Obezim nolur yardım edin

burcakkxoxo

ben <3 kendim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2016
1.039
418
38
Herkese merhaba. Bu konu hakkında konusabilmek icin uye oldum siteye ama yillardir hep takip ediyorum. Neyse gelelim konuya
21 yasindayim ve obezim. Tam 40 küsur kilo vermem lazim. Daha once birkac diyetisyene gittim ama oyle listeler veriyolar ki daha ilk haftadan 1 kilo aldigimi hatirliyorum durum boyle oluncada hep geri biraktim diyeti. Yani gunde 6 dilim ekmek, her ogun en az 2 cesit yemek vs ben kilolu halimle bile bu kadar yemiyorum ki. Zaten obez bi insani ayda 3 kilo vereceksin diye asla motive edemezsiniz o diyetin sonu gelmez(belki kizacaksiniz ama obezler beni anlar) Bu arada ben bu kilolarin buyuk kismini hatta bi 30 kilosunu falan 8 ay gibi bi surede aldim onceden boyle degildim. Tum testlerini yaptirdim tek rahatsizligim insulin direnci o da baslangic seviyesinde ve ilac kullanmaya basladim. Bir de kolesterol baslangici cikti. 2 adim yuruyeyim kalbim yerinden firlicak gibi atiyo kesinlikle soluksuz, dinlenmeden yuruyemiyorum. Bu isin birde psikolojik tarafi var kisa surede kilo alinca kendimi eve kapattim. Mesela arkadaslarimla(ki hepsi dal gibi) yolda yururken baskalari bana laf atiyo o an gururum yerle bir oluyo. Sadece dertlesmek istedim ve eger onerileriniz olursa coook mutlu olurum.

Hiçbir diyet tek haftada kilo verdirmez ki

Düzene koyacak vücudu öncelikle

Madem diyet size çok yiyecek içeriyor gibi geliyor dukan yapın

Süt peynir yoğurt et protein ağırlıklı beslenin

Herkese merhaba. Bu konu hakkında konusabilmek icin uye oldum siteye ama yillardir hep takip ediyorum. Neyse gelelim konuya
21 yasindayim ve obezim. Tam 40 küsur kilo vermem lazim. Daha once birkac diyetisyene gittim ama oyle listeler veriyolar ki daha ilk haftadan 1 kilo aldigimi hatirliyorum durum boyle oluncada hep geri biraktim diyeti. Yani gunde 6 dilim ekmek, her ogun en az 2 cesit yemek vs ben kilolu halimle bile bu kadar yemiyorum ki. Zaten obez bi insani ayda 3 kilo vereceksin diye asla motive edemezsiniz o diyetin sonu gelmez(belki kizacaksiniz ama obezler beni anlar) Bu arada ben bu kilolarin buyuk kismini hatta bi 30 kilosunu falan 8 ay gibi bi surede aldim onceden boyle degildim. Tum testlerini yaptirdim tek rahatsizligim insulin direnci o da baslangic seviyesinde ve ilac kullanmaya basladim. Bir de kolesterol baslangici cikti. 2 adim yuruyeyim kalbim yerinden firlicak gibi atiyo kesinlikle soluksuz, dinlenmeden yuruyemiyorum. Bu isin birde psikolojik tarafi var kisa surede kilo alinca kendimi eve kapattim. Mesela arkadaslarimla(ki hepsi dal gibi) yolda yururken baskalari bana laf atiyo o an gururum yerle bir oluyo. Sadece dertlesmek istedim ve eger onerileriniz olursa coook mutlu olurum.

Her şeyden ye ama çok az ye . Örneğin baklava mı yicen 1 dilim ye . Her gün 1 saat yürüyüş yap bol bol su iç sıvı çok tüket yeşil çay. türk kahvesi, su , meyve suyu... Maydanozun üstüne limon sık ye ... 3-4 ay'a kalmaz baya kilo verirsin. Ben bu yöntemle 2 ayda 11 kilo verdim. 6 'dan sonra sıvı dışında bir şey tüketme.

Her şeyden ye ama çok az ye . Örneğin baklava mı yicen 1 dilim ye . Her gün 1 saat yürüyüş yap bol bol su iç sıvı çok tüket yeşil çay. türk kahvesi, su , meyve suyu... Maydanozun üstüne limon sık ye ... 3-4 ay'a kalmaz baya kilo verirsin. Ben bu yöntemle 2 ayda 11 kilo verdim. 6 'dan sonra sıvı dışında bir şey tüketme.

Cok iyiymis mesela neler yiyodunuz kahvaltida oglen falan

Çok özür dileyerek
Her obezin de bahanesi insülin direnci.Bende de var öyle bir arkadaş.İşine gelince öyle güzel tempolu yürüyor,hiçbir şey olmadan ama işine gelmeyince insülin.Tekrar özür diliyorum.
Niye denemiyorsunuz sonuna kadar.
Tüm diyetlerin ortak özelliği ilk zamanlarda kilo aldırmasıdır zaten,
Sizi motive eden şey bağımlısı olduğunuz durumlardır.
O da birine bağımlı,o olsa şöyle kilo veririm diye sürekli bahane.
Kabullenmek sanırım tek çareniz çünkü doktorun yapamadığını buradan bekliyorsunuz.
Amacım kalp kırmak değil tekrar belirteyim.

Cok iyiymis mesela neler yiyodunuz kahvaltida oglen falan

Aklına gelebilicek her şeyi yiyebilirsin, puf noktası az yemek , 3 dilim peynir yicen atıyorum 1 dileme indirincen, 1 tabak mantı yicen mesela tabağı küçültücen mesela tatlı tabağında hazırla yiceğin yemekleri. İşkence çekmene hiç gerek yok. Ayrıca bende triod hastasıyım ki benim metabolizmam normal insanlarınkine göre daha az çalışır. :KK45::KK45::KK45:

Ya dukan cok sagliksiz zaten kolesterolum var daha da kotu yapmasin

Sağlıklı diyetlerden de şikayetçisiniz

Dukan ı çok katı yapmayın ve uzun olmasın ama kısa sürede çok kilo verince motivasyonunuz artar belki dedim

Bir de günlük normal beslenmenizi yazın neleri çıkarabilirsiniz bakalım

Çok özür dileyerek
Her obezin de bahanesi insülin direnci.Bende de var öyle bir arkadaş.İşine gelince öyle güzel tempolu yürüyor,hiçbir şey olmadan ama işine gelmeyince insülin.Tekrar özür diliyorum.
Niye denemiyorsunuz sonuna kadar.
Tüm diyetlerin ortak özelliği ilk zamanlarda kilo aldırmasıdır zaten,
Sizi motive eden şey bağımlısı olduğunuz durumlardır.
O da birine bağımlı,o olsa şöyle kilo veririm diye sürekli bahane.
Kabullenmek sanırım tek çareniz çünkü doktorun yapamadığını buradan bekliyorsunuz.
Amacım kalp kırmak değil tekrar belirteyim.

İnsülün direnci çok kötü birşey maalesef mesela sen diyet yaparsın yarım yamalak spor yapmazsın ayda 5 10 kilo verirsin ben tam kaçamaksız diyet yaparım spor yaparım ayda en fazla 3 4 kilo veririm buda insanın hevesini kırıyor bilmeden yorum yapıyorsun :KK43:

İnsülün direnci çok kötü birşey maalesef mesela sen diyet yaparsın yarım yamalak spor yapmazsın ayda 5 10 kilo verirsin ben tam kaçamaksız diyet yaparım spor yaparım ayda en fazla 3 4 kilo veririm buda insanın hevesini kırıyor bilmeden yorum yapıyorsun :KK43:
Aynı soruna sahip arkadaşım var,biliyorum.Obez olma nedeni de bağımlılık duyduğu konuya saplantısı.
Hevesi olan ciddi olsa hevesi kırılmasına da izin vermez,
Ya da heves ise zaten geçicidir
Kararlı ise yapar.
Ben sadece boşa kürek çekmesine çok üzülüyorum o arkadaşımın,o kadar.Kabullenmek yerine sürekli bir bahanesi var.

İş kafada bitiyor zaten. Bir obezi ayda üç kilo vereceksin diye ikna edemezsin diyorsun ya. O zaman zaten iş bitiyor. Ben doktor olsam böyle diyen biriyle çalışmak istemezdim. Ayda 10 kilo vermezsin ama ilk haftalar haftada ikişer kilo gider. Sonra biraz daha yavaşlar. İnsülin direnci için en iyi şey karatay diyeti. Ben bayılıyorum karataya al bi kitabını oku. Youtube a leslie sansone yaz. Yürüyüş videoları var. Evde pc karşısında durduğun yerde yürüyebilirsin. Bunun dışında diyetisyene motive olmak için gidebilirsin. Ama sadece karatay diyeti ve yürüyşle yavaş yavaş kilo verirsin. Şöyle bi 10 15 kilo verdikten sonra spor salonuna başlarsın.

Aynen sıkı spor yapamayanlar için leslie harika :KK56: mutlaka dene haftanın 5 günü yap. Ben kalori hesabı yaparak zayıflamstm. 20 kilo vermiştim. Şuan hamilelikte aldım bi on kilo inşallah doğumdan sonra bende zayıflama çalışmalarına başlayacağımm :KK49:

Back
X