oda arkadaşlarım :/

derinderin

huzurlubirhayatistiyorum.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
5.893
7.345
723
selam kızlar ben de başlık açmak istedim.
ben öğretmenim güneydoğunun bi ilçesinde.
öğretmenevinde kalıyorum. cuma günü tatile giriyoruz malum karneler veriliyor.

gelelim sorunuma;
3-4 gün önce kaldığım odaya 2 hemşire bayan geldi. gayet normal.
ilk geldiklerinde merhaba hoşgeldiniz falan demiştim. yine ilk zamanlarda gördüğümde selam veriyordum ama
bunlar çok soğuk tipler. asla ben selam vermeden vermezler. bu önemli değil benden uzak olmaları daha iyi.
zaten bir tek birbirleriyle konuşuyorlar odada.

ama bugün bir şey oldu ve iç yüzlerini öğrendim. fesatlar.

aynı odada kalıyorum ve artık odada onları görmeyeyim diye dışarda duruyorum.

onları şöyle anlatayım. bir örnekle : burda dolaplarda kilit yoktur ama bunlar dolaplarına zincir alacaklarmış
ben odada tek kalırken kapımı kilitleme gereği bile duymayan bir insanım o kadar güvenli bi yer ama bu şekilde diğer insanları kötü görmeleri ve beni de kötü görmeleri canımı sıktı doğrusu..
nasıl bi tavır almam gerektiği konusunda da kararsızım.

siz olsanız ne yaparsınız?

Hic üzerime alinmazdim ben olsam.
Kisi karsisindakini kendi gibi bilirmis.
Bu durumda bence sizde dolabiniza kilit alin:)
Caninizi SIKMANIZA degmez yani.

seninle sorunları olduğunu sanmam
bazı insanlar kalp kırdıklarının farkında bile olmuyorlar
iyi niyetli düşün beklentiye girme mutlu olasın

bugün yaşadığım olay kilit meselesi değil. onu bi örnek olarak verdim sadece. burdaki kızların hiçbiri kilit kullanma gereği duymazlar. gerek de yok. ama bugün birisinin dediği şey canımı sıktı.
bi de karnelerle e okulla uğraşıyorum. ancak gece müsait oluyor e okul ki rahat girebilelim. bu yüzden sabah kalktığımda yatağımı bile toplamadan gidebiliyorum çünkü gerçekten çok yoğunuz. glince toplayabiliyorum ancak.
onu bile dert etmişler kendilerine.

Sizinle konuşsalardı daha iyi bir yaklaşım olurdu tabi ama belki daha önce yaşadıkları ya da duydukları bir olaydan etkilenmiş olabilirler.Ben de devlet yurdunda kalırken herkes bu kilitlerden alıp takardı.

insanın huyu tavrı kolay değişmez
bunlara alışacaksın
o halde sürekli kafana takmamak için görmezden geleceksin
herkes hayatının bir döneminde birileri tarafından adam yerine konulmadığı hisstmiştir
Allah huzur verir inşallah

Hmm yani sorun sadece kilit falan degil.
Bu durumda, eger orada birlikte kalma zorunlulugunuz varsa konusmayi deneyin.
Davranislarindaki bu negatifligin sebebini sorun.
Ama acikca konusun, rahatsiz oldugunuz seyleri acikca dile getirin.

Son düzenleme:
ben olayı anlatayım. başka odada kalan bi arkadaşım var
odamıza geldi bu akşam sohbet var diye davet etti. benim de kırmadığım bi akadaş.
ben de şaka yollu onlar gelirse gelmem dedim (bu sırada kızlar da odadaydı duydular) onlardan kastım da başka kişiler.
sonra arkadaş odamdaki kızlara sordu siz geliyor musunuz diye.
kızlar da haberimiz var geleceğiz dediler. tabi bunlar konuşurken ben arkadaşa dedim geliyorum giderken haber ver diye.
arkadaşım çıkınca kız sordu onlar derken bizi mi kastettin diye. bu soruyu duyunca fesatlıklarını anladım zaten.
öyle olsa onların gideceğini bile bile geliyorum demem ki dediğim şey şaka yolluydu kaldıki onlardan kastım da başkalarıydı.

gerginim bu yüzden. neyseki cumaya az kaldı ama 15 gün sonra yine buradayım.

onlar adam yerine koymasın ihtiyacım yok zaten ama aynı negtif havayı soluyorum işte..

demek istediğim o zaten canım
negatif hava oluyor bazı insanlar yüzünden

Hmm yani sorun sadece kilit falan degil.
Bu durumda, eger orada birlikte kalma zorunlulugunuz varsa konusmayi deneyin.
Davranislarindaki bu negatifligin sebebini sorun.
Ama acikca konusun, rahatsiz oldugunuz seyleri acikca dile getirin.

konuşulacak insan değiller işte. yani değillermiş...
salak derin... ilk geldiklerinde güleryüz göstermeyecektin

çok dert ettilerse kendileri toplasın yatağınızı.

ya da memnun değillerse paraya kıyıp tek kişilik ya da iki kişilik odaya geçsinler, ya da otele

odanı değiştirme şansın yok mu senin?

artık odada onları görmeyeyim diye dışarda duruyorum.........
durucaksın şekerim varsa rahatsızlıkları onlar çıkacak....
zaten takılma onlara takılırsan sen de onlara dönersin ne o zincir felan.... deli dediğin tek çeşit değil ki :)))))

çok dert ettilerse kendileri toplasın yatağınızı.

ya da memnun değillerse paraya kıyıp tek kişilik ya da iki kişilik odaya geçsinler, ya da otele

odanı değiştirme şansın yok mu senin?

var ama dediğim gibi cumaya kadar çok yoğunum. daha karneleri bastırmadım.
şubat ataması olmazsa öğretmen evi dolmaz ancak o zaman döndüğümde değiştirebilirim canım.

takılmıyorum ama geriyorlar işte....

Başka bir yerde kalma imkanınız yok mu ya?
Çok can sıkıcı bir durum:26:
Sadece bu da değil, böyle insanlarla aynı odayı paylaşmak, çok zor...

Bende yurtta kalıyorum ve eminim sizde üniveristede okurkende kalmışsınızdır.Hakikaten milletin afrasını tafrasını çekmek çok zor . Ki şunun farkında olun lütfen kimseyle size saygılı olmadıkları müddetçe aynı odada kalıyoruz diye samimi olmak zorunda değilsiniz.Samimiyet yoksa konuşmak zorunda da değilsiniz ki bence çoktan mesafe koymalıydınız.Yurt hayatında bence ilk size çok büyük gelen yanlışta o insanın üzerini çizeceksiniz çünkü çok zarar görüyor insan , aksi halde.

Mesafe var zaten canım. onlar böyle davranarak istedi ben de tepkimi koydum. ama davranışları garip geliyor bana.
ünideki oda arkadaşlarımın eline su dökemezler bunlar.
biz o yaşta herşeyi açıkça konuşabilen insanlarız ki üniversite ortamı yurt ortamı bi sürü dalaverenin geçtiği yer.
onu bile çok mantıklı geçirdiğimizi düşünüyorum. ama gel de bu yaşta bu aklı çocuk olanlarla yüzyüze bak.

İnanın ki çok iyi anlarım.Artık akıl başa gelmiş , yaş kemale ermiş çocukça davranmaz dersiniz siz de. Millet menfaatine ters bi durum olunca her türlü iğrençlikten geri kalmaz.Sadece muhattap olmayın,kendinizi üzmeyin.Eğer işinizi odanızda görmeniz gerekiyorsa odanızda görün Allah yardımcınız olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…