SInif öğretmeniyim. Ödev verdigimde öğrencilere söylüyorum sonrada whatsapp grubuna yaziyorum. Zaten sinifjn cogu ödevi yapmiyor (mesajları okuyorlar) veli toplantisinda bir veli sunu dedi acik acik : bebeğim var diye bu sene ilgilenemiyorum evde ilgilenecek baskasi da yok. Gecen bir veli beni sikayet etmis mudüre ödevleri sadece whatsappa atiyormusum. Gecen senede kitap yerine ozel olarak öğrencisine fotokopi vermemi istiyordu. Öğrencisi sorunlu bir öğrenci kendiside biliyor. 3.sinifa gelmis öğrencilerin ben her odev verdigimde tek tek ödevini not etmis mi isaretlemis mi diye konrol etmek zorunda miyim ? Bir de su aralar velilerin ozelden yazmasi basima cikti whatsapp grubuna yaziyorum hala whatsapptan ya da smsden mesaj atiyorlar hocam odev neydi diye. Ben bunlara cevap vermek zorunda miyim ? Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.
3.sınıf çocuğu zaten ödevini kendi yapmalı.
Kızım 11 yaşında ilkokula başladıgı sene kardeşi olmuştu,hiç oturmadım onunla ödeve. Yardım isterse gittim yanına yoksa ben oturup onunla ödev yapmadım ki okul yönetimi,pedagog hatta öğretmeni bile bize ödevlerini kendisi yapsın, yapabildiği kadarını yapsın ama kendi sorumluluğunu bilsin demişti. Hak verdim ve uyguladım. 6.sınıf şu an 6 senedir kendisi yapıyor ödevini. Son 2 senedir(ortaokulda)kendi not alıp gelip ödev takibini de yapıyor.
Bu konuda velilere ödevlerini zaten kendisinin yapması gerektiğini ,velinin sadece hatırlatma yapması gerektiğini söyleyin bence.
Ödev kontrolünü de genelde kızımın öğretmeni toplu yapıyordu,bu sorunun cevabi şu,şunun cevabı bu,yapamayan var mı varsa anlatabilirim şeklinde tüm sınıf herkes kendi odevini kontrol ediyordu. Sorun edilecek birşey yok ki bunda. Tek tek nasıl baksın öğretmen ders biter zaten oturup teker teker kontrol etse.
Whatsapp konusunda da yerinizde olsam gruba yazdıysam ödev ne diye sorana cevap dahi yazmam. Kusura bakmasın laf olsun diye sormanın manası yok. Öğretmeninde bir özel alanı olsun.
Kızım özeldeydi,öğretmenlerin numaraları hep vardı bende hatta istediğiniz zaman arayın,aklınıza takılan birşey olursa sorun deniyordu ama en geç 5de mesaj yazardım çok önemli birşeyse o da,yarını bekleyemeyecekse,acil değilse bir sonraki gün mesai saatleri içinde sorardım. Sizde cevap vermeyebilirsiniz önemli olmayan ve cevabı diğer grupta verilmis olan sorulara.