oda arkadaşı sorunu

pedali

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2016
4
0
1
32
merhaba uzun zamandır takip ediyordum artık ben de içimi dökmek istedim. üni okuyorum . özel bi yurtta kalıyorum. bir oda arkadaşım var çok ukala. bana dün adeta kokuyosun dedi. her gün duş alıp parfümünü kokusunu süren bir insanım. ayrıca sürekli bi hükmetmeye çalışıyor. yapılan temizliği beğenmiyor. tvden rahatsız oluyormuş ama kendisi bangır bangır müzik dinliyor. zaten zor bi dönem geçiriyorum . sizce napmam lazım ? bir de demez mi senden önce benim eşyalarım kokmuyordu senden sonra kokuyor eşyasına elimi sürmedim hiç

Bu ne terbiyesizlik yahu. Oda değiştirin yok mu öyle bir imkan?

Nasıl bir eleştirmedir bu !!
BUNUN bile bir usulü vardır
Hergün duşunuzu alıp temizliğinize özen gösteriyorsanız bu bayanın dediklerini takmayın
Diğer 2 arkadaşınız bu konuda ne diyor ,fikirleri ne yönde acaba ?

kızlar valla yönetime gittim boş oda yok dediler . bir de bana söylemiyordu başta sürekli yönetime gidiyordu. kadınlar beni çağırınca dedim bir sorunu varsa neden benle konuşmuyor delirtti beni delirtti artık .

neden sessiz kalıyorsunuz
anladım aynı oda içide sorun olmasın yüzyüze bakıyoruz diye
sizde müzikten rahatsız olduğunuzu söyleyin
sizi ezmesine izin vermeyin

Hiç çen çen laf dalasina girme. Sakince de ki "sen tvden rahatsiz oluyorsun..ben müzikten..en iyisi odada ikimiz de varken sessizlik olsun. Ortak bir şey izlemek istersek açalım. En doğrusu bu" de.

Kokma meselesine gelince. İki ihtimal var.
Ya arkadaşında temizlik takıntısı var..hastalık boyutunda..
Ya da senin farketmedigin bir kokun var. Temizliğine duşuna ve kıyafetlerinin düzenli yikanmasina dikkat ediyorsan sorun yok. Ya da farketmedigin bir ağız kokusu yoksa sorun sende değil. Şu ekstra yogun yumoşlar var ya, onlardan koy makinaya, tüm yumuşatıcı gözünün maksimim kapasitesi kadar. Camasirlarin mis koksun. Roll on kullan mutlaka.

Ama bence odada asla parfüm sıkma. Hatta parfüme gerek bile yok. Sabun ve temizlik koksan yeter..Çünkü aynı odada yaşamak zordur. Herkesin parfüm zevki farklıdır.

Ben öğrenciyken oda arkadaşım 2. Öğretimdi. Akşamdan kıyafetimi ve çantami hazirlardim. Sabah O uyurken sadece masa lambami açar giyinirdim. Sessizce hazırlanır çıkardım. Benim okula gittigimi duymazdi bile. Parfümü de koridorda sıkar ve o kokuyla bir daha odaya girmezdim. Uyuyan birine agir gelir diye. Odada telefonumuz hep titresimdeydi. Ders calismasak bile kafa dinlemek ya da kitap okumak isteyebiliyorduk çünkü. Telefonla konuşmak için koridora cikar ya da mutfağa giderdik. Düşündüm de bayaa iyi bir oda arkadasiymisim. Hiç sorun yaşamadık..cok mutluyduk.

Az muhatap ol. Ama sana laf söyleyebilecegi bir açık verme. Tv mi izlemek istiyorsun? "Eger ders çalışmicaksan tv açabilir miyim? Ders calisacagin zaman söyle de kapatayim" de. Ama aynı hassasiyeti ondan da bekle.

Ay terbiyesiz bu nasip bir hadsizlik ya katlanma bu kiza.Sana kokuyorsun dedigi zaman sende kokuyorsun hem de çöplük gibi de.cildirsin

aynen o şekilde yıkıyorum :) dediğiniz gibi yumuşatıcı kulanıyorum düzenli her şey anlayamadım sorunu ne acaba

canım ortamı beğenmeyen ortamı terk eder. kendine böyle laf kesinlikle söyletme. beğenmiyorsan git yönetimle konuş odanı değiştir benim yapabileceğim bir şey yok dersin olur biter. takılsın dursun.

Belki o hassastır belki de onum giysilerinde bir sorun olmuştur

Bizim mesela dolapta bir sıkıntı oldu galiba bir dönem yeni yıkanan çamaşırlar bile koktu

Yıkayan ben kurutan ben bir değişiklik olmamasına rağmen bir konu oluştu dolabı açtık havalandırdık vs vs değişti

Dolapların kapakları vs eskiyince de koku olabiliyormuş

Yalnız burada oda arkadaşım kokuyor diye konu açılınca git ima et yönetime söyle diyoruz şimdi bubu yapana da çoğu kişi hadsiz demiş

Siz temiz olabilirsiniz ama baskın bir vücut kokunuz olabilir ya da o kişinin koku algısı bazı dönemlerde değişir regl olacağım zaman tazı gibiyimdir mesela

Bu ev ve oda arkadaslarindan biktigim icin 1+1 eve ciktim. Bazi insanlar cok anlayissiz hayati cok zorlastiriyor.

Bu ukalalık değil düpedüz terbiyesizlik.
Değiştirin odanızı falan. Rahatsız oluyorsan gidersin deseydiniz. Terbiyesiz.

Valla sallama. Sana gelip bir şey söylerse git yönetime soyle seninle muhattap değilim de. Sen ruh hastasısin sanrilarin var diye de ekle. Esyalarimi kokutuyorsun ne demek?
Tekli odaya çık en iyisi falan diye bir şeyler söyle.

Müdüre de git olmayan şeyler görüyor söylüyor ben bu kızdan korkuyorum acil yanımdan alın diye dilekçe ver. Kızı psikiyatriye kontrole göndersinler.

kendi kokuyorsa senin uzerine atarak bastirmaya calisiyordur..
psikolojide yansitma deniyordu galiba :)
esyalari kokuyor demekki :)

arkadaşım versene cevabını. belki başka arkadaşı vardır onunla kalmak için seni yıldırmaya çalışıyordur. ver ağzının payını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…