Öfke sinir bir türlü hakim olamamak!

ekimkahvesen

All is well
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2016
332
349
18
kızlar aşırı sinirli bir insanım. Ufacık bir soruya bazen aşırı tepki gösterdiğim oluyor. Eşimi bile kırıyorum! Ona karsı bir türlü susup kalamıyorum. Her sözüne sinirleniyorum. Öfkelenince ağzıma geleni söylüyorum(hakaret değil tabiki) bu durumdan eşim ailem cok şikayetci. Bu sinir yüzünden sen fazla yaşamazsın kendini yıpratıyosun herseye bu kadar sinirlenip kafana takma gibi sözler duyuyorum. Bazen bu öfkemin yaşadığım olaylardan ötürü oldugunu düşünüyorum ama ben bile kendime artık sinirli geliyorum , sinirlenip ağlamalarımı ota b.ka ağlamalarımı daha anlatmıyorum bile :kızgın:

Bu halinizle evliğiliğinizde kaos olmadıysa öpün o kocayı başınıza koyun.
Ben nadir sinirlenirim ama sinirlenince de ayarım yoktur.
Ona rağmen eşim burnumdan getirir şu huyunu düzelt diye.

Neyse magazini geçiyim.
Bu düzeltilebilen bi durum.
Hiç psikolojik destek almayı düşündünüz mü?

Çok yıpranıp içinize atmanızın sonucu bu hale gelmiş olabilirsiniz diye düşünüyorum şayet ben öyleyim
Kesinlikle bende aynısını düşünüyorum. Ve öfkemin yetemediği durumlarda oturup bir güzel ağlıyorum. Korkum ileride cocuk sahibi olacagım inşallah ya cocuğumda da böyle öfkeme yeni düşersem :KK14:

Bu halinizle evliğiliğinizde kaos olmadıysa öpün o kocayı başınıza koyun.
Ben nadir sinirlenirim ama sinirlenince de ayarım yoktur.
Ona rağmen eşim burnumdan getirir şu huyunu düzelt diye.

Neyse magazini geçiyim.
Bu düzeltilebilen bi durum.
Hiç psikolojik destek almayı düşündünüz mü?
Düşündüm de eşim müsade etmedi bunu kendinde aşabilirsin sinirlenince bir sus bir odaya gec otur ve ben gercekten sinirlenmelimiyim diye düşün dedi , 7 yıllık beraberlik sonucu evlendik evet oda düzelt su tavrını felan desede hatta onu çıldırtma noktasına geldiğimde kapıyı vurup cıkmak bagırmak yok benimle tartısır ama benim gibi değil bakıyor olmuyor aşkım gel bi satılda barısalım hadi gel gel felan yapıyor sonrada üzülüyorum ben neden böyleyim diye :(

Aynısı bende de var ama ben çoğunlukla yalnızken kusuyorum öfkemi ve gözyaşlarımı
Tek sakin kaldığım yer eşimin ailesinin yanı onlara birşey belli etmem eşimde aynı sekilde gayet sakin anlayıslı suspus bir kadınım yanlarında . Ama sinirlendiğim zamanlar of Allahım diyorum nasıl aşacağım hakkında bir fikrim yok kimse bana bu sekilde daha fazla tahammül etmez zira ben bile bazen kendime tahammül edemiyorum ..

Tek sakin kaldığım yer eşimin ailesinin yanı onlara birşey belli etmem eşimde aynı sekilde gayet sakin anlayıslı suspus bir kadınım yanlarında . Ama sinirlendiğim zamanlar of Allahım diyorum nasıl aşacağım hakkında bir fikrim yok kimse bana bu sekilde daha fazla tahammül etmez zira ben bile bazen kendime tahammül edemiyorum ..
O zaman bu ofkeden gözünün dönmesi demek degil. nazinin gectigi insanlara yapiyorsun bunu. nasil es ailesinin yaninda yapmiyorsan, kendine hakim olabiliyorsan ailene de oyle davranmalisin. aksi türlüsü bir zaman sonra simarikliga girer.

Kesinlikle bende aynısını düşünüyorum. Ve öfkemin yetemediği durumlarda oturup bir güzel ağlıyorum. Korkum ileride cocuk sahibi olacagım inşallah ya cocuğumda da böyle öfkeme yeni düşersem :KK14:
Bende öyle düşünüyodum yenerim bi şekilde kontrolümü sağlarım diye fakat çevremdeki bazı insanlar yüzünden sakin sessiz olan ben gitti tamamen kendini ben çevresini hırpalayan yeni biri geldi üstelik sadece bu Da değil zamanla üstüne bide depresyon eklendi tek sebebi içime atmak mıydı bilmiyorum ama anksiyeteye çevirdi ve sonuç, antidepresan kullanıyorum en düşük dozundan. Ama bana sorarsanız gayet iyi geldi sinirlenmiyorum kolay kolay insanların yemek yerken çıkardıkları ses bile benim sinirimi bozardı o derece yani sen düşün :KK50:

Ayni sorun bende de var, tek farkla;
Bana norma gelen sey diger insanlara sert gelebiliyor. Misal ben yumusak ve normal konustugumu dusunuyorum ama insanlar bana neden o kadar sert ciktin diyor. Ve ben bunu kontrol edemiyorum ne yazik ki... Bu hafta basinda da resmen aile faciasi yasadik zaten bu sebeple. Ofke ve sinir patlamalarim da oluyor. Bi anda ofkeden resmen kudurabiliyorum... Sahsen ben kendimi biraz biraz dizginledim ama cozemedim... Umarim sen cozersin

Bende aynı sorunu yaşıyordum
Doktora gidin uygun görürse ilç tedavisine başlatacaktır sizi
Sinirinizi bu şekilde kontrol altında tutabilirsiniz
Ve Melisa çayı çok sakinleştiriyor insanı
Ayrıca pasiflora şurup tavsiye ederim sinirlenince bir iki yemek kaşığı için doğal bir şuruptur sakinleştirir yan etkisi yoktur

Bende öyle düşünüyodum yenerim bi şekilde kontrolümü sağlarım diye fakat çevremdeki bazı insanlar yüzünden sakin sessiz olan ben gitti tamamen kendini ben çevresini hırpalayan yeni biri geldi üstelik sadece bu Da değil zamanla üstüne bide depresyon eklendi tek sebebi içime atmak mıydı bilmiyorum ama anksiyeteye çevirdi ve sonuç, antidepresan kullanıyorum en düşük dozundan. Ama bana sorarsanız gayet iyi geldi sinirlenmiyorum kolay kolay insanların yemek yerken çıkardıkları ses bile benim sinirimi bozardı o derece yani sen düşün :KK50:
Ay suan kendimi gördüm kesinlikle bene toplu yemek yiyemez sessiz ortamda yemek yemelerine tahammül edemiyorum o kadar sinirleniyorum ki ağlayasım geliyor :( antideprasan kullanmalımıyım eşimde bırakmıyor terapi görmeme ya

Bende aynı sorunu yaşıyordum
Doktora gidin uygun görürse ilç tedavisine başlatacaktır sizi
Sinirinizi bu şekilde kontrol altında tutabilirsiniz
Ve Melisa çayı çok sakinleştiriyor insanı
Ayrıca pasiflora şurup tavsiye ederim sinirlenince bir iki yemek kaşığı için doğal bir şuruptur sakinleştirir yan etkisi yoktur
Şurubu deniyeceğim tesekkür ederimmm :)

Ayni sorun bende de var, tek farkla;
Bana norma gelen sey diger insanlara sert gelebiliyor. Misal ben yumusak ve normal konustugumu dusunuyorum ama insanlar bana neden o kadar sert ciktin diyor. Ve ben bunu kontrol edemiyorum ne yazik ki... Bu hafta basinda da resmen aile faciasi yasadik zaten bu sebeple. Ofke ve sinir patlamalarim da oluyor. Bi anda ofkeden resmen kudurabiliyorum... Sahsen ben kendimi biraz biraz dizginledim ama cozemedim... Umarim sen cozersin
Nasıl dizginledin ben dizginliyemedim bile yalnız değilmişim bunu anladım :/

O zaman bu ofkeden gözünün dönmesi demek degil. nazinin gectigi insanlara yapiyorsun bunu. nasil es ailesinin yaninda yapmiyorsan, kendine hakim olabiliyorsan ailene de oyle davranmalisin. aksi türlüsü bir zaman sonra simarikliga girer.
Eşimin ailesinin yanında sinirlenebileceğim birşey olmuyor bence . Eşimin ailesine bu öfkeli yanımı aksetmiyorum sadece . Nazımjn gectiği değil ben ailemi eşimi böyle kırmak istemiyorum :(

tepkiniz sadece bagirmak mi ?? benim annem de su an sizin gibi . iki kelime sakince ucuncu kelime hemen bagiriyor... ne kadar kiriliyoruz bir bilseniz. esinizide ayni sekilde kiriyorsunuz. yapmayin . sakin olmaya calisin.

Nasıl dizginledin ben dizginliyemedim bile yalnız değilmişim bunu anladım :/

İlk olarak birisi bana hata yaptigimi soylediginde karsi taraftan ozur dileyerek basladim. Sonra sonra da kendimi telkin ederek, biraz daha sakin kalmaya calisarak ve ofkemi yalnizken cikartarak. Misal temizlik yaparken evde tek olurum ve sayarim soverim :) sinir oluyorum cunku, tum ofkem o evi temizlerken ortaya cikiyor... Ama tabii bunu telefonda amaci sadece bana yardimci olmak ve telefonlara bakmak olmayan birini tersledikten ve kardesimin niye oyle bir sey yaptin gariban biri o kisi demesinden ve o hafta sonunu bitmek bilmeyen vicdan azabi ve goz yasi ile gecirdikten sonra yapabildim...

tepkiniz sadece bagirmak mi ?? benim annem de su an sizin gibi . iki kelime sakince ucuncu kelime hemen bagiriyor... ne kadar kiriliyoruz bir bilseniz. esinizide ayni sekilde kiriyorsunuz. yapmayin . sakin olmaya calisin.
Evet bagırıyorum ses tonum aşırı aşırı aşırı yükseliyor :( eve farkındayım ama elimde değil bilmiyorum ya acaba elimde değil diyerek bu duruma kendimi alıstırdım mı acaba ? Kolaya kaçıyorum.

Back
X