Konu sahibi arkadaşım işin çok ama çok zor.Bir arkadaş yazmış bak babası vefat edince diğer çocuklar hak iddia eder diye çok doğru demiş.Benim üst kat komşum yaşlı bir teyze var.Rahmetli eşi zamnında evi aldığında babasının üstüne yapmış,bizde mal,mülk babanın üzerine yapılır demiş.Sonra amca vefat edince kardeşleri mal derdine düştü,2 yıl sürdü mahkeme.Sonuç; mahkeme evin değerini belirleyip kardeş sayısına böldü ve teyzeye ya evi satıp hak sahiplerine pay edeceksin yada adam başı düşen bu rakamı hak sahiplerine ödeyip evin tapusunu sen üstüne alacaksın dedi.Allah'tan teyzenin çocukları bir olup parayı çıkardılar ve amcalarına,halalarına ödedilerde teyze sokakta kalmadı.
Sizin durumunuz umarım böyle sonuçlanmaz.Benim başımada aynı olay geldi evliliğimin 1 yılı zehir oldu.Neyseki ben hallettim.Sana sadece şunu söyleyebilirim,iş senin eşinde bitiyor.Diğer kardeşler anladığım kadarı ile maddi anlamda destek görürken size vaad edilen yardım yapılmamış ama kp.mal sahibi olup sefa sürerken cefası size kalmış.Eğer borcu biz ödedik tapuyu üstümüze yapın derseniz vayy ben malınızı kaçırıyormuyum,bana güvenmiyormusunuz lafını duyabilirsiniz.Bunun için bunun önlemini baştan alacaktınız.Yada gözünü karartıp biz bu krediyi ödeyemiyoruz diyip açıkça ne söz verildiyse yapılmasını isteyeceksiniz.Ama iyi düşünüp hareket edin,insanlar alırken gayet iyi,mutlu olurken iş vermeye geldiğinde tahmin edemeyeceğin kadar terbiyesizleşebiliyor..