Yaşın daha çok genç bu ciddi bir avantaj, doktoruna güven önce, verdiği besinler fazla geliyorsa bunu onunla konuş, içine sinecek şekilde yeniden düzenlensin
X diyeti, Y diyeti bilmem ne boş bunlar, millet anlatıyor 30 verdim, 40 verdim dinleme hiç, kolesterol çok ciddi bir problem öncelikle bunun üzerinde durmalısın, hayvansal gıdaları azaltmalısın ki doktorun buna dikkat edecektir. Kafana göre diyet yapıp metabolizmanla oynama sakın. Yıllar önce ilk diyetisyene gittiğimde senin gibi düşünmüştüm, ben bu kadar şeyi yiyemem ki demiştim ama işin gerçeği şu ki verilen bu diyetler uzun vadeli hesaplamalar. Bir ara kendim diyet yaparak 22 kilo verdim sonuç ; metabolizmam bozuldu 42 gün hastanede yattım ve uzun vadede geri döndü kilolarım ve o döneme kadar olmayan deformasyonlarım oldu. Başka bir arkadaşım internetten bulduğu bir diyeti uzunca zaman yaparak 16 kilo verdi, şu an karaciğer yağlanmasını tedavi etmeye çalışıyorlar. Üzerine basarak söylüyorum her türlü sıkıntını doktorunla paylaş, herkesin vücudu kendine hastır, yok dukan yok karatay bir kitaba göre milyonlarca insan diyet yapacak olmaz o iş öyle. Uzun vadede sağlığın her şeyden önemli, vücudunla bu şekilde oynama, verilecek 5-10 kilo olsa bu kadar ısrar etmem ama 40 küsür kilo hedefi vücut için çok muazzam bir değişiklik, özellikle kalbin için