obsesyonlarım... kızlar neolur bir akıl fikir verin bana

cennetyarim

Hadi Gelin Bebeklerim
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
2.814
2.062
333
arkadaşlar 8-9 yıldır obsessif kompulsif tanım var. dönem dönem ataklarım oluyor. sürekli değişken takıntılarım oluyor.
mesela şu ara inanılmaz temizlige taktım daha dogrusu evin heryeri necaset oldu gibi geliyo. tuvalete giriyorum taharetlenirken olmadımı biryeremi sıcradı dfalan diye düşünüyorum bazen bütün bacaklarımı yıkıyorum. eğer bacaklarımı yıkamayıp esortmanımı giydiysem diken üzerinde oturuyorum suan oldugu gibi. sürekli tuvaleti terlikleri yıkıyorum. tuvaletimin gelmesinden korkar oldumm. tuvaletten cıktıktan sonra o pislik heryere bulaştı kapı kollarına koltuga yataga halıya nereye gittiysem gibi geliyo. dün tuvaleti temizlerken esortmanımın diz kısmı ıslandı koltuga degince o diz kısmım deliye dondum. namazklarım abdestlerim olmayacak diye cok korkuyorum. sonucta idrar mezi meni vs bir şekilde degiiyo bulaşıyodur bu . ben nasıl bundan kurtulabilirim. bebekde düşünüyorum ilaçda alamıyorum. inanın suan diken üzerinde oturuyorum kesin bacaklarıma idrar sıcradı temizlemedim diye korkuyorum.

aynı bu anlattıkların çok yakın bir tanıdığımda var.
gerçekten zor bir durum.
Doktor senin istemen lazım aşman için demiş.
seninde kendi kafanda bitirmen lazım bu işi...

kesin bir bilgim yok bu yüzden yalnış yönlendirmek istemem ama bu tip sorunların yaşadığın stres ve sorunlarla yakından ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü bir ara senin yaşadıklarını ben de yaşamıştım, inan kendi babam bile tualletten çıkınca tualetin her yerinden tiksiniyodum hemen elime çamaşır suyu alıp koştur koştur temizlik ya da buna benzer şeyler... hayatımın o dönemi çok stresli sıkıntılıydı aşamadığım sorunlarım vardı, ama sonra sorunlarımı aştım ve takmamayı öğrendim hala da bazen içimi yakacak kadar lmayacak birşeye takıldığım oluyor ama çok nadir... dediğim gibi bizim durumlarımız çok farklı olabilir ama belki şu sıralar yaşadığın sorunların varsa onları aşmaya çalışmak sana yardımcı olabilir diye düşündüm geçmiş olsun

Ben anksiyete hastasıyım ama nedense yaşadığınız bazı şeylerin benim yaşadıklarımla benzediğini farkettim. Lavoboya girerken aynı şeyleri düşünüyorum, hatta irkilirim. Bacaklarımı dizlerime kadar bende yıkarım çoğu zaman, bunu bir ablam namaz kıldığı için yapıyordu ne olur ne olmaz diye? Evi temizliyorum, ama temizlenmemiş gibi hissediyorum herşeyi çamaşır suyu ile siliyorum üstelik, sürekli kontrol ediyorum sildiğim yerleri tekrar takrar siliyorum, neredeyse cam açmıycam pislik, toz, mikrop gelmesin diye.

Bir de ben kendimi de kirli hissediyorum, mesela keselendikçe keseleniyorum, bol sıcak suyla yıkanırım banyodayken sorun yok, çıktığım an tekrar kirlendiğimi düşünüyorum. Çok rahatsız edici düşünceler gerçekten.

İslam kolaylıklar dinidir. Bir damla sıçramış idrar yüzünden sizin namazını kabul etmeyecek değildir herhalde sizi yaratan ? Eskiden ben de sizin gibiydim ama kuruntularımın sadece beni yıprattıgını farkettim. Mesela ben de oruçken abdest alırken kırk kez tükürürdüm agzımda hiç su kalmasın da orucum bozulmasın diye. Sonra bunların bana külfet oldugunu farkettim. İslam sizden bunları takıntı yapmanızı istemez. İdrar atıktır, ama pislik değildir. Sen gel bizim evi gör ondan sonra pislik neymiş anlarsın :)

bende bendeeeee heryerde pislik necaset var sanıorum

evet ama ben yenemiyorum hala bile heryer kirli zannediyorum

insanı müthiş yoran bişey:18:

her yer kirli ZANNEDİYORUM diyip hala devam mı ediyorsun ?
kirli olsa ne olacak yani ? hasta mı olacaksın bi damla idrardan ? namazın mı kabul olmayacak ?

kirli olsa ne olacak yani ? hasta mı olacaksın bi damla idrardan ? namazın mı kabul olmayacak ?

hasta olmayana göre bizim düşüncelerimiz garip geliyor.Yaklaşık 10 yıldır bende bu hatalıkla mücadele ediyorum.Bir ara geçer gibi oldu ama en ufacık sıkıntıda yine patlak verdi.Çok saçma düşünceler bunu biz kabul ediyoruz ama içimizden gelen sese müdahale edemiyoruz maalesef.Ben bu hastalık yüzünden ailemle sürekli tartışma halindeydim.evlendim eşimede garip geldi ama zamanla benim hastalığı kabullendi.Her ne kadar arada bir kızsada kabullendi sanırım.Çok zor böyle bir hastalıkla yaşamak ne bir yere gidebiliyorsun nede evine birini kabul edebiliyorsun.Evime biri girse arkasından heryer köşe bucak silinir.Biliyorum bunlar günah ama içinden çıkamıyorum bu hastalığın.ALLAH yardımcımız olsun....

Benim akrabam var böyle (babamın halasının kızı), belki bi 10 sene öncesi, duyduk çok hastaymış, ama ben tam olarak bilmiyorum tabii neyi olduğunu? baya da küçüğüm zaten. Oğluna sünnet yapmıştı, biz gidememiştik. Babam sonra halasıyla haber yollamıştı hediyesini götürelim evine diye, evime kabul edemem evim kirlenir sana versinler demiş annesine, tabii babam kızmıştı o zaman, şimdiler de aşmış biraz, evine misafir alıyor ama gittikten sonra oturdukları yerleri işaretleyip temizliyormuş. Annesi yani babamın halası 70 yaşından fazla oda gitmiyormuş kızına, kızı geliyormuş. Napiim, sonra bütün gün temizlik yapıyor diyor. Daha kapıdan girer girmez eşyalarını çıkarıp banyoya giriyormuş. Zor bir durum, en son bir yakınımızın düğünün de konuşmuştuk, yeşil reçeteli bir ilaç kullandığını söylemişti, bayadır onunla bu hastalık.

Bende obsesifim ama seninkinden farklı takıntılarım var.
Dönüp dolaşıp evi kontol ederim yerinde olmayan dağınık olan bişey var mı diye,herşey yerli yerinde olmalı
Simetrim var eşyalar milim kımıldasa anlarım hemen düzeltirim
Telefon numaralarını kesinlikle +90 la kaydedemem,isim soyisim büyük harfle baslamalı ve tüm harfler düzgün yazılmalı
Çamaşır asarken mandallar aynı renk olmalı
Yıkanan çamaşırları makinede bekletemem kırışıyorlar gibi hissederim
Bulaşık makinesindekiler yıkanmış içinde bekliyorlarsa o bile benim için dağınıklıktır kesinlikle bekletmeden yerleştiririm
Gün içinde çamaşır yıkamam geceden makineyi ayarlarım sabah kalktığım saatte bitecek şekilde
Kendime göre beğendiğim tarihler sayılar vardır.Sosyal medyada bişey paylaşırken beğenmediğim bir tarihse o şeyi paylaşmam beğendiğim tarihe kadar beklerim
Çocuğumun doğum tarihini bile ayarladım tarih takıntım yüzünden ve bu aralar da öleceğim tarihe taktım ya beğenmediğim bir tarihte ölürsem diye
Bilgisayardan her çıkışımda geçmişi temizlerim
Mail hesaplarım gelen kutum arama kaydım her zaman bomboş olmalıdır
Her gün evi siler süpürürüm bir gün süpürmesem evi pis gibi görürüm
Plansız iş yapamam,eşim aniden gelip hadi kalk şuraya gidiyoruz dese gidemem(kalmaya)
Bi kaç gün evden uzaklaşacaksam kirli çamaşırım,ütülencek kıyafetlerim,bulaşık makinesinde pis bulaşıklarımın olmaması lazım
Kalmaya gittiğim bir yerden döndüğümde ev kesinlikle pistir benim gözümde cam,kapı,koltuk,dolap,tül,halı ne varsa temizlerim
Kimsenin yaptığı işi beğenmem çünkü kimse benim kadar düzenli yapmaz

Bunlar sadece şuan aklıma gelenler
Hayatı o kadar zorlaştırıyor ki

merhaba yorumunuzu görünce acaba bendemı obsesıfım dıye dusunmedım degıl.Anksenıyete bozukluğum tamam var ama .. tembelım bu kadar temızlık yapacağım dıye kendımı zorlamıyorum ama .. Su mail ve bılgısayar detayları aklıma takldı hep aynı seyı bende yaparım..İşimi mailler uzerınden yurutuyorum hep mail kutum bos kalır klasorlenmıstır sureklı ve ınternet gecmısını sureklı temızlerım en açıl ısımde bıle cunku ıs yerı bılgısayarını kullanıyoruz masamdan dıger odaya geçecek olsam butun ınternet sayfasını kapar gecmısı tezmızler dıger odaya ole gecerım.. hıcte gözüme batmamıştı :26: düzen takıntısıda dönemsel gelenbısey.. bı var bı yok..

Bilgisayar ortak olduğundan böyle yapıyor olabilirsiniz.Benim bilgisayarım sadece kendimin eşim bile çok nadir girer ama yine de silmeden duramıyorum geçmişi..

Zaten takıntılar çok çeşitli..

Canım maddi durumunuz nasıl bilemiyorum ama bu durum psikoterapi ile çözülebilecek bir şey. Bulunduğunuz yerde fiyatta yardımcı olabilecek bir doktor varsa profesyonel yardım almanızı öneririm. Dilerim en yakın zamanda şifa bulursunuz. Geçmiş olsun.

evet hayatımı zehire çeviren hastalık.. keşke hiç doğmasaydım dedirten hastalık.. keşke ölsem de yaşamasam dediğim hastalık..

okb li olanlar yaptığı şeylerin yanlış olduğunu bilir ama bu takıntıları bırakamazlar.. gerçekten insanı çok yoran bi hastalık. 8-9 yıldır çekiyorum. bütün sosyal ilişkilerimi 0 a indirdi.

fikri olanlar çözümlerini iletebilirlerse çok seviniriz.. gerçekten çok büyük yardım etmiş olursunuz..

Son düzenleme:

bir damla gibi hissetmiyorumki ben :2::2::2::2: heryerde necaset var gibi. mesela seccade temiz olsa gene kılınır dimi... ben secdedeyi yıkadım mesela ya o koydugum dolap pisse ordan necaset bulastıysa. yada ya seccade yerden kaparsa. ya tuvaletimi yaparken dizime degilde bacagıma , gobegimden bacagıma degdiyse gobegimdede kolumdada varsa birsürü şey işte....... namazım ibadetim kabul olmaz diye ödüm kopuyo ...

aynen misafir istemicek duruma geldim zaten cok depresif oldum sağ elim titriyo

benimkide daha cok cesitli neler neler oluyo sürekli şekil değiştiriyo...:2:

yıllardır doktorlardayım devlette aynı doktoru bulmak cok zor ve az zamanda snaki basın agrıyo gibi ilaç verip yolluolar ve suan iki psikiyatriste sordum biri 300 tl biri 350 tl dedi ....

vah vaaah seni okadar iyi anlıyorumki arkadaşım........

Aslında bu namaz felan kıldıgınız ıcın vesvese bile olabilir :26: Benım ablamdada vardı bu wc den sonra kollarına kadar yıkardı, elleri yolunuyodu artık cok fenaydı ama sımdı gecti öyle takıntıları yok. bu tür seyler insanın kendınde bitmeli,bitirmeli ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…