• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öfke kontrolü

Sinirlenince kontrolünü kaybedeceğini hissettiğin zaman o ortamı terk et. Bu sana sakinleşmen için fırsat tanır. Telefonla konuşuyorsan da kontrolünü kaybedeceğini anlayınca derin bir nefes al (es ver yani) ve "Şu an sinirlendim kalbini kırmak istemiyorum. Sakinleşince seni arayacağım" diyerek kapat. Mümkünse temiz hava alabileceğin bir yere çık, balkon dahi olur. Derin derin soluk al, oksijen seni yatıştırır. Nefeslerin hızlı hızlı değil, belli bir tempoda olsun. Sakinleşince içeri dön ve kavgayı en baştan almadan, karşı tarafı da anlamaya çalışarak tartışmaya çalış.
Ya sinirlenince beynim öyle bir devre dışı kalıyor ki hiç aman karşımdakini kırmayayım diye düşünmüyorum ama deneyeceğim bunları. Zaten öyle her gün sinirlenen bi insan değilim ufak tefek şeylere sinirlenmem ama sinirlenirsem bir anda sinirlenip bağırıp çağırıp hemen ardından sakinleşiyorum

Şanslısın karşına sakin insanlar çıkmış. Mesela bana bağırsan ilk ve son bağırman olurdu. Kendine ceki düzen ver ve kesinlikle psikolog yardimi al. Şımarık tophane berduşu gibi tavirlar sadece içinde sakladığın komplexleri gösterir.
Şımarık tophane berduşu gibi davranmıyorum öyle her gün herkese bağıran bir insan değilim. Tartışmadan kaçınırım ama tartışma esnasında sinirlenirsem de öfkemi kontrol edemem anlatmaya çalıştığım şey bu.

Ya sinirlenince beynim öyle bir devre dışı kalıyor ki hiç aman karşımdakini kırmayayım diye düşünmüyorum ama deneyeceğim bunları. Zaten öyle her gün sinirlenen bi insan değilim ufak tefek şeylere sinirlenmem ama sinirlenirsem bir anda sinirlenip bağırıp çağırıp hemen ardından sakinleşiyorum
Ilerde evlenecek ve cocuk sahibi olacaksiniz.."benim yapim" bu diye cocugunuza da sesinizi yukselterek bagirirsaniz ne olacagini tahmin ediyorsunuz..
Simdiden kendinizi kontrol etmeyi ogrenin.Ve sunu unutmayin yuksek sesle tartisan insanlar aslinda daha ezik gorunur.Hakli olan taraf sakin davranir.

Ilerde evlenecek ve cocuk sahibi olacaksiniz.."benim yapim" bu diye cocugunuza da sesinizi yukselterek bagirirsaniz ne olacagini tahmin ediyorsunuz..
Simdiden kendinizi kontrol etmeyi ogrenin.Ve sunu unutmayin yuksek sesle tartisan insanlar aslinda daha ezik gorunur.Hakli olan taraf sakin davranir.
Onu arada ben de düşünüyorum. Annem de sinirlenen bağıran bir insandı onun gibi olmak istemiyorum. Ama bazen sokaktaki çocukların bağırışları bile ders çalışırken sinirimi zıplatıyor yani pek tahammülüm olduğu söylenemez. O yüzden ileride anne olma cesaretini gösterebilir miyim emin değilim

Onu arada ben de düşünüyorum. Annem de sinirlenen bağıran bir insandı onun gibi olmak istemiyorum. Ama bazen sokaktaki çocukların bağırışları bile ders çalışırken sinirimi zıplatıyor yani pek tahammülüm olduğu söylenemez. O yüzden ileride anne olma cesaretini gösterebilir miyim emin değilim
Yasiniz kac?
Bazen insanlar yas aldikca olgunlasir ve daha sakin bir yapiya donusur..en azindan sorunun farkindasiniz..eminim halledersiniz

Şimdi bakın, karşınızdaki sizin 2 katınız bağıran bir tip olsaydı, bir daha ki sefere sinirlediğinizde kendinize öyle güzel hakim olurdunuz ki...

Bunu hatırlayın. Sizi sevdiği için özen gösteren insanları bu kadar kolay kırmayın.

İçinde durup kanser olacağına dışına çıksın konser olsun boşver. Ama bağırdığında da kırıcı olmamaya çalış. Ya da çok sinirlenirsen tek tek dura dura yüksek sesle söyle söyleyeceklerini. Kendine durup düşünme fırsatı verirsin bu sayede.

Evet ebevenylerimin ikisi de lanet insanlardı
Öfke kontrol edilebilen bir şey, ilerde arkanızdan lanet bir insandı dedirtmemek için anne babanızdan daha iyi bir insan olmanın yolunu araöaya çalışın derim. İmkanınız varsa profesyonel destek alın veya yoga ve benzeri bir şeyle odaklanma ve sakinleşme yolunu bulmaya çalışın. Hiç olmadı nefes egzersizleriyle kendinizi sakinleştirmenin yolunu bulun ve muhtemel bir sinir harbinde erken davranıp kendinizi sakinleştirin. Öfke dalgasının geldiğini insan hissediyor, gelen dalgayı fark edip onu kapıdışarınetmeye odaklanın. Anne babamızı seçemiyoruz ama kendi karakterimizi yönlendirmeyi seçebiliriz. İyi şanslar umarım başarılı olursunuz bu yolda.

Back
X