offff durduramıyorum kendimi :((((

shineumu

Kocasını Çok Seviyor
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
288
2
116
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba
Geçen gün açtığım konuyu okuyan olmuştur pcos yüzünden doğum kontrol kullanıyorum ve 21 yaşındayım cumartesi tartıya bir çıktım 74 kilo olmuşum.
çevremdekiler kilo almışsın dediğimde abartıyorlar sanıyordum ama gerçekten pantolonlar olmuyor artık :(((

çok mutsuzum bu kilolarla bu ilacı kullanmaktan başka da seçeneğim yokki kahretsin:((

daha bu yaşımda giderek şişiyorum, yeni evliliğin verdiği hormonsal değişimlerde sanırım bunun içinde, ilaçlara da çok fazla suç atmıyım boğazım da durmuyor ama ne yapacağım bilmiyorum,az önce diyet bölümlerini okuyordum bir irade gerek veya bir motive edecek birşey ne biliyim.. eski formuma kavuşmak için(mayısta 70 kiloydum,giderek alıyordum).

işyerinde yemiyorum yağlı yemekleri,evden kendim getiriyorum ama yine de ekmeği kesemiyorum homini gırtlak oldum:((
böyle giderse hamilelikte ne yapacağım? eşim giderek beğenmicek diye korkuyorum ben bile kendimi giderek genişleyen biri olarak gördüğüm içinnn.. :(((
gün içinde yoğun çalıştığım için çokkk acıkıyorum , kan şekerim düşüyor mutlaka bir bisküvi bulundururum yanımda yemem için, onu kesmesem ,sadece ekmeği kessemde etkili olurmu acaba..

benimde derdim bu işte ne yapayım hemde kaç yıldır süren bir dert, spora gitmeye vaktim kalmıyor iş ve ev yoğunluğundan :(((

Yagli yememek bol su icmek, ogun aralarinda meyve yemek, aksam yemeklerini hafif hatta mumkunse koca bir tabak salatla gecirmek (doyurucu olmasi icin icine bir parca haslanmis tabuk veya ton baligi katilabilir) etkili olur diye dusunuorm. Pasta, poaca,simit vb den kacinmak da lazim. Yani sıkı bir diet yerine hafiften baslnabilir. Ekmegi tamamen kesmek zor gelebilir ama gunde 3-5 dilim yicem seklinde kisitlamalar getirilebilir.

Yagli yememek bol su icmek, ogun aralarinda meyve yemek, aksam yemeklerini hafif hatta mumkunse koca bir tabak salatla gecirmek (doyurucu olmasi icin icine bir parca haslanmis tabuk veya ton baligi katilabilir) etkili olur diye dusunuorm. Pasta, poaca,simit vb den kacinmak da lazim. Yani sıkı bir diet yerine hafiften baslnabilir. Ekmegi tamamen kesmek zor gelebilir ama gunde 3-5 dilim yicem seklinde kisitlamalar getirilebilir.

ekmeği kesmek sanırım benim en büyük derdim.. poğaçayı falan kestiğimde sabahları ekmek arası domates peynir kaçınılmaz bir menü gibi geliyor.
:(((
biz balığı çok tüketiriz, balıkla salatayı çok yerim. balığın (kızartma) bir zararı olurmu, haşlama yapamıyorum fırınım sıkıntılı ve zaten sevmiyoruz :(

bol su içiyorm ama anca bişeyler atıştırdıysam sürahiyi boşaltıyorum ozaman su içme isteğim artıyor, abur subur yemediysem sürahide su olduğu gibi duruyor malesf

peki boyun kaç? ilaçlar genelde kortizondan dolayı insanları şişirir.kullandığın dogum kontrol hapında bu madde mi var? eğer yoksa ve sen yediklerinden dolayı kilo alıyorsan sana kendimce tavsiyede bulunabilirim

ben suan 23 yaşındayım ve 1.64 boy ve 55 kiloyum. yaklaşık 18 yaşındayken 65 kiloya kadar çıkmıştım. ekmeğe ve tatlıya çok düşkündüm. sonra bi baktım 42 beden giymeye başlıyorum. annem bile 44 giyiyor.. hiç bir kıyafet üzerimde güzel durmuyo ya göbek fırtlıyor yada yandan yağlar:50:

canıma tak etti..beynimde artık olaya müdehale etmenin zamanı geldiğini anladı..ve ekmeği hayatımdan tam cıkartmadım ama miktarı azaltarak kepekli ekmek yedim..hem kepekli ekmek mide asiti içinde çok iyidir, sindirimide kolaylaştırır. kilo alıcam korkusuyla çikolata vb. şeylere elim gitmedi korktum. bol bol bitki çayı ve su tükettim. ve en önemlisi akşam 7 den sonra hiç birşey yemedim. veeee yaklaşık 5 senedir 55 kilodayım mutluyum :)) ama inan herşey beyinde bitiyo..azıcık daha yiyim bişey olmaz yemem sonra deyip deyip kilo alınıyo malesef :50:

peki boyun kaç? ilaçlar genelde kortizondan dolayı insanları şişirir.kullandığın dogum kontrol hapında bu madde mi var? eğer yoksa ve sen yediklerinden dolayı kilo alıyorsan sana kendimce tavsiyede bulunabilirim

ben suan 23 yaşındayım ve 1.64 boy ve 55 kiloyum. yaklaşık 18 yaşındayken 65 kiloya kadar çıkmıştım. ekmeğe ve tatlıya çok düşkündüm. sonra bi baktım 42 beden giymeye başlıyorum. annem bile 44 giyiyor.. hiç bir kıyafet üzerimde güzel durmuyo ya göbek fırtlıyor yada yandan yağlar:50:

canıma tak etti..beynimde artık olaya müdehale etmenin zamanı geldiğini anladı..ve ekmeği hayatımdan tam cıkartmadım ama miktarı azaltarak kepekli ekmek yedim..hem kepekli ekmek mide asiti içinde çok iyidir, sindirimide kolaylaştırır. kilo alıcam korkusuyla çikolata vb. şeylere elim gitmedi korktum. bol bol bitki çayı ve su tükettim. ve en önemlisi akşam 7 den sonra hiç birşey yemedim. veeee yaklaşık 5 senedir 55 kilodayım mutluyum :)) ama inan herşey beyinde bitiyo..azıcık daha yiyim bişey olmaz yemem sonra deyip deyip kilo alınıyo malesef :50:

bilmiyorum kortizon varmı :(((
ben 21 yaşındayım 1,68 boyundayım ve 74 kiloyum, olmam gereken kilo 65, 65 bile değil aslında 60 ama 65 bende okadar fit ve güzl duruyorki 60 olursam çok cılız kötü olurum.
:(( ben çok sık kilo alıp veriyorum ilaçlarında etkisi var tabi.
sende biliyorsun bak 42 yekadar cıkmışsın, bende şuan 42 giyiorum :(((
ekmeği azaltmayla başlayacağım.. su tüketimim çok zaten ama yeşil çayı falan sevmiyorum midem çok bulanıyor içemiyorum kendime eziyet etmiş gibi oluyorum.. eşim ise kilo problemi olmamasına ragmen bayılır bitki caylarına ilginç :S

peki ekmeği azaltmayla başlasam meyve öğünümü artırsam ama yogun iş tempom yüzünden kan şekerim düşüyor günde bir paket bisküvi mutlaka yiyorum iş te hem motivem artıyor hem tatlı ihtiyacım kesilioyr hemde tatlıyı çok sevdiğim için mutlu oluyorum :((

aslında ben sporla anında zayflayan biriyim evlenmeden önce spora giderdim iki ayda 7-8 kilom giderdi. çünkü çok ödem var midemde az bir hareket ve sporla hemen akıyordu sanki yağlar. ama şimdi evlendim ev işi normal iş dinlenme vs derken hiç spora gitmeye vaktim kalmıyor :(((

dkh.ları kilo yapar
ama sizin pco sorununuz var en önemli etken budur
pcoluların özellikleri kilo tüylanme ve adet düzensizliği olur
sizde büyük ihtimalle insülin direnci var
bir gün kadın doğumcu yada endokrinciye gidin şeker yüklemesei yapılsın
bende de vardı insülin direnci
daha sonra şeker hastalarının kullandıkları bir ilacı verdi dr.um
bunu genelde pcolulara veriyolarmış
o ilaçtan sonra hem iştahım azaldı zayıfladım hemde adetim düzene girdi

dkh.ları kilo yapar
ama sizin pco sorununuz var en önemli etken budur
pcoluların özellikleri kilo tüylanme ve adet düzensizliği olur
sizde büyük ihtimalle insülin direnci var
bir gün kadın doğumcu yada endokrinciye gidin şeker yüklemesei yapılsın
bende de vardı insülin direnci
daha sonra şeker hastalarının kullandıkları bir ilacı verdi dr.um
bunu genelde pcolulara veriyolarmış
o ilaçtan sonra hem iştahım azaldı zayıfladım hemde adetim düzene girdi

teşekkür ederim yorumun için, insülin direnci ne demek:s
acaba genetikte olabilirmi ananemin şekeri vardı teyzemdede çıktı annemle bendede ağız kuruluğu oluyor.
pco da eklenince üzerine bu yüzden iştahım çok artmış olabilir mi endişelendim şimdi.
bayramdan sonra doktora gideceğim zaten dahiliye ve kadım doğuma bu na baktırıyım:S

teşekkür ederim yorumun için, insülin direnci ne demek:s
acaba genetikte olabilirmi ananemin şekeri vardı teyzemdede çıktı annemle bendede ağız kuruluğu oluyor.
pco da eklenince üzerine bu yüzden iştahım çok artmış olabilir mi endişelendim şimdi.
bayramdan sonra doktora gideceğim zaten dahiliye ve kadım doğuma bu na baktırıyım:S

yani vücudun yediğin şeyleri yakmıyo depoluyo
şeker hastalarındaki gibi kilo alıyosun ama birebir şeker hastalığı değil
mutlaka baktır özelden ilacı yazayım dr.un bilir zaten
burda pco topiğinde hemn herkesin kullandığı bir ilaç

Canım ben de kullanıyorum doğum kontrol hapı...
Bence insülinine de baktır...
Doğum kontrol hapı ile birlikte insülin düzenleyici kullanınca kilo veriliyor...

kilo alma nedenin pko nun kendisi olmasın, bence ille doğumkontrol hapından diyosan hapını değiştirebilirsin, kiloyu birden vermeliyim diye düşünme zaman yay, beyaz unlu hiçbirşey yeme ve tabii ki şekerli şeyler
bi diyetisyen demişti şimdi hatırlamıyorum adını, ben pohaçayı sadece savaş varsa kıtlık çıktıysa yerim demişti
:1::1:

yani vücudun yediğin şeyleri yakmıyo depoluyo
şeker hastalarındaki gibi kilo alıyosun ama birebir şeker hastalığı değil
mutlaka baktır özelden ilacı yazayım dr.un bilir zaten
burda pco topiğinde hemn herkesin kullandığı bir ilaç

özelden yazamıyorum gördüm doktoruma danısacağım çok teşekkürler.
şu hayatta belkide en cok istediğim sey su tatlıyı hayatımdan cıkartmak, sabah öglen aksam hep istiyor canım :((

kilo alma nedenin pko nun kendisi olmasın, bence ille doğumkontrol hapından diyosan hapını değiştirebilirsin, kiloyu birden vermeliyim diye düşünme zaman yay, beyaz unlu hiçbirşey yeme ve tabii ki şekerli şeyler
bi diyetisyen demişti şimdi hatırlamıyorum adını, ben pohaçayı sadece savaş varsa kıtlık çıktıysa yerim demişti
:1::1:

çok güzel söylemiş çok güldüm ya :D
bense vücuduma zula yapyorum sanki olduğunda tepsi bitiyor ://:(((
doktoruma danışacğaım 2 sene oldu kullanalı değiştirirmi bilmiyorum ama bundan önce zaten yazz kullanıyordum. dianeyi 2 yıldır kullanıyorum bunun içinde tüylenme önleyici bişey varmış o yüzden pcolu olduğum için bunu vermişti değiştirirmi bilmiyorum :(

merhaba,

öncelikle bir endokrin uzmanı ile görüşmeni tavsiye ederim.

muhtemelen insülin direncin var. onun için sana ilaç verecektir. bunun dışında tiroid sorunun da olabilir . onun için de ilaçlar var.

eğer iyi bir doktor ile görüşürsen sana yardımcı olacaktır.

bende insülin direnci, hipotroid ve pco vardı. kadın doğum ve endokrin uzmanıyla görüştüm. ilaçlarımı kullandım.1 ayda 4 kilo verdim ve tedavi ile 1 sonra ki ay hamile kaldım.

pco`lu olanların 2 -3 kilo vermesi bile olumlu etkiler yapıyor.

bence senin olayın sadece boğazını tutamamak değil, hormonsal sorun var.

merhaba,

öncelikle bir endokrin uzmanı ile görüşmeni tavsiye ederim.

muhtemelen insülin direncin var. onun için sana ilaç verecektir. bunun dışında tiroid sorunun da olabilir . onun için de ilaçlar var.

eğer iyi bir doktor ile görüşürsen sana yardımcı olacaktır.

bende insülin direnci, hipotroid ve pco vardı. kadın doğum ve endokrin uzmanıyla görüştüm. ilaçlarımı kullandım.1 ayda 4 kilo verdim ve tedavi ile 1 sonra ki ay hamile kaldım.

pco`lu olanların 2 -3 kilo vermesi bile olumlu etkiler yapıyor.

bence senin olayın sadece boğazını tutamamak değil, hormonsal sorun var.

çok teşekkür ederim.. kime dediysem anlatamadım bu kilo sadece yemekten deil diye :((
hormonla ilgisi yüksek diye düşnüyorum bende, tiroidime de baktırıcam zaten cunku her zmana bir yorgunluk uyusukluk değilde bitkinlik sürekli yatıp dinlenme isteği var üzerimde :((

çok teşekkür ederim.. kime dediysem anlatamadım bu kilo sadece yemekten deil diye :((
hormonla ilgisi yüksek diye düşnüyorum bende, tiroidime de baktırıcam zaten cunku her zmana bir yorgunluk uyusukluk değilde bitkinlik sürekli yatıp dinlenme isteği var üzerimde :((

Benim kızımda 13 yaşında aşırı kilo aldı endokrin uzmanına gittik insülin direnci normalden kat kat yüksek çıktı. Şeker hastalarına verilen bir ilaçtan verdiler şimdi zayıflamaya başladı.
Şikayetleri aynen sizin dediğiniz gibiydi sürekli yatmak isteği yorgunluk.
Neyse sizede geçmiş olsun özlelikle endokrin uzmanına gitmernizi tavsiye ederim.

Merhabaa :) 23 kilo vermis biri olarak sana yardimci olabilecegimi dusundum. Kilo vermek gercekten cok basit bu isi ilk once beyninde bitirmen gerekiyor. Ben bu kilolari gercekten vermek istiyorum de surekli kendine. Eskisi gibi zayif olacagina inandir kendini. Sonra da bir an once basla bu ise. Sabahlari normal kahvaltini et 2 dilim ekmekten fazla yeme sonra arada yogurt veya ayran icebilirsin veya 1 meyve yiyebilirsin. oglen 1 dilim ekmek ve herhangi yemek yiyebilirsin. bu arada pilav yiceksen ekmek yeme cunku 2 yemek kasigi pilav 1 dilim ekmek yerine geciyo. aksamlari hafif ye mesela ben hic ekmek yemiyorum aksamlari. sadece yemek yiyorum veya 1 meyve veya yogurt yiyorum sadece. gunde mutlaka 2-2.5 litre su icmelisin yaglar su yoluyla vucuttan atiliyo ustelik su yaglari parcaliyo ve kilo vermeni hizlandiriyo ayrica metabolizmayi da hizlandiriyo. ben sporu genelde kahvaltidan sonra yapiyorum ama ne zaman yapacagin sana kalmis. istedigin zaman yapabilirsin.spor olarak ben mesela gunde 1 saat spor yapiyorum. yaptigim da 30 dk yuruyus, 30 dk dans ve 50 mekik. Bu bile yetiyo haftada 1- 1.5 hatta bazen 2 kilo veriyorum. Son olarakta ben kalori sayimi yaparak kilo verdim. google da kalori hesap makinasi yazarsan bi site cikiyo ordan yedigin seyleri secip ne kadar kalori aldigini hesaplayabilirsin. Gunde 1200-1300 kalori alman yeterli olur. Bu arada sekerden, tuzdan ve hamur isinden uzak dur. Bu sekilde kilo verebilirsin :) Basarilar !!

Son düzenleme:
Benim kızımda 13 yaşında aşırı kilo aldı endokrin uzmanına gittik insülin direnci normalden kat kat yüksek çıktı. Şeker hastalarına verilen bir ilaçtan verdiler şimdi zayıflamaya başladı.
Şikayetleri aynen sizin dediğiniz gibiydi sürekli yatmak isteği yorgunluk.
Neyse sizede geçmiş olsun özlelikle endokrin uzmanına gitmernizi tavsiye ederim.

Aa geröçektenmi.. bende kesinlikle gideceğim teşekkürler. biliyordum yani sırf yemekle bu kadar birden kilo alamayacağımı .cok teşekkürler bilgi için

Merhabaa :) 23 kilo vermis biri olarak sana yardimci olabilecegimi dusundum. Kilo vermek gercekten cok basit bu isi ilk once beyninde bitirmen gerekiyor. Ben bu kilolari gercekten vermek istiyorum de surekli kendine. Eskisi gibi zayif olacagina inandir kendini. Sonra da bir an once basla bu ise. Sabahlari normal kahvaltini et 2 dilim ekmekten fazla yeme sonra arada yogurt veya ayran icebilirsin veya 1 meyve yiyebilirsin. oglen 1 dilim ekmek ve herhangi yemek yiyebilirsin. bu arada pilav yiceksen ekmek yeme cunku 2 yemek kasigi pilav 1 dilim ekmek yerine geciyo. aksamlari hafif ye mesela ben hic ekmek yemiyorum aksamlari. sadece yemek yiyorum veya 1 meyve veya yogurt yiyorum sadece. gunde mutlaka 2-2.5 litre su icmelisin yaglar su yoluyla vucuttan atiliyo ustelik su yaglari parcaliyo ve kilo vermeni hizlandiriyo ayrica metabolizmayi da hizlandiriyo. ben sporu genelde kahvaltidan sonra yapiyorum ama ne zaman yapacagin sana kalmis. istedigin zaman yapabilirsin.spor olarak ben mesela gunde 1 saat spor yapiyorum. yaptigim da 30 dk yuruyus, 30 dk dans ve 50 mekik. Bu bile yetiyo haftada 1- 1.5 hatta bazen 2 kilo veriyorum. Son olarakta ben kalori sayimi yaparak kilo verdim. google da kalori hesap makinasi yazarsan bi site cikiyo ordan yedigin seyleri secip ne kadar kalori aldigini hesaplayabilirsin. Gunde 1200-1300 kalori alman yeterli olur. Bu arada sekerden, tuzdan ve hamur isinden uzak dur. Bu sekilde kilo verebilirsin :) Basarilar !!

wauwuwuauaueu 23 kilo ne demek ya supermiş :)))
bu yazdıkların için cok tesekkurler. uyacağıma inanıyorum bu zaten diyet değil aslında saglıklı yasamanın tam örneği. ahh hamur isi cıksa hayatımdan.. ama yemekten cok arkadasların yazdıgı insülin ve tiroid sıkıntım olablir. doktora gidicem dönüşta yazcam buraya neym oldugunu ıns bıseyım cıkmazda sırf bogazımın boslugudur sıkıntım :((
veeee en önemlisi yazdıkların gibi bir hayata başlayacağımmm tebrikler :)

wauwuwuauaueu 23 kilo ne demek ya supermiş :)))
bu yazdıkların için cok tesekkurler. uyacağıma inanıyorum bu zaten diyet değil aslında saglıklı yasamanın tam örneği. ahh hamur isi cıksa hayatımdan.. ama yemekten cok arkadasların yazdıgı insülin ve tiroid sıkıntım olablir. doktora gidicem dönüşta yazcam buraya neym oldugunu ıns bıseyım cıkmazda sırf bogazımın boslugudur sıkıntım :((
veeee en önemlisi yazdıkların gibi bir hayata başlayacağımmm tebrikler :)

Rica ederim canim :) Bende basaricagina inaniyorum. Kilo vermen gerektigine karar vererek ilk adimi atmissin sen zaten :) Bence de doktora git gerekli tahlilleri falan yaptir umarim tiroid sikintin falan yoktur. Arada kacamaklar olabilir :) bende haftanin bi gunu istedigimi yiyorum diger gunler dikkat ediyorum cok sikma kendini.

Back
X