Off ki ne off..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.091
158
Slm kızlar.. Daha önce konu açmıştım ablamla ilgili..Çok sorumsuz bir eşi vardı bizimle görüşmesini istemeyen evin hiçbir masrafını karşılamayan, sürekli fatura ödememekten elektrik kesintilerine neden olan.. Ablam ın canına tak etti bana bir faydası yok diyerek boşanma davası açtı, aynı zamanda sosyal yardımlaşma başvurdu zira 4 çocuğu var biri 11 aylık o yüzden çalışamıyor da.. Gelmişler eve bakmaya.. Yok neyine güvenip boşanıyorsun yok bilmem ne diye abuk sabuk konuşmuşlar.. Şu an aylardır uğraşıyor hala yardım almış değil.. Biz aramızda yardım ediyoruz da durumu çok iyi olan biri de yok.. Hepimiz kiracıyız falan, annemle babamın emeklisi de yok bi yandan onlara bakıyoruz kardeşler olarak.. Tıkandı kaldık ya ne yapabiliriz.. 4 çocuk mevzusuna girmeyin kızlar olan olmuş zira.. Odun falan geçen ay ben aldım bu soğukta perişan oldular.. Yardım verilmesi için daha ne olması gerekiyor..

Kanallara falan mı basvursanız ?
Naısl muamele ettiklerini halan ortada kaldıgını show tv özellikle cok yayınlar böyle seyler

Çoğu kişi iki aylık bebeğini bırakıp çalışıyor mecbur çalışacak
Bırakacak kimse yok işte.. Kreşe bıraksa çok küçük ki onu karşılayacak parası yok.. Bi mesleği yok.. Çocuk baksa desek.. Küçük çocuğu var diye kimse vermiyor yeterince ilgilenemez diye.. Annem benim bebeğime bakıyor ben de ücretini veriyorum hem kreşe verip hem onlara ekstra yardım edemem diye..

Bırakacak kimse yok işte.. Kreşe bıraksa çok küçük ki onu karşılayacak parası yok.. Bi mesleği yok.. Çocuk baksa desek.. Küçük çocuğu var diye kimse vermiyor yeterince ilgilenemez diye.. Annem benim bebeğime bakıyor ben de ücretini veriyorum hem kreşe verip hem onlara ekstra yardım edemem diye..
Onumkinede bakacak yapacak bir şey yok devlet kime yardımcı olsun herkes zor durumda herkes zevk için mi çalışıyor temizlik yapacak yemek yapacak fabrika da çalışacak

5 Boğaz doyurmak kolay mı afedersiniz ama yapılacak yardım da ele avuca gelecek şekilde olmayacak bunun bilincindesinizdir inşallah.
İşe girip çalışması lazım bir şekilde.

Siz bebeğinizi kreşe vereceksiniz, anneniz ablanızınkine bakacak, ablanız çalışıp eve bakacak. Çözüm istenirse bulunur, siz çözümsüzlük üzerine yoğunlaşıyorsunuz.
Sağlığı yerinde, ihtiyacı olan insan bir yolunu bulur çalışır. Devlet yardımıyla nereye kadar?

Onumkinede bakacak yapacak bir şey yok devlet kime yardımcı olsun herkes zor durumda herkes zevk için mi çalışıyor temizlik yapacak yemek yapacak fabrika da çalışacak
Valla evi olup da yardım alanlar var kocası çalışırken... Yardıma gerçekten ihtiyaçları var keyfi bi durum değil.. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.. Çeken bilir.. Üç kuruş için ordan oraya koşturuyor.. Çocukları için...

Valla evi olup da yardım alanlar var kocası çalışırken... Yardıma gerçekten ihtiyaçları var keyfi bi durum değil.. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.. Çeken bilir.. Üç kuruş için ordan oraya koşturuyor.. Çocukları için...
Ama ablan Çalışmasında ne olursa olsun dimi eşi ile mutlu değilse ekonomik sorunlar var ise korunacaktı canım cocuk yapmak kolay bakmak zor

Ama ablan Çalışmasında ne olursa olsun dimi eşi ile mutlu değilse ekonomik sorunlar var ise korunacaktı canım cocuk yapmak kolay bakmak zor
Çalışmasın değil tabi ki çalışsın ben kendim çalışıyorum.. 4 çocuk diğerleri de küçük.. Boşa koyuyoruz dolmuyor, doludan alıyoruz boşalmıyor..

offf ki offff nerde maddi durumu iyi olmayan evinde huzur olmayan eşiyle anlaşamayan birini görsem 4-5 çocuk var ama nerede imkanı çok iyi eşini çok seviyor 1-2 çocuk var. bu tezatlığı hiç anlamadım ömrümce anlayamayacağımda. neyse çok canım sıkıldı şuan. ablanızın yapacağı en iyi şey çalışmak ve anne babanıza en azami şekilde yük olmak.

Anneniz baksin cocuguna hem kiradan falan kurtulur... hem ise baslar ... :) ya ikisine bakicak anneniz yada siz cocugunuzu krese vericeksiniz :) ki ablaniz sizden cok daha zor durumda onun daha cok ihriyaci var
Ben zaten çocuğumu bu durumlar olduktan sonra kreşten aldım.. Zira gelişimi ve konuşması için iyiydi.. Konuşması geride çünkü.. Sırf kreşe vereceğim parayı ablama verebilmek için.. Kendi çocuğumun gelişiminde feragat ettim..

4 çocuk sonra mı anlamış eşinin hayırsız olduğunu? 5 boğaza bakmak kolay değil. Ya anengillere taşınacak bir müddet, kendisi çalışacak, ya da eve iş alacak. Yani öyle de böyle de çalışmalı. Yardım yardım nereye kadar? Ablan da bu kadar engel koymasın herşeye, tabii ki hiçbir annenin kendi çocuklarına baktığı gibi olmaz, ama başka çaresi varsa onu yapsın.

Ben zaten çocuğumu bu durumlar olduktan sonra kreşten aldım.. Zira gelişimi ve konuşması için iyiydi.. Konuşması geride çünkü.. Sırf kreşe vereceğim parayı ablama verebilmek için.. Kendi çocuğumun gelişiminde feragat ettim..

Sizin bir şey çözmeye niyetiniz yok anladığım kadarıyla. Yardımı nasıl alabilir diye soruyorsunuz. Nasılını bilmem. Muhtaçlık maaşı aylık 680 lira artı yıllık yarım ton kömür. Eminim 680 lirayla ablanız gül gibi geçinip 4 çocuğa paşalar gibi bakar. Çalışmak yerine uğraşsın dursun onu almak için. Üç gün temizliğe gitse kazanacağı parayı hiç bir şey yapmadan elde etmek için başvursun başka yerlere de.

anneniz ablanızın çocuğuna baksa

bizim en yakın komşumuz 4çocukla ortada kaldı, adam bir oro.pu uğruna hepsini bıraktı gitti
kadın küçük erkek çocuğu 4 yaşında idi bir büyüğü kız 7 yaşında yeni okula başlamış diğer kızı da okullu büyük abide 14 yaşında idi büyükleri evde bırakıp çocuklara
2 komşuları ücretsiz olarak bakmış 2 yıl boyunca 2 küçük çocuğun karnını falan doyurmadan eve göndermemişler
hiçbir şekilde de lafını yapmamışlar kadın en küçüğü şimdi 25 yaşında çocuğun hala daha komşularımdan gördüğüm iyilik der
sizinkinin anne babası hayatta anne babası dururken çocuğa bakacak kimse yok denmesi bana göre bencillik
hasta olur vs. anlarım ama sizin çocuğunuza bakması için bakamaz demeniz yanlış bana göre elalem muhtaç diye başkasının çocuğuna bakabiliyor ise ablanızın çocuğuna bakan olmaz demeniz yanlış
ama 11 aylık olduğu için problem olabilir belki 6 ay daha çalışamaz ama çalışmak isterse de anne babası bakmak durumunda herşeyden önce anne yani

Ablanız yardımla da o çocuklara bakamaz ki yardımlar o kadar yüksek değil. Ablanızın çalışması şart. Ablanız annen ve babanın yanına yerleşecek, çocuklara annenler bakacak ve ablanız çalışacak. Başka bir çare yok.

Back
X