O zaman lutfen annenize bu yazimi okutun.. 6 kedim 3 buyuk irk kopegim var hepsi kisir.. Daha onceleri sokaktaki kedileri kopekleri kisirlastiriyordum cunku sokaklar tehlikeli hicbiri saglikli buyuyup mutlu yasayamiyorlar kisacik surede ya tecavuze ugruyorlar ya siddet goruyorlar ya hastaliktan oluyorlar, bu sebepten mecburum diyip sokaktakileri kisirlastiriyordum.. Evimdekiler mutlu gerek yok diyordum.. Once disi kopegimin idrarinda yogun bir enfeksiyon kokusu hissettik tabi antibiyotikler farkli hekimler vs gecmedi.. Bu arada o donemde kizim 3 yasindaydi.. Bir gun vet hekimim aradi ve bugun acil geliosun dedi gittigimde ameliyattane hazirdi kizimi kisirlastiracaklardi son care.. Hic dusunmemistim onu kisirlastirmayi, her ne kadar gonullu de olsam evde gerek yok diyordum ve kisirlastirildi kizim.. Ameliyat sonrasi hekim beni ameliyathaneye aldi masada kocaman et parcalari vardi bende saniyorum ki rahim ve yumurtaliklar.. Senin kizinin rahmi ve yumurtaliklari uc atin rahim ve yumurtaliklarindan buyuk dedi.. Dogustan mi dedim hayir kizinin her yanini kist sarmis dedi.. Bildiginiz kadinlarda olan kistlerden.. Nasil ki kadinlarin rahmi aliniyorsa benim kizimda ayni islemi mecburi gordu.. Ve ben onu kisirlastirmasam simdi 5 yasinda ve coktan olmus olacakti.. Kisirlastirma hayvanlarda bir tedavi yontemidir.. İlla ki benim kedim saglikli diye dusunmeyin onlar konusamiyorlar dertlerini anlatamiyorlar.. O hayvan ciftlesmek istiyor ve siz buna engel oluyorsunuz oysa kisirlastirdiginizda hem saglik sorunlarinin onune gecmis olursunuz hem daha buyuk gunah islemezsiniz cunku hayvan surekli istek halinda yazik degil mi.. Ki defalarca ciftlesme ihtiyaciyla kacmaya calisip bilmem kacinci katlardan dusen kediler gordum kimi o anda olmustu kimi sakat kaldi.. Oglunuzu kisirlastirarak hem onun rahat etmesini hem sizin sorununuza cozum bulmanizi saglarsiniz.. Kisirlastirmadiginiz takdirde cis sorunu hep devam edecektir.. Sevgiler..