Odev yapmayan oglum

Bazı arkadaşlar erken olduğunu söyleyip neden erken gönderdiniz diye anneyi eleştirmiş. Şimdi nasıl olmuyor bilmiyorum ama 3 sene önce ayi dolunca göndermek zorundaydıniz. Raporlu dahi olsa özel ihtiyaçlı çocuk kapsamında okula gitmek zorundaydı çocuk.
İşte çok sıkıntılar oldu o sebepten 72 aydan itibaren zorunlu.
71, 70, 69, 68 aylar isteğe bağlı.
67 ay ve küçükler kayıt yapılmıyor artık.

Oğlumu 69 aylık okula verdim.egitim başladığında hocanın dediği deste dediklerimi yapmıyor kitaplarını bile çıkarmıyor vs idi.simdi sadece uzaktan eğitimdeyiz.kitap görünce ağlıyor.ders çalışmıyor.su an 6 yaşını 3 ay geçti.konusmasi geriden geliyor.bir ay özel dersle yavaş yavaş okuyor ve az buz yazıyor ama ödev yapmıyor.desr nedir öğretmen kim not nedir bunlari tam kavrayamadı.halen okul değil de oyun çocuğu gibi.ne yapmalıyım.konusmasi akıcı değil.ara sıra kelimeleri bulamıyor...
Is tabletle oyun oynamaya gelince benden iyi maşallahı var.kafa fena çalışıyor.ama ders istemiyor.ben de üzerine gitmiyorum.ne yapmalıyım.bende bunaldim.odev yaparken surekliyaninda mi olacam.hos olsam da yapmıyor.iki satır yazıyı yazmiyor
Ben de o hataya düştüm. Çocuğu sırf yasal diye 7 yaşını doldurmadan okula vermek hayatımın hatasıydı. Ben de okula başladığımda 6 yaşımı doldurmamıştım buna güvendim ama her çocuk bir değil. Çocuğuma çok yardımcı olmaya çalışıyorum çok destek oluyorum. Hele bir de uzaktan eğitim çocuklar için tam bir işkence. Liseler bile konsantre olamıyor bu çocuklar bir de okula alışması gereken zamanda. Allah çocuklarımızın yardımcısı olsun. Keşke zamanı geri alabilseydim😔

Oncesinde anaokulu tecrubeniz yok muydu? Anaokulu cocuklari ders odev not kavramlarini biliyor cunku. Sanirim dogrudan ilkokula verdiniz,bence tek hataniz bu olmus. Yapacak bir sey yok,yasla alakali olmadigini dusunuyorum ben cunku her cocuk farklidir. Ogretmeninin ekstra ilgilenmesi gereken cocuklardan da olabilir sizinki.

Oncesinde anaokulu tecrubeniz yok muydu? Anaokulu cocuklari ders odev not kavramlarini biliyor cunku. Sanirim dogrudan ilkokula verdiniz,bence tek hataniz bu olmus. Yapacak bir sey yok,yasla alakali olmadigini dusunuyorum ben cunku her cocuk farklidir. Ogretmeninin ekstra ilgilenmesi gereken cocuklardan da olabilir sizinki.
Benim ki iki yaşından beri kreşe gidiyor ama daha beter malesef.

Benimki 72 aylıkken başladı sınırda olduğu halde çok zorlandık .bence tableti sorumluluk duygusu oluşana kadar kaldırın sadece ders çalışırsa haftasonu 2gun alabileceğini kural koyun .

Dikkat eksikliği sorunu
Teshisi doktorunuz koyduysa gereken tedaviyi uygular zaten. Ogretmeniniz de yardimci olur size. Artik dikkat eksikligi cagin vebasi haline gelmis durumda. Ellerine telefon verilince hic yasanmayan dikkat eksikligi derslerde yasaniyor ne yazik ki

Aynen benim oğlum da okumayı sökmüştü nerdeyse geçen yıl versem de ilerideydi yaşıtlarına göre.
Bu yıl iyice okumayı sökmüş halde başladı yani.
Ben de başka yönden takviye ediyorum.
Ama geçen yıl 68 aylık baslatsaydim tamam okumayı halletmiş başlayacaktı ama el kasları çok zayıf olduğu için büyük ihtimalle yazı yazdırma ödevlerinde yapamaz sıkılırdi.
Çünkü resim yapmayı sevmiyordu baya baya zayıftı el kasları.
Bu yıl çok rahatım.
Ödevini hatırlatıyorum o kadar.
Başında oturmadim bile.
Sadece dikte ödevlerinde okudum yazdı.
Gerisini kendi halletti.
Büyük oğlumda çileden çıkıyordum ödev yaptırana kadar.
Aynen ben de öyle düşünüyorum. Hem zaten ortaokulda daha çok belli oluyor. Hadi sınıf öğretmeni ilgisiyle , sevgisiyle aşabiliyor bu sorunu ama branş öğretmenleri olunca özellikle soyut kavramlar ortaya girince iyice bocalıyor çocuklar . Okuduklarını anlayamıyorlar . Matematik ve İngilizce de notları düşük oluyor .

Oğlumu 69 aylık okula verdim.egitim başladığında hocanın dediği deste dediklerimi yapmıyor kitaplarını bile çıkarmıyor vs idi.simdi sadece uzaktan eğitimdeyiz.kitap görünce ağlıyor.ders çalışmıyor.su an 6 yaşını 3 ay geçti.konusmasi geriden geliyor.bir ay özel dersle yavaş yavaş okuyor ve az buz yazıyor ama ödev yapmıyor.desr nedir öğretmen kim not nedir bunlari tam kavrayamadı.halen okul değil de oyun çocuğu gibi.ne yapmalıyım.konusmasi akıcı değil.ara sıra kelimeleri bulamıyor...
Is tabletle oyun oynamaya gelince benden iyi maşallahı var.kafa fena çalışıyor.ama ders istemiyor.ben de üzerine gitmiyorum.ne yapmalıyım.bende bunaldim.odev yaparken surekliyaninda mi olacam.hos olsam da yapmıyor.iki satır yazıyı yazmiyor
o yasta cocuk 20 dkdan fazla kitap kalemle ders calismaz bence, o calistigi da yeter ogrenecegi zaten basit seyler. geri kalan kisimlari da oyunla ogretmeye calisin. mesela ben araba kullanirken pekistirmek icin basit sorular soruyordum, su kelime nasil hecelenir, ya da carpim tablosu gibi.

Lütfen çocuklarınızın eline tablet telefon vs vermeyin!Gerçeklik kavramı oturmayan,hiperaktif,dikkat dağınıklığı,sorgulamayan,neden sonuç ilişkisi kuramayan ve dolayısıyla başarısız birey olacaklar
Evet bilimsel kaynaklar da ayni bu şekilde söylüyor. Disleksi nin 1 numaralı nedeni. Odaklanma geriliminin en büyük belirtisi de dil gelişiminin geriden gelmesi.

Babası geç konuşmuş.genetik sorun.okul için ne yapsam.odev yapmasa da olur mantarındayım ama öğretmen öyle dusunmuyor
Sevgili konu sahibi
Ödev yapmasa
Verilen sorumluluk olmasa da olur. Aşılamış olursunuz

Dil gelişimi geri diyorsanız bunun çözümüne odaklanın. Benim kızım da bir takım sesleri çıkaramıyordu (k, g, ş gibi) okula bile baslamadan hallettik ama dil terapisti 5 yas için gec kalınmış dedi. 3 4 gibi o sesler tam çıkmalıydı dedi. Kızım şuan Sorunsuz konuşuyor ama yasıtlarından daha yavas. Belki de bu farkı kapatamayacak hiç

Çocukta yasıtlarına nazaran farklılık veya gerilik varsa genetik diyip boş durmayın çaresine bakın.

74 aylıkken başlattık, 1. Dönem çok zor geçti. Meğer sınıfta çoğu öğrenci 78 ay üzeri. 7 yaşını aşmış çocuklar da var.
En küçükleri benim oğlum.
Bir ay bile çok fark ediyor oysa.
Bir çok kişinin 72 ayı geçmesine rağmen başlatmadığını da öğrendik.
Biz de seneye yeniden 1. Sınıfa başlatmayı düşünüyoruz.

Bazı arkadaşlar erken olduğunu söyleyip neden erken gönderdiniz diye anneyi eleştirmiş. Şimdi nasıl olmuyor bilmiyorum ama 3 sene önce ayi dolunca göndermek zorundaydıniz. Raporlu dahi olsa özel ihtiyaçlı çocuk kapsamında okula gitmek zorundaydı çocuk.
Pandemi oldugu için bu yıl bu kural yok
Arkadasım 6 yıl 9 aylık çocugu yollaöadı
Seneye 7 yas 9 aylıkken bire gidecek

Bence ders konusunda zorlamayın zaten yaz geldi. Seneye sınıfta kalıp tekrar 1.sinifa gitsin. Dikkat eksikliğini uzman söylediyse, ne yapmanız gerektiğini anlatmıştır. Benim bildiğim tabletten uzak duracak.. sizin tespitinizse uzmana götürün

Evet 1.sınıf çocuğuna ödev yaptırırken yanında olacaksınız hele ki böyle bi süreçte daha çok destek vereceksiniz.
Tableti de olabildiğnce uzak tutacaksınız. Bol bol kitap okutacaksınız. Ders Süresini az tutup alıştıkca artırabilirsiniz. Oynayrakta öğretebilirsiniz. Ama lütfen ödülü tablet olmsdın

1. Sınıf öğretmeni olarak naçizane tavsiyem çocuğunuzun sınıf tekrarı yapması. Öğretmeniyle şimdiden görüşün ve çocuğunuzun sınıf tekrarı yapmasını isteyin ama mutlaka bir doktora da göstermelisiniz. Belki de farklı bir durumu vardır. Uzaktan eğitime katıldığı için okula bir bağ da oluşturamamış. Öğretmenini sevmemiş, arkadaşlarıyla iletişim kurmamış bu yüzden kendisini oraya ait hissetmiyor. Önümüzdeki seneye kadar bir uzmanla hazır hale getirebilirsiniz.

Pandemi sürecinde beklemeniz çok daha iyi olurmuş

Babası geç konuşmuş.genetik sorun.okul için ne yapsam.odev yapmasa da olur mantarındayım ama öğretmen öyle dusunmuyor
Yanlis anlamayin ama genetik sorunu gecmis 6 yasinda çocuk konusmali hadi 3 4 yasa kadar genetik derler ama 6 yas baya gec. Not benim 2. Oğlumda 3 ay önce konusmaya basladi 3 yasinda dil terapistine gittik 1 ay ardindan kres

Erken baslamis buyuk hata
Nasil baslarsa oyle devam ediyor cocuklarin geneli bu sekilde
Ben surekli basimda mi olacagim diyorsun EVET surekli takip edeceksiniz. Her anini her odevini...ozellikle erkek cocuklari ittirmeyle biraz biseyler yapiyorlar
Tableti kesinlikle kaldirin.hafta sonlari odul icin izin verebilirsiniz.
Bol bol birlikte kitap okuyun cok yarari oluyor..size okumasini isteyin
Kisacasi siz 1.sin8fa gidiyormus gibi hisse kapilmazsaniz basari saglanmaz
Ve hicbirseyi gerekce olarak sunmayin.sorumluluk sahibi olabilmesi icin herseyi yapin

Back
X