Objektif fikirlere ihtiyacım var

cindy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
135
2
46
İstanbul
Merhabalar, siteyi bir sürdir takip ediyorum ve ilk defa konu açıp, fikirlerinizi almak istiyorum. Umarım benim derdime de bir çözüm buluruz birlikte.
Ben beş yıllık evli, üç yaşında bir çocuğu olan ve çalışan biriyim. eşimle flört dönemlerimizde, nişanlılığımızda, evliliğimizin ilk dönemlerinde neredeyse problem yaşamadık diyebilirm. Üçüncü kişilerden kaynaklı, aslında belki büyüyebilecek bazı olaylar yaşandı tabii ama eşimin sakinliği ve her durumda benim yanımda olması olayları büyümeden engelledi diyebilirim. ilk zamanlarda eşim, son derece anlayışlı, benim kendimle ilgili kararlarıma (örneğin iş hayatım, arkadaşlarımla ilişkilerim, kıyafetim vs aklınıza ne geliyorsa) hiç müdahale etmeyen ancak ben sorduğumda fikrini paylaşan biriyken, son 1-2 yılda giderek artan bir şeklide hayatıma müdahale etmek ister oldu. Yanlış anlaşılmasın, ben canım ne isterse yaparım diye düşünen biri değilim, ben evli ve çocuklu bir insanım. Hayatımın önceliği demek bile az kalır, hayatımın herşeyi onlar. Müdahaleden kastım, örneğin ailemin yanına gidelim haftasonu diyorum, ben gelmeyeceğim diyor, peki biz gidelim (kızımla) o zaman deyince, suratı asılıyor, günlerce burnumdan getiriyor. Bu sadece bir örnek, bunun gibi pek çok olay yaşanıyor. Eskiden hiç olmazken bu tarz şeylerin günden güne artması beni endişelendiriyor, ben üstüme gidilince bunalıyorum ve mutsuz oluyorum.
Bu tarz şeylerin artmasında da hata bende sanırım, çünkü ilk müdahaleler başladığında, tatsızlık çıkmasın diye hep tamam deyip, onun istediği şeklide hareket ettim. Ama ben bu değilim aslında, nasıl ki ben onun her kararına, programına vs saygı duyuyorsam, o da benimkine duymalı diye düşünürüm. Bugüne kadar bir kere dahi, oraya gitme ya da gitmeyelim, şunula görüşme vb. gibi şeyler söylememişimdir.
Fazla uzatıp sizi de yormayayım, bu durumu nasıl eski hale getirebilirim? Sizce agresif bir yaklaşım bu noktada doğru mu olur? Ben gidiyorum deyip gitmek gibi örneğin.
Şimdiden okuduğunuz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

erkeklere konusma payını kadınların verdıgı dusuncesındeyım ,cunku her evlılıkte ılıskı baslarda erkegın hafıf alttan almasıyla baslıyor fakat daha sonra sıkıntılar mı dıyelım,erkegın kendıne özguvenı mı artıyo dıyelım yada nnasıl olsa benı bırakamz dusuncesı mı gelısıyor dıyelım bılmem ama bıseyler oluyor erkeklere ve bu konuya bu kadar üzülma benımkıde dahıl bu sınıfa:)

erkeklere konusma payını kadınların verdıgı dusuncesındeyım ,cunku her evlılıkte ılıskı baslarda erkegın hafıf alttan almasıyla baslıyor fakat daha sonra sıkıntılar mı dıyelım,erkegın kendıne özguvenı mı artıyo dıyelım yada nnasıl olsa benı bırakamz dusuncesı mı gelısıyor dıyelım bılmem ama bıseyler oluyor erkeklere ve bu konuya bu kadar üzülma benımkıde dahıl bu sınıfa:)

çok teşekkür ederim ilgilendiğin için. kesinlikle katılıyorum, ilk seferinde tamam deyince pay tamamen verilyor sanırım. ama üzülüyorum ve garip hissediyorum kendimi, bu sebeplerden kavga edip, hzursuzluk mu yaşayalım, anlamıyoruım ki. ne güzel bir düzenimiz vardı, sevig, saygı herşey vardı, niye değiştirip mutsuz olalım ki?

ben evli değilim ama 3 yılı geçmiş ilişkim var erkek arkadaşım önceden hiç bir şeye karışmazken çok kıskanmaz beni engellemezken şimdi otobus muavininden bile kıskanıp (otobusten taksiye kadar bavullarımı taşıdı diye) günlerce lafını etti.. erkeklerde oluyo demek böyle ilişkilerde evliliklerde sonradan.. hakimiyet kurmaya ipleri ellerine almaya çalışıyorlar sanırım.. ben bi mantık bulamadım bu işte.. yine de ipleri ellerine vermemek lazım her istediklerini de yapmamak lazım biraz da karışmalarına izin verip egolarını tatmin etmek lazım bence.. siz ne dersiniz?

adam daha önce anlayışlıymış anlattıgınıza göre... bence kesinlikle agresif bir yaklaşımla dediğinizi yaptırmayın. yoksa olaylar cok farklı bir duruma gider. ne bileyim hem sizin hem onun, çocugun, sinirleri bozulur. işler arap saçına dönüşür..
bir süre sürekli onu ikna etmeye çalışın. hatta pes etmeyin, dediğinizi yaptırana kadar bırakmayın...adam çok inatsa, pohpohlamakla yaptırın.ne bileyim hani alttan girin üsten çıkın güzellşkle dediğniizi yaptırmaya çalışın... kimsenin kalbi kırılmasın...... en son bakarsınız bu adama hiç bir şey işlemiyor. bu kezde agresif değil ama kendi istediginizi (tabiki sınırlarınızı siz kendiniz zaten biliyorsunuzdur) yapacagınızı gösterirsiniz..

Esinizin tavirlarinin degismesine sebep olacak bir degisiklik yasandi mi hayatinizda? Ani para kayiplari, ailesinde guvendigi biriyle yasadigi sorunlar vs Bana cok normal gelmedi esinizin degisimi, sonucta size destek olan biri olmaktan uzaklasip kapris yapan hayat arkadasi rolune burunmus. Ben dusunup on gore yorumlamanizi onerecegim suana kadar olanlari

başlarda ipler sendeyken hakimiyet ona geçmiş anlaşılan geçmiş olsun geri almak pek kolay olmaz...

eşinizle bu konuları konuştunuz mu? konuştuysanız ne dedi?

taçıkçası çok net olarak konuştuğumuzu söyleyemem. bu tarz olaylar yaşanmaya başladığından beri, bir gerginlik yaşıyoruz, eşim sağolsun ağzı çok laf yapan biridir. konuşmaya başladığı zaman susturabilene aşkolsun, bense normalde arkadaşlarım, ailem vs'nin cadaloz lakabını taktığı, hakkımı her ortamda savunan ve pes etmeyen biriyken, bu tartışmalar özellikle kızımın yanında büyümesin diye sesi az çıkan taraf oluyorum. netice itibariyle birimizin dediği oluoy, olay birkaç gün sonra unutulup gidiyor ve bir dahaki sefere kadar normal hayatımıza dönüyoruz. aslında unutuluyor demek doğru değil, ben unutmuyorum sadece içimde üzülmeye devam ediyorum. belki de bunun beni etkileyen ciddi bir sorun olduğunu kabul edip, karşılıklı oturup konuşmayı denemek lazım, ne dersiniz?

ben evli değilim ama 3 yılı geçmiş ilişkim var erkek arkadaşım önceden hiç bir şeye karışmazken çok kıskanmaz beni engellemezken şimdi otobus muavininden bile kıskanıp (otobusten taksiye kadar bavullarımı taşıdı diye) günlerce lafını etti.. erkeklerde oluyo demek böyle ilişkilerde evliliklerde sonradan.. hakimiyet kurmaya ipleri ellerine almaya çalışıyorlar sanırım.. ben bi mantık bulamadım bu işte.. yine de ipleri ellerine vermemek lazım her istediklerini de yapmamak lazım biraz da karışmalarına izin verip egolarını tatmin etmek lazım bence.. siz ne dersiniz?

işte ben o dengeyi tutturamadım galiba, aman ego tatmini, aman bu kadar iyiniyetli bir insanı ortada büyük birşey yokken üzmeyeyim düşüncesi ile tamam demeye başladığım an benim kaybettiğim an oldu galiba

işte ben o dengeyi tutturamadım galiba, aman ego tatmini, aman bu kadar iyiniyetli bir insanı ortada büyük birşey yokken üzmeyeyim düşüncesi ile tamam demeye başladığım an benim kaybettiğim an oldu galiba

benim eşim normalde birşeyime karışmazdı ama ne zaman gidebilirmiyim,yapabilirmiyim desem engel olmaya kalkardı.bende artık sormuyorum,gidiyorum ya da yapıyorum diyor sesi çıkmıyor.bana da eşimin bu huyu garip gelmişti.:34:

benim eşim normalde birşeyime karışmazdı ama ne zaman gidebilirmiyim,yapabilirmiyim desem engel olmaya kalkardı.bende artık sormuyorum,gidiyorum ya da yapıyorum diyorum sesi çıkmıyor.bana da eşimin bu huyu garip gelmişti.:34:

Son düzenleme:

ben o dengeyi tutturamadım işte galiba. aman ego tatmini, aman bu kadar iyiniyetli bir insanı ortada büyük birşey yokken üzmeyeyim diye tamam demeye başladığım an dengelerin yokolduğu an oldu sanırım

adam daha önce anlayışlıymış anlattıgınıza göre... bence kesinlikle agresif bir yaklaşımla dediğinizi yaptırmayın. yoksa olaylar cok farklı bir duruma gider. ne bileyim hem sizin hem onun, çocugun, sinirleri bozulur. işler arap saçına dönüşür..
bir süre sürekli onu ikna etmeye çalışın. hatta pes etmeyin, dediğinizi yaptırana kadar bırakmayın...adam çok inatsa, pohpohlamakla yaptırın.ne bileyim hani alttan girin üsten çıkın güzellşkle dediğniizi yaptırmaya çalışın... kimsenin kalbi kırılmasın...... en son bakarsınız bu adama hiç bir şey işlemiyor. bu kezde agresif değil ama kendi istediginizi (tabiki sınırlarınızı siz kendiniz zaten biliyorsunuzdur) yapacagınızı gösterirsiniz..

çok teşekkür ederim yorumunuza. son olayımız henüz kapanmış değil, bu akşam yumuşak bir şekilde iknayı deneyeyim bakalım işe yarayacak mı? benim de kötü bir huyum, ben öyle çok konuşup iknayı becerebilen bir insan değilim. bazen en son söyleyeceğim şeyi en başta söyleyiveriyorum mesela sinirlenince. inşallah sakin kalmayı başarırım.

Esinizin tavirlarinin degismesine sebep olacak bir degisiklik yasandi mi hayatinizda? Ani para kayiplari, ailesinde guvendigi biriyle yasadigi sorunlar vs Bana cok normal gelmedi esinizin degisimi, sonucta size destek olan biri olmaktan uzaklasip kapris yapan hayat arkadasi rolune burunmus. Ben dusunup on gore yorumlamanizi onerecegim suana kadar olanlari

teşekkür ederim, aynı şeyi ben de düşündüm çünkü gerçekten normal değil. hatta hatayı kendimde aradım acaba farkında olmadan onu üzecek ya da tasvip edemeyeceği birşey mi yaptım diye. ama en ufak birşey gelmiyor aklıma. kapris demek az kalır, o kadar surat asıyor ki.. ama her suratı alıdığında onun dediği olursa da bu sefer ben ne olacağım?

benim eşim normalde birşeyime karışmazdı ama ne zaman gidebilirmiyim,yapabilirmiyim desem engel olmaya kalkardı.bende artık sormuyorum,gidiyorum ya da yapıyorum diyor sesi çıkmıyor.bana da eşimin bu huyu garip gelmişti.:34:

ne kadar güzel, sen sizin için doğru olan yolu bulabilmişsin, tebrikler

konuşmanız az ve öz olsun. erkekler dinlemeyi pek sevmiyor

bir de izin alır gibi kelimeler kullanmayın. ben yarın şuraya gideceğim-şunu yapaağım hayatım şeklinde konuşun

Back
X