Öcü kiracılar..

pumpkiinn

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2024
463
197
18
31
Arkadaşlar merhaba,
Genel stresli halimden midir bilinmez 1 haftadır sosyal medyada başlatılan öcü kiracı kampanyasını ağzım açık okuyorum.
Bende kiracıyım. Korona evresinde taşındık 6.ayımızdan itibaren ev sahibimiz kiramızı hep emsaller ve emsallerin üzerinde talep ettiği için bizi istemedi (bu arada kesinlikle %25 i savunmuyorum ve asla onun arkasına sığınmadık)
nasıl beddualar ediliyor coluğundan cocuğundan çıksın mı dersinn kefen paran mı olsun annen baban kanser olsun da evi alelacele boşaltmak zorunda kalsına kadar neler neler yazılıyor.
Geçen birisi çadır linki paylaşmış geçin burda yaşayın kiracı istemiyoruz gibilerinden.
Fırsatcı ev sahipleri olduğu gibi elbette fırsatçı kiracılarda var.
Ben maddi gücüm elverse zaten durmam burada ama kendi kiracım benimle dalga geçiyor estetik oldum gidemem ev alıcam gidemem ama ben bir kere bu bedduayı onu etmem edemem.
Artık kiracıyım demeye çekinir oldum. Gaspçı olduk üçkağıtçı olduk öcü olduk beleşçi olduk gerçekten tek ben mi rahatsızım bu algıdan?

Ben de kiracıyım hiç üstüme alınmıyorum yazılanları. Ev sahibi olsaydım da ev sahipleriyle ilgili yazılanları üstüme alınmazdım. Sosyal medyada herkesle ilgili genellemeler var. Kadınlar şöyle, bilmem ne burçları böyle, şu memleketliler böyle, kiracılar şöyle gibi. İçine girdiğimiz tüm genellemeleri böyle kafaya takarsak depresyondan depresyona sürükleniriz.

Ya bazıları gercekten ınsanların aklıyla oynuyor
bazen ev sahıbını bazen kıracıyı haklı buluyordum ama artık ev sahıplerı haklı bence
X bir arkadas 2 3 bin arası oturdugu evi boşaltmıyor
Kirayıda yukseltmıyor
Ikı 3 sene oncesınde ,konusurken bugune kadar ufak bır bırıkım yapmadınızmı ustune koyup bır ev alsanız dedım .ozaman almak daha makuldu
Aa yok dedı biz tır aldık onu ıhracatta kullanıyoruz
Onun borcunu odıyoruz

E peki kardesım sen işinin yanında extra para harcayıp tır alacaksın onlada para kazanacaksın
Ama en luks semtte 3+1 yeni eve 2.5 bin kıra vereceksın
Olacak işmi ya dedım

3 4 senelık kıracılar 3 bın cıvarı verıyorlardı
E sımdı baksan cocuklara aldıgımız ayakkabılar 2000 lıra . Yanı nasıl bunu ev kirasıyla denk tutabılırsınki
Ev sahıplerıde mılletın hayrına almadı bu evlerı
Onların ne sucu var

Ben resmen şuan o evredeyim.
Temmuzdan sonra kendinize çadırlardan çadır beğenin kimse sizin karnınızı doyurmak zorunda değil gibi inanın niceleri var. Kendimden olduğum konumdan soğur oldum..

Bu konuda allah herkesin yardımcısı olsun.

Ben resmen şuan o evredeyim.
Temmuzdan sonra kendinize çadırlardan çadır beğenin kimse sizin karnınızı doyurmak zorunda değil gibi inanın niceleri var. Kendimden olduğum konumdan soğur oldum..
Ne çadırıymış pardon? Kiramı düzenli olarak ödüyorsam kim ne yapabilir ki?

Fırsatçı kesimden bahsetmiyorum zaten ama kurunun yanında yanan bir topluluk var. Maas bordorunu aç bakalım sen %25 zam mı aldın ki bana o kadar zam yapıyorsun diyip ahkam kesende var peki bunun muhatabı kiracı mı gerçekten ?
Bende evimi cok cok cuzi bi rakama kiralamış durumdayım benden artırdığı parayla tüm vucudunu yaptırdı kiracım bir de pişkin pişkin gidemem taksit ödüyorum yeni şuramı buramı yaptırdım diyor. Şimdi ben kime neyin bedduasını edicem?

Ben anne babadan kalan bir evim olmasa mümkün değil bu maaş bu piyasayla kapı kilidi alamam kiramı düzenli ödüyorum ama sürekli tahrik sürekli tehditle mücadele ediyorum örneğin.

İşte tamda oyle ınsanlar
Baskalarının hakkını gasp edıp .. kar ettıgı parayı kendıne harcayan ınsanlardan bahsedıyorum

ama sımdı maaşa görede zam yapılmazki
Insanlar bi ev kırası vermıyor
Marketıde zamlanıyor ,faturası, yemesı ıcmesı
Yanı devlet ne verdıyse bıze verın dıyorlar
Orta yolu olmalı ama
Cok haklısınız

Dahası var :) kiracılara toki yapılsın hibe edilsin yeter ki gitsinler evimizden..
Hiçbir halt edemezler, keşke yapılsa da bizler de kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda kalmasak. Bundan üç dört sene öncesine kadar ev almak bir hayal değildi ama artık bir hayal. Bu işleri bu raddeye getiren, ev sahibi ile kiracıyı birbirine düşüren devlet.

Son düzenleme:
Aynen öyle
Ben %50 zam aldım geçen sene ama ev kiramı %100 yaptım bana fazla ödedin buyur bunun yarısını geri al diyen bir ev sahibim hiç olmadı.
Gaspçıları sonuna kadar kınıyorum. Ama o kiracım çıkmadan ben baska bir yere gidersem benim maddi gücüm buna elverecek mi mümkün değil. Mecbur o cıkana kadar burada psikolojik baskıyla belki mahkemelerle mücadele etmek zorunda kalıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…