- 26 Haziran 2013
- 391
- 3.234
- 113
Ilk basta sebebini muhakkak bulman lazm ve nezmn basladi muhakk bir tranvadn sonra basliyr mesela olum gbi bisyden etkilenms olman gerekior bazilarn evlendiktn sonra basliyo braz insanin icinde vicdani durmadan konusmasyla basliyo ck arastrdm bende titizm ki onceden asiriydim cok cok asiri dusuncenin altindki sebebten korkma sakin oncelk bu bu senle dunyaya gelmedi senle de gtmiycek zamanin bosuna gttigini dusun mikroptan korkuosn mikrobu arastr mesela hepsi zarar vermioms program seyrediodm mikrop bakteri derecesini olcuolrdi ama hastalk kapan olmuodu sadece kendini inandirmn lazimYardimci olabilirim sana
kontrol kaybetme korkusu bendede var ama bende obsesif yok anksiyete bozukluğu var.kontrolümü kaybedip aileme bi zarar verirsem diye korkarım hep.aileme aşırı düşkünlüğümden kaynaklandığını ve onları kaybetme korkum olduğundan böyle düşündüğümü söyledi doktorum.dün tvde bi haber izledim belki görmüşsünüzdür.ressam bi kız bankacı annesini öldürmüş.onu duyunca kalbim daraldı korkudan titredim.anneme bakıp ağladım anneme bişey olursa ne yaparım annemsiz ölürüm ama ya bende kontrol kaybedip anneme bişey yaparsam,eşime bişey yaparsam diye düşündüm.anksiyete bozukluğum için 2 aydır tedavi görüyorum korkularım kaygılarım %70 azaldı ama bu tür korkularım henüz geçmedi.Kontrolünü kaybetmezsin ki.Bi kaybetmeyi denedinmi..Hiç hadi kaybedeyim bakayım nolcacak dedinmi:).Bunu dene bence
Yani izzet bey iyi güzel yazmışta, beyinde ki kimyasal değişikliklerden kaynaklandığını unutmuş, millet başarabilse zaten ilaç kullanmaya çok hevesli değiller.
arkadaşınız bunu bilse bir daha gelir mi acaba evinize?bende çok korkuyorum doktora gitsem bana bunun teşihisi koyacak diye korkuyorum bugün arkadaşım geldi o gittiğin bu yana evi temizledim wc 10 kere yıkamışımdır şimdide kapıları silecem allahım kabus gibi dışarıda wc kullanamam haftada en az 3 gün rüyama pis tuvalet ve banyoyu kullanmak zorunda kaldıgımı görüyorum kan ter içinde uyanıyorum off
bilse asla ve asla gelmez ben bile gitmezdim keşke normal olabilsemarkadaşınız bunu bilse bir daha gelir mi acaba evinize?
Çbenim annemde vallaha.
bir bana doktorum, kişilik olarak bazı insanların eğilimli olabileceğini ve benim de o insanlardan olduğumu söyledi.
ben de çünkü hep vardı, odada saat varsa tiktakı saymaktan uyuyamam, canımı sıkan bir olay yaşadıysam bütün gece bir sağa bir sola döner dururum, uyuyamam. sonuçta burada patladı.
size de geçmiş olsun umarım tekrar yaşamazsınız.
Şu an bir sorun yaşamıyorum. Umarım yaşamam da. İlaç tedavim bittikten sonra hiç sıkıntı yaşamadım.Tam olarak iyileşebildiniz mi
Ç
Harika gecmiş olsun ilaç tedaviniz ne Zaman bittiŞu an bir sorun yaşamıyorum. Umarım yaşamam da. İlaç tedavim bittikten sonra hiç sıkıntı yaşamadım.
Teşekkür ederim. 4. aydayım.Harika gecmiş olsun ilaç tedaviniz ne Zaman bitti
Yani eylülde biraktım şimdi yine belirtiler başladıÇok güZel. Ben ilacı bırakıyorum doktor denetiminde 9-10 ay sonra yine belirtiler başlıyor. İki kez alevlendi rahatsızlığım bu şekilde maalesef
Çok güZel. Ben ilacı bırakıyorum doktor denetiminde 9-10 ay sonra yine belirtiler başlıyor. İki kez alevlendi rahatsızlığım bu şekilde maalesef
Çünkü OKB salt ilaçlı tedaviyle aşabileceğiniz bir sorun değil. İlaç sadece beyin kimyanızı düzenliyor, sizin davranış düzelmesinin üzerinde de çalışmanız lazım. Bunun için kendinize ufak ödevler vermeniz lazım.Yani eylülde biraktım şimdi yine belirtiler başladı
Biliyorum ben 4 yıldır bir doçentle devam ediyorum tedavime spor aktivite gezme vs hepsini yaptım. Zaten şu an ilaç kullanmıyorum. Bende hastalık okb si var.Çünkü OKB salt ilaçlı tedaviyle aşabileceğiniz bir sorun değil. İlaç sadece beyin kimyanızı düzenliyor, sizin davranış düzelmesinin üzerinde de çalışmanız lazım. Bunun için kendinize ufak ödevler vermeniz lazım.
Takıntınız ne yönde? Neye takıntı ve zorlantı gösteriyorsunuz?
Bir süre sonra 6-7 ay sonra ilaçtaki kimyasallar beyni terk ettiğinde yüksek oranda tekrar ediyor, maalesef stresli yaşam olayları benim hastalığımı alevlendiriyorÇünkü OKB salt ilaçlı tedaviyle aşabileceğiniz bir sorun değil. İlaç sadece beyin kimyanızı düzenliyor, sizin davranış düzelmesinin üzerinde de çalışmanız lazım. Bunun için kendinize ufak ödevler vermeniz lazım.
Takıntınız ne yönde? Neye takıntı ve zorlantı gösteriyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?