Bunlar gezi olaylarını yeniden çıkartabilme çabasından başka bir şey değil.
Üniversiteler açılıyor ve akıllarınca sıcak sonbahar oluşturmaya çalışıyorlar....
Bu olayı birde tersinden düşünelim.
Özel Fatih üniversitesinde tesettürlü bayanlar diğerlerini üniversite kampüsünde taciz etseler... Acaba nasıl bir infial olurdu...
Medya bazı şeyleri eksik aktarıyor her zamanki gibi, öncelikle ordaki başörtülü kızlar öğrenci değil, orda yurt tanıtımı için bulunan cemaat mensupları. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran kızların yanına gidip devlet yurtlarında kızlar uluorta düşük yapıyor, ahlaksızlık almış gidiyor, bizim yurtlara gelin diye öğrenci topluyor, bunu yaparken de diğer yurtları karalıyorlar. Bu kızlardan ben öğrenciyken bile vardı, ne hikayeler anlatırlardı... Öğrenciler de akıllarınca bu tanıtımları yapan kızları protesto ediyorlar ama iş protestodan çok çirkin bir taciz gibi görünüyor...
Neyse sonuçta verilmesi gereken tepki bu olmamalıydı, o kızlar öğrenci değilse orda işleri yok, gider güvenliğe söylersin, ilgilenmezlerse dekana çıkar durumu anlatır, yabancıları attırırsın (sonuçta ne olursa olsun o bahçeye öğrenci olmayanların girmesi yasak) böyle şov yapmanın bir anlamı yok... haklıysan bile haksız duruma düşersin bu çirkin tutumla.
3-5 işgüzarın yaptığı bu çirkin davranış hiçbir kesime maledilmemeli, tam da insanları açık-kapalı diye ayırmaya çalışanların ekmeğine yağ sürmemeli... bu ülkede hepimiz kardeşiz, bugüne kadar kardeşçe yaşadık, bu çirkin oyunlara gelmemeli, bizi kutuplaştırmalarına izin vermemeliyiz.
öğrenci olmayanın orada işi yok ise komünist arkadaşların da olmaması gerekir değil mi
ben kapalı olupda okuyamıyorum diyen kişilere inanmıyorum.Yok kızı okulda kapalı diye dövmüşler yok taciz etmişler yok okuldan atılmışlar hala bunlara inananlar var.Benim ablam hemşirelikde okudu hemde akdeniz üniversiteside kapalı üstelik ne sınıfa kapalı girilmesi engellendi ne staj yaparken başını aç dediler.Bence bunlar okumak istemeyen kişilerin bahaneleri.Bizim sınıftaki kızlarında yarısı kapalı öğretmenlik bölümündeyim ne laf atan ne bakan var.Acındırmayın kendini lütfen yok kapalıyız şöyleyiz yok kapalıyız böyleyiz demekten vazgeçin artık.Olaya kapalı açık olarak bakmayın bi BAYAN olarak bakın lütfen.Kapalı kızlara taciz varda açıklara yok mu sanıyorsunuz.
bu acındırmak değil ki,ben açık bir insanım ama 2000-2003 döneminde kapalı arkadaşlarım derslere alınmadı,kimi peruk taktı kimi başını açtı..bunlar yaşanmış şeyler yani hepsini yalan acındırma diye kestirip atamazsınız..bizzat şahit olduğum bir olaydır bu..ama hocasına göre değişiyordu,kimi hocamız kusura bakmayın arkadaşlar kural bu derken kimi başını açmıyorsan çık dersimden diyordu..
ama şu anda bu mağduriyet yok hala bu söylemler varsa bana da garip gelir.
eğer özgürlüğü savunuyorsak herkes için savunmalıyız,ben bundan yanayım.
ben kapalı olupda okuyamıyorum diyen kişilere inanmıyorum.Yok kızı okulda kapalı diye dövmüşler yok taciz etmişler yok okuldan atılmışlar hala bunlara inananlar var.Benim ablam hemşirelikde okudu hemde akdeniz üniversiteside kapalı üstelik ne sınıfa kapalı girilmesi engellendi ne staj yaparken başını aç dediler.Bence bunlar okumak istemeyen kişilerin bahaneleri.Bizim sınıftaki kızlarında yarısı kapalı öğretmenlik bölümündeyim ne laf atan ne bakan var.Acındırmayın kendini lütfen yok kapalıyız şöyleyiz yok kapalıyız böyleyiz demekten vazgeçin artık.Olaya kapalı açık olarak bakmayın bi BAYAN olarak bakın lütfen.Kapalı kızlara taciz varda açıklara yok mu sanıyorsunuz.
ben zaten 2000-2003 yıllarını demiyorum aradan 10 yıl geçti ve bence artık bu anlayışsızlıkar kalktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?