Öfke kontrolü

Bu adam değişmez.
Arkadaşınız bırakmak için geri dönüşü olmayan bir şey yaşamayı bekliyor sanırım.
Yardım da almayi kabul etmiyorsa artarak devam eder.
Bu adamların normal olanları da var, hayatını zehir etmesin.

İkna etmenin bir yolu var mıdır sizce tedavi için? Şimdi ben ne desem bilirsiniz benim dememle kimse ayrılmayacak.

Arkadaşınızın sizin demenizle ayrılmayacağı gibi erkek arkadaşı da bizim bulduğumuz yolla ikna olmayacak.

Yani sizin olaya iyi dilekler dışında daha fazla müdahil olmamanızı öneririm ki bu noktadan sonra sizin yapabileceğiniz bir şey yok, çocuğun bu hallerini sineye çekmiş olmasaydı arkadaşınız tavrını koyar çocuk da onu kaybetmekten korkardı ama kızın kendi psikolojisini bozmak uğruna bu çocuğun anlamsız öfkesine razı olduğu buradan bile belli oluyorken çocuk üzerinde hiçbir yaptırım ve etkisi olamaz haliyle.

Halinin çaresine bakmamak çocuğun, böyle riskli bir ilişkiye devam etmek de arkadaşınızın tercihi ve bizler bazen sevdiklerimizin yanlış karar ve tercihlerine böyle uzaktan bakmak durumunda kalabiliyoruz.

Arkadaşınızın sizin demenizle ayrılmayacağı gibi erkek arkadaşı da bizim bulduğumuz yolla ikna olmayacak.

Yani sizin olaya iyi dilekler dışında daha fazla müdahil olmamanızı öneririm ki bu noktadan sonra sizin yapabileceğiniz bir şey yok, çocuğun bu hallerini sineye çekmiş olmasaydı arkadaşınız tavrını koyar çocuk da onu kaybetmekten korkardı ama kızın kendi psikolojisini bozmak uğruna bu çocuğun anlamsız öfkesine razı olduğu buradan bile belli oluyorken çocuk üzerinde hiçbir yaptırım ve etkisi olamaz haliyle.

Halinin çaresine bakmamak çocuğun, böyle riskli bir ilişkiye devam etmek de arkadaşınızın tercihi ve bizler bazen sevdiklerimizin yanlış karar ve tercihlerine böyle uzaktan bakmak durumunda kalabiliyoruz.
Valla ben çok çaresiz kaldım zaten. Ben dısarıdan ne desem ne yapsam boş haklısınız. Sadece konu ile ilgili öyküsü olan insanlar varsa olumlu/ olumsuz, anlatmak istedim ona..

Buradaki yorumları okutmayı düşünüyorum son çare olarak bundan sonraki adımlar ona kalmış.
Bir de tahminim şu saatten sonra tavır koyup ayrılsa bile ( bunu sorunlar ilk başladığında yapmalıydı dediğiniz gibi) şayet çok şımardıysa bu adam, geri adım atmaz gibime geliyor. Ya da peşinde pervane olur kısa dönem için ama bu da kalıcı çözüm olmaz. Eski düzen kuruldu mu gene sapıtır.

Kendi rızası ile doktora gidip tedavi olması dışında çaresi yok anladığım kadarıyla .. Kızın tavırlarıyla çözebileceği Bir durum değil bu.

Sizin dışarıdan öfke kontrolu olarak gördüğünüz şey kötü bir hastalığın küçücük bir parçası da olabilir.
Yine de kişinin kendisi yardım almayı red ediyorsa işleri zor.
Arkadaşınızın kendisi bir psikoloğa gidip durumu anlatsın bir süre kendi gidince beyefendiyi de görmek ister psklg. Belki o zaman bir uğrar.
Bir insanın eğitimli olması yüksek rütbelerle çalışması onu ruhsal hastalıklatdan veya sıkıntılardan korumuyor ayrıca. Bunu düşünen kendini kandırır.
Arkadaşınız mayın tarlasında yürümek istemiyorsa önlemini alsın araştırmasını yapsın ona göre karar versin.

Sizin dışarıdan öfke kontrolu olarak gördüğünüz şey kötü bir hastalığın küçücük bir parçası da olabilir.
Yine de kişinin kendisi yardım almayı red ediyorsa işleri zor.
Arkadaşınızın kendisi bir psikoloğa gidip durumu anlatsın bir süre kendi gidince beyefendiyi de görmek ister psklg. Belki o zaman bir uğrar.
Bir insanın eğitimli olması yüksek rütbelerle çalışması onu ruhsal hastalıklatdan veya sıkıntılardan korumuyor ayrıca. Bunu düşünen kendini kandırır.
Arkadaşınız mayın tarlasında yürümek istemiyorsa önlemini alsın araştırmasını yapsın ona göre karar versin.
Bu yolu bende mantıklı buldum belki psikolog onun Nasıl ikna edilebileceğinin bir yolunu gösterir.
Çok iyi bir uzman araştırmak gerek tabi öncesinde.
Bu arada, Benim iyi eğitimli oluşunu belirtmemden kasıt eğitimli kimselerin ruhsal rahatsızlıkları olamaz değil de eğitimli insanın rahatsızlıkları ile ilgili bilimsel yolları reddetmesindeki tuhaflık kaynaklı idi.
Cahil biri olsa da ben gitmem deli doktoruna vs dese anlayacağım. Ama tabi bu da belki hastalığın bir şeyridir bilemem o kadarını.

Back
X