Gerçekten zamanla duzelirmi? Çünkü çok çıkmazdayim bende suan önüme çıkan ilk erkekle evlenmeyi düşündüm çünkü eve dar geliyorum biliyorum aileminde bi düzeni vardı fakat ailem bana dedikleri kadarıyla biz senin eve döneceğini biliyorduk diyolar çok mutluyuz diyorlardı ilk başlarda peki sonradan dünyayı dar etmek niye..peki babamla çalışmayı biraksammi çünkü huzurum yok ve mide hastası oldum! Bu arada hayırlı olsun arkadaşım☺Rabbim mutluluğunu daim etsin☺ayrı eve çıktığında sorun oldumu?Ben !
Ilk ayrıldığımda aynılarını yaşadım ,benim de ailem artık evlenmezsin vs diyordu ve gerçekten evdeki düzenimi özlemiştim ama bir yıl sonra ayrılığıma alıştılar,ayrı eve çıkmam sorundur,öyleki babam benle aynı evin içinde altı ay konuşmadı,annem desen sanki umrunda değildi ,bir buçuk yıl sonunda baskı bitti,yavaş yavaş aramız düzelmeye başladı,ben de babamla çalışıyordum ve evliliğim mutsuz da olsa o zamanlar keşke boşanmasamıydım dediğim çok oldu,arkadaş çağıramam,dışarı çıkmam sorun,kendime özel hayatım yok,ailem anlamıyor,psikolojim berbat sürekli bir suçlama üstüne,babam sen evlilik şansını kaybettin der vs vs,,ama şimdi ayrı eve çıktım,hayatımda çok güzel bir ilişkim var,kısmetse sonbahara da sözüm,ailem evlen tabi bekar mı kalacaksın diyor,babam sataşmıyor,kardeşimle aram çok iyi,annem şaşırtıcı derece ilgili..demem o ki bir karar verdin en sıkıntılı süreci atlattın,şimdi önünde biraz daha zaman var,sanırım aile yapımız aynı,emin ol durum artık daha iyiye gitmeye başlıyor bir müddet sonra,biraz dişini sık,durumu kabullenmeye başladıkça onlar ,seninde özgüvenin yerine gelmeye başlayacak,bu günlerin geçici olduğunu bil,o zamanlar sırf bu durumdan kurtulmak için önüme gelenle evlenmeyi bile düşünmüştüm ama iyi ki yapmamışım,kendime bir söz vermiştim,sen de sabret biraz,azıcık yaraların iyileşsin,gör bak zamanla durumlar çok değişecek
Amin hepimizin☺sormayın ama ev içinde ev olmuyor..inan kardeşim konusmuyor annem, babam sanki nefret edildigimi hissediyorum çok zor bir durum..Ailen sırf boşandın diye sana tavır alıp , seni yok sayarak hayatlarına devam edeceklerse ; hiç destek falan bekleme derim..
Onlarla kaldığın halde, sanki dışarıdan bir insanmış gibi seni görmelerine nasıl katlanıyorsun ? Hal hatır sormazlar , nasılsın demezler, sadece yargılar ve konuşurlar..
Millet farklı bakar, konuşur eder.Helal olsun susturabilene..
Daha senin ailen sana destek çıkmıyor ki ? Ailenin bu duruma olan anlayışı ve bakış açısının tamamiyle değişmesi gerek..
Manevi anlamda destek olmadıktan sonra ; ailenin yanında kalıyor olman veya onlarla aynı işte çalışıyor olman , destek oldukları anlamına gelmiyor benim için..
Allah yardımcın olsun..
Amin hepimizin☺sormayın ama ev içinde ev olmuyor..inan kardeşim konusmuyor annem, babam sanki nefret edildigimi hissediyorum çok zor bir durum..
Gerçekten zamanla duzelirmi? Çünkü çok çıkmazdayim bende suan önüme çıkan ilk erkekle evlenmeyi düşündüm çünkü eve dar geliyorum biliyorum aileminde bi düzeni vardı fakat ailem bana dedikleri kadarıyla biz senin eve döneceğini biliyorduk diyolar çok mutluyuz diyorlardı ilk başlarda peki sonradan dünyayı dar etmek niye..peki babamla çalışmayı biraksammi çünkü huzurum yok ve mide hastası oldum! Bu arada hayırlı olsun arkadaşım☺Rabbim mutluluğunu daim etsin☺ayrı eve çıktığında sorun oldumu?
ayrılık sebebim eşimin sorumsuzluguyla başa cikamamam ve kötü alışkanlıkları..yani ev içinde ev derken kurulu düzeni terk edip aile baskısına dönmek çok zor çünkü aile seni zor kabulleniyor ne yaparsan dokunuyor onlara. ..Ev içinde ev derken..
Siz onların çocuğusunuz ya.. Bu durumun kötü taraflarını daha ne kadar yüzünüze vurmaya devam edecekler ki ?
Onların canından bir parçasınız.. Ayrılık sebebinizi bilmiyorum.Ama bu kadar da olmaz..
Türkiye hastanesine gittim fakat hep den bozdu moralimi ilaçları dayadi. ..valla dogrusunuz ölüm yokki ucunda aileme göre ben zaten deliymisim o yüzden zor larini gitmez heralde çünkü 34 yasindayim zaten is stresi yetiyorHayatla ilgili büyük kararlar hep sancılı olur . Düşününce evlilik hazırlıkları döneminde bile ne sıkıntılar , ne kırgınlıklar yaşanıyor .
Boşanmak mutlaka çok zordur ama asla hayatın sonu değil . Artık geriye bakmayın , ailenizi ancak yaptıklarını umursamayarak değiştirebilir , alıştırabilirsiniz. Biraz daha sabredin eminim herşey daha güzel olacak .
Bu arada gittiğiniz doktor özel miydi ?
Türkiye hastanesine gittim fakat hep den bozdu moralimi ilaçları dayadi. ..valla dogrusunuz ölüm yokki ucunda aileme göre ben zaten deliymisim o yüzden zor larini gitmez heralde çünkü 34 yasindayim zaten is stresi yetiyor
Teşekkürler😊 peki kaç sene sonra hayatiniza birini soktunuz ? Bende sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum zonayla başım dertte😢peki eski eşiniz hiç sizi rahatsız ettimi? Kolaymi kabullendi?Başta tabi ki sorun oldu ayrı eve çıkma muhabbeti,hatta eve bir saat geç gelsem nerdeydin oluyordu ,şimdi kız arakadaşımla tatile gidiyorum,sadece haber veriyorum,eskiden markete giderken izin alma zorunluluğu hisediyordum,o dönemde hatta bir kaç kişiyle konuştum,amaç evlenip kurtulmaktı ama kendime bir söz verdim,dedim ki iki yıl evlenmicem,işten ayrılmıcam,burada kalıcam ve biraz bozuk psikolojimi düzelticem,şimdi burdan ayrılsam daha büyük hatalar yapabilirim,sakinleştirici vs kullanıyodum ama dedim ya insanlar alışıyo,zamanla rayına giriyo,şimdi ailem el üstünde tutuyo,zamanında neler duydum neler,ben de ülser oldum,zona oldum ama dedim ki zaman,bir yıl ver kendine,işime gidip gelip evde kimseye bulaşmıyordum,biri sataşsa bile cevap vermiyordum,film izledim,kitap okudum,buraya baktım,bir süre sonra düzeldi,yapabileceğin en büyük hata su an evlenmek olur,güvendiğini zannetsen bile kendine sene limiti koymutlaka,bir şişe düşün içi su dolu,en dibine girdin,tam şişenin dibine kadar indin,ama dibi görmenin en iyi tarafı yavaş yavaş yukarı çıkmaktır,ben o dibe evlenince düşmeye başladım,boşandım en dibi gördüm,şimdi yavaş yavaş yukarı çıkacaksın sende,sadece bekle,İnan düzelecek,hem de çok istediğin bir hayatın olacak
😀😀 çok tatlisiniz. .haklısınız hayat çok kısa fakat benim en çok zoruma giden ailemin suan bana manevi açıdan destek olmayıp halimden anlamak istememeleri çok zor evde tek bi köşeye çekilip ailenin sana yok gibi davranması kız kardeşlerimin destek olmamasi ben onların en ufak uzuntusune koşarken onların bişi yapmamasi çok acı yazdım ama köşeye. .. önceden bahsettikleri huzuru vermemeleri Allaha havale ediyorumAynen ölümden başka her şeyin çözümü var .Herşey bizim için , iyisi de kötüsü de .
Hani meşhur bir söz var ya '' hayatım altüst oldu deme , altının üstünden daha iyi olmadığını nereden biliyorsun ''
Biraz araştırma yapıp iyi bir doktordan randevu alın lütfen . Daha öncekinin kötü bir gününe denk geldin her halde , görevini yapmayı unutmuş .
😀😀 çok tatlisiniz. .haklısınız hayat çok kısa fakat benim en çok zoruma giden ailemin suan bana manevi açıdan destek olmayıp halimden anlamak istememeleri çok zor evde tek bi köşeye çekilip ailenin sana yok gibi davranması kız kardeşlerimin destek olmamasi ben onların en ufak uzuntusune koşarken onların bişi yapmamasi çok acı yazdım ama köşeye. .. önceden bahsettikleri huzuru vermemeleri Allaha havale ediyorum
Teşekkürler😊 peki kaç sene sonra hayatiniza birini soktunuz ? Bende sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum zonayla başım dertte😢peki eski eşiniz hiç sizi rahatsız ettimi? Kolaymi kabullendi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?