• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Off anne off baba :(

onun ailesi istiyor beni.seviyorlar da ama annemin haberi falan var babamın yok.nasıl söyleyeceğiz bilmiyorum.hem burda görev yapıyor ama işte insanlar ilk defa duyunca önyargıyla yaklaşıyorlar.genelde yapamazsın edemezsin anlaşamazsın falan diyorlar.zaten olursa da ailesiyle kalmayacağız.bakalım inşşş hayırlısıyla olur.çok tşk ederim cvp verdiğin için:kedi:

ay çok saçma tatlım,ne demek,akraba evlnıyorda neler oluyor,ama sen şimdi anlaşamsan hemen bunu öne sürerler,boşverrr,millet her durumda birşey bulur ,çok mutlu oll

bizim bi yakınımız var oğlan sunni kız tarafı alevi

oğlan istemeye gittiğinde kız tarafı çok karşı çıktılar bayağ problem oldu vs. erkek tarafı sunni diye istemediler ama bi şekilde oldu kaydirigubbakcemile5

şimdi 2 tane çocukları var ve çevrede parmakla gösterilen çiftler arasındalar ne mezhepleri sorun oldu

hatta kız tarafı diyomuşki şimdi keşke zamanında problem çıkarmasaydık

bence sen okul bitene kadar ses çıkarma okul bitsin iş ciddiye geliceği zaman tavrını koyarsın evdekilere daha şimdiden problem yaratma daha 2 sene var 2 seneye neler olur

ozamanda verir illaki amma iyilikle amma zorlukla vericek illaki

konunuzdan çok konu başlığınız dikkatimi çekti of anne of baba ne demek oluyo acaba.aileme mezhep farklılığından erkek arkadaşımla evlenmemi istemiyo diyebilirdiniz.aile bişey söylüyorsa hep senin iyiliğin için söylüyodur ama siz oflamaya başlamışınız.

konunuzdan çok konu başlığınız dikkatimi çekti of anne of baba ne demek oluyo acaba.aileme mezhep farklılığından erkek arkadaşımla evlenmemi istemiyo diyebilirdiniz.aile bişey söylüyorsa hep senin iyiliğin için söylüyodur ama siz oflamaya başlamışınız.

Pardon ama hangi iyilik. Etrafımızda ne kadar çok sevgi sırf bu mezhep farklılıklarından dolayı son buluyor ve insanlar belkide hayatlarındaki gerçek aşkı yaşayamıyor biliyormuunuz. Ayrıca kızın ailesi çocuğu tanımışmı acaba karşı çıkıyor.
Bizim toplumumuz hala atamadı üstünden şu mezhep olayını. Nedir anlamadım valla? canım ben ne suniyim ne alevi ama görüyorum etrafımda bu mezheplerden olan arkadaşlarımın yaşadıklarnı ve içim parçalanıyor. Bi şekilde annenizi ikna edin hatta bu konunun üzerini kapatmayın. Annenize karşı tavır alın feln demiyorum sakın... ama sevgilinizin nasıl bir insan olduğunu kişiliğini annenize anlatmaya çalışın. Siz birbirinizi gerçekten seviyorsanız bunuda üstesinden gelirsiniz.

bu olayın aynını ev sahibimin kızı yaşamıştı. Onlar alevi sevdiği oğlan da sünni. Onun annesi de çoook tepki gösterdi. Kız hergün ağlıyordu resmen. Ama o amcasından yengesinden yardım aldı. Babasına söylediler. Sonra istemeye gelmişler. Duyunca şok olmuşum. Ben evlenmelerine ihtimal vermiyodum çünkü. Sonra kıza sordum annenin davranışları nasıl diye. O da dediki oğlum diyo başka bişi demiyo. Çocuk kendini sevdirmiş kadına. Ağustosta evlenecekler şimdi. Kadın 180 derece döndü resmen. Bence sende ilk babana açıl. Eğer sen yapamıyosan amcana yada güvendiğin, babanın güvendiği birine söylettir. Sonra hep birlikte oturun konuşun, tartışın. Eğer sevgiline güveniyosan babana istersen araştır sor soruştur dersin. Böylece senin ne kadar ciddi olduğunu da görmüş olur. Ev sahibimin kızını erkek tarafı zorlamadı. İlla sünni olacaksın demedi. Belki senin erkek arkadaşın da böyle derse annen yumuşar diye düşünüyorum...
Herşeyin hayırlısı...

canim burda en yakin halam var onlada yillardir konusmuyoruz ve babam kimsenin dedigiyle ikna olmaz ama anneme gore daha yumusak kalplidir annemin inadi nin diger sebebide aslinda sirf burdaki halam yuzunden sirf onun eline koz vericek gibi dusunuyor eger suni birisiyle evlenirsem diye annem icin baskalarinin dusuncesi daha onemli baskalari ne der baskalari ne dusunur ben ne kadar nasil birini anlatmaya calissamda dinlemiyor bakalim zaman gostericek

bu basligi aileme karsi acmadim ve biliyorum ailem her zaman iyiligimi istiyor yada iyiligimin oyle oldugunu saniyorlar cift tarafli bakmiyorlar tek tarafli bakiyorlar benim isyanim buna yoksa bende biliyorum ailem iyiligimi istiyor ama annem zamanindada okumus alevi yi istemedi cok kucuk bir sebep yuzunden illaki gidip annemin begenip sectigi kisiylemi evleneyim?

bizim bi yakınımız var oğlan sunni kız tarafı alevi

oğlan istemeye gittiğinde kız tarafı çok karşı çıktılar bayağ problem oldu vs. erkek tarafı sunni diye istemediler ama bi şekilde oldu kaydirigubbakcemile5

şimdi 2 tane çocukları var ve çevrede parmakla gösterilen çiftler arasındalar ne mezhepleri sorun oldu

hatta kız tarafı diyomuşki şimdi keşke zamanında problem çıkarmasaydık

bence sen okul bitene kadar ses çıkarma okul bitsin iş ciddiye geliceği zaman tavrını koyarsın evdekilere daha şimdiden problem yaratma daha 2 sene var 2 seneye neler olur

ozamanda verir illaki amma iyilikle amma zorlukla vericek illaki

sonunun olumlu olucagini bilsem 10 yilda beklerim ama bekleyip sonunda olumsuz bir cevapla karsilasirsam cok yikilirim insallah bizimde sonumuz senin bahsettigin kisiler gibi olur

aynı sorunları bende yaşamıştım.ve sonu ayrılık oldu.aileler destek olmayınca yürümüyor.sevdiğinle kendi aranda sorun olmasa bile bir süre sonra etkileniyorsun ve sorun çıkıyor.biz beceremedik.umarım siz başarırsınız.senin içi hayırlısı neyse o olsun.

saol canim insallah ama onun ailesinde hic sorun yok beni cok seviyorlar ama sorunu sadece benim ailem cikartiyor o kadar kuzenlerim turkiyedeki sunilerle evlendi amcam yengem hic bisey demedi ben yurtdisinda yasamama ragmen ailem karsi cikiyor bunu anlamiyorum cok gereksiz bi sebep

Buna benzer bir konu daha açılmıştı. Tam tersiydi. Ailesi Alevi birisi ile evlenmesine karşı çıkıyordu, ve o konu kapatıldı.

Hatta yapılan yorumlarda bu konunun daha çok Sünnilerce sorun edildiği yazılmıştı. Demek ki her iki tarafta da sorun yaratıyor.

Son düzenleme:
Bence her şey iki tarafın hoş görüsüne kalmış...
Bana göre bir insan eğer insanlıktan nasibini almamışsa, hoşgörüsüz ve bencilse; alevi veya sunni olsun gözümde zerre değeri olamaz...
:umursamaz:
Öncelikle unutulmaması gerekn bir şey daha var: Din ve inanç Allah ile kul arasındadır.
Toplum değil...
Sen erkek arkadaşına güveniyorsan, tanışsınlar.
Tanışmaları için fırsat yarat yavaş yavaş.
Ve birbirinizi seviyorsanız vaz geçmeyin, mücadele edin.

Bence her şey iki tarafın hoş görüsüne kalmış...
Bana göre bir insan eğer insanlıktan nasibini almamışsa, hoşgörüsüz ve bencilse; alevi veya sunni olsun gözümde zerre değeri olamaz...
:umursamaz:
Öncelikle unutulmaması gerekn bir şey daha var: Din ve inanç Allah ile kul arasındadır.
Toplum değil...
Sen erkek arkadaşına güveniyorsan, tanışsınlar.
Tanışmaları için fırsat yarat yavaş yavaş.
Ve birbirinizi seviyorsanız vaz geçmeyin, mücadele edin.

zaten sorunu cikaran benim ailem cok soyledim tanisin en azindann o zaman fikrinizi soyleyin diye ama onuda kabul etmiyorlar emri vaki yapmayi dusundum ama kotu davranirlar vs gibi seylerden korkuyorum kimseyi kirmak istemiyorum ama dedigin gibi mucadele ediyorum su an ama asil kafamdaki soru kabul etmezlerse napicam ailemimi secicem yoksa erkek arkadasimimi ben hep en kotusunu dusunuyorum...

Şu mezhepden dolayı ailenin istememesine cok karsıyım ben.
Bizim aile suni kuzenimde evlenecekti alevi bir erkekle ama cok iyi insanlar dedemler istemedi işte izin vermiyoruz gibi ben hep destektim onların asklarına. karsı gelip evlendiler bebişleri oldu herkes yumusadı opuyorumnanaktan

Hepimiz müslüman degilmiyiz artık mezhep farkı yapılmasa keske allah büyük herseyin üstesinden gelinir yeterki sevgi saygı olsun :hulya:

düşünmen gereken şey.. Aileni o çocuk için üzmeye değer mi?

Back
X