Off anne offff

Belki özellikle o misafirlerin yanında açtı konuyu.Onlar sizi yönlendirsin diye.Şu anki durumunuzdan hoşlanmıyorsa ,Onlardan medet ummuş olabilir.Belki de yüzünüze söyleyemiyordu,Onlar sorunca da patladı,içindekileri döktü.

Canım kapanmam memurluğu yedekte kazanmam 10 senelik mevzu çok eski yani. Annemin bu tavrı konudan kaynaklanmıyor. Annemin genel tavrı bu. Bu konu olmazsa başka konularda bizleri kötüleyip iyi göründüğünü ya da yarandığını sanıyor. Huyu böyle. Gün içinde devamlı yaşadığım şeyler ama bu seferki çok sinirlendirdi.

Konunun vehametini anlamanız bakımından belirtmem gerekiyordu. Konuyu kaydırmak isteyen kaydırsın ama ben asıl meselemi anlattım ve sizlerden ricada bulundum.

Annemle sorunumuz hayatın her alanında görüş farkı ve annemin eskiden beri bizi insanlara şikayet ederek ya da kötü göstererek kendini iyi biri gibi göstermeye çalışması. Bizleri tanımayan annemin her arkadaşı bizi kötü bilir mesela. Tanıyana kadar tabii. Acı ama gerçek.
Yakın çevrem birbirinden çok farklı görüşlerden insanla dolu akrabalarımda dinsizi kökten dincisi ırkçısı bohemi ne ararsan var. Bu insanlar öyle birbirlerine düşman da değiller birlikte yaşayıp gidiyorlar, bunun sırrı hayat görüşlerini ön plana çıkarmamak, dikte etmemek. Başka türlü mümkün değil düşman olur herkes birbirine. Mesela sizin anneniz gibi bir halam var sürekli sıkmabaşlar tarikatçılar (halbuki alakası yok) ben temiz kalpliyim sizin gibi değilim lafları ağzından düşmez, doğru dürüst kimse görüşmez onla, pek de sevilmez zaten. Çünkü saygı göstermeyene saygı da sevgi de hoşgörü de gösterilmez.

Sizde bu konular açıldıkça annenizden böyle tepkiler hep alacaksınız huyu öyle anladığım kadarıyla. Böyle konuların geçeceği ortamları yaratmamaya çalışın mümkün mertebe. Çok rahatsız olursanız biraz mesafe koyun. Din, milliyet, hayat görüşü, hatta tutulan takım bunların üzerinden tartışma yapılmaz sonu düşmanlığa gider çünkü. Kin nefret hislerinin körüklenmesi de hiçbir işe yaramaz.

Bir önceki konunuzda annenizi tamamen sildiğinizi anlatmıştınız ama sanırım kıyamadınız. Siz böyle affedici oldukça kendini düzeltme ihtiyacını hiç hissetmeyecek.

Kusura bakmayın ama karnım burnumda emin olun terk ederdim evi yalnız kalırdım bu kadar hassas bir zamanda böyle bir şeyi düşmanıma yapmam çünkü. Sizin anneniz sadece doğurmuş bence. Karnınızdakini düşünün nasıl koruyacağınızı hesaplıyorsunuzdur eminim şuan bile.

ben hep şöyle düşünürüm kötü anne demiyim ama annelik vasfını çok taşımayan annelerde bi şans bizler için çünkü mesela sen hamilesin ve nasıl bir anne olacağını bilmiyo olabilirsin ama nasıl bir anne olmaman gerektiğini çok iyi biliyosun şu anda

Anneniz o dönem size pek müdahale edememiş ve şu anda hırsıni almak adına saymış dökmüş aklında ne varsa. Belki yeniden kapanırsınız diye bile korkuyor olabilir,insanların tepki vermesini istemiş bu anlamda,sanki bana öyle geldi.
Genel anlamda huyu buysa bilemem tabi,anlattıklarınız üzerinden yaptım yorumumu.

Back
X