Tarzınız veya kişilğine aykırı gelebilir ama.
insanın bir yanı dinginken bir kısmı dalgalı olmalı. yani hep sus hep suss bunlar içinizde bircok hazımsızlık yaratan olayları biriktiricek.
bak şimdiden 2 tane olay için hırslısınız. keşke o saniyede. arkadasınıza ne diyosun sen be dengesiz.benim sayemde burdasın deseydin.
2.olaydada hocam ben öğrenciniz değilim.bu fikirlerde size ailt.ben kabul etmek zorunda değilim. diye terleseydiniz.
neyse geçmişi boşverelim.
ama bundan sonrasında kendinize söz vermelisiniz kendinizi koruyacağınıza dair. siz kendinizi korumazsanız hiiiiiiiiç kimse ay bu hatun kırılırmı üzülürmü düşünmezzzz[/QUO
teşekkür ederim canım dedim ya prensip olarak insanlarla kavga etmeyim kalp kırmayım diyorum. sonuçta aynı ortamadayız sürekli, ben insanlarla bişeyler yaşadıktan sonra olumsuz anlamda tekrar dönemiyorum o yüzden aradaki perdeler kalkmadan ilişki devam etsin düşüncesindeyim ya da deydim diyim artık girmiyorum o ortama çünkü zaten bir gruplar hepsi sürekli kendini öven idareyi sürekli çekiştiren insanların arkasından konuşan
o zamanlar ben keşke bunları bu kişlerle halletseniz gibi çözümler ürettim ama şuan yanlarına dahi yanaşmıyorum. kısaca müdür onların yanın da hiç müdürden müdürler sıkıldım anlıycan burda henüz birinci senem anadolu lisesi olduğu için bazı insanların burnu gerçekten havada. çözüm: aynı ortamı paylaşmmak paylaşsakta konuşmammak:)
diğer problem yaşadığım arkadaş gerçekten problemli onla başkalaryla arasını yapmak için ne çabalar sarfettim sırf onu kazanmaya çalışmaktan yoruldum inanılmaz ters ve agresif biri herkes illalah ettği acıdım açıkçası çünkü yanlız kalcaktı. bu çabalarıma rağmen arkadaşın yaptıkları çok sinir bozucu bak yine sinirlendim şimdi, galiba onun sorunları var artık zaten görüşmüyorum.
ınsanın yapısında,doğasında vardır bu kargaşa..Hak mefhumu hayatımız da çok büyük rol oynuyor,sizin yapmanız gereken de bu hakları göz önünde bulundurarak,kendinizi sağlam bir duruş ve açık bir dil ile savunmanız..Allah cc hepimize akıl ve hayat vermiş,susmak ve hatalara göz yummak erdem dir lakin bu sizi üzecek yıpratacak kalbinizi kıracaksa,aile yaşamınızı negatif etkileyecekse konuşmayı ve düşündüklerinizi sıcağı sıcağına belirtmeyi deneyin..
Çünkü herkes sizin kadar hassas ve yumuşak yürekli değil ki,sözlerimle karşımdakinin kalbini kırdım mı,onu yaraladım mı,iki günlük dünyada hakkını aldım mı diye kafalarına takmazlar
Ben her zaman şuna inanıyorum kalp kırmak Allahı kırmaktır,erdemli olmak,gönlü okşamak,tatlı dil ve güler yüz,en büyük ibadetlerden..
Hepimiz böyle düşünsek bu sorunların hiçbiri yaşanmaz
bazen insanın ağzına geliyor söylese kavga çıkacak.. anlayışsız kişilerle aynı ortamda çalışmak biraz sıkıyor insanı.. böyle durumlarda şakayla karışık söylüyorum.. içime atmamış oluyorum tepkimide belirtmiş oluyorum.. tabi anlayana.. içine atma canım... sters yapma boşver... onları değiştiremeyiz...
güzleim meyve veren ağaç taşlanır. demekki seni kendilerinden daha üstün görüyorlarki böyle üstünlük savaşına giriyorlar. bende aynı şekildeyim snei çok iyi anlıyorum. kendine kızmak yerine umursama inan bana çok daha rahat ediyor insan.
birincisi öyle kibirlenen burnu havada kişilerle pek muhatap olma onlar hep kendi isteklerini yaptırmaya çalışacaklardır yapmayıncada sinirlenip sana çatacaklardır.
ikincisi kimseyi takmayacak işini yapacaksın herkesin fikrine saygı duy ama senin fikirlerinede saygı duymaları gerektiğinide özellikle sözlerinle vurgula.
üçüncü çok zorda kalırsan sende tavrını koy ve lafını söyle çünkü bazı kişiliksizler farklı dilde konuşmayı anlıyorlar ancak.
hayatında başarılar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?