öfke, nefret ve gözyaşı...

kızlar akşam eşimle konuştuk uzun uzun. ama genel anlamda baktığımda eşimin düşünceleri bana o kadar ters geldi ki. o erkekmiş onun istediği olurmuş. asla eşit değilmişiz. benim her dediğimi yaparsa daha mutsuz olurmuşuz,tepesine çıkarmışım,hep daha fazlasını istermişim. o böyleymiş ben onu öyle kabul edecekmişim, etmiyorsam başka seçeneğim yokmuş. vs.vs.vs. bu olayda da asla pişmanlık, suçluluk duymamış bunuda ekledi tabi.. sonra, bozulduğumu anlayınca da senin istediğinde olur ama ben onaylarsam falan demeye başladı. ama asla onunla kendimi bir tutmamalıymışım. o inatçı biiriymiş sadece beni değil kimseyi dinlemezmiş falan vs.vs.... ne diyeceğimi bilemedim. sadece biraz yapıcı ol aşkım dedim. böyle inatlaşarak bi yere varamayız. evlilikte üstünlük olmaz. bazen senin istediğin olur bazen benim.ama ikimizin de istediği olsa daha güzel dedim. bu konuda sende ben de duyarlı davranalım dedim. kapandı konu. sarıldı, öptü, mıncıkladı yattı bütün gece...
konuşmalarını düşününce yine aynı sorunları hep yaşarız gibi geliyo. bu düşünceleri ve söyledikleri hakkında yorumlarınız neler ? onu bu düşüncelerden nasıl vazgeçirebilirim..

kızlar akşam eşimle konuştuk uzun uzun. ama genel anlamda baktığımda eşimin düşünceleri bana o kadar ters geldi ki. o erkekmiş onun istediği olurmuş. asla eşit değilmişiz. benim her dediğimi yaparsa daha mutsuz olurmuşuz,tepesine çıkarmışım,hep daha fazlasını istermişim. o böyleymiş ben onu öyle kabul edecekmişim, etmiyorsam başka seçeneğim yokmuş. vs.vs.vs. bu olayda da asla pişmanlık, suçluluk duymamış bunuda ekledi tabi.. sonra, bozulduğumu anlayınca da senin istediğinde olur ama ben onaylarsam falan demeye başladı. ama asla onunla kendimi bir tutmamalıymışım. o inatçı biiriymiş sadece beni değil kimseyi dinlemezmiş falan vs.vs.... ne diyeceğimi bilemedim. sadece biraz yapıcı ol aşkım dedim. böyle inatlaşarak bi yere varamayız. evlilikte üstünlük olmaz. bazen senin istediğin olur bazen benim.ama ikimizin de istediği olsa daha güzel dedim. bu konuda sende ben de duyarlı davranalım dedim. kapandı konu. sarıldı, öptü, mıncıkladı yattı bütün gece...
konuşmalarını düşününce yine aynı sorunları hep yaşarız gibi geliyo. bu düşünceleri ve söyledikleri hakkında yorumlarınız neler ? onu bu düşüncelerden nasıl vazgeçirebilirim..

kardeş,

evliliğiniz açısından çok önemli olacak birşeyi söyleyeyim ve lütfen bunu unutmayın: asla eşinizi değiştirmeye çalışmayın. böyle bir çaba fayda vermez ve siz de yok yere kendinizi tüketirsiniz bu yolda.

Eşiniz ''ben böyleyim'' diyorsa onu bu şekilde kabul edip etmeyeceğinize bakın, onu değiştirmeye değil.

Elbette evlilikte her iki tarafın istekleri göz önüne alınır ama sorunlardaki kendi etkinizi değiştirirseniz, eşinizin de tepkisi değişir. Eğer eşiniz istemediğiniz bir şekilde sizi davranıyorsa bir sorun kendinize ben neyi farklı yaptım ki eşimin tepkisi de bu yönde değişti? tek taraflı değildir bu. Eşiniz salt duyarsızlığından dolayı da böyle davranmıyordur bu yüzden kendi etkinize bakın ve bunu değiştirin.

biz neden bu kadar duygusalız ,erkekler neden böyle ilgileniyomuş gibi davranıp umursamaz olur. :( vıcık vıcık ,muck muck gidecek değil ya bu evlilik arada atışmalar olmalı ama böyle de olmaz ki.aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.iki ucu kirli değnek. :53:

Tipik erkek hareketi kendi istediği olsun istiyor.. Aynı şeyleri bende yaşadım.. Bizimkide kızınca küfür ederdi.. Bağırırdı çağırırdı kırardı dökerdi... Baktım güzellikle anlatıyorum anlamadı aşkım yıpratıyoruz kendimizi yapmayalım dedim yine anlamadı en son bağırdıgında evdeydık bende bagırdım ondan kat ve kat yuksektı sesım hatta sasırdı askım napıyosun dedı kısık sesle senın yaptıgını dediö çokta rahatladım... Oyle sustum oda sustu daha bagırmaya kalkısmadı bana.. Cunku evde ondan cok sesım cıkarsa Allah korusun komsulara rezıl olurdu.. Bikeresindede küdür etti altım telefonunu kırdım.. Hiç yapmadığım hareketlerdı evet yenı tlf almıst 700tl bır anda cope gitti bir gram bile pişman değilim... Ben sana guzellıkle anlattım anlamadın dedım bundan sonra benımde psikoljım bozuldu zarar vercem herseye dedım... Artık kufur edemıyor.. Her zaman alttan ben aldıgım ıcın cok rahat kuserdı bagırırdı cagırırdı neymıs yuvayı dısı kus yaparmımıs mıs artık o devır gectı... Benımle ınsan gıbı tartısmaya baslarsa bende ınsan olmaya karar verdım... Ve ınan suanda tartıstıgımızda normale dondu ve donup ozur dıleyen o oldu gece uykusuz kalan o oldu... Evlendınız dıye nasılsa bıryere gıdemez dusuncesı var esınızde bana kalırsa gozunu korkutmanız lazım

tipik erkek hareketi kendi istediği olsun istiyor.. Aynı şeyleri bende yaşadım.. Bizimkide kızınca küfür ederdi.. Bağırırdı çağırırdı kırardı dökerdi... Baktım güzellikle anlatıyorum anlamadı aşkım yıpratıyoruz kendimizi yapmayalım dedim yine anlamadı en son bağırdıgında evdeydık bende bagırdım ondan kat ve kat yuksektı sesım hatta sasırdı askım napıyosun dedı kısık sesle senın yaptıgını dediö çokta rahatladım... Oyle sustum oda sustu daha bagırmaya kalkısmadı bana.. Cunku evde ondan cok sesım cıkarsa allah korusun komsulara rezıl olurdu.. Bikeresindede küdür etti altım telefonunu kırdım.. Hiç yapmadığım hareketlerdı evet yenı tlf almıst 700tl bır anda cope gitti bir gram bile pişman değilim... Ben sana guzellıkle anlattım anlamadın dedım bundan sonra benımde psikoljım bozuldu zarar vercem herseye dedım... Artık kufur edemıyor.. Her zaman alttan ben aldıgım ıcın cok rahat kuserdı bagırırdı cagırırdı neymıs yuvayı dısı kus yaparmımıs mıs artık o devır gectı... Benımle ınsan gıbı tartısmaya baslarsa bende ınsan olmaya karar verdım... Ve ınan suanda tartıstıgımızda normale dondu ve donup ozur dıleyen o oldu gece uykusuz kalan o oldu... Evlendınız dıye nasılsa bıryere gıdemez dusuncesı var esınızde bana kalırsa gozunu korkutmanız lazım

bilmiyorum canım ama öfkelyken gözü hiç bişey görmüyo bende senin dediğin gibi yapsam ev yıkılsa yinede düşünmez o anda kimseyi. Dahada kötü olur diye korkuyorum. :59:

Canim kac yasinda ve ne kadarlik evlisin bilmiyorum ama buda önemli yani ilk baslarda yada flört zamanindaki gibi mucuk mucuk olmayi her dakka mesadi tel.di bekleme.Bunlar zamanla degisip yerini hayatin gercekleri aliyo is stresi para,alisveris ,cocuk,trafik yani aklina gelebilicek hersey.Sindiye kadar neler yasadiniz bilemiyorum ama anladigim kadariyla esiniz oldukca sinirli biri kumanda kirmalar falan baya bi sert olmus ama bana göre sizde biraz hatalisiniz(lütfen beni yanlis anlamayin tarafsiz bakmaya calisiyorum sadece)tamam siz daha evden cikmadan sormussunuz ama esiniz sizi sonra caddeye kadar cikarmis ev kiyafetleriyle disariya bende cikmam ama bu cok cok ta onemli bisey degil bir kerelige mahsus olabilirdi yada iyice iceriye kadar girmeyip uygun biryerde beklemeyi teklif etseydiniz ama eve dönmeyi istemekle hata yapmissiniz buda esinizin keyfini kacirmis ama bakin yine pek büyütmemis eve gelmis normal davranmaya calismis ama siz agladim falan demissiniz bikere sunu söyleyebilirimki erkeklerin %90inin nefret ettigi seylerden biri karsilarinda zirlayan kadindir.Ve esínizin kizdigini bilmenize ragmen böyle bir durumda gözüne soka soka sigara almaniz olmus kusura bakmayin ama bu bana cok cocukca bi hareket geldi.Yani benim istedigimi yapmazsan bende senin istedigini yapmam sigara icerim demissiniz ve esinizin sigortalar atmis.Esiniz hakli demiyorum kesinlikle yinede sinirlerine hakim olabilirdi ama eger isteseydiniz sizde olayin gidishatini degistirebilirdiniz.Eger ikinizde böyle basit konularda bu kadar inatlasmaya devam ederseniz o kumanda bi gün kafanizdada kirilabilir:50:bir digeride aranizda olan problemleri degil arkadas es dost tanidiginiz akrabaniza bile anlatmayin onlarin elinede bu tür seyleri vermeyin.Hersey gönlünüzce olur umarim

Birincisi: Eşofmanla caddedeki dondurmacıya gitsen nolur. her zaman gidiyor değilsinya o şekilde. Gereksiz münakaşa etmişsiniz.

İkincisi akşamki konuşmanızda eşin haksız. Ne demek ben onaylarsam filan. peeeh.Özrü kabahatinden büyük ayol.

neyse adamı değiştiremeyeceğine göre ince ince işleyeceksin. Belli etmeden. Direkt, olmaz, kabul edemem, sen kendini ne sanıyorsun bilmem ne dersen, kavga gürültü evinizden eksik olmaz, ve tabi gözyaşında. He, he, tamam, deyip kendi bildiğini yapacaksın.
Öfkeyle kalkan zararla oturur, birden parlamayın. Kırılan üzülen siz olursunuz.:6:

Back
X