Odev yapmayan oglum

Zorlamıyorum ama öğretmen ödev yapmayınca sıkıntı yapıyor.hayata bir yıl erken başlasın diye düşünmüştüm
Bunun neye faydası var?
Ben 71 aylık başlamışım, alakası var mı bilmiyorum okulu hiç sevmedim, bazı şeyleri de sonradan sonradan kavrayabildim.
O zamanlar bilinç düzeyi farklıydı, şimdi daha dikkatli davranılıyor.
Bir çocuk uzmanıyla görüşüp yol çizmeniz iyi olur.

Benim kızım aynısı. Psikiyatri de dikkat dağınıklığı tespiti konuldu ama ilacın da faydasını göremedim ben. O kadar sıkıntı yaşıyorum ki sanki ilgisiz anne gibiyim ama eminim benim kadar çocuğuyla oturup ödev yaptıran, sabırlı anne olmak çok zor.
Konuları anlatırken boğazım açıyor artık ama yok yok olmuyor. Çocuğa zarar vermemek için kendime zarar veriyorum artık.

Benim kızım aynısı. Psikiyatri de dikkat dağınıklığı tespiti konuldu ama ilacın da faydasını göremedim ben. O kadar sıkıntı yaşıyorum ki sanki ilgisiz anne gibiyim ama eminim benim kadar çocuğuyla oturup ödev yaptıran, sabırlı anne olmak çok zor.
Konuları anlatırken boğazım açıyor artık ama yok yok olmuyor. Çocuğa zarar vermemek için kendime zarar veriyorum artık.
Geçmiş olsun.kac yasinda

Öğretmeniyle canlı dersi yok yani?
Şuan okulla ve öğretmeniyle de bir bağı yok gibi yani.
Gerçekten bir yardım alın.
Ve ona göre karar verin.
Her çocuk farklı neticede.
Biz burada bize göre cevap veriyoruz.
Ama sizin çocuğunuz kendine özel.
Canlı ders var haftada üç gün öğretmenle katılıyor evden

Oğlumu 69 aylık okula verdim.egitim başladığında hocanın dediği deste dediklerimi yapmıyor kitaplarını bile çıkarmıyor vs idi.simdi sadece uzaktan eğitimdeyiz.kitap görünce ağlıyor.ders çalışmıyor.su an 6 yaşını 3 ay geçti.konusmasi geriden geliyor.bir ay özel dersle yavaş yavaş okuyor ve az buz yazıyor ama ödev yapmıyor.desr nedir öğretmen kim not nedir bunlari tam kavrayamadı.halen okul değil de oyun çocuğu gibi.ne yapmalıyım.konusmasi akıcı değil.ara sıra kelimeleri bulamıyor...
Is tabletle oyun oynamaya gelince benden iyi maşallahı var.kafa fena çalışıyor.ama ders istemiyor.ben de üzerine gitmiyorum.ne yapmalıyım.bende bunaldim.odev yaparken surekliyaninda mi olacam.hos olsam da yapmıyor.iki satır yazıyı yazmiyor
Bence bir süre eğitime ara berin . Oğlunuzun öncelikli sorunları var , bir uzmana gösterin . Sonrasında da seneye başlatırsınız . Benim küçük oğlum seneye 6 yaşına okuldayken girecek Eylül doğumlu , ama bu sene olması gerektiği gibi bir hazırlık dönemi geçiremediği için başlatmayacağım 1. Sınıfa . Gerekirse devamsızlıktan kalsın sınıfta . Ömür boyu sorun yaşayacağına biraz daha büyür, biraz daha kasları kuvvetlenir ve öyle başlar . Sınıfının en küçüğü olacağına en büyüğü olsun . Çünkü onlar ilerde rakibi olacak . Sürekli ezilmesinden iyidir . Tablet oynamayı da yeterlilik olarak görmeyin bizimki okumayı yazmayı biliyor .

Erken başlamış bence en 72 aylik en küçük olanlar arasindan daha küçük başlamış. Ders çalışması daha zordur ay farki bile etkiliyor bu süreçte

Zorlamıyorum ama öğretmen ödev yapmayınca sıkıntı yapıyor.hayata bir yıl erken başlasın diye düşünmüştüm
Neden küçücük çocuğun hayata bir yıl erken başlamasının iyi bir karar olduğunu düşündünüz ki?
Ben olsam seneye tekrar başlatmak isterdim heralde. Belli ki çocuk hazır değil
Gerçi hoş ,hangi çocuk hazır olur ki TV karşısından ders dinlemeye?

Bence bir süre eğitime ara berin . Oğlunuzun öncelikli sorunları var , bir uzmana gösterin . Sonrasında da seneye başlatırsınız . Benim küçük oğlum seneye 6 yaşına okuldayken girecek Eylül doğumlu , ama bu sene olması gerektiği gibi bir hazırlık dönemi geçiremediği için başlatmayacağım 1. Sınıfa . Gerekirse devamsızlıktan kalsın sınıfta . Ömür boyu sorun yaşayacağına biraz daha büyür, biraz daha kasları kuvvetlenir ve öyle başlar . Sınıfının en küçüğü olacağına en büyüğü olsun . Çünkü onlar ilerde rakibi olacak . Sürekli ezilmesinden iyidir . Tablet oynamayı da yeterlilik olarak görmeyin bizimki okumayı yazmayı biliyor .
Aynen benim oğlum da okumayı sökmüştü nerdeyse geçen yıl versem de ilerideydi yaşıtlarına göre.
Bu yıl iyice okumayı sökmüş halde başladı yani.
Ben de başka yönden takviye ediyorum.
Ama geçen yıl 68 aylık baslatsaydim tamam okumayı halletmiş başlayacaktı ama el kasları çok zayıf olduğu için büyük ihtimalle yazı yazdırma ödevlerinde yapamaz sıkılırdi.
Çünkü resim yapmayı sevmiyordu baya baya zayıftı el kasları.
Bu yıl çok rahatım.
Ödevini hatırlatıyorum o kadar.
Başında oturmadim bile.
Sadece dikte ödevlerinde okudum yazdı.
Gerisini kendi halletti.
Büyük oğlumda çileden çıkıyordum ödev yaptırana kadar.

Ögretmen arkadaşlarimiz daha iyi bilir ama benim fikrim her çocuğun biyolojik takvimi farklı . Benim oğlum tam 7 yaşında 1.sınıfa gidiyor. Eşim geçen sene gönderelim hayata erken atılsin dedi . (Saçmalık 😡) ama zorlanacağini düşündüm çocuğu yıpratmanin anlami yok. Bu sene 1.sınıf çok hızlı ögrendi. Belki geçen sene gönderseydim ayni seyleri yaşayacaktik. konusma konusunda ufakta olsa problem yaşamis. Zorlandiğinda okuldan daha fazla soğuyacağinı düşünüyorum

Hadi iptal ettim.eylulde de hazır olacağa hiç benzemiyor.okumayi öğrendi.uc aya okul kapanacak.bu kadar emeğe yazık olur.

Yaza evde biraz daha destek verir öyle 1.sınifa başlarsiniz. Birde söyle düşünün sürekli arkadaşlarinizdan gerisiniz ve sürekli tenkit ediliyorsunuz. Bunlar küçücük çocukta çok büyük travmalara yol açabilir.

Yaza evde biraz daha destek verir öyle 1.sınifa başlarsiniz. Birde söyle düşünün sürekli arkadaşlarinizdan gerisiniz ve sürekli tenkit ediliyorsunuz. Bunlar küçücük çocukta çok büyük travmalara yol açabilir.
Ben rencide oluyorum ama bizimkinin umrunda değil.ogretmen umrunda değil.guluyor

Hayata 1 yıl erken başlasın diye düşünürken çocuğunuz buna hazır mıydı, bunu dikkate almadınız mı?

Benim kızım da 70 aylık başladı okula. Fakat uzaktan eğitim olduğu için ne öğretmenine ne derslere alışamadı. O yüzden 1. sınıfı tekrar ettireceğim.

Benim düşüncem değil çocuğun hazır olup olmaması önemli çünkü.

Bazı çocuklar için sorun olmuyor. Ama bazısı için problem haline geliyor. Bence hazır değil. Ben oğlumu dört yaşında anaokuluna verdim. Üç ay gitti. Zaten tam gündü. Birde odev veriyodu öğretmen. Asla yapmak istemiyordu. Zorlanıyordu. Bu sene ben yaptiriyorum . Çok iyi gidio masallah. Geçen sene hazır değildi demek ki. Anne karnındaki bebeği durduk yere bı ay erken almak gibi düşün . Hazır değil demek ki. Zorla ma çocuğu. Mümkünse ara verin bı sene.

Bazı arkadaşlar erken olduğunu söyleyip neden erken gönderdiniz diye anneyi eleştirmiş. Şimdi nasıl olmuyor bilmiyorum ama 3 sene önce ayi dolunca göndermek zorundaydıniz. Raporlu dahi olsa özel ihtiyaçlı çocuk kapsamında okula gitmek zorundaydı çocuk.

Bazı arkadaşlar erken olduğunu söyleyip neden erken gönderdiniz diye anneyi eleştirmiş. Şimdi nasıl olmuyor bilmiyorum ama 3 sene önce ayi dolunca göndermek zorundaydıniz. Raporlu dahi olsa özel ihtiyaçlı çocuk kapsamında okula gitmek zorundaydı çocuk.
72 aydan önce çocuklar gönderilmek zorunda değil ben geçen sene 69 aylık çocuğumu dilekçe ile ertelettim

72 aydan önce çocuklar gönderilmek zorunda değil ben geçen sene 69 aylık çocuğumu dilekçe ile ertelettim
Konu sahibinin ayına dikkat etmemiştim. Benimki 75 aylikti. Prematüre gelişimi geri diye çok uğraştık ama vermeye mecbur bırakıldık cok sıkıntı yaşıyorum.

Back
X