Obezim nolur yardım edin

2 seye ihtiyaciniz var kararlilik ve cok iyi bir diyetisyen. Demek istedigim listeyi verip hadi uygula diyen bir diyetisyen degil. Nerdenkac gram yag kac kilo su kas gitmis bunlari takip eden yürüyüş yaptiniz mi yapmadınız mi bunu anlayip sizi bir sekilde motive edecek biri gerekiyor. Bir arkadasim ki kendisi 53 yasinda . 2 ayda 20 kilo verdi. Diyetisyeninden korkusuna agzina yemesi gerekenden baska bir sey koymuyor. Ve ne yaziyorsa onu yiyor. Budiyetisyenin fiyati da buyuk sehirdekiler gibipahali degil. 1 ay icin 100 lira veriyormus arkadasim.
hangi il merak ettım :)

Yaşın daha çok genç bu ciddi bir avantaj, doktoruna güven önce, verdiği besinler fazla geliyorsa bunu onunla konuş, içine sinecek şekilde yeniden düzenlensin

X diyeti, Y diyeti bilmem ne boş bunlar, millet anlatıyor 30 verdim, 40 verdim dinleme hiç, kolesterol çok ciddi bir problem öncelikle bunun üzerinde durmalısın, hayvansal gıdaları azaltmalısın ki doktorun buna dikkat edecektir. Kafana göre diyet yapıp metabolizmanla oynama sakın. Yıllar önce ilk diyetisyene gittiğimde senin gibi düşünmüştüm, ben bu kadar şeyi yiyemem ki demiştim ama işin gerçeği şu ki verilen bu diyetler uzun vadeli hesaplamalar. Bir ara kendim diyet yaparak 22 kilo verdim sonuç ; metabolizmam bozuldu 42 gün hastanede yattım ve uzun vadede geri döndü kilolarım ve o döneme kadar olmayan deformasyonlarım oldu. Başka bir arkadaşım internetten bulduğu bir diyeti uzunca zaman yaparak 16 kilo verdi, şu an karaciğer yağlanmasını tedavi etmeye çalışıyorlar. Üzerine basarak söylüyorum her türlü sıkıntını doktorunla paylaş, herkesin vücudu kendine hastır, yok dukan yok karatay bir kitaba göre milyonlarca insan diyet yapacak olmaz o iş öyle. Uzun vadede sağlığın her şeyden önemli, vücudunla bu şekilde oynama, verilecek 5-10 kilo olsa bu kadar ısrar etmem ama 40 küsür kilo hedefi vücut için çok muazzam bir değişiklik, özellikle kalbin için
Cok tesekkur ederim. Gecmis olsun :(

Teyzeniz nasil verdi kilolarini acaba? Nasil beslendi?
teyzem bu insülin direnci icin kullandıgı ilacın yanında doktorunun verdigi bir diyete uydu. ben size doktor ismi vereyim direkt, gercekten alanında en iyisi ben annem anneannem babam teyzem hepimiz ona gidiyoruz. refik tanakol. mutlaka gidin

teyzem bu insülin direnci icin kullandıgı ilacın yanında doktorunun verdigi bir diyete uydu. ben size doktor ismi vereyim direkt, gercekten alanında en iyisi ben annem anneannem babam teyzem hepimiz ona gidiyoruz. refik tanakol. mutlaka gidin
Hangi sehirde acaba?

Tatlım obez olmasam da, olma aşamasında bunu idrak etmiş ve gerekenleri yapmaya başlamış bulunmaktayım. Tüm sayfaları okuyamadım. Ama sana kızanda olmuş, tavsiye verende... Bak canım ben yaklaşık 1 ay önce başladım. Senin gibi benimde insülin direncim var. Belki uzun yazabilirim ama lütfen oku. Bende 23 yaşındayım ve hala kiloluyum. Ama vereceğim.İnanıyorum.

1. İnsanlar sana kilolu diyerek alay edebilir. Onlar seni tanımıyor. Hastalığını bilmiyor. Onları dinleme. Bırak kendi yaptıkları terbiyesizlikte boğulsunlar.
2- Kendine inan. Belki sana kimse inanmayabilir ama sen kendine inan. Gerisi tırt :)
3- Hatrım için ye, ölümü gör ye gibi sözlere kanma. Onlar da senin hatrın için senin kilolarını alsınlar o zaman :) Bir ortamda sağlığın için çok da yararlı olmayan birşey varsa sağolun az önce yedim,tokum gibi bahanelerle nazikçe reddet.
4- Adım atsam nefes nefese kalıyorum deme boşver. İlle 1 saat yürüyüş, karın egzersizi bilmem ne yapmana gerek yok. Sporu yapmış olmak için yapma. Gerçekten hissederek yap. Spor gözünde büyüyorsa aç eğlenceli şarkıları zıplaya zıplaya dans et. Zumba yap, oryantal yap. İnternet elinin altında aç bir şarkı tamamdır. Çok uyuyorsan uyku saatlerine dikkat et. Hareketsiz kalmamaya bak.
5- Su iç. Akıllı telefonun varsa su içmeyi hatırlatan programlar var yükle bir tanesini. Sen unutsan o unutturmuyor :)
6- Saat kaçta ne yedin ne kadar yedin nasıl hareketler ettin hepsini not al. Çünkü sen zayıflayacaksın ve ilerde o deftere bakıp amma kilo vermişim diyeceksin. Ben inanıyorum sana.
7- Kimseye kilo vermeye çalıştığını söyleme. Bir yere gittiğinde yediklerine bakarlar. Aman bişi olmaz bundan da ye diye ısrar ederler sana baskı yaparlar.Sadece güvendiğin ve sana destek olabilecek biriyle paylaş bunu. (Kimseyi bulamazsan ben seve seve destek olurum ) Yediklerinin fotosunu at. Böylece kaçamak yapmamış olursun.
8- Hayatından "YASAKve ASLA" kelimesini çıkar. Sana hiçbir şey yasak değil. Mesela çikolata çekti canın. Masanın üstünde duruyor. Yasak sakın asla yeme deme. Bunu yememem benim için daha sağlıklı de. Ha dayanamadın mı küçücük bir parça nefsini köreltmek için ye. Yoksa ilerde saldırırsın. O daha kötü.
9- Miden ne kadar biliyor musun ? Sade ve sadece yumruğun kadar. Sen koca bir pastayı yesen de aynı 1 dilim pastayı da. Kapasite belli. Zorlamanın anlamı yok bence...
10- Beynin doyduğunu 20 dk sonra anlıyor. Jeton 20 dk geç düşüyor anlayacağın :) O yüzden yavaş ye. O kadar işe yarıyor ki anlatamam. Bir kase çorbayla doyuyor insan. ( Ki bende insülin direnci var.)
11- Yemeğini aynı miktar ye. Ama tabak boyutunu küçült. Mesela yine 1 kepçe çorba iç. Ama küçük bir kaseye koy. O çorba gözüne çok görünecek ve yemeğin bittiğinde amma çok yedim diyeceksin.
12- Bir öğün yedin 1 saat sonra acıktın mı ? İşte hep bu lanet olasıca insülin direncinin işleri. Acıktığın an birkaç yudum su iç ve 10 dk sonra kendine bir daha sor. Gerçekten acıkan midem mi yoksa benim yememi isteyen beynim mi diye. Büyük ihtimal beynin alışkanlıktan acıkmış numarası yapıyor olacak.
13- Kendine bir hedef koy. Zayıflıyorum çünkü diyebileceğin bir amacın olsun.
14- Kadınız,regl oluyoruz elimiz ayağımız şişiyor kilo vermemiz zorlaşıyor. Bunlar olacak. Ayy bu hafta kilo veremedim diye üzülme. Böyle zamanlar olacak. Moralini bozma.

Senin gibi bir kız olarak sana verebileceğim tavsiyeler bunlar. Umarım okursun. Ve işe yarar. Her zaman yardıma hazırım.

Herkese merhaba. Bu konu hakkında konusabilmek icin uye oldum siteye ama yillardir hep takip ediyorum. Neyse gelelim konuya
21 yasindayim ve obezim. Tam 40 küsur kilo vermem lazim. Daha once birkac diyetisyene gittim ama oyle listeler veriyolar ki daha ilk haftadan 1 kilo aldigimi hatirliyorum durum boyle oluncada hep geri biraktim diyeti. Yani gunde 6 dilim ekmek, her ogun en az 2 cesit yemek vs ben kilolu halimle bile bu kadar yemiyorum ki. Zaten obez bi insani ayda 3 kilo vereceksin diye asla motive edemezsiniz o diyetin sonu gelmez(belki kizacaksiniz ama obezler beni anlar) Bu arada ben bu kilolarin buyuk kismini hatta bi 30 kilosunu falan 8 ay gibi bi surede aldim onceden boyle degildim. Tum testlerini yaptirdim tek rahatsizligim insulin direnci o da baslangic seviyesinde ve ilac kullanmaya basladim. Bir de kolesterol baslangici cikti. 2 adim yuruyeyim kalbim yerinden firlicak gibi atiyo kesinlikle soluksuz, dinlenmeden yuruyemiyorum. Bu isin birde psikolojik tarafi var kisa surede kilo alinca kendimi eve kapattim. Mesela arkadaslarimla(ki hepsi dal gibi) yolda yururken baskalari bana laf atiyo o an gururum yerle bir oluyo. Sadece dertlesmek istedim ve eger onerileriniz olursa coook mutlu olurum.

100 un uzerindeydi bir zmanlar kilom. sonra 68 e hatta kisa bi donem 64 e kadar dustu, cok kotu gozuktugum icin zorla yedirdiler yeniden 68 e ciktim.

+10 kg hamilelik oncesi, +31 kg hamilelik olmak uzere toplamda 41 kg fazlalıkla doguma girdim ve dogum sonrasi sadece 5 kg gitmisti ki zaten kizım 4 kg dogmustu.
su an kizim 13 aylik ben 26 kg verdim simdiye kadar. bunun 16si ekimden beri.

insulun direncim var demissiniz. metformin baslandi buyuk ihtimalle. o baya yardimci oluyor kg verme konusunda. ben su an emzirdigim icin icemiyorum. (pko luyum ve insulin direncim olmasa da adayım) dr un verdigi sekilde kullanmaya dikkat et. bir şeker hastası gibi beslen(3 beyaz yok, sekerli meyveler yok,pirinç yok vb.) kiloların tıkır tıkır indiğini göreceksin ;)

Endokrinoloji uzmanıymiş kendisi çapada mi peki suan

Herkese merhaba. Bu konu hakkında konusabilmek icin uye oldum siteye ama yillardir hep takip ediyorum. Neyse gelelim konuya
21 yasindayim ve obezim. Tam 40 küsur kilo vermem lazim. Daha once birkac diyetisyene gittim ama oyle listeler veriyolar ki daha ilk haftadan 1 kilo aldigimi hatirliyorum durum boyle oluncada hep geri biraktim diyeti. Yani gunde 6 dilim ekmek, her ogun en az 2 cesit yemek vs ben kilolu halimle bile bu kadar yemiyorum ki. Zaten obez bi insani ayda 3 kilo vereceksin diye asla motive edemezsiniz o diyetin sonu gelmez(belki kizacaksiniz ama obezler beni anlar) Bu arada ben bu kilolarin buyuk kismini hatta bi 30 kilosunu falan 8 ay gibi bi surede aldim onceden boyle degildim. Tum testlerini yaptirdim tek rahatsizligim insulin direnci o da baslangic seviyesinde ve ilac kullanmaya basladim. Bir de kolesterol baslangici cikti. 2 adim yuruyeyim kalbim yerinden firlicak gibi atiyo kesinlikle soluksuz, dinlenmeden yuruyemiyorum. Bu isin birde psikolojik tarafi var kisa surede kilo alinca kendimi eve kapattim. Mesela arkadaslarimla(ki hepsi dal gibi) yolda yururken baskalari bana laf atiyo o an gururum yerle bir oluyo. Sadece dertlesmek istedim ve eger onerileriniz olursa coook mutlu olurum.

CaNim sen kisacasi diyosun ki ben bir sürü diyetisyene gittim hepsi okumus egitim görmüş benim degerlerimi olctuler yakindan gördüler rahatsizliklarimi her seyimi biliyolar ama hiçbir halt beceremezler siz bu konuda egitimi olmayan benim hakkımda hiçbir şey bilmeyen insanlar siz daha iyi bilirsiniz yardım edin. Mantıklı mi yani bu . Uygulama her soyleyeneni ya sagligina yazık. Git paran varsa bi yaşam koçu tut

100 un uzerindeydi bir zmanlar kilom. sonra 68 e hatta kisa bi donem 64 e kadar dustu, cok kotu gozuktugum icin zorla yedirdiler yeniden 68 e ciktim.

+10 kg hamilelik oncesi, +31 kg hamilelik olmak uzere toplamda 41 kg fazlalıkla doguma girdim ve dogum sonrasi sadece 5 kg gitmisti ki zaten kizım 4 kg dogmustu.
su an kizim 13 aylik ben 26 kg verdim simdiye kadar. bunun 16si ekimden beri.

insulun direncim var demissiniz. metformin baslandi buyuk ihtimalle. o baya yardimci oluyor kg verme konusunda. ben su an emzirdigim icin icemiyorum. (pko luyum ve insulin direncim olmasa da adayım) dr un verdigi sekilde kullanmaya dikkat et. bir şeker hastası gibi beslen(3 beyaz yok, sekerli meyveler yok,pirinç yok vb.) kiloların tıkır tıkır indiğini göreceksin :KK66:
Cok tebrik ederim darisi bizimde basimiza :) bugun gittim tum testlerimi yaptirdim yarin sonuclari alicam bakalim suan ne var ne yok bilmiyorum

Google'a "obezim yardım edin" yazdım. İlk linke tıkladım. Bu yazıyı okudum. Tamam dedim. Siteye üye oldum. Dostum bizim durumumuz aynı. Ben 20 yaşındayım. Benim de 40 kilo fazlam. Bende de insülin direnci fazla çıktı. Bana ulaşırsan dertleşiriz, birlikte diyet yaparız ne güzel olur. Benim desteğe çok ihtiyacım var. Kimse beni anlamıyo. Psikolojim bozuldu :(((

Google'a "obezim yardım edin" yazdım. İlk linke tıkladım. Bu yazıyı okudum. Tamam dedim. Siteye üye oldum. Dostum bizim durumumuz aynı. Ben 20 yaşındayım. Benim de 40 kilo fazlam. Bende de insülin direnci fazla çıktı. Bana ulaşırsan dertleşiriz, birlikte diyet yaparız ne güzel olur. Benim desteğe çok ihtiyacım var. Kimse beni anlamıyo. Psikolojim bozuldu :KK43:((
göbeği lm catladi Karatay yapin demekten. . .

ah ah sakal birakacam artik az kaldi. :rolleyes:

Google'a "obezim yardım edin" yazdım. İlk linke tıkladım. Bu yazıyı okudum. Tamam dedim. Siteye üye oldum. Dostum bizim durumumuz aynı. Ben 20 yaşındayım. Benim de 40 kilo fazlam. Bende de insülin direnci fazla çıktı. Bana ulaşırsan dertleşiriz, birlikte diyet yaparız ne güzel olur. Benim desteğe çok ihtiyacım var. Kimse beni anlamıyo. Psikolojim bozuldu :KK43:((

Ozel mesaj attim ;)

Eminin doktorun verdigi kadar yemiyosundur tabi tabi. Gidip hamburgerleri yiyosundur. Doktorun verdigi 6dilim ekmek mi cok geldi?

Bende kilo vermeye çalışıyorum.
Sana önerim beslenmendeki yanlışları bul ve onları düzelt. diyet falan yapamayan bir insanım ama sağlıklı beslenince kg verileceğine inanıyorum.

Mrb seni cok iyi anliyorum ortaokulda hep dislandim liseyi aciktan bitirdim. Sirf insanlarin hadsizce dalga gecmesi yuzunden ! 9 yasinda kilo almaya basladim 15 yasinda 125 kiloyla hastaneye gittim endokrin tedavileri pazartesi baslanip sali biten diyetler zayiflama ilaclari icecekleri akupunktrlar denemedigim hicbisi kalmadi ve 19 yasinda 160 kiloyu gordm kelepce taktirdim olmadi . 22 yasinda mide bypassi olup 80 kilo verdim. Fazla kilo olunca vucutta sarkti bodylift ameliyati oldm estetik yani 8 saat ameliyatta kaldim 1 ay korseyle gezip aci cekmekte cabasi . Keske diyorum o kilolara varmadan once onca ameliyati onca acilari cekmeden once keske insanlara kizip dalga gecilmesine sinirlenip kendimi yemege verip hincimi yemeklerden abur cuburdan almasaydim . Keske insanlari umursamasaydim . Keske kendimle barisik olup hayatimi ertelemeseydim. Keske kendime guvenim olsaydida ben onca hataya dusmeseydim. Ve daha birsuru keskeler.. Cok yorgunum cok bitkinim vucudumda her ameliyatin izleri hayata insanlara inanma guvenme cabasi sonra tum hayatini yoluna koymusken universiteyi kazanip kendi ayaklarim uzerinde tek basima durmaya calisirken aptal gibi asik oldugumu sanip birakip evlenip cocuk yaptim pismanim yasayamadigim hersey icin . Tum hayatim boyunca olmak istedigim kilodayim . Ama hic mutlu degilim hic. Sen daha 21 yasindasin kendine keskeler biriktirme zor biliyorum kendi cabanla vermek ama imkansiz degil bunu yapabilirsin . Lutfen geri donulmesi zor noktalara getirme kendini bunu kendin icin yap ben yapamadim ama sen umarim yaparsin. Bende icimi dokmus bulundum kusura bakma lutfen .

Back
X