Öfke Kontrolü

Kuzum bu durumun öfke kontrolü ile ne ilgisi var?
Kızmakta ve tepki göstermekte son derece haklısınız.
Ben aynı şehirde yaşadığım annemin evinde kalmıyorum yatıya,niye kalayım?
Eşinizin bu konuda diretmesi ve sizi zorlamıyormuş gibi yapıp ailesinde kalmaya zorlaması hem ayıp,
hem yanlış.
Size bildiğimiz,psikolojik baskı uyguluyor eşiniz.
Her konuda ailesinin gönlünü yapmak gibi bir zorunluluğunuz yok sizin.
Evlatları olarak o yapabilir ailesinin gönlünü,
ona karışamayız.
'Çok istiyorsan sen kalabilirsin,ben evime dönüyorum' deyin ve geri adım atmayın.

Aynen oyle bir mantigi yok yok. Gidelim, gec vakit dahi olsa donelim. Ben milletin evinde neden kalayim evim barkim varken. Uzuluyorum canim gercekten uzuluyorum. Bu fedakarliktan ote bir sey. Istemediğim seylere zorlanmaktan bıktım.
Ben seni nasıl iyi anlıyorum bilemezsin. Aynılarını şiddetli şekilde yaşadım. Cinsellik bile umurunda olmuyordu. İlk başlarda cumartesi gidiyorduk ben onu susa susa , taviz vere vere perşembeden gitmeye başlamıştık.
Eğer eşiniz böyle despot bir adamsa lütfen çocuk yapmayın ve resti çekin.

Sakın canım. Kendinden taviz verme. Elbette ziyaret edilir gönül alınır ama neden kalasın ki? Demekki annesi oğluna kalın diye arkandan baskı yapıyor o da sana baskı yapıyor. Şimdi sen onda kalırsın 1 değil 2 değil adam görev gibi devamlı düzenli olarak orda kalmanı istiyo ki annesi de size geldiğinde yatırmaya yüzü olsun diye. Bizzat aynını yaşadım. Amaç kayınvaliden sana geldiğinde yatacak yüzü olsun anlatabiliyo muyum? İşte hep bu zihniyet yüzünden bitiyo evlilikler. Bizim gönlümüzden geçince yapmamız gereken şeyleri bize bir ödev zorunluluk ve mutlu olmak için şart koydukları için fersah fersah nefret ediyoruz sevemiyoruz onları. Ama onlar için senin benim bizim onları sevip sevmememiz hiç önemli değil. Yeterki ödevlerimizi yapalım sonra onlarda gelsin bizde yatsın iç içe kabile hayatı yaşayalım. Cehalet çok zor. Cahil insanlar hakkından ben gelemedim. Düğüne gitmedim diye eşim evden kovdu. Her bana yemeğe geldiğinde bende ya tı yor du! İstemedim diye eşyalarım bıçaklandı. Kendi annem 20 km uzakta onlar gelir akşam yatmaz geri gider kayınvalide bana gelir yatardı. Çok zor ben anlıyorum seni. Sen karşı çıkınca adam öfke nöbeti geçiriyor seni bastırmaya çalışıyor. Başlığı ondan açtın. Sakın öyle bi düzen oturtma.

Sakın canım. Kendinden taviz verme. Elbette ziyaret edilir gönül alınır ama neden kalasın ki? Demekki annesi oğluna kalın diye arkandan baskı yapıyor o da sana baskı yapıyor. Şimdi sen onda kalırsın 1 değil 2 değil adam görev gibi devamlı düzenli olarak orda kalmanı istiyo ki annesi de size geldiğinde yatırmaya yüzü olsun diye. Bizzat aynını yaşadım. Amaç kayınvaliden sana geldiğinde yatacak yüzü olsun anlatabiliyo muyum? İşte hep bu zihniyet yüzünden bitiyo evlilikler. Bizim gönlümüzden geçince yapmamız gereken şeyleri bize bir ödev zorunluluk ve mutlu olmak için şart koydukları için fersah fersah nefret ediyoruz sevemiyoruz onları. Ama onlar için senin benim bizim onları sevip sevmememiz hiç önemli değil. Yeterki ödevlerimizi yapalım sonra onlarda gelsin bizde yatsın iç içe kabile hayatı yaşayalım. Cehalet çok zor. Cahil insanlar hakkından ben gelemedim. Düğüne gitmedim diye eşim evden kovdu. Her bana yemeğe geldiğinde bende ya tı yor du! İstemedim diye eşyalarım bıçaklandı. Kendi annem 20 km uzakta onlar gelir akşam yatmaz geri gider kayınvalide bana gelir yatardı. Çok zor ben anlıyorum seni. Sen karşı çıkınca adam öfke nöbeti geçiriyor seni bastırmaya çalışıyor. Başlığı ondan açtın. Sakın öyle bi düzen oturtma.

nasil yani esyalarinizi mi bicakladi?

Kuzum bu durumun öfke kontrolü ile ne ilgisi var?
Kızmakta ve tepki göstermekte son derece haklısınız.
Ben aynı şehirde yaşadığım annemin evinde kalmıyorum yatıya,niye kalayım?
Eşinizin bu konuda diretmesi ve sizi zorlamıyormuş gibi yapıp ailesinde kalmaya zorlaması hem ayıp,
hem yanlış.
Size bildiğimiz,psikolojik baskı uyguluyor eşiniz.
Her konuda ailesinin gönlünü yapmak gibi bir zorunluluğunuz yok sizin.
Evlatları olarak o yapabilir ailesinin gönlünü,
ona karışamayız.
'Çok istiyorsan sen kalabilirsin,ben evime dönüyorum' deyin ve geri adım atmayın.
Öfke kontrolu dedim cünkü artik kontrol edemedigim bir Öfkem var. Eşime,ailesine karşı. Ailesinin evi oyle ha deyince cikip gidebilcegim bir yer degil, koy gibi düşünün. Gidemiyorum da. Kalmak da istemiyorum. Resmen Sıkıștım..

Haftada bir gidin ailenizde kalın.
Bunu yapıp durumu gostermek istiyorum ama kendi ailem bir sıkıntı oldugunu anlat o vakit
. Çünkü bizim ailede gelip kalmak gibi bir durum olmaz ayni sehirde. Esimin ailesi ise kabile hayati yasamaya bayiliyor adeta!

Öfke kontrolu dedim cünkü artik kontrol edemedigim bir Öfkem var. Eşime,ailesine karşı. Ailesinin evi oyle ha deyince cikip gidebilcegim bir yer degil, koy gibi düşünün. Gidemiyorum da. Kalmak da istemiyorum. Resmen Sıkıștım..
Sıkışacak bir şey yok.
Açıkca konuşun eşinizle.
Kvyi ziyarete gitmeden pazarlığınızı yapın.
Aileni sevmiyorum demeyin,rahat edemiyorum, huzurlu uyuyamıyorum evimden başka yerde deyin.
'Sen,bu konuda beni zorladıkça,
içimde olumsuz duygular birikiyor' şeklinde anlatın hislerinizi.

Bana bir çanta almıştı çantamı paramparça etti bıçakla.

Sıkışacak bir şey yok.
Açıkca konuşun eşinizle.
Kvyi ziyarete gitmeden pazarlığınızı yapın.
Aileni sevmiyorum demeyin,rahat edemiyorum, huzurlu uyuyamıyorum evimden başka yerde deyin.
'Sen,bu konuda beni zorladıkça,
içimde olumsuz duygular birikiyor' şeklinde anlatın hislerinizi.
Demez olur muyum diyorum. Ama etkili olmuyor bastiriyor bir şekilde.

Demez olur muyum diyorum. Ama etkili olmuyor bastiriyor bir şekilde.
Bu yaziya istinaden bakis acinizi soyle degistirmenizi oneririm. Her gidis sonrasi taki gibi paha da agir hediye ceksin gonlunuz. Misal ilk kuyumcuda bir bileklik begenin. Gittiginizde de guler yuzlu misafir olun. Mutlaka guler yuzlusunuzdur de bu kastettigim icten gelerek degil. Caniniz sarma, manti,mangal izgara... ceksin. Bol bol bos sohbet edin. Telefonunuz elinizde durum paylasin ortami. Ne kadar mutluyuz,iyiyizi kanitlayan. Ne kadar gereksiz ve sacma degil mi yapilanlar? Bunu esiniz ve ailesi mecbur birakiyor. Konusmussunuz esiniz anlamamis veya isine gelmemis. Esinizin ailesi de oglum senin de ailen var dememis. El mi yaman bey mi, o zaman. Kuyumcu ona pahaliya patladikca, ailesi de surekli sizi misafir gibi agirlamaktan bunalinca belki yaptiklarinin yanlis oldugunu dank eder kafalari. Ofkenizi akillica yonlendirin. Yoksa degmez bu sacmaliklara yiprandiginiz.

Aman bizimde aynıydı eskiden.Kayinvalidemin evinde sauna var eşim her hafta sonu sauna sefası yapmak istiyor diye- ki,eminim birazda bahaneydi gider kalırdık orda bir gece,evleri de bize yarim saat en fazla.
Bıkmıştım bende aynı sizin gibi..eşim keyif yapardı ben kv ile sohbet etmeye mecbur kalırdım..
Birde çoluk çocuk giderdik üstelik..amannnn neyseki kurtuldum artık görüşmüyoruz ohhh

Evli
Olup hala bunu idrak edememis bir es.. ne diyelim beterin beteri vardir:)

Back
X