Öd ve kaka

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.817
Ödüm kakama karıştı, uyuyamıyorum şimdi de.

Sabah erken kalkma planımız olduğu için bugün 12 gibi erkenden yattık.
Uykuya yeni dalmıştım, rüya falan görüyordum hatta.
Uykum çok hafiftir, ota boka uyanırım, radarım açık uyurum yani. Yatak odamızdaki klimayı kendime yönlendirdiğim için saat bir civarı elektrik kesilince vücudum ısı değişikliğini algılamış olacak ki algım açılır gibi olmuş, cihazın sesi de kesilince tabii, ikinci bi uyarı da o olmuş. Gözümü açtığımda zifiri karanlıktı ve salondan sesler geliyordu.
Sonra benim herifle o klasik diyalogu yaşadık.
Dürtükleyip salondan ses geliyor diye fısıldadım, ayılması birkaç saniye sürdü tabi, ne sesi falan diyene kadar.
Böyle nasıl desem, biri bi yerleri kurcalıyormuşçasına bi fıkırtılar bi hışırtılar.
Metalimsi de bi ses aynı zamanda. Bizimki önce bi durup dinlemeye çalıştı, ben o anda "şu an evde elektrik de yok" dedim, o "nasıl ya şimdi iş değişir" diyerek yataktan inerken elektrik geldi geri. Koridorun ışığı yandıı.
Kalktı, gitti salona falan. Ben de peşinden gittim. Dolandık falan bişey yok tabii. O ara Limon'u fark ettim. (Birkaç gündür deli gibi ötüyor, ötmeme problemi kalmadı) Aynı anda seslerin kafesin içinde ordan oraya atladığı için geldiğini düşündük. Biraz daha dolandık ve geri yattık.
Fakat lakin ki ben uyuyamıyorum. İlk kez ciddi anlamda tırstım, ulan hakkaten hırsızsa napılır ne b.k yenir afedersiniz, nası bi ne yapacağını bilemez böörtlendi o öyle? O birkaç dakika damarlarımda yükselen adrenalin hala düzelmiş değil, sakinleşemedim. Hala mantıklı gelmiyor çünkü. Yav bu kuş gündüz bile çok hareketli değil zaten, hele bi de gece, uyuyo olması lazım. Hele bi de elektrik kesilmiş, otur zıbar uyu, ne diye kafeste dört nala koşuyon amaç nedir yani. Ben hala kuş muydu emin olamıyorum bu yüzden. Ama bilgisayarlar falan ortada, duruyolar yani. E ama bu saatte on dakkalık elektrik kesintisi ne ayak? Limon'duysa da hiç ötmeden, gıkını çıkarmadan sadece hareket etmesi garip geliyor hala.
Hff.

Kapı, pencere balkon vb. gibi, evinize dışarıdan ulaşılabilecek yerlerin hepsini kontrol ettiniz mi?
Umarım yaşadığınız şey sadece bir kuruntudur.
Bu gibi durumlarda, yatak odanızda daima kendinizi savunabileceğimiz sopa, süpürge sapı( bizim milletin aklı:KK45:) benzeri bir şey bulundurmanız yararınıza olacaktır.
Hiçbir şey yapılamasa bile, o saçma sapan tahta parçası güç veriyor insana.
Ya da artık illegal olan biber gazı bulundurabilirsiniz.

Uykum çok hafiftir, ota boka uyanırım, radarım açık uyurum yani. Yatak odamızdaki klimayı kendime yönlendirdiğim için saat bir civarı elektrik kesilince vücudum ısı değişikliğini algılamış olacak ki algım açılır gibi olmuş, cihazın sesi de kesilince tabii, ikinci bi uyarı da o olmuş. Gözümü açtığımda zifiri karanlıktı ve salondan sesler geliyordu.
Dürtükleyip salondan ses geliyor diye fısıldadım, ayılması birkaç saniye sürdü tabi, ne sesi falan diyene kadar.
Böyle nasıl desem, biri bi yerleri kurcalıyormuşçasına bi fıkırtılar bi hışırtılar.
Metalimsi de bi ses aynı zamanda. Bizimki önce bi durup dinlemeye çalıştı, ben o anda "şu an evde elektrik de yok" dedim, o "nasıl ya şimdi iş değişir" diyerek yataktan inerken elektrik geldi geri. Koridorun ışığı yandıı.
Kalktı, gitti salona falan. Ben de peşinden gittim. Dolandık falan bişey yok tabii. O ara Limon'u fark ettim. (Birkaç gündür deli gibi ötüyor, ötmeme problemi kalmadı) Aynı anda seslerin kafesin içinde ordan oraya atladığı için geldiğini düşündük. Biraz daha dolandık ve geri yattık.
Fakat lakin ki ben uyuyamıyorum. İlk kez ciddi anlamda tırstım, ulan hakkaten hırsızsa napılır ne b.k yenir afedersiniz, nası bi ne yapacağını bilemez böörtlendi o öyle? O birkaç dakika damarlarımda yükselen adrenalin hala düzelmiş değil, sakinleşemedim. Hala mantıklı gelmiyor çünkü. Yav bu kuş gündüz bile çok hareketli değil zaten, hele bi de gece, uyuyo olması lazım. Hele bi de elektrik kesilmiş, otur zıbar uyu, ne diye kafeste dört nala koşuyon amaç nedir yani. Ben hala kuş muydu emin olamıyorum bu yüzden. Ama bilgisayarlar falan ortada, duruyolar yani. E ama bu saatte on dakkalık elektrik kesintisi ne ayak? Limon'duysa da hiç ötmeden, gıkını çıkarmadan sadece hareket etmesi garip geliyor hala.
Hff.

Böörrtlen, bi dua et de uyumaya çalış. Belli ki çok şükür ortada kötü bi şey yok. .

Böörrtlen, bi dua et de uyumaya çalış. Belli ki çok şükür ortada kötü bi şey yok. .
Yeha, olmuyo. Kalktım leblebi felan tıkınıyorum. Adrenalin acıktırdı sanırım.
Kapı, pencere balkon vb. gibi, evinize dışarıdan ulaşılabilecek yerlerin hepsini kontrol ettiniz mi?
Umarım yaşadığınız şey sadece bir kuruntudur.
Bu gibi durumlarda, yatak odanızda daima kendinizi savunabileceğimiz sopa, süpürge sapı( bizim milletin aklı:KK45:) benzeri bir şey bulundurmanız yararınıza olacaktır.
Hiçbir şey yapılamasa bile, o saçma sapan tahta parçası güç veriyor insana.
Ya da artık illegal olan biber gazı bulundurabilirsiniz.
Hf sorma, o birkaç saniyelik çaresizlik ve korku anında zihnimde odayı taradım ama zarar vermeye yarayacak tek bir alet bile bulamadım, o daha çok tırsmaya sebep oldu zaten.
Kapı pencere kontrol ettik, açık bi yer yoktu.
Ama hala iki ihtimali de almıyor aklım.

Evde teksem ve bir şeylerden şüpheleniyorsam, korkuyorsam, alıyorum elime büyük bir bıçak, bütün evi kolaçan ediyorum. Kapı arkaları, birinin sığabileceği dolaplara filan bakıyorum. Şu ana kadar kimseyi bulamadım tabii, ama ben rahatlamış şekilde odama dönüp işime bakıyorum. Hatta bazen bıçaksız bakıyorum. Ama illa ki evi kontrol etmeden rahat edemem, o da her zaman değil, böyle ses duyar gibi olduğumda.

L

Hff.
Limon değildir eminim...en fazla bir kez atlar gece koru olunca çarpar bir yere daha da hareket etmez.

bogurtlenkusu bogurtlenkusu kesinlikle kuşun :) Karanlıkta pek ötmezler ama evin içindeki değişimden etkilenip korkmuş haliyle sağa sola hareket ederek kendince yuvasını kolaçan etmiş kendini güvene almaya çalışmış :KK70: bi arkadaş demiş hafif bi sallantı falan da olmuş olabilir bizim hissetmediklerimizi hissederler çünkü. Ayrıca sandıgın gibi uyumuyo onlar uyurken kafesine yaklaş hemen uyanır :KK70: en azından benimki öyle :)

Benim aklıma korku filmlerinden bir sahne geldi....genc kadın derin bir uykudaydı klimanın pöfürdüsünde serin serin uyurken birden bir sıcaklık farketti o da ne.. klima durmusdu,dahası elektrik gitmişti. Dışarıdan garip sesler geliyordu genc kadın ve kocası kalkıp evi kontrol etti.birden elektrik geldi evin sessiz kuşu hareketlenmişdi.evde garip ve tuhaf bir hava vardı neydi bunlar acaba bu evde neler oluyordu. Yarın yine yaz bakalım gece neler olacak:KK53: yanlız onun başlığı daha değişik olsun bu başlık olmamış:)) dua oku dua öyle gece pat diye kalkmayın her sese bişey yoktur

Başlık ve anlatım :KK70: kuşlar çok hassas hayvanlar ya elektrikler kesildiğinde klimadan bir ses çıkar ya belki onu duyduğu için çırpınmıştır :KK64:

Biz de birkaç hafta öncesinde kedilerin tıkırtısından(!) korktuk.
Eşim kalp atış sesime uyandı, düşünün :)
Kalktı hemen hırsız sanarak, bir sonraki odaya daldı; çünkü o sesler bizce de ''işte geldi hırsız'' sesiydi.

Beni eşimin tavrı daha çok korkuttu çünkü çok savunmasızca koştu.
Ama Allah'a şükür cidden kediymiş.

Meraklanmayın bence sizinki de cidden kuştur.
Ve bir süre daha bu korkuyu yaşayacaksınız sanırım çünkü neden bilmem ama uyanır uyanmaz yaşadığımız korkular daha tramvatik oluyor.
Geçmiş olsun.

bogurtlenkusu bogurtlenkusu Kuşlar karanlıkta neredeyse kör oluyorlar. Bazıları hiç hareket etmez olduğu yere mıhlanır. Bazıları da telaş yapar oraya buraya atar kendini. Elektrikler birden gidince panik yapmıştır. Kafese çarpmıştır yada düşmüştür.

Ötmediğini yazmıştın daha önce. Kuşunun eve alıştığına sevindim. :)

Hayvanlar ses yapar evet bendede vardı 14 tane muhabbet kuşu acayip ses yaparlardı gece tık tık şimdi balıklarım var hergün aynı saatte veririm yemlerini birgün unuttum sabah. Saatinde vermeyi tak tak alvaryumun camına vuruyorlar ve üstte çıkıyorlar ağızlarını bir karış açıp birisi dese inanmazdım acayip tatlılar bide iki papağan var bahçeye geliyorlar eşim alıştırmış pazar sabahı geç kalkıyoruz cama nasıl vuruyorlar ahhh ahhh diye bağırarak hırsız girmiş olsaydı boş çıkmaz evden mutlaka alırdı birşeyler

X