• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Offff bi bitmedi su okul derdi!!

BiProfenid

86 ----->
Pro Üye
15 Aralık 2009
8.690
20.045
873
Arkadaslar ben uni okuyorum. Normalde bitti ama alttan 2 dersim oldugu icin mezun olamadim daha.
Simdi kafama takilan bir sey var.
Benim 1. Donem 1, 2. Donemde 1 dersim var.
Bi arkadas dediki sen ilk donem dersini ver , 2. Donem dersini tek ders sinavinda verirsin dedi.
Bende bi kac arkadasla daha konustuktan sonra bu bilgiye inandim. Ona gore plan yaptim.
Ama biraz once baska bir arkadasim oyle bir sey olamaz dedi. Subat ayindaki tek ders sinavina giremezsin dedi. 2. Donem harcini yatirip sinavlara girmek zorundasin dedi.
Kafam cok karisti.
Simdi bn hangi bilgiye inanayim?
Cok kotu oldum yaa.
Ben sadece ilk donem harc yatirip 2 derside temizlemek istiyordum.
Oyle bir sey olamazmis. :(
Bu konuda bilgisi olanlar bir yardim ederseniz cok sevinirim..

eğer ilk dönem dersini verirsin 2.dönem harç yatırırsın daha sonra tek ders sınavıda geçersen harcı sana geri veriyolar
diye biliyorum

İkinci dönem de harcını yatıracaksın ve sınavları beklemene gerek yok.
Tek ders sınavı ile geçersin.
Arkadaşına soracağına okula sorsana ayrıca.

tek ders sınavı sadece tek ders için harç yatırma zorunluluğun var diye biliyorum ve güz dönemi dersini güz döneminde baharı baharda vermek zorundasın

İkinci dönem de harcını yatıracaksın ve sınavları beklemene gerek yok.
Tek ders sınavı ile geçersin.
Arkadaşına soracağına okula sorsana ayrıca.

Yani subatta ki tek ders sinavina girebilirim ama harc yatirmam gerekiyor oyle mi?
Okulu sabah arayacagim zaten ama bide buraya sorayim dedim.

tek ders sınavı sadece tek ders için harç yatırma zorunluluğun var diye biliyorum ve güz dönemi dersini güz döneminde baharı baharda vermek zorundasın
Eger guz doneminin derslerini vize-finallerde verirsem bahar donemindeki ders icinde harc yatirip onunda vize-finallerine girecegim oyle mi?
Dogru mu anlamisim?

Evet öyle. Benim bildiğim o. 2. döneme ait olduğu için o dönemin de harcını ödemen gerekiyor.

tek ders sınavı var ama harç konusunu bilmiyorum. öğrenci işlerinden ayrıntılı bilgi alabilirsin

Harç konusunu bilmiyorum ama zaten tek ders sınavına dilekçe yazıp giriyosun illa bahar dönemini beklemene vize finale girmene gerek yok şubat ve haziran ayında yapıyolar genelde yani şubatta girebilirsin sınava geçersen mezun olursun zaten

Kızlar okul konusu açılmışken konu sahibi de sorun etmezse bir sorum olacak. İkinci üniversitemdeyim ve birinci universitemdeki öğrenim kredisi borcum başladı. Şu an özel üniversitedeyim ve bu kredi borcumu ödeyecek durumda değilim, kredi borcumu ertelemek için ne yapabilirim? Özel üniversite okuduğum için erteleme olur mu bilmiyorum. . Bir bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Harç konusunu bilmiyorum ama zaten tek ders sınavına dilekçe yazıp giriyosun illa bahar dönemini beklemene vize finale girmene gerek yok şubat ve haziran ayında yapıyolar genelde yani şubatta girebilirsin sınava geçersen mezun olursun zaten

Yani ilk dönemin dersini verdiğim zaman ikinci dönemin dersinden şubatta tek ders sınavına girebilirim öyle mi? Harç yatırıp bahar dönemini beklememe gerek yok?
Ah umarım öyledir.
Çok sağolsun rahatlattınız beni :)

bu dersler alıpta kaldığın dersler mi yoksa hiç alamadığın dersler mi ?
benim bildiğime göre de ilk dönem mecburen dersin vizesine finaline giricen 2. dönem tek ders sınavına giricen.
ha belki dersi ilk kez alacaksan ondan harç yatırıp vize finale giricen demiştir arkadaş. anlatabildimmi acaba karıştı ortalık :)

En iyi yol üniversitenizin yönetmeliğine bakmak. Orada yazar muhtemelen. Genel yazılanlara bakma. Üniversiteden üniversiteye değişiyor çünkü.

Bazı üniversitelerde daha önce almadığınız dersler için tek ders sınavına giremezsiniz. Eğer 2. dönemki dersi daha önce aldıysanız şubatta tek ders sınavına girip giremeyeceğiniz de üniversitenin uygulaması ile ilgili. Bazı üniversiteler dönem arasında tek ders sınavı yapmıyorlar. En iyisi öğrenci işlerinden bilgi almak :)

Back
X