Ocağınıza düştüm kızlar :)

kupkek

Alırım bi dal.
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
1.794
1.792
Merhaba konuyu doğru yere açıyorumdur umarım topiklere baktım uygun bir yer göremedim.
Daha önce de konu açmıştım evlilik işlemleri için izin alamıyorum diye,bu konuda size bir şey sormak istiyorum.
Şimdi nikah başvurusu yaptığımızda kan tahlilleri vs. A dan Z ye ne kadar zamanda sürüyor?
Sabahtan çıkıp başlasak 1 günde bu işi halledebilir miyiz??
Siz ne kadar zamanda almıştınız nikah gününü?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

aile hekımıne gıdıp kan verıyorsunuz ve evlılık ıcın saglık raporu almak ıstedıgınızı soyluyorsunuz.
sonra cıger fılmı cektırıyorsunuz bazen tum bu ıslemler aynı yerde oluyor, bazen farklı yerlere yonlendırıyorlar sızı.
sonra nufus mudurlugunden evlenme ehlıyet belgesı alıyorsunuz ve tum belgeler tamamlanınca bırkaç fotograf+ nufus cuzdanınızın aslı ve fotokopısı ıle nıkah memurluguna gıdıp ıslemlerı baslatıyorsunuz. bır gunde olmaz belkı ama ıkı gunde halledersınız.

Nikah tarihi varsa almak sorun değil..
Ama başka bir şehir de misafirlikten yararlanıp tüm işlemleri yapıp 2 günde nikah kıyabilirsiniz :))
Kuzenim öyle yapmıştı 1 günde işlemleri halletti 2. gün nikahı kıydı hatta nüfus cüzdanını bile aldılar

Ben üç gün sonraya almıştım. Yalnız bazı yerlerde ciğer filmi için bikaç gün sonraya gün verebiliyorlar. Umarım öyle bir yere denk gelmezsiniz.

yani işte sorun şu benim 1 gün izinim olacak ve o bir günde tüm işlemleri halletmem gerek,nikah memeurunu düğüne çağırmak istiyorum zaten o yüzden orada bir sıkıntı yok tek bir gün işlemler yetecek mi o problem..

Benim röntgen 1 gün, kan tahlilinin gelmesi 2 gün sürmüştü onun dışındaki işlemler hızlıca halledilebiliyor zaten, en çok sağlık işleri vakit kaybettiriyor. Belki doktorla konuşursanız " izin alamıyorum" diye bişiler yapar mı ki?

kan tahlili ciğer filmi belediyeye harç vs. işlemleri tekrar nikah dairesine evrakların teslimi...2 günü alır...

Bizim 1 bucuk gun sürdü o da tatil mi ne girmisti araya suan hatirlayamiyorum. Gideceginiz yerler birbirine yakinsa 1 gunde biter bence. Sabah ilk is aile hekimine gidin kan verceksiniz çünkü sonuclar cikana kadar diger işleri halledersiniz.

aile hekımıne gıdıp kan verıyorsunuz ve evlılık ıcın saglık raporu almak ıstedıgınızı soyluyorsunuz.
sonra cıger fılmı cektırıyorsunuz bazen tum bu ıslemler aynı yerde oluyor, bazen farklı yerlere yonlendırıyorlar sızı.
sonra nufus mudurlugunden evlenme ehlıyet belgesı alıyorsunuz ve tum belgeler tamamlanınca bırkaç fotograf+ nufus cuzdanınızın aslı ve fotokopısı ıle nıkah memurluguna gıdıp ıslemlerı baslatıyorsunuz. bır gunde olmaz belkı ama ıkı gunde halledersınız.

ehliyete gerek yok almayın demişlerdi 4 ay önce biz tarih alırken, sanırım onu yapmasına gerek yok, tam bilmiyorum yine de :)

2 yarım gune ıhtıyacınız olacak sabahtan

ehliyete gerek yok almayın demişlerdi 4 ay önce biz tarih alırken, sanırım onu yapmasına gerek yok, tam bilmiyorum yine de :)
yasal zorunluluk geldı artık almak zorunda.
evlenme ehlıyet belgesı nufus kayıt ornegı oluyor zaten ordada kısının acık adresı-medenı durumu ıle ılgılı bılgıler var ...

7 yıllık evliyim iki yarım günde hallettik. İlk gün tahliller ve rontgen çektirip sonuçlarını aldık ikinci gün nikah dairesinden gün aldık

Ciger mi ? O ne icin ki ? 7 ay once nikah yaptik biz sadece kan verdik bide anemi icin kan verdik
akcıger de tuberkuloz vb bulasıcı hastalık var mı dıye cıger fılmı gereklı cunku yasa geregı bulasıcı hastalıgı olanlara hastalıgı ıyılesene kadar yada bellı bır tedavı surecınden gecene kadar evlenme ıznı verılmıyor..

akcıger de tuberkuloz vb bulasıcı hastalık var mı dıye cıger fılmı gereklı cunku yasa geregı bulasıcı hastalıgı olanlara hastalıgı ıyılesene kadar yada bellı bır tedavı surecınden gecene kadar evlenme ıznı verılmıyor..

Ala ala bizden istememislerdi

kan tahlıllerınde de aıds-frengı vs. cınsel yolla bulasan hastalıgınız var mı ona bakılıyor, bırde bazı yorelerde talasemı yaygın oldugundan bunun arastırması yapılıyor cunku talasemı genetık bır hastalık ve eger kı hasta yada tasıyıcı ısenız bunu onceden bılmenız cok onemlı..

canım tahlilleri hallediyorsun evraklarını nişanlına ver o tarih alabilir

X