Of! iyi niyetli olmaktan sıkıldım

MYLXIXGHT

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2007
88
0
86
Antalya
ya şu bi hafta içinde sıkıldım aynı şeyi yaşamaktan. prensip olarak hoşgörülü olmaya vekalp kırmamaya çalışiyorum ama hep ben kırılıyorum.insanlar mı değişti yoksa hep kendi doğrularını kavga edersesine kabullendirmek isteyen burnu havada ama aslında bi hiç olnlar yoksa bunlar yanlızca benimi buluyo anlayamıyorum. olay 1- birlikte arkadaşlarla kahvaltıya gittik organizasyonu ben yaptım bi arkadaş çok uyumsuz ama ben sırf onun üzülmemsi için dışta kalmaması için sürekli ilgilendim ama benden kaynaklanmayan bi karışıklık nedeniyle bütün iyi niyetim rağmen küstü ve ben ona hiçbişey sölemedim ve eve gelince sinirden ağladım agresif cevaplar verdi bende ökemi belli etseydim dedim ama işte yapmadım.olay 2 bu olay daha etkisini yitirmeden bugün okulda bazı müdürden müdür sürekli kendini öven bikaç öğretmen arkadaşla sohbet ettim ya arkadaş nerdeyse kendi fikrini kabüllenmem için benim le kavga etcekti. ve sonra tam konuşma esnasında bana ters cevaplar verdi. onlardan küçüğüm ama sonunçta kariyer olarak aynıyız bi üsütünlük savaşına girip bana öğrencilerine davrandıkları gibi davranmalarını hazmedemedim neden saygı sınırlarımı zorlayıp bende öfkelenmedim cevap vermedim diye kızıyorum neden insanlar bukadar anlayışsız yaaa eşime anlattım olayı ama hala hazmedemiyorum cevap verseydim diye. yaa ne biliyim kötüyüm insanlar ne kadar rahat kalp kırıyo yani bende mi kırmalıyım artık ezilmemezk için üffffff

Son düzenleme:
bende öle düşünüyorum zaten ama içten içe nekadar aptalım niye cevap vermedim diye içten içe yiyorum kendimi

Tarzınız veya kişilğine aykırı gelebilir ama.
insanın bir yanı dinginken bir kısmı dalgalı olmalı. yani hep sus hep suss bunlar içinizde bircok hazımsızlık yaratan olayları biriktiricek.
bak şimdiden 2 tane olay için hırslısınız. keşke o saniyede. arkadasınıza ne diyosun sen be dengesiz.benim sayemde burdasın deseydin.
2.olaydada hocam ben öğrenciniz değilim.bu fikirlerde size ailt.ben kabul etmek zorunda değilim. diye terleseydiniz.
neyse geçmişi boşverelim.
ama bundan sonrasında kendinize söz vermelisiniz kendinizi koruyacağınıza dair. siz kendinizi korumazsanız hiiiiiiiiç kimse ay bu hatun kırılırmı üzülürmü düşünmezzzz:delphin:

ınsanın yapısında,doğasında vardır bu kargaşa..Hak mefhumu hayatımız da çok büyük rol oynuyor,sizin yapmanız gereken de bu hakları göz önünde bulundurarak,kendinizi sağlam bir duruş ve açık bir dil ile savunmanız..Allah cc hepimize akıl ve hayat vermiş,susmak ve hatalara göz yummak erdem dir lakin bu sizi üzecek yıpratacak kalbinizi kıracaksa,aile yaşamınızı negatif etkileyecekse konuşmayı ve düşündüklerinizi sıcağı sıcağına belirtmeyi deneyin..
Çünkü herkes sizin kadar hassas ve yumuşak yürekli değil ki,sözlerimle karşımdakinin kalbini kırdım mı,onu yaraladım mı,iki günlük dünyada hakkını aldım mı diye kafalarına takmazlar
Ben her zaman şuna inanıyorum kalp kırmak Allahı kırmaktır,erdemli olmak,gönlü okşamak,tatlı dil ve güler yüz,en büyük ibadetlerden..
Hepimiz böyle düşünsek bu sorunların hiçbiri yaşanmaz

bazen insanın ağzına geliyor söylese kavga çıkacak.. anlayışsız kişilerle aynı ortamda çalışmak biraz sıkıyor insanı.. böyle durumlarda şakayla karışık söylüyorum.. içime atmamış oluyorum tepkimide belirtmiş oluyorum.. tabi anlayana.. içine atma canım... sters yapma boşver... onları değiştiremeyiz...

güzleim meyve veren ağaç taşlanır. demekki seni kendilerinden daha üstün görüyorlarki böyle üstünlük savaşına giriyorlar. bende aynı şekildeyim snei çok iyi anlıyorum. kendine kızmak yerine umursama inan bana çok daha rahat ediyor insan.
birincisi öyle kibirlenen burnu havada kişilerle pek muhatap olma onlar hep kendi isteklerini yaptırmaya çalışacaklardır yapmayıncada sinirlenip sana çatacaklardır.
ikincisi kimseyi takmayacak işini yapacaksın herkesin fikrine saygı duy ama senin fikirlerinede saygı duymaları gerektiğinide özellikle sözlerinle vurgula.
üçüncü çok zorda kalırsan sende tavrını koy ve lafını söyle çünkü bazı kişiliksizler farklı dilde konuşmayı anlıyorlar ancak.
hayatında başarılar dilerim.

Tarzınız veya kişilğine aykırı gelebilir ama.
insanın bir yanı dinginken bir kısmı dalgalı olmalı. yani hep sus hep suss bunlar içinizde bircok hazımsızlık yaratan olayları biriktiricek.
bak şimdiden 2 tane olay için hırslısınız. keşke o saniyede. arkadasınıza ne diyosun sen be dengesiz.benim sayemde burdasın deseydin.
2.olaydada hocam ben öğrenciniz değilim.bu fikirlerde size ailt.ben kabul etmek zorunda değilim. diye terleseydiniz.
neyse geçmişi boşverelim.
ama bundan sonrasında kendinize söz vermelisiniz kendinizi koruyacağınıza dair. siz kendinizi korumazsanız hiiiiiiiiç kimse ay bu hatun kırılırmı üzülürmü düşünmezzzz:delphin:[/QUO
teşekkür ederim canım dedim ya prensip olarak insanlarla kavga etmeyim kalp kırmayım diyorum. sonuçta aynı ortamadayız sürekli, ben insanlarla bişeyler yaşadıktan sonra olumsuz anlamda tekrar dönemiyorum o yüzden aradaki perdeler kalkmadan ilişki devam etsin düşüncesindeyim ya da deydim diyim artık girmiyorum o ortama çünkü zaten bir gruplar hepsi sürekli kendini öven idareyi sürekli çekiştiren insanların arkasından konuşan
o zamanlar ben keşke bunları bu kişlerle halletseniz gibi çözümler ürettim ama şuan yanlarına dahi yanaşmıyorum. kısaca müdür onların yanın da hiç müdürden müdürler sıkıldım anlıycan burda henüz birinci senem anadolu lisesi olduğu için bazı insanların burnu gerçekten havada. çözüm: aynı ortamı paylaşmmak paylaşsakta konuşmammak:)
diğer problem yaşadığım arkadaş gerçekten problemli onla başkalaryla arasını yapmak için ne çabalar sarfettim sırf onu kazanmaya çalışmaktan yoruldum inanılmaz ters ve agresif biri herkes illalah ettği acıdım açıkçası çünkü yanlız kalcaktı. bu çabalarıma rağmen arkadaşın yaptıkları çok sinir bozucu bak yine sinirlendim şimdi, galiba onun sorunları var artık zaten görüşmüyorum.

ınsanın yapısında,doğasında vardır bu kargaşa..Hak mefhumu hayatımız da çok büyük rol oynuyor,sizin yapmanız gereken de bu hakları göz önünde bulundurarak,kendinizi sağlam bir duruş ve açık bir dil ile savunmanız..Allah cc hepimize akıl ve hayat vermiş,susmak ve hatalara göz yummak erdem dir lakin bu sizi üzecek yıpratacak kalbinizi kıracaksa,aile yaşamınızı negatif etkileyecekse konuşmayı ve düşündüklerinizi sıcağı sıcağına belirtmeyi deneyin..
Çünkü herkes sizin kadar hassas ve yumuşak yürekli değil ki,sözlerimle karşımdakinin kalbini kırdım mı,onu yaraladım mı,iki günlük dünyada hakkını aldım mı diye kafalarına takmazlar
Ben her zaman şuna inanıyorum kalp kırmak Allahı kırmaktır,erdemli olmak,gönlü okşamak,tatlı dil ve güler yüz,en büyük ibadetlerden..
Hepimiz böyle düşünsek bu sorunların hiçbiri yaşanmaz

hah işte prensibim dediğim de bu ağzına sağlık. işte bu yüzden bende kimseyi kırıp hırpalamak istemiyorum ama sen bunu biliyosun karşındaki bilmeyince inanılmaz kırılıyosun kayde değer hiç bi konum farkımız yok yalnızca benden büyükler hepimiz öğretmeniz sonuçta niye bu kibir kendini yüksltme çabası anlamış değilim. ya burdamı böle yoksa başka okullarda mı anlamadım bu benim meslek yaşantımda ikinci okulum birincisinde bu tarz şeyle karşılaşmadım oyüzden üzgünüm :çok üzgünüm: çok sağolŞeniz

bazen insanın ağzına geliyor söylese kavga çıkacak.. anlayışsız kişilerle aynı ortamda çalışmak biraz sıkıyor insanı.. böyle durumlarda şakayla karışık söylüyorum.. içime atmamış oluyorum tepkimide belirtmiş oluyorum.. tabi anlayana.. içine atma canım... sters yapma boşver... onları değiştiremeyiz...

evet katılıyorum kavgayı sevmiyorum insaları gereksiz bi gerginliğe itiyor. en iyisi sabır deyip boşverceksinkaydirigubbakcemile3

güzleim meyve veren ağaç taşlanır. demekki seni kendilerinden daha üstün görüyorlarki böyle üstünlük savaşına giriyorlar. bende aynı şekildeyim snei çok iyi anlıyorum. kendine kızmak yerine umursama inan bana çok daha rahat ediyor insan.
birincisi öyle kibirlenen burnu havada kişilerle pek muhatap olma onlar hep kendi isteklerini yaptırmaya çalışacaklardır yapmayıncada sinirlenip sana çatacaklardır.
ikincisi kimseyi takmayacak işini yapacaksın herkesin fikrine saygı duy ama senin fikirlerinede saygı duymaları gerektiğinide özellikle sözlerinle vurgula.
üçüncü çok zorda kalırsan sende tavrını koy ve lafını söyle çünkü bazı kişiliksizler farklı dilde konuşmayı anlıyorlar ancak.
hayatında başarılar dilerim.

inanki üstün görülecek tarafım yok aksine zaten yeniyim.ama başka olaylara da şahit oldum cidden onlardan üstün olunmasını hazmedemiyorlar.niye bu üstünlük gerginliği anlamadım. hiç bizman tartışmaya girmedim geldim geleli.ama bir sohbet esnasında kendimi tartışmanın içinde buldum ya susmalıydım o kişi kendi fikrini kabüllendirmiş gözükçekti ya da devam etmeliydim sonunu tahmin ederek dedimki kendi kendime neden böle hep onların fikirlerini kabülencez o benim fikrim değil sonuçta niye kabüllenmiş gözükeyim devam edince kadın çıldırdı sert bi tepki ile ya benim demek istediğim şu diye başladı ben kötü oldum bi an nerdeyse ağlıycaktım herkesin içinde sonra dedim ki saçmalama toparla kendini sonuna kadar gittim sakin bi şekilde fikrimi savunmaya devam ettim ee kadın kızdı tabi olmıycak bişeyde pat diye ters bi laf ben dumur ner yapardınız işte insanlar çok garip çok egoist Allah'a havale ettim sonra ama bu olanların üstüste gelmesi beni gerçekten üzdü. çünkü beni tanıyanlar bilir inanılmaz uyumlu olmaya çalışan güler yüzlü bi insanım sanırım böyle olmamam gerek bende sürekli kendimi öveyim yücelteyim yok ya ne bunlar ne butarz insanlar bana göre neyse herkese çok teşekkür ediyorum basit bi problem gibi ama inanın beni çok etkiledi. herhalde üstüste gelmesinden kaynaklanıyor.kaydirigubbakcemile5

kırmayıp alttan aldıkça insna kendi içinde ne kadar kırıklıklar olduğunu anlıyo..bazen sadece kendin için kırman gerekiyosa kıracaksın..çokda hoş görülü olmayacaksın

Back
X