öfke kontrol problemi

yelizzce1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.575
1.538
63
selam arkadaşlar. ben normalde çok sakin, etliye sütlüye pek karışmayan kendi halimde bir insanım. ama bazı anlar oluyor ki sinirden cam çerçeve indirecek seviyeye geliyorum. mesela hakkım yenmeye çalışılınca, ya da biriyle bi anlaşmazlığa düştüğümde hele ki bu kaba birisiyse ben ondan daha fazla kabalaşıyorum. geçen sene birisi laf atmıştı bana, hani yanımdan geçerken bana bakarak bir şey söyledi telefonla konuşuyordum ama ne dediğini anlamadım. ki kötü bir şey söylediği belliydi. kan beynime sıçradı ne diyosun lan sen diye bağırdım arkasından. adam size demedim diye uzaklaştı ordan. normalde başkası önemsemez ama ben o anda neler düşündüm. şimdi üstüme yürürse biber gazı sıkayım, malum yerine tekme atayım, tüh keşke bıçağım olsa yanımda korkuturdum, falan. normal şeyler değil bunlar.

biriyle kavga edince bütün günüm felç oluyo. tansiyonum çıkıyo. ama bu değer verdiğim birisiyse oluyo sıradan biriyle tartışsam yav he he der geçerim. mesela annemle kavga ettim dün. anneleri bilirsiniz ben senin annenim haklıyım modunda yaşarlar. beni hiç dinlemeyip üste çıkmaya çalışınca ben de odama girip hıçkıra hıçkıra ağladım, telefonumu duvara fırlattım. zaten bu telefonu duvara fırlatma huyum çok sıklaşmaya başladı. böyle böyle 3-4 telefon değiştirdim kırdığım için bu vakte kadar. ve dün de iş yerinde ruh gibi gezdim. kimseyi gözüm görmedi. herkes ne oldu diye sordu ama nedense anlatamıyorum da.

bunun bazı sebepleri var tabii ki. çocuklukta ergenlikte yaşadıklarımız, hayat şartları insanı gerginleştiriyor. ve korkuyorum bi öfke patlaması anında kendime zarar vericem diye. internette araştırdım da, psikoterapi yöntemiyle iyi sonuç alınabiliyormuş. o yüzden bana bilgi verebilecek biri var mı diye sormaya geldim. yani seanslar zaten bayaa tuzlu. saati 150 lira imiş. yani 10 seans alsam maaşımın yarısı gidecek. gerçi o problem değil çünkü bu sorun hayatımı çok ciddi etkilemeye başladı. merak ettiğim tedavi gerçekten işe yarıyor mu? giden ve ciddi sonuç alan var mı?

10 seansi bir ayda almayacaksin ki maasinin yarisi gitsin.
Tabikide faydali destek alman.Sadece tanidiklari onemsiyorum demissin ama yolda laf atan adamada saymissin cevap verse doveceksin :)
Kac yasindasin bilmiyorum ama yas ilerleyince de geciyor bu durumlar.

Bende aynı derecede sinirleniyorum ama ben sinirle kalp kırıyorum baya ama sonuç olarak telefon kırıp yenisini almaktan daha ucuza geliyor terapiye gitmek git bir şansını dene derim.

27 yaşındayım. yok orda yanlış anlattım kendimi. yani büyük tepki veriyorum ama bu beni ağlatacak kadar üzmüyo. değer verdiğim biri olsa hem sinirlenip hem de aşırı derecede üzülüyorum sinirin etkisiyle :)

Bende aynı derecede sinirleniyorum ama ben sinirle kalp kırıyorum baya ama sonuç olarak telefon kırıp yenisini almaktan daha ucuza geliyor terapiye gitmek git bir şansını dene derim.
ben her ikisini de yapıyorum yani kavgada haklı olsam da aşırı tepki gösterdiğim için bunun vicdan azabı da biniyor üzerime. hem sinir, hem üzüntü hem vicdan azabı falan... telefon gidiyor tabi

Cok kucuk degilmissin ama haksizliklari sindirmen zor tabi bir kac ciddi haksizlik yasayinca daha cok bosveriyor insan zamanla.
Psikoterapi al bence cok buyuk bir rakam degil 10 seans 3 ayda falan alinir.

Cok kucuk degilmissin ama haksizliklari sindirmen zor tabi bir kac ciddi haksizlik yasayinca daha cok bosveriyor insan zamanla.
Psikoterapi al bence cok buyuk bir rakam degil 10 seans 3 ayda falan alinir.
valla ben eskiden daha sakindim pek sinirlenmezdim. 4-5 senelik süreçte bu hale geldim zaten. aynen araştırıyorum nereye gitsem hangi doktora başvursam diye.

ben her ikisini de yapıyorum yani kavgada haklı olsam da aşırı tepki gösterdiğim için bunun vicdan azabı da biniyor üzerime. hem sinir, hem üzüntü hem vicdan azabı falan... telefon gidiyor tabi

bir telefonda en az 1000 tl oda azami özelliktekiler. Eğer seanslar en azından telefon kırmanı önlerse zaten kârdasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…