• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öcalan: Kobani düşerse çözüm süreci biter

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.425
248
PKK lideri Abdullah Öcalan 18 gündür IŞİD kuşatması altında olan Kürt kenti Kobani’nin düşmesi durumunda çözüm sürecinin de sonlanacağını söyledi.

Örgütü ‘Ortadoğu’nun JİTEM’i’ olarak tanımlayan Öcalan,“Kobanê kuşatması, sadece Kürt halkının demokratik kazanımlarını hedeflemekle kalmayıp Türkiye’yi de yeni bir darbe sürecine sokacaktır” dedi.

HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan heyet, dün İmralı’da Öcalan’la gerçekleşen beş saatlik görüşmeye ilişkin sabah saatlerinde yazılı bir açıklama yaptı.

IŞİD kuşatması altındaki Kobani’ye ilişkin mesajların merakla beklendiği açıklamada “Sadece bölge açısından değil, insanlığın geleceği açısından da bıçak sırtı olarak tanımlanabilecek günlerden geçmekteyiz” diyen Öcalan, yaklaşık iki yıldır devam eden çözüm sürecinin diyalogdan müzakereye dönüşmesi yönünde bir mutabakata varıldığını açıkladı.

Sürecin geleceği atılacak adımların hızına bağlı
Müzakere sürecinin yol haritası ve eylem planının da ortaya çıktığını belirten Öcalan, “Artık birincil öneme haiz olan şey bu yol haritası ve eylem planının anlamlı bir ilkeler bütünlüğü ile çerçevelenmesidir. Çünkü en ideal eylem planı bile ilkesel bir bütünlükle ele alınmazsa kuru bir metin olmaktan öteye geçemez” dedi.

Karayılan: Bizim için çözüm süreci bitmiştir ama son sözü Apo söyleyecek
Devlet ile PKK arasında resmi müzakerelerin zaman kaybetmeden başlaması gerektiğini söyleyen Öcalan, sürecin geleceğinin atılacak adımların hızına bağlı olduğunu vurguladı.

‘Kobanê’nin düşmesi Türkiye’yi yeni bir darbe sürecine sokar’

Suriye’nin kuzeyindeki Kürt kenti Kobani’yi 18 gündür kuşatma altında tutan radikal İslamcı örgüt IŞİD’i ‘Ortadoğu’nun JİTEM’İ’ olarak tanımlayan PKK lideri, şunları söyledi: “Kobanê kuşatması sıradan bir kent kuşatması olmanın çok ötesinde, sadece Kürt halkının demokratik kazanımlarını hedeflemekle kalmayıp Türkiye’yi de yeni bir darbe sürecine sokacaktır.”

Diken Özel | Demirtaş’tan çözüm süreci için AKP’ye bir hafta mühlet
Öcalan, kuşatma sonunda Kobani’nin düşmesi durumunda, hem sürecin sonlanacağını, hem de yeni ve uzun sürecek bir darbenin temellerinin atılacağını söyledi.

‘Kobanê gerçekliği ile süreç ayrılmaz bir bütün’

“Kobanê ve Rojava meselesini doğru anlamak isteyen herkes bu gerçekliği iyi kavramalıdır” diyen Öcalan, sürecin çökmesini istemeyen herkesi Kobani’ye sahip çıkmaya çağırdı.

Devlet içinde halen çözüm odaklı davrananlarla imha sığlığından medet umanlar arasında gel git yaşandığını savunan Öcalan, şöyle devam etti: “Çözümden yana olanların sürece ve sorunlara zamanında ve aktif müdahaleler geliştirmesi hayati önemdedir. Bu itibarla Kobanê gerçekliği ile sürecin ayrılmaz bir bütün olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, herkesi büyük bedellere mal olan bu demokratik yolculuğumuz ve insanlık mücadelemizi sahiplenmeye çağırıyorum.”

IŞİD çözüm sürecini de kuşattı!
http://www.diken.com.tr/ocalan-kobani-duserse-cozum-sureci-biter/

Kobani ye bırakın gidelim diye yirtinanlari gördük. Bi saat sonra biz ettik siz etmeyin diye geri döndüler.

Ben anlamıyorum gerçekten Türkiye Türkmenler i bile kaderine terk etmisken 200 bine yakın Kobani den gelme Suriyeli Kürtleri mülteci olarak kabul ediyor ve bunlar gelip karışıklık çıkarıyor cadirlara pkk bayrağı falan asiliyor. Sonra da Isid e karşı savasalim falan filan. Bu dönemde yemin ediyorum benim gözümde askerlik vatani görev değil enayilik.

Çoluk çocuk sivil asker binlerce insana pusu kurup öldürenlerin k.c.ni kurtarmaya Türk askerini yolluyoruz. Tebrikler gerçekten hayaldi gerçek oldu

Türkiye ve Kürt meselesi uzmanı Amerikalı gazeteci Aliza Marcus, bölgede geçirdiği iki haftanın ardından izlenimlerini paylaştı.
PKK üzerine yazılmış en iyi kitaplardan biri olarak bilinen Kan ve İnanç’ın (İletişim Yayınları) yazarı Marcus izlenimlerini Twitter hesabından sıraladı.

1. Eğer Kobani düşerse, PKK’nın Türkiye’yle ateşkesi bitirmesi muhtemel (Türkiye’den barış hamleleri gelmedikçe).

2. Kürtler, Türklerin barış sürecinin parametrelerini belirlemesini beklemiyor; etkin biçimde otonom bir sistem kurmak için çalışıyorlar.
3. PKK’ya katılımlar rekor yükseklikte; tahminim ayda 1000 kişi…

4. Kobani Kürtleri birleştiriyor. IŞİD hedeflerine saldırmaktaki tereddütü ABD’nin Kürtlerle bağını zayıflatıyor, sadece Türkiye’deki Kürtlerle de değil…

http://www.diken.com.tr/kurt-uzmani-aliza-marcus-kobani-duserse-pkknin-ateskesi-bitirmesi-muhtemel/

Türkiye ve Kürt meselesi uzmanı Amerikalı gazeteci Aliza Marcus, bölgede geçirdiği iki haftanın ardından izlenimlerini paylaştı.
PKK üzerine yazılmış en iyi kitaplardan biri olarak bilinen Kan ve İnanç’ın (İletişim Yayınları) yazarı Marcus izlenimlerini Twitter hesabından sıraladı.

1. Eğer Kobani düşerse, PKK’nın Türkiye’yle ateşkesi bitirmesi muhtemel (Türkiye’den barış hamleleri gelmedikçe).

2. Kürtler, Türklerin barış sürecinin parametrelerini belirlemesini beklemiyor; etkin biçimde otonom bir sistem kurmak için çalışıyorlar.
3. PKK’ya katılımlar rekor yükseklikte; tahminim ayda 1000 kişi…

4. Kobani Kürtleri birleştiriyor. IŞİD hedeflerine saldırmaktaki tereddütü ABD’nin Kürtlerle bağını zayıflatıyor, sadece Türkiye’deki Kürtlerle de değil…

http://www.diken.com.tr/kurt-uzmani-aliza-marcus-kobani-duserse-pkknin-ateskesi-bitirmesi-muhtemel/
Olur mu katılım falan yok hep kaciriliyor onlar. Öyle ki ayda 1000 kişi kacirabilme kapasitesine sahipler. O derece guclenmisler! !!!

Burada kacirildigini savunanlar da demiyor ki ya bu ülkede devlet buna neden müsade ediyor önlemini alamıyor. Yani nerden tutan elinde kalıyor o da biliyor da hala bi şeylere b.k surdurmemek içi kaciriliyorlar yeaaa diyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: Kobani düşebilir
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Irak Şam İslam Devleti'nin Kobani'ye doğru ilerleyişinin sürdüğünü belirtirken, Kobani'nin "çok yakında düşebileceğini" açıkladı.

IŞİD ve YPG arasında Kobani yakınlarındaki çatışmalar sürerken, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi konuyla ilgili bir açıklama yaptı. AFP’nin haberine göre, Gözlemevi, gece boyunca ABD uçaklarının IŞİD hedeflerini vurduğunu belirtirken, militanların Kobani’ye ilerleyişinin sürdüğünü kaydetti.

Saldırılar sonucu YPG’lilerin Kobani’nin batı ve güneydoğusunda geri çekilmek zorunda kaldığını bildiren Gözlemevi’nden yapılan açıklamada, “IŞİD’in Kobani’ye çok yakın zamanda girebileceğine dair endişeler var” ifadeleri kullanıldı.
http://www.radikal.com.tr/dunya/gozlemevi_kobani_dusebilir-1216474

okadar askerımızı sehit ettıler esımın sayısız devresı arkadası yanında öldü esım mayına bastı ama allahtankı patlamamış yoksa dıyordu parçam bulunmazdı şimdı pkk turkuyeye yaptıgı onca hainlikten bınlerce şehitten sonra ben kesınlıkle turkıyeyının ve askerlerımızın pkkile sırt sırta elele cephede savasmasına karsıyım banene yesınler bırbırını amerıkaya dıyemedımı sen ve multefıklerın yıllardır pkk yardım ettınız destek cıktınız teror orgutu olarak bıle gormedınız şimdi işid pkk öldüruyor dıye bızden yardım ve destek beklıyorsunuz sız bundan sonra pkk destek vermeyın teror orgutu olarak kabul edın bızde sıze yardım edelım demedı dıyemezde sırf amerıka ve muttefıklerı pkk ya yardım etmek ıcın durdu durdu işid pkk saldırdıgı zaman saldırıya basladı onları korumak için bıraksın turlkıye pkk işid yesın bırbırını bıze nıye pkk korumak ıcın boyle şeyler yapıyorlar anlamıyorum bızene banane pkk işidin şavaşindan...

Kürtlere ne verslrseniz verin asla tamam demezler bunuda rte görmüş oldu ateşle oynadı yanacak ve bizleride yakıyor zaten

Almanlar sllah ve eğitim veriyorlarmış kobani için eski silahları onlara satmışlar böylece para kazanıyorlar hem kendi silahlarını yeniliyorlar

Back
X