- Konu Sahibi ikincibahar45
-
Canim avukata git.Ssk li çalışıyorsa zaten otomatik maaşına haciz gider ve geçmişe dönük nafaklarinı alırsın.Artı nafaka arttırım davası aç.Bu arada sen avukata para vereceksin ama nafaka da dava sonuçlandıginda senin avukat parani da o ödeyecek...Hic endişen olmasın...Acele et.Arkadaşlar selam, herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum...
Benim bir sorum var nafaka ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Yaklaşık 2,5 yıl önce sorumsuzluk yüzünden çocuklarımın babasından boşandım.
Boşanma sonunda 2 çocuk için toplam 200tl gibi küçük bir miktar nafaka bağlandı ama ne o ödedi ne ben sırf onunla muhatap olmamak için bunun konusunu açtım.
Bu sene okul için biraz maddi desteğe ihtiyacım olduğu için kendisinden yardım talep ettiğimde bunun mümkün olmadığını zaten zar zor geçindiğini belirtti.
Şimdi ben bu kadar çocuklarının ihtiyaçlarına kayıtsız kalan bu adamdan geçmiş dönemlere ait nafakaları talep etmek istiyorum.
not: Kendisi sgk lı bir işte çalışıyor ve 5-6 ay önce evlendi.
Herkese teşekkürler
İnşallah bende alabilirim, teşekkür ederim.Dava açmana gerek yok. Baglı bulundugun yerdeki icra müdürlügüne başvuruyosun ve orda sana bi dilekçe doldurtup imzalatıyolar. Dilekçede geçmiş dönemlere ait tüm nafakanı alıyosun o dilekçeye muhakkak eşinin iş yeri adresinide yaz. Dilekçe oraya gidiyo ve maaşından her ay senn dosyana yatıyo. Bi devlet bankasından hesap açtırıyolsr sana paran hesabına tıkır tıkır yatıyo. Ödenmemiş tüm nafanıda maaşından kesiyolar. Bnmki öyle. 10 senedirde nafakamı alıyorum bu şekilde.nafaka arttırımı içinde dava aç bence cok az
17 ve 14 yaşındalar.Cocuklariniz kac yaşında. Tabiki almaniz lazım ama avukatlarda ucretsiz acmaz. Birde niye 200 bağlandı hakimin kararımı?
Arkadaşlar selam, herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum...
Benim bir sorum var nafaka ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Yaklaşık 2,5 yıl önce sorumsuzluk yüzünden çocuklarımın babasından boşandım.
Boşanma sonunda 2 çocuk için toplam 200tl gibi küçük bir miktar nafaka bağlandı ama ne o ödedi ne ben sırf onunla muhatap olmamak için bunun konusunu açtım.
Bu sene okul için biraz maddi desteğe ihtiyacım olduğu için kendisinden yardım talep ettiğimde bunun mümkün olmadığını zaten zar zor geçindiğini belirtti.
Şimdi ben bu kadar çocuklarının ihtiyaçlarına kayıtsız kalan bu adamdan geçmiş dönemlere ait nafakaları talep etmek istiyorum.
not: Kendisi sgk lı bir işte çalışıyor ve 5-6 ay önce evlendi.
Herkese teşekkürler
Böyle bir insandan kurtulduğum için her gün Allah'a şükrediyorum.Bir avukat bulmalisin. Bu tutar 2 çocuk için çok az. Arttırma talebiyle dava acmalisin. Avukatın yatirmadigi tutarı yasal faiziyle icra takibi baslatsın. Zaten yatırmazsa 3 aya kadar hapis cezası var. Hapis yatsa bile borcu ortadan kalkmıyor.
Haspama bak çocuklarına verecek para yok evlenecek para var. Sen herhalde çok iyi niyetli birisin. Bunu kullanıyor.
Allah ıslah etsin bu tipleriGeçmişe ait ödenmeyen nafaka alırsın diye biliyorum.. bir komşu dava açmıştı eski eşe nafaka vermedi diye bir çocuğu vardı adam toplu halde ödemişti.... tuhaf olan adam param yok diye ödeyememisti nafakayı Ama yeni karisindan 4 çocuk yapmayı ihmal etmemisti .
İnşallah ben de alırım.Dava ac hemen odemedigi paralarida talep edebilirsin ve odemek zorunda. Benim arkadasim aldı.
Olabilir ...benim başıma geldi :)6-7 yıldır fazlasıyla nafaka alan kişi önce almadım deyip yalancı sahit tuttu sonra ispati çok kolay bir durumda kendini rezil etti ve hakim karar yazısında ""sağolsun ""bu bir nafaka talep ve arttirim davası değil maddi sebep ile davacinin aile birliğini bozma cabasıdir ve hatta kıskançlık ibaresi Bike var kararda:)) şaka gibi ama kadınlar eski eşi evlenince loto çıkmış gibi oluyorlar ...eşimin eski eşi benim malvarligim evimë arabama gittiğimiz tatiller kaşar liste vermişti sunumda...komik geliyor sadece ki konu sahibi ni tenzih ederim çünkü o küçük meblağı bile almamış. ..ben açardim davami alırdım hakkımi ama evlendi diye değil ...Hakkınızı alın tabiki, talep edebilirsiniz ama belirttiğiniz şey dikkat çekiyor ister istemez...
Bu zamana kadar idare edip evlendiği için talep etmiş olamazsınız değil mi?
Her zaman söylerim benden uzak mutlu olsun inşallah...Ben evliliğim boyunca kendisine ait çok fazla borcu ödedim hatta hala bana miras bıraktığı kredi borcunu ödüyorum. Derdim onun parası yada evliliği olamaz kesinlikle.Olabilir ...benim başıma geldi :)6-7 yıldır fazlasıyla nafaka alan kişi önce almadım deyip yalancı sahit tuttu sonra ispati çok kolay bir durumda kendini rezil etti ve hakim karar yazısında ""sağolsun ""bu bir nafaka talep ve arttirim davası değil maddi sebep ile davacinin aile birliğini bozma cabasıdir ve hatta kıskançlık ibaresi Bike var kararda:)) şaka gibi ama kadınlar eski eşi evlenince loto çıkmış gibi oluyorlar ...eşimin eski eşi benim malvarligim evimë arabama gittiğimiz tatiller kaşar liste vermişti sunumda...komik geliyor sadece ki konu sahibi ni tenzih ederim çünkü o küçük meblağı bile almamış. ..ben açardim davami alırdım hakkımi ama evlendi diye değil ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?