iki arkadaş benim hakkımda evlilik hakkında konuşmadilar mi sanki? Erkek arkadaşım da evlenmek istemiyorum onunla dedi ki kadın da şimdi rahat rahat başkasına bu şekilde konuşabiliyor. Üstüne üstlük normal bir şeymiş gibi bana anlatıyor.

Telefonda konuşup sesini duymak istemediğim için mesajla hesap sordum. O da tipik erkek savunmasına başvurdu. Yok sen senaryo yazıyorsun yok ben nerden bileyim niye öyle dedi senin hakkında konuşmuyoruz saçmalama vs gibi şeyler söyledi. Ayşe'nin neden öyle dediğini nerden bilecekmiş beyimiz.
Sevgiliniz size ifade ettigi sekilde disariya da evlilikle ilgili bakis acisini da gosteriyor. Ayse buyuk ihtimal sormustur evlilik ne zaman vs o da evlilik bana gore degil tarzi bir sey demistir. Yoksa bir bakisla bir tavirla kimse bu kadar net bir sekilde o evlenmeyi dusunmuyor demez. Demek ki sevgiliniz ayse ye demis istemiyorum bu isler benlik degil diye

Şimdi buradaki esas sıkıntı sevgilinizin size hala evlenme teklifi etmemiş olması mı yoksa ilişkinizde hiç bir yer kaplamayan bir komşunun bu konudaki fikrini söylemiş olması mı?

Back
X