Off anne off baba :(

eğer çok seviyorsan ve hemen evlenmeyi düşünmüyorsan ki 1.5 senen varmış daha ,annenlerin biraz suyuna git , ilişkini ailenden bir süre sakla görüşmüyormuş gibi yap gözlerinin içine sokma yani,,yanlarında telefonla konusma mesela ..okul çıkısı falan görüş oyle gece ayriyetten çıkma ciddi değilmiş gibisinden..okulunu bitirdikten sonra bildiğini okursun ailen de affeder bence sonuçta öteki taraf sorun çıkarmıyorsa ..

ailesi affeder elbet affeder evlattır sonuçta...ama hem kızın hemde ailesinin içinde hep bu burukluk kalıcaktır kesin..
o yüzden sakın ailenin istemedigi birşeyi yapma güselim...boshayallersmile

ben de bunu anlamıyorum, mesela bi erkek kalkıp rus ve hristiyan bir bayanla (örnek olarak rus dedim) evlense kimse bisey demez. ama aynı dine ama farklı kollarına mensup 2 kisi evlenmek istese olay olur. benim ailem de istemez. babam bundan bi kac yıl önce demisti onaylamam öyle biri olursa diye. ama ben saçma buluyorum.

bence biraz daha bekleyip okulunun bitmesine yakın zamanda aileni ikna etmeye çalış...

Her ikisi de sonuçta aynı dine inanıyorlar böyle ayrımcılıklar iyi değil. Erkek arkadaşının ailesinin sorun yapmaması iyi bence şimdilik. Bence zamana bırak hani ailene ciddi ortada bişey yok gibi göster bellki zamanla onlarda alışır. Daha varmış nasıl olsa okulunu bitirmene. ılk anda tabiki annenin tepkisi normal alışınca sanırım yumuşar.

çok seviyosanız evlenin, anne baba önce red eder, sonra affederolumunekankayizsmile ama stresli bir dönem geçireceğiniz kesin eğer aileniz karşınıza alırsanız. anlamsız şeyler bence bunlar ne var sevmişler birbirleni evlensinler gitsinler yani. bizim ailede var, en son da kuzenim evlendi. zenginliktir böyle farklılıklar bence. adamın doğru düzgün işi gücü var mı kızını gerçekten seviyor mu bunların önemli olamsı lazım aileler için, içkisi kumarı var mı bunlar bakıalcak şeyler

zamana bırakmak en iyisi okulunu bitirene kadar ciddi olduğunu belli etme ,, 1.5 sene içinde belki cocugun sevmedigin yanları bile çıkabilir ,, hala beraberseniz zaten bişeyler kanıtlanmış olur ,, annenler affeder canım ama şimdi zamanı değil ..

bak biz karadenızlıyız,eniştem kürt ve alevi,eniştemı çok ama çok severim,ama acaip severim,ama şimdi yeğenlerim var,ben merak ediyorum büyünce çocuklar ne dicek,alevimi sünnimi?bunu anlatması zor tatlım,ama ailene uyma,dediğin doğru bu zmanda doğru birini bulmak zor,onun aileside senı sprun etmıyorsa sen aşkının yanında sağlam dur derim ben sana..

bence aileni dinle canım,ilerde o kadar minnettar olacaksın ki iyi ki sizi dinlemişim diye....bunları bir zamanlar bende yaşadığım için söylüyorum....

Bu konuşulanlara bakarsanızda anlarsınız ama alevi arkadaşım çoktur kız vermeyi sevmezler sunnilere alırlar ama vermezler bunun nedeni ne benim ailem yada çevremde bir çok kız alevi ile evlendi neden evleniyosun alevi denmedi ama kız alevi unca işler değişiyo genelde neden??olumunekankayizsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

Bu konuşulanlara bakarsanızda anlarsınız ama alevi arkadaşım çoktur kız vermeyi sevmezler sunnilere alırlar ama vermezler bunun nedeni ne benim ailem yada çevremde bir çok kız alevi ile evlendi neden evleniyosun alevi denmedi ama kız alevi unca işler değişiyo genelde neden??olumunekankayizsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

genelde ataerkil toplum hakim de ondan :1closedeyes: erkekler küçükken daha değerlidir , el üstünde tutulur hep ,ne yapsalar hoş görülür, kızlar genelde eziklenir hele ailede başka erkek cocuk varsa( Allah'a şükür bizde yok :)) ,,sonra o erkeğe büyüyünce nasıl söz geçireceksin alışmış ki hep kendi bildiğini okumaya ,, bu yüzden baskı genelde sadece kızlara işliyor ,, benim sülalemde böyle en azından ..

aynı sorun bendede var kaç senedir tanışıyoruz araya kaç kişi girdi çıktı hiç biri onun yerini tutmadı sonuçta bir ömür geçiriceksin çok iyi karar vermemiz lazım canım cicim ayları bitince başka sorunlar araya girermi yukarda yazmışlar çocuklar sorun olurmu bence önemli bi konu ilk edapta kimse gerçek kimliğini ortaya çıkarmaz yani kötü yanlarını saklayabilir değiştiririm düşüncesi taşıyabilir.hakkımızda hayırlısı olsun en önemlisi allah sonunu hayır edecekse olur inşallah.

gerçekten zor bir durum...ama ben sanırım ailemi dinlerdim,illa da kabul etmiyolarsa..ama ikna etmeye çalış bencebilmiyorumkismile

ailen her zaman senin iyiligini düşünür senin göremediklerini onlar görebilir canım ona göre düşün

bak biz karadenızlıyız,eniştem kürt ve alevi,eniştemı çok ama çok severim,ama acaip severim,ama şimdi yeğenlerim var,ben merak ediyorum büyünce çocuklar ne dicek,alevimi sünnimi?bunu anlatması zor tatlım,ama ailene uyma,dediğin doğru bu zmanda doğru birini bulmak zor,onun aileside senı sprun etmıyorsa sen aşkının yanında sağlam dur derim ben sana..

konu dışı olacak ama aileniz nasıl verdi ablanızı kürt birine.hani önyargı yok muydu?ben de karadenizliyim de öyle bi durum bende de var.sadece meraktan sordum.

ya kizlar annem babama herseyi anlatmis benden once ve ertesi gun ben konustu m babamla direk ayrilicaksin dedi bende daha beni dinlemeden bunu deme dedim daha tanimiorsun tanismadinn dedim beni dinlemeden gecistirme dedim ayrilcaksin diye tutturdu bende ayrilmicam dedim o kadar kolay degil benimde hislerim var bir anda at deyicne atamiyorsun dedim secimini yap o zaman dedi sen bilirsin dedim bi kac dk bekledi elin oglu icin aileni hice sayiyorsun falan dedi bende sizde dinlemden tanimadan beni uzuyorsunuz vs vs dedim sonra anlasma yapti benimle 1.5 2 yil beklicekmisiz ama ne gorusucez ne bisey o zaman surecince hala istiyorsak aileyle tanisicakmis aile istedigi gibiyse olabilirmis falan ve babamin sorun yaptigi mezhepden cok universite okumamis olmasi okumus birisi istiyor ben universite okudugum icin maddi durumu iyi olmasna ragmen kariyeri olucakmis vs vs neyse babamla sozlesmeyi yaptik bu kezde annem asla olmucak seni oldururum yinede vermem diye tutturdu agladi falan ufff alti ustu mutlu olmak sevdigim kisiyle evlenmek istiyorum mezhep farkini ne o biliyo ne ben ki onun ailesindede yok oyle bir ayrim bura dogma buyumeler kariyer desen bu zaman ozellikle yurtdisinda ben pek okuyan erkek gormedim geneli kizlar herseyi mukemmel istiyorlar benim mutlulugum icin biliyorum ama ben boylede mutluyumm her konuda cok iyi anlasiyorum ve cok seviyoruz artik zaman herseyin ilaci deyip zaman gostericek herseyi bakalim

baban en doğrusunu söylemiş bakalım 2 yıl sonra hala evlenmek isteyecek misin..bu kesin değil bir kere ,, şimdiden bunun için birbirinizi üzmek yersiz

konu dışı olacak ama aileniz nasıl verdi ablanızı kürt birine.hani önyargı yok muydu?ben de karadenizliyim de öyle bi durum bende de var.sadece meraktan sordum.

hayır,hiç olmadı,sülalede çok sever...siz iyi düşünün,yapabilcekmısnız?benımde öle bı durumun oldu,ailesi sorun etti,istemedi,ayrıldık..eğer onun aileside razı ise ailen ikna olur inş..

canım benim bende de var aynı sorun benimki daha evliliği düşünmüyor ama bende aleviyim o sünni ailesi %99.9 istemeyecek ne yapacam bilmiyorum 4 yıldır birlikteyiz ailelerin haberi yok daha kader bakalım ne olacak hakkında hayırlısı olsun

bu olayın aynını ev sahibimin kızı yaşamıştı. Onlar alevi sevdiği oğlan da sünni. Onun annesi de çoook tepki gösterdi. Kız hergün ağlıyordu resmen. Ama o amcasından yengesinden yardım aldı. Babasına söylediler. Sonra istemeye gelmişler. Duyunca şok olmuşum. Ben evlenmelerine ihtimal vermiyodum çünkü. Sonra kıza sordum annenin davranışları nasıl diye. O da dediki oğlum diyo başka bişi demiyo. Çocuk kendini sevdirmiş kadına. Ağustosta evlenecekler şimdi. Kadın 180 derece döndü resmen. Bence sende ilk babana açıl. Eğer sen yapamıyosan amcana yada güvendiğin, babanın güvendiği birine söylettir. Sonra hep birlikte oturun konuşun, tartışın. Eğer sevgiline güveniyosan babana istersen araştır sor soruştur dersin. Böylece senin ne kadar ciddi olduğunu da görmüş olur. Ev sahibimin kızını erkek tarafı zorlamadı. İlla sünni olacaksın demedi. Belki senin erkek arkadaşın da böyle derse annen yumuşar diye düşünüyorum...
Herşeyin hayırlısı...

hayır,hiç olmadı,sülalede çok sever...siz iyi düşünün,yapabilcekmısnız?benımde öle bı durumun oldu,ailesi sorun etti,istemedi,ayrıldık..eğer onun aileside razı ise ailen ikna olur inş..

onun ailesi istiyor beni.seviyorlar da ama annemin haberi falan var babamın yok.nasıl söyleyeceğiz bilmiyorum.hem burda görev yapıyor ama işte insanlar ilk defa duyunca önyargıyla yaklaşıyorlar.genelde yapamazsın edemezsin anlaşamazsın falan diyorlar.zaten olursa da ailesiyle kalmayacağız.bakalım inşşş hayırlısıyla olur.çok tşk ederim cvp verdiğin için:kedi:

Back
X