Öfke kontrolü..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Teemo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Teemo

Pofudukmuş.
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
466
381
88
Başlıktan da anlayacağınız üzere öfkemi kontrol edemiyorum.
Ufacık şeylere o kadar çabuk sinirlenip parlıyorum ki.
Bu olay hem kendime hem çevreme çok fazla zarar veriyor.
Hadi bi olaya öfkelenirsin, kızarsın bağırırsın tamam ama benim olayım artık iyice abartı olmaya başladı.
Düşünün erkek arkadaşım bile korkmaya başladı benden.
Çocuk artık zor dayanıyor, hatta bazen kaçsın kurtarsın kendini benden dediğim bile oluyor.
Çok özeniyorum böyle naif sakin biri olabilmeye..
Psikiyatri, psikolog önerisi verenler olacaktır, onlara da gittim kızlar.
Uzun süre ilaç kullandım ama bu öfke bana mısın demiyor.
Bişeye kızdığım zaman birden öfkelenip oraya buraya bağırmaya, eşyaları falan kırmaya başlıyorum.
Psikopata bağladım iyice.
Telkinler şunlar bunlar herşeyi denedim.
Şu içinden 20ye kadar say olayını yaptım fakat ben hem 20ye kadar sayıyorum hem o sırada bağırıp bişeyler kırıyorum.
Düşünün ki odamın kapısı tekmelerimle kırıldı, camına yumruk falan attım.
Ne yapmalıyım dostlar bi el atıverin var mı önerileriniz?

İnan senin gibi olmak için neler vermezdim =)
Tamam öfkenin aşırısı da zarar ama en azından kendini asla ezdirmezsin ve insanlar sana laf söylemeye , kırmaya , zarar vermeye çekinir.
Bende aşırı sessizliğimden şikayetçiyim mesela .
Sürekli üzülüyorum , azarlanıyorum ve ses çıkaramıyorum .
Emin ol bu da çok üzücü.

İnan senin gibi olmak için neler vermezdim =)
Tamam öfkenin aşırısı da zarar ama en azından kendini asla ezdirmezsin ve insanlar sana laf söylemeye , kırmaya , zarar vermeye çekinir.
Bende aşırı sessizliğimden şikayetçiyim mesela .
Sürekli üzülüyorum , azarlanıyorum ve ses çıkaramıyorum .
Emin ol bu da çok üzücü.
Saçı kıvırcık düz olsun, düz kıvırcık olsun ister ya onun gibi heralde. :KK50:
Fakat iyice çileden çıktım.
Etrafımdaki herkesi kırıyorum, sonradan pişman olsam da o an ne söylediğimi duymuyorum ne yaptığımı bilmiyorum..

Esas derdiniz ne peki, isteklerinizin o an yerine getirilmemesi falan mı?
İnsanların hitap şeklini kabullenemiyorum sanırım.
Tabi ki bunun içerisinde istekler de var.
En basit bir örnek vereyim, bugün erkek arkadaşım arkadaşlarıyla dışarı çıkacak bunda bir sorun yok.
Telefonda konuşurken ters birşeyler söyledi, telefonu suratıma kapattı.
Arayıp ağzıma geleni saydım ve evde duramıyorum yanına gidip ağzını burnunu kırasım var şuan.
İşte buna engel olamıyorum sürekli onun yaptığını düşünüp sinirleniyorum.
Ellerim falan titriyor.
Ufacık şeyleri çok çok büyütüp, haklıyken haksız duruma düşüyorum.

Bende çok agresif biriyim. Sinirli anımda ki bu herzamandı herşeyi kırardım.

Koyun ve sabit durmak çözdü işi.

Yapamıyacak bişey yok o an nerdeysen uzaklaş ve gittiğin yerde sabit dur.
Sinirlendiğimde elim ayağım titriyor, o öfkeyi içimden atamıyorum.
Sakinleşiyorum o an aklıma gelince yeniden delleniyorum.
İş çığrından çıkmaya başladı artık..
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Saçı kıvırcık düz olsun, düz kıvırcık olsun ister ya onun gibi heralde. :KK50:
Fakat iyice çileden çıktım.
Etrafımdaki herkesi kırıyorum, sonradan pişman olsam da o an ne söylediğimi duymuyorum ne yaptığımı bilmiyorum..
Evet belkide..
Senin gibi çevremdeki insanları kırıp dökmeyi ne çok isterdim ahhh ahh yok arkadaş olamıyorum işte şu lanet olası sesimi çıkaramıyorum :KK35:

Evet belkide..
Senin gibi çevremdeki insanları kırıp dökmeyi ne çok isterdim ahhh ahh yok arkadaş olamıyorum işte şu lanet olası sesimi çıkaramıyorum :KK35:
Keşke ben de sesimi çıkaramasam. :KK61:
Şöyle naif, kuzu gibi bi insan olmak için neler vermezdim..

Bende ofkemi kontrol edemiyordum ama .. Bugun cok ileri gittim. Bir seye cok sinirlendim duvara yunruk falan attim nefesim falan kesildi. Beden boyle oldum anlamadim..

İnsanların hitap şeklini kabullenemiyorum sanırım.
Tabi ki bunun içerisinde istekler de var.
En basit bir örnek vereyim, bugün erkek arkadaşım arkadaşlarıyla dışarı çıkacak bunda bir sorun yok.
Telefonda konuşurken ters birşeyler söyledi, telefonu suratıma kapattı.
Arayıp ağzıma geleni saydım ve evde duramıyorum yanına gidip ağzını burnunu kırasım var şuan.
İşte buna engel olamıyorum sürekli onun yaptığını düşünüp sinirleniyorum.
Ellerim falan titriyor.
Ufacık şeyleri çok çok büyütüp, haklıyken haksız duruma düşüyorum.

:KK48: Bunda bir sorun yok bence, arayıp ağzınıza geleni saymayabilirdiniz tabi de ters birşeyleri söyleyen o, surata telefon kapatan da o :KK12:İnsanların hitap şekli konusunda da hak veririm çoğu zaman muhatap almamak sinirlenmekten daha iyi. Ama öteki somut kırıp, dökme işleri için büyük bir ayna alın odaya belki sakinleşirsiniz kendinizi görünce.

:KK48: Bunda bir sorun yok bence, arayıp ağzınıza geleni saymayabilirdiniz tabi de ters birşeyleri söyleyen o, surata telefon kapatan da o :KK12:İnsanların hitap şekli konusunda da hak veririm çoğu zaman muhatap almamak sinirlenmekten daha iyi. Ama öteki somut kırıp, dökme işleri için büyük bir ayna alın odaya belki sakinleşirsiniz kendinizi görünce.
Aslında arayıp ağzıma geleni saymasam daha sonra acısını kat ve kat çıkarırdım.
Fakat şuan aramaya yüzüm yok çünkü acayip ileri gidip çok kötü şeyler söyledim.
Dilime de elime de hakim olamıyorum.
Bu ayna olayını deniyim bakalım umarım işe yarar :KK55:

Bende ofkemi kontrol edemiyordum ama .. Bugun cok ileri gittim. Bir seye cok sinirlendim duvara yunruk falan attim nefesim falan kesildi. Beden boyle oldum anlamadim..
2 ay önce odamın kapısındaki cama yumruk atıp elimi kesip acillere koşturmuştum.
3 dikiş atıldı.
İyice kafayı yedim sanırım. :KK61:

2 ay önce odamın kapısındaki cama yumruk atıp elimi kesip acillere koşturmuştum.
3 dikiş atıldı.
İyice kafayı yedim sanırım. :KK61:
bende kafayi yiyorum.. hicbir seye tahammulum yok :(( karsimdaki kisiye sinirden vurmamak icin lavaboya gidip duvara vurdum:((

bende kafayi yiyorum.. hicbir seye tahammulum yok :KK43:( karsimdaki kisiye sinirden vurmamak icin lavaboya gidip duvara vurdum:KK43:(
Sen şuan hassas bir dönemden geçiyorsun sanırım onunla alakalı olabilir belki..
İşte ben o durumda karşımdakine de vururdum büyük ihtimalle.
Ne yapıcam şu öfkeyle hiç bilmiyorum valla..:KK61:

Bende aynen senin gibi idim belkide daha kötüsü. . Bi gün yine bi şeye çok sinirlenip cama yumruk attım ve kesilen bilegimden kan yüzüme fıskırdı resmen.. yolda giderken eger atar damar kesildi ise en fazla 5 dakikası var çabuk dediler ve o an anladım disaridan ne kadar aciz , ne kadar zavallı göründüğumü. . Sanki kafamda bi lamba yandı nasıl anlatsam o eski ben o an orada öldü. .
Su an karşımdaki bağırsa dAhi ona sakin bi şekilde Sakinleşince konuşmamız gerektiğini, şu an sağlıklı bir iletişim kuramayacagimizi söylerken buluyorum kendimi..
Eşim çok çok sinırlı bir insandır , o bağıriyor ve ben ona " bağırman , haklı olduğun anlamına gelmiyor " deyip sırtımi dönüp gidiyorum. .
Bu ben miyim bazen bende tanıyamiyorum ama inandığım bi şey var ki bu şekilde kendime çok çok daha fazla saygı duyuyorum.. edep li insan , sinırlı iken dahi saygısını korur derler bu sözü çok severim. .
En çok inandığım şey de şu : bağırıp çağırmak yerine sakin şekilde konuşarak çözmeye çalışmak çok daha asil , cok daha erdemli bir davranış bence....

Back
X