Obstetrik ve ayrıntılı ultrason

bir de foto var. onda da bişeyler yazıyor. birşey ölçülmüş onun değerleri yazıyor.
yukarıda yazdıklarım var bir de tahmini doğum tarihini yazmışlar.

bir de foto var. onda da bişeyler yazıyor. birşey ölçülmüş onun değerleri yazıyor.

kalple ilgili ölçümler olabilir onlar. zaten önemli değerleri ölçülmüş. herhangi bir anomali olsa dr zaten sana söylerdi canım.

canım ya bana bişery sölemedii hiç bişey demedi sadece cinsiyeti belli dedi zaten öğrenmiştim ever biliuyorum dedim herşey güsel dedi

benimkinin aynısı canımm bendeki kağıttada sadeec bıunlar varr

aynen canımn bi tane foto var bitanedaha var ondada ölçümler doğum tarihii onlar yazıyorr

aynen canımn bi tane foto var bitanedaha var ondada ölçümler doğum tarihii onlar yazıyorr
bir de ben ayrıntılı ultrason ile 4 ya da 3 boyutlu ultrasonun aynı şey olduğunu düşünüyordum.
Meğer farklı şeylermiş.
Ayrıntılı ultrasonda iç organlarına, kemiklerine falan bakılıyormuş. 4 boyutlu ultrasonda ise yüzüne ellerine falan bakılıyormuş yani aslında çok da gerekli birşey değilmiş, amacı sadece bebeğin görüntüsünü falan görmekmiş.

aynen canım bende aynı şey olduklarını sanıyordum ebet aslında çok da gerekli şeyler değillermişş bakalım tekrar yaptırmayı düşünüyorum sorun çıkmazsa başka biyere gitçemm

kzlar ben de 20.haftanin icindeyim ve dr um detayli ultrason icin hasteneye sevketti. ben yurtdisinda yasiyorum belki bazi seyler farkli olabilir, belki izledikleri yol. Ama merak ettigim su; burada asiri pahali birsey bu uygulama. Sonuclara gore mudahaele ve tedavi sansimi oluyor anne karnindayken? Yani ne kdr onemi var bu detaylinin?

Aslında normal ultrasondan pek farkı yok.Sadece çözünürlüğü daha iyi olan bi ultrasonda bebeğin bütün organlarına bakılıyo.Bazı hastalıklarda anne karnında müdahale ve tedavi imkanı var.Ya da doktor şüpheli bi durum görürse ona göre amniyosentez kararı verilebiliyo.Bu detaylıya bakan doktor özellikle bunun eğitimini almış perinataloglar.Yani tecrübe ve bilgi önemli.Burda da normal doktor muayenesine göre biraz daha pahalı tabi doktoruna göre değişiyo.Bebeğin böbreklerinden kalp damarlarına parmaklarından idrar kesesine kadar herşeyini inceliyo tek tek.Bence mutlaka yapılmalı şahsim fikrim tabi.

bende ayrıntılı usgye gittiğimde radyoloji uzmanı bayan çok gıcıktı hiçbişey söylemedi bikaç bişey sorduğumdada dikkatimi dağıtma diye tersledi nasıl sinir oldum kadına

arkadaşlar bugün ben de ikinci düzey usg çektirmek için gittim hastaneye beni de yönlendirdikleri birim radyoloji yapılan test de obstetrik renkli doppler usg dir. sonuçlarda bebeğin ölçümleri yazıyor ve sağ sol uterin arterdeki kan akışları. sağda dirençliymiş benimki mesela bebeğin beslenmesi ile ilgili sıkıntı olabilir dedi doktor. benim merak ettiğim obstetrik renkli doppler usg ve ikinci düzey usg aynı şey midir ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…