Obezim nolur yardım edin

merhaba,ben senin yaşıtnım 20 yaşındym.benimde kilomla ılglı problemım var 20 kıloya yakın wrmem lazım.her basladıgımda bellı sure devam edıyor sonra pes edıyorum.irade malasef yok.tekrardan yine başlıcam her seferınde aynı cumlelerı kendıme soylemekten sıkıldım ama kıloları vermek zorundayım ıstedıgım hobılerı yapablmek ıcın zayıflamam lazım .ben karatay diyeti yaptım gecmıs zamanda 75 kıloya kdr dustum sonra tekrar yemeye baslıyınca kılo almaya başladım.karatay usulune göre tekrardan başlıcam saglıklı beslenmeye.bence saglıklı beslenme dıye bakmak lazım ınsan dıyet dıyınce sonra dıyet bıtınce tekrardan başlıyor yemeye canın ıstemıyor ama keyfın yok mutlulugu tatlıda arıyorsun ona un ve seker gıbı turevlerı yemeye basladınmı devamı gelıyor bırakımıyor.karatay usulunü kısaca anlatım.kesınlıkle un ve şeker hayatında olmucak.fabrıkadan cıkan urunlerın turevlerı yasak bunları yemıceksın.meyve dahı eger cok sevıyorsan sabahları her gun olmamk sartıyla yıceksın.eger facebook varsa sende gruplar var karatay ıle saglıklı beslenme karatayla zayıfla dıye ben o grupta varım sende katıl oraya nasıl bırsey oldugunu ogrenırsın karatayın.umarım saglıklı bır bedene kavusuruz
 
Canım bak beni iyi dinle.
Aslında bak senin Şansın ne biliyomusun kilolu olduğun için ilk kiloları tak tak diye şıp şıp vereceksin ve kendine güvenin gelecek.
Kilo vermede olmazsa olmaz bence tam doymamaktir...tam doymayacaksin ki miden küçülme eğilimi göstersin.
Diyelim diyet listesi yaptın doyurucu. Tamam verirsin ama yine alırsın. O mide bir şekilde küçülmeli
Şimdi iki üç tiyo vereceğim.
Eğer 1.5 ay dayanırsan yani 40 gün.. farkı göreceksin.
Özellikle 40 günden sonra midenin kuculdugunu hissedeceksin.
Yiyecek listesi yazmayacagim. Sadece tüyo.
Mutlaka gün içinde özellikle sabah saatleri sade Türk Kahvesi ya da Nescafe.
Ekmek pirinç makarna unlu gıda kizartmalar bunları unut. Canın çok istediğinde 1 acili lahmacun bol cin biber yiyebilirsin.mesela haftada 1 gün. Ama hep aynı gün değil ha.vucut anlamayacak kandır onu.
Canın makarna mi istedi. Haşla makarnayi .sosunu yağla değil suyla yap.salca ve su.
Öğlen 1 tabak yiyebilirsin.aksam yeme bunu.bunu da haftada 1 yapabilirsin akşam olmayacak ama.oglen 14e kadar bitsin bu iş.
Kahvaltida peynir yeşillik acı cin biber 2 dilim tam buğday ekmeği domates vb yiyebilirsin.borek poğaça simit bunları unut.
Gece çok acikirsan 1 avuç beyaz leblebi ye yat.
Canın tatlı istedi diyelim.erken kalkıp sabah 10 a kadar istediğin tatlıyi ye haftada bir gün.
Hergün 20 dk yürü. Kendini iyi hissedersen arttirirsin.
Hiçbir zaman tam doyma. Midenin üçte ikisini dolduracagiz ilk 40 gün.
Bunları yap...imkansiz kilo verememen .
 
Benim yaşadığım yerde kilolu olanlar daha çok akşam yürüyüş yapıyor . Izgara yemeni tavsiye ederim . Bence işin başı vereceğine inanman . Üzme kendini hayatımızda böyle dönemler illaki oluyor .
 
tabii ki karatay:cool:

40 kilo veren bir cok insan.var.

hatta bi teyze 63 kg verdi.
morbit obezler bile sagligina kavustu .

kendinize iyilik yapmak istiyorsaniz tum kurallarina uyarak sadece 1hafta karaty yapin.

bahse girerim vazgecemeyeck ve sagliginiza kavusacaksiniz.:KK31:
 
Çare Karatay Diyeti!

Şaka bir yana gerçekten tavsiye ederim. Zorlanmadan kolayca kilo verebiliyorsunuz. Diyet olarak da bakmamak lazım. Beslenmenizi, aktivitelerinizi süreli olarak değil de yaşam tarzı olarak şekillendirirseniz daha motive olursunuz. Birden olmaz tabii, yavaş yavaş. Sabırlı ve makul olmak gerekiyor. Kolay gelsin.
 
memeli canlıların vücutlarının sağlıklı bir şekilde yaşamını devam ettirebilmesi icin, 24 saat içinde en az 4 saat oturur, yatar pozisyonda olmaması gerekir. bu 4 saati ister ayakta durarak geçir ister spor egzersiz, ister yürüyüs.

ilk önce 4 saat şartı ile başlaman gerekiyor... böylelikle hareketsizlik problemi ortadan kalkar ve vücut harekete alışır.

sonra ciddi bir spor salonuna yazılman gerek ama çalıştırıcın olmasi gerek.

üçüncüsü, diyetisyen ..

dördüncüsü saglam irade.

bunlar olmadan,
burdan aldığın listeler, kısa süreli çözümler dışında hiç bir çare üretmez sana.
obezim diyorsun, ömrünce böyle mi olcak ?? biraz kilolu demek başka obez başka.

kilolu olmak baska obezite baska. obezite bir hastalıktır. sen herşeyden önce ""İç organ yaglanmalarının nelerle sonuçlandığını"" araştır. sonra kiloluyum ne diyet yapsam diye gell. ama ikisi çok ayrı şeyler..

ilerde astım hastası da olacaksın, o zaman hiç hareket edemeyeceksin. nefes tıkanıklığı ile.

tekrar ediyorum kilolu olmak başka, obezite başka.
 
Diyetisyenden iyi bilecek değilsiniz bu işi kusura bakmayın...obez bir insana tabiki birden ağır bir diyet verilirse vücudunu bunu kaldıramaz...o yüzden diyetisyen size özel diyet verir...ayruca insülin direnci size bahane olmuş bence...kısa süreye değil uzun süreye yayıp diyetisyeninize de güveneceksiniz...evde başka biri varsa da o sizi hergün kontrol edecek.ağlasanızda zırlasanızda buzdolabına yaklaştırmayacak.ben doğumdan sonra 25 kilo vermiş biri olarak yazıyorum bunları
 
Çok özür dileyerek
Her obezin de bahanesi insülin direnci.Bende de var öyle bir arkadaş.İşine gelince öyle güzel tempolu yürüyor,hiçbir şey olmadan ama işine gelmeyince insülin.Tekrar özür diliyorum.
Niye denemiyorsunuz sonuna kadar.
Tüm diyetlerin ortak özelliği ilk zamanlarda kilo aldırmasıdır zaten,
Sizi motive eden şey bağımlısı olduğunuz durumlardır.
O da birine bağımlı,o olsa şöyle kilo veririm diye sürekli bahane.
Kabullenmek sanırım tek çareniz çünkü doktorun yapamadığını buradan bekliyorsunuz.
Amacım kalp kırmak değil tekrar belirteyim.
İnsülin direncinin yanında yeme bağımlılığı da varsa, obezite alıp başını gider kendimden de biliyorum. İç hastalıkları doktoru su içse yarar insülin direnci olanlar demişti.
Sonuna kadar gidemiyorsa kilolu biri, ya motivasyon eksikliği ya yeme bağımlılığı vardır ve madde bağımlılığı kadar tehlikeli yeme bağımlılığı maalesef.
Konu sahibi de hem psikoloğa hem diyetisyene gitmeli eş zamanlı.
 
Konunu sonuna kadar okumadim. Acebookta karatay ile zayifliyoruz grubu var. Spor ve diyetle muazzam kilo veren kisielr var. Hatta before after fotoğraflarini paylasiyolar. Gir bi goz at bence
 
Aklıma geldi şimdi.birinci derece bir yakınım ergenlikten beri kiloluydu. 16 yaşından 25ine kadar çeşit çeşit diyetisyene gitti. Hiçbirini beğenmedi. Hele 16 yaşında gittiği bir metabolizma uzmanı kendisine sana diyet veremem kilo almamayı öprenicez seninle demiş diye hayatı boyunca dalga geçerek anlattı. Beni kilo verdiricek doktora götürün diyodu. O adama gittiğinde 85 kiloydu. Adamın dediğini yapsaydı 85 kilo hayatını devam ettirebilirdi. Ama 25inde 120 kilo ve evlendi. Evlendikten sonra da iyice saldı. 35inde 180 kilo ile tüp mide ameliyatı oldu. Aradığı sihirli değneği ameliyatta buldu yani. Bir an önce kafa yapını değiştir. Ayda 3 kilo vermeyi bırak kilo almamaya çalışman bile senin için faydalı. 3 kiloyu küçümseme.
 
tatlıyı tamamen kes.belli başlı meyveleri ye onun yerine.meyve suyu içme meyvenin kendisini ye.ekmeği sadece kahvaltıda tüket.makarna-pilav 2-3 kaşığı geçmesin.booooolll yeşillik ve salata tüket.ızgara(et-baık-tavuk)istediğini ve sebze yemeklerini istediğin gibi tüket.ara öğünlerinde yoğurt ye içine baharat koy.spor çok önemli bayanlara özel spor salonları var oradaki aletler zorlamıyor çünkü aslına bakarsan fizik tedavi aletleridir çoğu.önce yavaş sonra daha hızlı spor yapabilirsin.yürüyüşünü hızlı yapma yavaş yürü nefes al dinlen devam et.emin ol bunları yaptıkça kilo verirsin.
 
Herkese merhaba. Bu konu hakkında konusabilmek icin uye oldum siteye ama yillardir hep takip ediyorum. Neyse gelelim konuya
21 yasindayim ve obezim. Tam 40 küsur kilo vermem lazim. Daha once birkac diyetisyene gittim ama oyle listeler veriyolar ki daha ilk haftadan 1 kilo aldigimi hatirliyorum durum boyle oluncada hep geri biraktim diyeti. Yani gunde 6 dilim ekmek, her ogun en az 2 cesit yemek vs ben kilolu halimle bile bu kadar yemiyorum ki. Zaten obez bi insani ayda 3 kilo vereceksin diye asla motive edemezsiniz o diyetin sonu gelmez(belki kizacaksiniz ama obezler beni anlar) Bu arada ben bu kilolarin buyuk kismini hatta bi 30 kilosunu falan 8 ay gibi bi surede aldim onceden boyle degildim. Tum testlerini yaptirdim tek rahatsizligim insulin direnci o da baslangic seviyesinde ve ilac kullanmaya basladim. Bir de kolesterol baslangici cikti. 2 adim yuruyeyim kalbim yerinden firlicak gibi atiyo kesinlikle soluksuz, dinlenmeden yuruyemiyorum. Bu isin birde psikolojik tarafi var kisa surede kilo alinca kendimi eve kapattim. Mesela arkadaslarimla(ki hepsi dal gibi) yolda yururken baskalari bana laf atiyo o an gururum yerle bir oluyo. Sadece dertlesmek istedim ve eger onerileriniz olursa coook mutlu olurum.


Bilakis esas o listeler ile geri almayacağınız sağlıklı şekilde kilo verebilirsiniz. Ben hayatımda en sağlıklı kiloyu 1600 kalorilik diyetle vermiştim.

Yapacak bir şeyiniz yok en önemlisi sağlığınız için zayıflamalısınız. Azimli olacak ve diyete devam edeceksiniz.
 
O 6 dilim ekmek başlarda öyle sen verdikçe onlarda azalacak misal 100 kilosun sana çıkıp bin kalorilik liste vermicek heralde drlardan iyi bilmiyorsunuz bu işi ayrıca insülin direncin var ayda 10 20 kilo vermeyi unut kendimden biliyorum

Aynen 70 kiloluk birine dört dilim verirken 130 kilo birine elbette altı dilim verecek. Maksat açlık hissetmeden dengeli bahsetmek zaten. Bu şekilde ayda beş kilo verse sekiz ayda kırk kilo eder az mı ?
 
Aklıma geldi şimdi.birinci derece bir yakınım ergenlikten beri kiloluydu. 16 yaşından 25ine kadar çeşit çeşit diyetisyene gitti. Hiçbirini beğenmedi. Hele 16 yaşında gittiği bir metabolizma uzmanı kendisine sana diyet veremem kilo almamayı öprenicez seninle demiş diye hayatı boyunca dalga geçerek anlattı. Beni kilo verdiricek doktora götürün diyodu. O adama gittiğinde 85 kiloydu. Adamın dediğini yapsaydı 85 kilo hayatını devam ettirebilirdi. Ama 25inde 120 kilo ve evlendi. Evlendikten sonra da iyice saldı. 35inde 180 kilo ile tüp mide ameliyatı oldu. Aradığı sihirli değneği ameliyatta buldu yani. Bir an önce kafa yapını değiştir. Ayda 3 kilo vermeyi bırak kilo almamaya çalışman bile senin için faydalı. 3 kiloyu küçümseme.

Tup mide ameliyatini bende dusundum ama cok tehlikeli cesaret edemiyorum
 
Aynen 70 kiloluk birine dört dilim verirken 130 kilo birine elbette altı dilim verecek. Maksat açlık hissetmeden dengeli bahsetmek zaten. Bu şekilde ayda beş kilo verse sekiz ayda kırk kilo eder az mı ?

Hayir az degil cok iyi ama benim bildigim kilo ilk haftalarda hizli gider sonra yavaslar ama ben ilk haftadan kilo aldigimi gorunce inanasim gelmedi diyete
 
21 yaşında rahat kilo verirsin ve hızlı vermezsen sarkma yaşamazsın.Yalnız mucize bir yöntem bekleme tabii ki akşamdan sabaha zayıflamayacaksın.Hatta en önemli önerim "diyetteyken her gün tartılma" demek olur.

40 kilo vermem gerek demişsin.40 kilo verince 36 beden mi olacaksın ? Eğer öyleyse şimdilik 40 beden olabileceğin bir kiloyu hedefle.Mesela 60-65 kilo olmak gibi...40 beden olursan en azından genç markaların L/XL bedenlerini giyebilirsin.
Ve evet hoşuna gitmiyor ama ayda 4-5 kilo vermek idealdir.
Diyetle birlikte mutlaka spor veya en azından yürüyüş yapman gerekir.
 
Tup mide ameliyatini bende dusundum ama cok tehlikeli cesaret edemiyorum

İradene sahip çık yeter 40 kilo tüp mide ameliyatı gerektirecek kadar çok bi kilo değil. Kendine 8 ay ver. Ayda 5 kilp versen. 2017ye istediğin kiloda girersin. Ağır diyet yapmana gerek yok bunun için. Günde 10bin adım ve karatay.
 
Back
X